• 9.378.652 stemmen

Met onder meer: Al Pacino, Russell Crowe en Christopher Plummer

Gesproken taal: Engels, Arabisch, Perzisch en Japans

Releasedatum: 6 april 2000

Plot The Insider

"Two men driven to tell the truth … whatever the cost."

Producer Lowell Bergman van het programma '60 minutes' ruikt een verhaal wanneer Jeff Wigand, voormalig onderzoeker bij tabaksfabrikant Brown & Williamson, niet met hem wil praten. Wanneer de fabrikant Wigand dwingt om een overeenkomst na te komen, besluit hij toch om Bergman in vertrouwen te nemen en de waarheid over zijn werkgever naar buiten te brengen. Zowel Bergman en Wigand komen er echter achter dat dit niet zo makkelijk is als gedacht.

Lowell Bergman

Jeffrey Wigand

Liane Wigand

Sharon Tiller

Debbie De Luca

Richard Scruggs

Ron Motley

Macmanus

Dan komt mijn vraag weer, je wist toch allang waar het over zou gaan, waarom ga je er dan heen.

avatar van Wouter

Als ik me er ook mee mag bemoeien. Deze discussie is erg onevenwichtig qua niveau, heren.

Jordy

bedankt voor de nuttige bijdrage...

de moraliserende boodschap

Welke?

cornelis

je weet dus wel waar de film over ging.

Nee. Staat ook nergens.

Nee. Staat ook nergens.

Ok zal het anders formuleren, je wist toch dat het zou gaan over iemand die de Tabak Industrie ging aanklagen.

Dan lijkt het mij niet dat je denkt o jippie een film zonder boodschap zo dom ben je ook weer (geintje)

En trouwens het verhaaltje is nu wat uitgebreid, misschien weet je nu waar hij over gaat Cornelis

Macmanus,

Ik denk dat we elkaar niet begrijpen. Ik bedoel dat er een verschil is tussen een samenvatting van het onderwerp zoals hierboven en waar een film over gaat. Daar bedoel ik wat groters mee. Ik kan het wat lastig uitleggen, maar hier komt het op neer.

Jordy

maar cornelis, je moet toch toegeven (denk ik) dat je ZAG dat de gebeurtenissen bepaalde dingen deden met pacino en (vooral) crowe. Dat jij dat niet interessant vond, niet meeleefde, okee, maar je ZAG dat ze er bepaalde reacties op hadden, dat het allemala niet meeviel, nou ja DAAR ging de film dus (oa) over...

ik zal 1 voor 1 je vragen eens doorlopen

Ik zag er weinig in dan een volslagen politiek correcte en ongewaagde aanklacht tegen Big Bad Tobacco.

later zeg je "Deze film ging toch helemaal niet _over_ al dan niet roken of al dan niet kwalijke praktijken van tabaksfabrikanten? Wat is daar interessant aan? ", ik vind dat je jezelf hier in tegenspreekt. het tweede is ook mijn mening

Wat beleef ik in die film met welk personage mee? Wat leert ons hoofdpersonage?

dat bv. Crowe het moeilijk heeft met z'n klokkenluid-actie. Dat het z'n weerslag heeft op z'n leven, gezondheid, huwelijk (IIRC) enz...

Wie is in vredesnaam het hoofdpersonage (karakter van Crowe of van Pacino)?

waarom niet beiden?

denk niet datje nu ineens "over" bent maar wat wil je nog meer voor antwoorden hebben?

cornelis

Zoals ik al eerder zei, ik ZAG het wel, maar VOELDE het niet. Het verschil tussen een goede en een pretentieuze film, wat mij betreft.

dat het allemaal niet meeviel, nou ja DAAR ging de film dus (oa) over...

Vin'k te weinig. Zorry. En in zekere zin ook gratuit. "let op mensen, dit is echt heel, heel erg!", terwijl ik alleen maar denk: 'ja dat weet ik nou wel'.

Heb FK op de chat belooft dat ik de film zal herzien. Tot die tijd 0,5 ster, het is niet anders.

Jordy

maar heb je dat niet vaker bij films dan? dat je ziet dat ze een bepaald gevoel proberen over te brengen, maar dat het jou persoonlijk niets doet. Vanwaar die stellige overtuiging dat het een slechte film _IS_ ? Waarom niet (mede door de overige, vaak goede reacties) een idee van "hij was niet aan mij besteed"

dat vind ik zo vaag

cornelis

ik vind dat je jezelf hier in tegenspreekt.

Ik niet. Ik zei dat ik er weinig meer in kon ontdekken, hetgeen inhoudt dat ik er wel naar op zoek was. Maar de film leek geen keuze te maken in waar hij nou eigenlijk over wilde gaan.

