AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Rusten Quinn
Thomas Parks
umbro01
wat een vet einde!
Zeker! film is gewoon erg goed.
Pastichio Rocker
Ik vraag me af of de mensen die hier 4 sterren of hoger aan deze film geven uberhaupt wel bekend zijn met de Alien of Predator-films. Sowieso vraag ik me af hoe je 4 sterren kunt geven aan dit soort prut...
- 1960 berichten
Ja hoor, wel degelijk mee bekend. Ik vraag me ook af of de meeste ook bekend zijn met de comics. Dan vallen er weer heel wat meer stukjes op hun plaats, bij het zien van deze film.
Kevin13
Vind het heel erg, dat sommige mensen dan toch nog na Alien Resurrection een film maken waar een alien in voorkomt.
heb deze film nu al tientallen keren gezien, en elke keer ik kijk zie ik maar meer en meer fouten.
vind het ook heel erg dat de Alien in deze film voorkomt als een onnozel slaaf die gebruikt word door iedereen.
duizenden jaren geleden haalden de predators de Aliens van hun planeet naar onze planeet
Maar dan nu eens meer over de Aliens, ze worden gebruikt om op te jagen. Dit vind ik ook al een fout, in alle Alien-films dat ik nu al heb gezien, eigenlijk allemaal, word de Alien niet opgejaagd, maar jaagd hij er zelf op. In Alien vermoord 1 Alien een hele crew in minder dan een dag. In Aliens vermoorden ze elite-troepen met supergeweren, in Alien3
doodt hij gevaarlijke gevangenen. en in Alien 4, doden ze ook een heel ruimteschip vol mensen.
In deze film komen ze voor als domme wezens die niets kunnen alleen maar met hun 2de mondje spelen. hoe de alien beweegt,
wat moet ik daarvan zeggen. hoe deze aliens op hun rug zitten te rollen is totaal ongepast. het enige leuke nog aan de aliens dat ze 3
predators hebben gedood
voor mij is deze film een totale flop, deze zou ik nog niet eens cadeau geven aan mijn stiefmoeder.
Whoever wins, we lose.
is zo niet waar , maar ja
vantagev82
De film was vrij spannend alleen ontzettend voorspelbaar. De gevechten waren wel gaaf. Het einde was bagger, hoe Predator valt voor één of ander mens en die laat leven.
Had beter gekund en met het vervolg schijnt het niet beter te worden.
saw_lover
Hhmm, wat te zeggen over deze film ?
Ik weet niet echt wat ik ervan kan zeggen, maar goed is de film in ieder geval NIET.
Ik heb alle 'Alien'-films en alle 'Predator'-films gezien en het leek me een leuk idee om deze twee succesvolle reeksen met elkaar te vermengen om er zo nog een leukere,betere en mooiere 'picture' van te maken, maar mijn enthousiasme verdween als sneeuw voor de zon toen ik de film op DVD had gezien. Over de special effects geen slecht woord, maar de manier waarop het verhaal van de originele films zo verkracht wordt, is gewoonweg schandalig. Ik moet zeggen dat ik er meer van had verwacht, en het leek alsof de makers van AVP zich inhielden om de monsters in hun volle glorie te tonen, omdat het constant pikkedonker was in de tempel. Dat zorgde natuurlijk wel voor de nodige spanning, maar deze keer was het echt wel teveel van het goede hoor. Het einde viel al bij al nog mee, en het gaf ook aanleiding naar een vervolg.
Niet slecht, niet goed....
- 1960 berichten
. de Predators leerden ons hoe we moesten bouwen, en ze waren onze goden. ja echt wel hoor.Daar kun je om lachen, maar er zijn toch echt nog steeds mensen die geloven dat de mensheid zijn bestaan te danken heeft aan buitenaardse wezens (Annunaki). In deze film staan de Predators (waarschijnlijk zouden ze zichzelf ook niet Predators noemen) daar model voor. Lees dit maar eens door. Wikipedia is niet de meest betrouwbare bron, maar denk ook maar aan het boek "Waren de Goden kosmonauten?".
Joeri_000
moet je alien 1t/3 + resuraction ook gezien hebben om deze te volgen ???
Kevin13
heb het tekstje gelezen, en ik vond het nog redelijk interessant. zou zeggen dat we maar zouden wachten tot het jaar 2012
vond ook wel cool dat de mens een kruising is tussen die Annunaki en een aap.
Pastichio Rocker
Zal best, maar ook met deze gedachte blijft het een kutfilm.
Kevin13
Zal best, maar ook met deze gedachte blijft het een kutfilm.

