• 9.378.301 stemmen

Geregisseerd door: Chris Wedge en Carlos Saldanha

Met onder meer: Ray Romano, John Leguizamo en Denis Leary

Releasedatum: 25 april 2002

Plot Ice Age

"They came. They thawed. They conquered."

Twintigduizend jaar geleden strekten gletsjers zich uit over de aarde en overal vluchtten de dieren voor de dreigende ijstijd. In deze periode van gevaar loopt er een vreemde horde dieren rond: de vlotte luiaard Sid, de knorrige mammoet Manny, de duivelse sabeltandtijger Diego en de eekhoorn Scrat. Deze buitenbeentjes werken onverwachts samen om een mensenkind te herenigen met zijn familie. Hiervoor moeten ze lavapoelen, verraderlijke ijsgrotten en de nodige hinderlagen trotseren. Zo worden deze komische, prehistorische vrienden de eerste helden op aarde...

Manny (stemrol)

Sid (stemrol)

Diego (stemrol)

Soto (stemrol)

Zeke (stemrol)

Frank / Start (stemrol)

Oscar (stemrol)

Lenny / Oscar / Dab (stemrol)

Jennifer (stemrol)

avatar van Sassia

Sassia

Leuke film, zeker voor kinderen.

Goeie animaties en sterk verhaal. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen.

avatar van Sassia

Sassia

Usual Suspect schreef:

Veel jatwerk van Shrek

Wat hebben ze dan gejat van Shrek????????????

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Sassia schreef:

Wat hebben ze dan gejat van Shrek????????????

Wat dacht je van het verhaal, dat is vrijwel hetzelfde.

Weer een groep dieren, met een iemand die slim is: de mamoet (in Shrek de Oger), en iemand die dom maar grappig is: de luiaard (in Shrek Donkey).

avatar van Joyy

Joyy

all die pixar films zitten zon beetje volgens hetzelfde principe in elkaar

finding nemo is hetzelfde verhaal met andere dieren en dezelfe karakters

neemt niet weg dat het soms leuk wegkijkt( finding nemo was erg vemakelijk, deze niet)

avatar van garlic senior

garlic senior

Wat dacht je van het verhaal, dat is vrijwel hetzelfde.

Shrek kwam eerder uit dus Ice Age heeft van Shrek gejat en niet andersom

avatar van Minotaures

Minotaures

Grappige film, mooie animatie. Alhoewel ik Shrek en Finding Nemo leuker vind.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

leuke animatie film , iets meer lol als in deel 2

4.0***

avatar van Replicant

Replicant

Echt ongelooflijk goed!

Het hele verhaal is zo ijzer sterk!

Één van de meest grappige annimatie films ooit.

Persoonlijk vind ik hem beter als 1, omdat je bijna aan één stuk door plat kan liggen van het lachen!

De humor is nog zo recent.

Hier is echt over na gedacht.

De volle 5 sterren, voor deze grootste topper.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Replicant schreef:

Echt ongelooflijk goed!

Het hele verhaal is zo ijzer sterk!

Één van de meest grappige annimatie films ooit.

maar dit is deel 1

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ice Age vind ik een goede animatie/komedie, ik kon er verschillende keren mee lachen en het verhaal vond ik best goed in elkaar zitten! 3.5*

Nou ik heb hem nog eens bekeken maar ik vind hem toch ongeveer even goed als Deel 2 en vandaar een Half Sterretje gestegen.

avatar van Chulaa

Chulaa

k vond hem erg leuk net als 2 leuk verhaal, erg grappig, mooi gemaakt en leuk bedacht

avatar van Ieperman

Ieperman

• 1934 stemmen

Hoewel het niet echt mijn genre is of misschien beter gezegd was. Is deze film enorm goed meegevallen! Ik heb er echt van genoten! Ik kijk uit om deel 2 eens te bekijken!

avatar van The Oceanic Six

Hilarisch!

Ben sowieso animatiefilmfan, maar deze steekt boven alle anderen uit. Grafisch indrukwekkend mooi maar het zijn de personages en de werkelijk geniaal flauwe humor die het hem doen. Scrat de eekhoorn is nu al legendarisch! Damn, zelden zovaak gelachen tijdens een film als bij deze. Heerlijke film!

avatar van Ploppesteksel

Ploppesteksel

Nou, ik kan hier echt niet lachen. Een glimlach om die Scrat, maar voor de rest zie ik geen grappen.