En de hond wellicht? Kijk, in het eerste deel van de film ga ik met Pacino dat verhaal in, en daardoor is die verschuiving naar Crowe bij mij niet aangekomen.

waarom niet beiden?

Als dat de bedoeling was: leuk experiment, maar niet geslaagd, want het haalde me uit de film, constateerde ik.

denk niet datje nu ineens "over" bent

ben er ook bang voor

maar wat wil je nog meer voor antwoorden hebben?

Waar de film in groter verband over gaat. Wat-ie me probeert te vertellen over mensen, het leven, de wereld, oid?

Jordy

foei macmanus doe dat dan ook

cornelis

Vanwaar die stellige overtuiging dat het een slechte film _IS_ ?

(Heb ik dat zo gesteld?)

Omdat ik kwaad werd van de filmische trucendoos, de suggestieve shots waarmee gedaan werd alsof er van alles gebeurde, terwijl zich geen enkel drama (in de meest klassieke zin des woords) voltrok. Als mensen claimen dat de film bij ze werkte, dan is mijn argument dat ze met open ogen in een lege vijver zijn gesprongen. Dat is dan idd maar mijn mening, maar het is wel een van de oorzaken van de 0,5.

avatar van FisherKing

FisherKing

Ik ben zoals velen in die vijver gesprongen,,,, Er voltrok zich absoluut geen drama; er was absoluut niks te bewegen in de film; eigenlijk waren er ook geen acteurs.. heb me ook afgevraagd waarom maken ze dan een film zonder acteurs...

De regisseur (die slechte toch) heb ik persoonlijk opgebeld maar die gaf geen krimp; was ook rond 11-9 , ja en toen ben ik maar weer gaan roken; te lang wachten op acteurs en regiseur schiet niet op! Sta ik hier dan bij de verkeerde film of niet...

(No Offense Cor, maar die 0,5 begrijp ik nog steeds niet; maar dat heb ik ook met politiek; en daar wil ik dus absoluut geen woord over vuil maken )Aangezien waarschijnlijk door mij het niveau van de discussie naar beneden gaat; ook zo'n klote opmerking die nergens op slaat, ga ik maar nooit meer reageren op een film die niet bestaat. PS zie alle films van Bunuel !!

FK Jordy en de rest...

Ik heb met Cornelis een afspraak gemaakt geen antwoord meer te geven.

De Discussie kan nog 3 jaar door gaan en we worden er eigenlijk toch allemaal moe van en weinig wijzer.

Ga Cornelis nou eens lastig vallen over waarom hij Pulp Fiction 1 ster geeft.

avatar van FisherKing

FisherKing

Bedankt Mac; Ga ik nu naar Pulp Fiction

Jos2

Dus omdat ik het onderwerp weet kan ik er vanuit gaan dat het een saaie rotfilm is?!

Macmanus

Dus omdat ik het onderwerp weet kan ik ervan uit gaan dat het een saaie rotfilm is?!

neej dat kun je niet weten.

alleen je schrijft ook dit.

Walgelijk correcte draak.

Dat hij correct is kon je wel weten.

Jos2

Dat hij correct is kon je wel weten.

Onzin, natuurlijk.

Macmanus

Jos2 je hebt helemaal gelijk, ik zag het eerst niet, maar door die fantastische zin van jouw snap ik nu dat ik onzin uitkraam.

Het werd tijd.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ahhhhhhhhhhhh

cornelis

Kunnen we al die persoonlijke wrokjes niet fijn op het forum of per persoonlijk bericht uitstoeien?

Macmanus

we zijn al klaar ik gaf hem toch soort van gelijk he jos2 alles is toch weer koek en ei tussen ons 2.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Na alle commotie rond deze film op deze site ben ik hem toch maar een keer gaan kijken. En ik sluit me aan bij de positivelingen, goede film met uitstekent acteerwerk.

avatar van Sjan

Sjan

Ik vond 'm veeeeeelste langdradig. Wel prima acteerwerk, maar toch zat de speelduur me dwars en ook de weinig spannende momenten (ook al draait het daar niet om in deze film). Maar hij had boeiender gemogen van mij.

avatar van Linda

Linda

Ik had al niet al te hoge verwachtingen want ik vond het verhaal al helemaal niet interresant en ik vond het inderdaad niet zo'n denderende film. De acteerprestaties zijn erg goed vooral door Pacino die toch een van mijn favoriete acteurs blijft. Maar zoals ik al zei het verhaal vond ik absoluut niet interresant en ik vond de film ook absoluut niet spannend waardoor de 2,5 uur durende film voor mij echt wat traag werd. Maar het werd nog enigzins goedgemaakt door een paar mooie scenes met Pacino. 2 sterren

avatar van tenniskampioen

tenniskampioen

Wat ik over deze film toch nog even kwijt wilde: beste aller tijden wat mij betreft!