AVP: Alien vs. Predator (2004)
Genre: Actie / Sciencefiction
Speelduur: 101 minuten / 115 minuten (director's cut)
Alternatieve titel: Alien vs. Predator
Verenigde Staten / Duitsland / Tsjechië / Verenigd Koninkrijk / Canada
Geregisseerd door: Paul W.S. Anderson
Met onder meer: Sanaa Lathan, Ewen Bremner en Lance Henriksen
Gesproken taal: Italiaans en Engels
Releasedatum: 28 oktober 2004
Bekijk via Disney+
Plot AVP: Alien vs. Predator
"Whoever wins... We lose"
Een team van onderzoekers, wetenschappers en archeologen, onder leiding van een schatrijke industrieel, reist naar Bouvet om enkele piramides te onderzoeken, die nog ouder zijn dan die in Egypte en Mexico. Het lijkt er op dat ze gemaakt zijn door een oervolk dat voor onze tijd over de Aarde heerste. Daar aangekomen ontdekken ze allerlei fossielen en skeletten van buitenaardse wezens, en het vermoeden bestaat dat enkele van hen nog steeds in leven zijn. Wanneer ze de piramide betreden blijkt dat er nog een gevaar op de loer ligt. Andere wezens hebben lang gewacht tot de piramide eindelijk geopend werd: de Predators...
Alexa Woods
Adele Rousseau
Rusten Quinn
Thomas Parks
AGE-411
Ik heb beide Predatorfilms gezien maar er ook nog niet op gestemd, what's your point?
Het is een veralgemening, hoor.
Wat ik bedoel is dat deze film het verneuken van klassiekers is. Moest het nog een goede film zijn, bon. Maar het trekt op niets. "Wat monsters, een dom wijf, wat toenadring en bullshit die niet klopt: voila, we hebben AVP"
PS: tis wel een aanrader hoor!
En dat terwijl die klassiekers ook nogal wat zwakke punten hebben die makkelijk verbeterd zouden kunnen worden.
Jammer dat deze reeks daar niet wat aan probeert te doen. Al vind ik het idee om beide beesjes bij elkaar te plaatsen nog steeds niet optimaal.
- 1960 berichten
Als ik jouw naam intyp bij stemmen vindt de site niets.
En normaal stem je toch als je een film gezien hebt.
Ja, maar ik heb er zoveel gezien, dat ik nog lang niet op allemaal gestemd heb, maar ik zal het meteen even doen.
Sorry, hoor.
maar in die delen staan ze niet tegenover een Predator met allemaal zieke wapens.
en alsof ze in deel 3 wapens hebben om die alien mee te bestrijden.
ik ben ook gevaarlijk, maar ben geen partij voor een Alien
dus als je niet weet waar je over praat, moet je je mond houden en niet een, in mijn ogen, supervette film afkraken!
hmm, eigenlijk weet ik wel waar ik over praat.
ik ben een fan van de alien en predator films.
en nog iets, ik kraak geen supervette film af , maar een superslechte film die een schande is voor de Alien en Predator reeks.
hier, dit artikel is precies wat ik bedoel. ik zou het maar lezen voor je begint te zeggen dat ik mijn mond moet houden.
hou zelf je mond en krijg verstand

- 1960 berichten
Wat een kankerpit, die Dennis van Dessel. En in Alien 1 hebben de Aliens zelf niet in het ruimteschip gevlogen, wat volgens hem wel gebeurde. De piloot (duidelijk een ander ras) vertoont nl. sporen van een chestburster en ziet er erg dood uit. Ik zie dat altijd meer als een soort mislukt transport. Weyland weet in Alien1 ook al van deze wezens af (waarom zouden ze anders naar dit schip gemoeten hebben). Nee sorry, die Dennis zit voor mij te veel te kankeren om maar wat te kankeren te hebben. Zijn jeugddroom is waarschijnlijk in duigen gevallen, of zoiets, want de meeste van zijn argumenten slaan nergens op.
eigenlijk wel
je hebt wel een punt met je eerste vragen. maar dan toch, ik wil gewoon duidelijk maken dat AVP een en al een grote fout is. niks klopt in deze film.
het verhaal niet, de aliens niet, de predators niet, zelfs weyland klopt niet eens.
en het ergste vanal is dat die zwarte tang dan nog eens YOU UGLY MOTHER F*CKER zegt. kan Anderson dan zelf niet iets bedenken ipv andere films en oneliners kapot te maken
nee want hij is te stom om na te denken
eigenlijk wel
nee want hij is te stom om na te denken
Heb je de comics weleens gelezen?
nop
wil ik ook niet lezen want ze zijn gebaseerd op een kutfilm
Predator 2
Pastichio Rocker
Oh, en omdat het (deels) gebaseerd is op de comic is het opeens wel een goed verhaal? Nee, die vlieger gaat niet op. De comic was ook kut.
Anderson had beter de verhaallijn van het spel kunnen nemen, en dan met name het 2e deel.
- 1960 berichten
Idd, de meeste comics zijn slechter dan de film, daarom vroeg ik het ook. En de comics zijn niet gebasseerd op predator 2, tenminste niet die ik gelezen heb. Spelen zich wel allemaal in de toekomst af, daarom is de film dan weer wel origineel.
het is wel gebaseerd op Predator 2
op het einde van de film zie je in het ruimteschip een alien hoofd, van toen af aan zijn ze begonnen met de strips en games.
het is wel gebaseerd op Predator 2
Ja dat is waar, maar de alien vs. predator-strips spelen zich allemaal in de toekomst af en met andere predators.
GlenX
Onnoemelijk slecht,Heb de film al zo'n 3 maal gezien,en het enige pluspunt vind ik dan nog wel dat Mr.Weyland erin voorkomt...
Slechtste film in jaren,En dan maar te bedenken dat,als deze niet had geweest,Scott the master himself ,Alien5 kon hebben geregisseerd...
1 Ster voor de moeite...*
1 Ster voor de moeite...*
vind ik ook
praetorian
Super nageaapte film. De andere Alien films vind ik wel leuk, jammer alleen dat Melkweg Cinema in Amsterdam zit
hkoster16
wat moet ik nog meer zeggen? het is een flauw aftreksel. jammer dat er geld aan gespendeerd word. mijn waardering of stem?
0,5
Jaxxx
Als fan zijnde van de Alien en Predator reeks, moet ik met pijn in m'n hart toegeven dat deze film totaal mislukt is!! Dit heeft vele factoren natuurlijk, o.a. : Slechte regisseur, slechte acteurs. slecht verhaal, chaotische actiescenes, weinig origineels en nog een aantal dingen die nu even niet bij me opkomen!
Jaxxx
PS: Laten we het even niet over de strips hebben, het is hier geen stripmeter.nl.