Waar, oh waar zitten de grappen toch ?

Hetzelfde verhaal als bij Madagascar. 1 glimlach om de Pinguïns voor de rest slecht tot en met .

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

zalige film toen ik deze de eerste keer zag had ik zin om nog een keer te kijken en dat heb ik gedaan ook

avatar van Theunissen

De titel van de film vond ik goed. De rest is om snel te vergeten.

avatar van film_kaza

film_kaza

Kan begrijpen waarom ik dit vroeger een 5* gaf. Maar nu is het veranderd. Heel wat dingen die ik grappig vond zijn nu "minder grappig"+ de mooie dingen zijn ook niet echt mooi meer. Dit is nu voor mij een eg grappige animatie-komedie die helaas opgeefmoment erg sirrieus gaat doen dat niet echt mooi is. Maar de kinderen vinden het prachtig.

De muziek de je hoort in de grot & het liedje waren prachtig vond ik. Ook Ice Age heef hier en daar wat goeie muziek.

4 sterren.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een van de betere animatiefilms. Deel 2 vind ik persoonlijk zelfs nog wat beter, vanwege Scrat de eekhoorn.

Gewoon een gezellige familiefilm.

avatar van Minotaures

Minotaures

Valt me op dat veel mensen deel 2 eerder hebben gezien

avatar van darkjaap

darkjaap

ik ook idd en die vond ik eerlijk gezegt ook wel leuker.. die was ook grappiger maar alsnog vond ik deze 4* waard

avatar van The Last

The Last

Het is allemaal opzich best leuk; het kleine eekhoorntje en Sid waren echt hilarisch, Manfred was ook wel leuk als sarcastische mammoet en die sabeltandtijgers waren ook niet verkeerd, maar tis alleen jammer dat het richting het einde allemaal zo zoetsappig wordt, dat heb je wel vaker bij dit soort (animatie-) films, maar hier was het net iets 'TE'.

Een ander probleem was de animatie, die was ook niet super, de dieren zagen er zeker niet verkeerd uit, maar die mensen leken net vierkant verneukte aliens. En op sommige momenten, bij de achtervolgingen bijv., leek het net alsof ik zat te kijken naar een tekenfilm ipv een computer geanimeerde film.

Achja, overall redelijk grappig filmpje, maar toch net iets te kinderachtig en braaf voor mij + door de minpunten die ik net had opgenoemt; kleine 3 sterren.

avatar van hertogje

hertogje

Nu voor de tweede keer gezien. Het is gewoon een erg leuke film. Goede animaties en leuke humor.

avatar van K@i

K@i

zeker NIET SLECHT voor een kiddy movie

avatar van Resh

Resh

zeer leuk !

avatar van notorious_kim

notorious_kim

De eerste en beste Ice Age.

Het was toen iets totaal anders dan wat we gewend waren. Grappig, maar ook soms ontroerend.

avatar van misz81

misz81

In 1 woord geweldig haha..

avatar van Don_Mat

Don_Mat

misz81 schreef:

In 1 woord geweldig haha..

Ik wilde met een hele negatieve post komen, maar ik denk dat wat jij zegt, precies verwoord wat de film is. Ik denk dat je niet kritisch moet kijken naar dit soort films, maar ze gewoon voor de gezelligheid opzetten! Bedankt! 3*

avatar van Rhythm & Poetry

Rhythm & Poetry

Deze film heb ik met de klas gezien toen ik nog een brugsmurf was. Ik weet nog dat ik er geen zin in had en dat het me heel kinderachtig leek. Uiteindelijk heb ook ik een leuke avond gehad dankzij de mooie animaties. Vanwege een mooie herrinering geef ik het 3*.

avatar van maxo922

maxo922

best wel humor...* 3,0

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Ice Age is, in mijn ogen, ontgetwijfeld één van de beste animatiefilms ooit gemaakt. Zeer meeslepende film. Hem 'm zowel in het Engels als in het Turks bekeken, en vind beide versies gewoon geweldig. Een animatie zoals het horen moet. Voor jong en oud.