inderdaad
Kevin13
moet je alien 1t/3 + resuraction ook gezien hebben om deze te volgen ???
nop.
en ook niet de Predator reeks
Janus_77
Ja, ja in de verhaallijn zitten meer gaten dan in de sokken van een zwerver, maar daar ging het niet om. Ze moesten iets verzinnen om die aliens en predators in 1 verhaal(tje) te frotten, dus moesten er een hoop details genegeerd en omzeild worden, dus waarom zou je daarna opeens veel moeite nemen voor een echt verhaal.....
De special effects waren erg netjes gedaan en zowel de aliens als de predators zagen er erg goed uit. Het acteerwerk was .....ehh...... nou'ja ........ alle teksten zijn voorgelezen zullen we maar zeggen, maar Oscar niveau is nie.
ik hou het op 3,0*, Gewoon goed vermaak, en verder niet teveel nadenken
Roodkapje
Ik lag plat van het lachen bij deze film. Hij is nergens eng en het einde is gewoon te zot voor woorden. Echt amerikaanse brolfilm zonder ook maar een greintje sfeer en met een extrééém slecht verhaal. Het enige waarom ik dit zou bekijken is om eens te zien hoe je een paar films (herkende ik ook nergens cube-elementen?) dooreenmengelt.
Halcyon
Gisteren nog maar even herzien. Bij een herziening valt pas op hoe slecht het design van de Predator wel is. Veel te opgepoetst en overdreven uitgerust met allerlei snufjes. Tot daar nog aan toe, maar de Predator lijkt tegenover de originele film enorm aangekomen te zijn. Een dikkerdje zeg maar. Voor de rest zijn de personages een dikke flop. Het verhaaltje is nochtans niet zo slecht gevonden, maar de zwak geschreven personages helpen alles naar de kloten. Het enige leuke dat nog overblijft aan deze film zijn de confrontaties tussen de Alien en de Predator. Niet omdat ze zo schitterend zijn, maar gewoon omdat ze eindelijk de natte droom van de trouwe fan verwezenlijken.
Al met al een dikke kulfilm. Spijtig, want deze twee prachtige iconen verdienen meer, veel meer.
Jaxxx
Het valt mee dat de Predator niet hand in hand liep op het laatst met z'n vriendinnetje!! Predators zijn meedogenloze moordenaars.
Jammer ook dat er veel van die chaotische scenes inzitten.
einde zwak?
WTF, ik kwam bijna klaar in de bios toen ik zag dat die moeder alien nog leefde. de predator pakte al z'n elektronische spullen dat gevecht wat er ontstond was keihard!
spanning word alleen niet goed opgebouwd, en het duurt mij iets te lang voor de actie losbarts, maar wie gaat deze nou kijken voor een goed verhaal? laten we dan maar niet over alien 3 en 4 gaan beginnen, mensen
maarja, gewoon kijken.
Iron Maiden
en Danny Glover laten ze in deel 2 ook leven, gewoon omdat hij een predator heeft gedood en zichzelf ook heeft bewezen.
ook zo met de vrouw die een alien heeft gedood..
K@i
gewoon en K Film niet eens de moeite gedaan om tezien wie won
Predator vond ik wel cool in de Predator films
Alien nooit een fan van geweest
gewoon en K Film niet eens de moeite gedaan om tezien wie won
Predator vond ik wel cool in de Predator films
Alien nooit een fan van geweest
Zonde, want er zit echt een twist in de film a la The 6th sense.
Pastichio Rocker
Zonde, want er zit echt een twist in de film a la The 6th sense.
Haha, grapjas.
NightWolf
Gewoon een goed filmpje om eens languit in je luie zetel te bekijken. Het verhaal kan er ook nog mee door en de gevechten zijn waarlijk voortreffelijk
Ik hoop dat Alien vs. Predator 2 me zo dadelijk ook kan bekoren
Sorry, hoor.
maar in die delen staan ze niet tegenover een Predator met allemaal zieke wapens.
en alsof ze in deel 3 wapens hebben om die alien mee te bestrijden.
ik ben ook gevaarlijk, maar ben geen partij voor een Alien
dus als je niet weet waar je over praat, moet je je mond houden en niet een, in mijn ogen, supervette film afkraken!
AGE-411
REGELRECHTE SCHANDE!
Vooraleer deze te zien zou je eerst Predator en Alien moeten zien. Dan zou je score op deze film grandioos dalen.
(Ter vergelijking: Predator staat in m'n top 10)
Beide Predatorfilms heb ik al meerdere keren gezien. Sowieso heb ik Pred 1 voor mijn 20e al 14 keer gezien en daarna ben ik de tel kwijtgeraakt. Waar basseer je eigenlijk op, dat ik Predator niet gezien zou hebben? Mijn score daalt zeker niet voor deze film; voor een butfilm is ie geweldig. En dat Predator alleen maar komt als het heel heet is, en dat soort onzin, boeit me echt niet. Zijn ook conclusies getrokken door mensen ( en volgens mij spreekt alleen dat Latino-wijf in dl. 1 daarover, dus dan is het waar?), de Preds zelf heb ik daar nog nooit over gehoord.
AGE-411
Als ik jouw naam intyp bij stemmen vindt de site niets.
En normaal stem je toch als je een film gezien hebt.
(Ter vergelijking: Predator staat in m'n top 10)
Ik heb beide Predatorfilms gezien maar er ook nog niet op gestemd, what's your point?

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007

De goed scorende westernserie 'Dark Winds' krijgt nog een nieuw seizoen

'An Cailín Ciúin' nog niet gezien? Pak nu je kans op NPO Start Plus, HBO Max of Videoland

Romantisch drama serie 'From Scratch' is een kijktip voor Netflix-abonnees: ‘Je voelt gewoon alles’

Hoe Netflix altijd weer unieke beelden weet te bemachtigen

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999