hellblazer93
De film op zich is erg vermakelijk. Maar het verhaal is slecht en een aantal dingen kloppen niet als je Alien en Predator gezien hebt. Ik vond het ook erg matig dat de Predator die vrouw niet doodde, maar gewoon meeliep... Het idee is trouwens ook typisch amerikaans: Twee film monsters die het tegen elkaar opnemen. Het klinkt leuk om te zien, maar het is erg voorspelbaar en slecht uitgewerkt in de meeste gevallen. Net als Freddy vs. Jason. Ook zoiets. Maar om niet alleen maar minpunten op te noemen:
-is de film niet op ALLE punten voorpspelbaar. Ik wist niet welke van de twee zou winnen;
-is de film behoorlijk vermakelijk, met name de gevechten;
-waren de special effects redelijk goed;
Al met al een best leuk filmpje om de avond mee door te komen, maar het is niet veel bijzonders. Van mij 2.5*
T.Bos
Leuk bedacht zo'n clash tussen twee filmmonsters en dan die hebberige en sullige wetenschappers ertussen. Echt tof dat de held van de film een vrouw is
Ik vind deze fusie wel recht doen aan de aliens en predator films. Ik heb geweldig gesidderd en genoten, dus 5*
- 1960 berichten
...maar is de film wel op gebasseerd. Zullen we het bij LOTR dan ook maar niet meer over het boek hebben en bij Thunderbirds niet over de poppenserie? Als je het nou nog eens vriendelijk vroeg... Het is hier geen Luister-naar-Jaxxx.nl.
Jaxxx
Ja dat mag wel, maar hoef niet per se hier he, je hebt ook boekmeter.nl om over het boek van LOTR te praten
idd
film_kaza
Vroeger? Zoals "vroeger" in je jeugd?
Meer zoals dat ik er op mijn 12 of iets jonger nog van hield
film_kaza
Erg grappig aangezien je zelf pas 14 bent haha.
Ach, heet is inderdaad niet zo gek veel als in mijn eerste bericht over komt. Maar ik ben dit soort metodes gewend en iets specials heeft het niet te bieden.
Marek92
Is het zonde als ik deze eerst kijk en dan Alien1 of maakt dat niet veel uit?
Kevin13
Is het zonde als ik deze eerst kijk en dan Alien1 of maakt dat niet veel uit?
dat maakt niet veel uit. je zult alles wel snappen, er valt ook niet veel te snappen.
Marek92
Ja, ik heb em nou half gezien.
Korte review:
Minpunten:
Verhaal: Bleeh... echt niks het gaat echt zo: groepje mensen uit hele wereld bij elkaar, vinden tempel, en worden 1 voor 1 afgemaakt.\
Ik vond dit ook vreemd: waarom rekend het "oude volk", dat egyptisch/azteecs was in onze jaartijden? en met zoveel jaar v.C. ??? WTF
Pluspunten:
Effecten + Actie scenes, hoewel het allemaal wel wat fatsig is (met al het slijm enz) zijn de actie scenes ECHT VET!!!!
De film zelf als idee krijgt van mij een 1,5....
MAAR DE UITWERKING MET AL DIE VETTE EFFECTEN: 4
Marek92
Ja, ik heb em nou half gezien.
Korte review:
Minpunten:
Pluspunten:
De film zelf als idee krijgt van mij een 1,5....
MAAR DE UITWERKING MET AL DIE VETTE EFFECTEN: 4
het einde is wel echt vaag... ECHT

AVPR: Aliens vs Predator - Requiem
2007

Misdaadserie 'The Lincoln Lawyer' haalt 'Bridgerton' in op Netflix

'Star Wars'-film 'The Mandalorian and Grogu' voorzien van nieuwe beelden

Levensecht Netflix-drama 'Private Life' met Paul Giamatti maakt indruk

'The Investigation of Lucy Letby' gezien? Op Netflix vind je ook deze vergelijkbare documentaires

Blackadder Back & Forth
Komedie / Historisch, 1999