• 9.379.224 stemmen

Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)

Sciencefiction / Fantasy | 142 minuten

Genre: Sciencefiction / Fantasy

Geregisseerd door: George Lucas

Met onder meer: Hayden Christensen, Ewan McGregor en Natalie Portman

Releasedatum: 16 mei 2002

Plot Star Wars: Episode II - Attack of the Clones

"A Jedi shall not know anger. Nor hatred. Nor love."

Padmé Amidala, die haar ambtstermijn als koningin van Naboo er op heeft zitten en nu een plaats in de senaat inneemt, ontsnapt tot tweemaal toe ternauwernood aan een aanslag op haar leven. Jedi-meester Obi Wan Kenobi's leerling Anakin krijgt de taak om haar te beschermen, en er begint iets moois te bloeien tussen de twee. Ondertussen onderzoekt Obi Wan de verbanden tussen de moordaanslagen, een separatistische beweging onder leiding van voormalig Jedi Count Dooku, en de bouw van een kloon-leger op een afgelegen planeet.

Anakin Skywalker

Senator Bail Organa

avatar van SimonSav

SimonSav

Madecineman schreef:

Dat voorspelbare is natuurlijk wel te verklaren aangezien je al weet wat er in deel 4, 5 en 6 gaat gebeuren

Zit wat in ja..

Lord Vader

ik heb attack gisteren, als voorbereiding, getracht nog eens te kijken.

jezus, wat een kutfilm zeg, ik heb vet door zitten spoelen en aan het einde, toen dat belachelijke onoverzichtelijke "supergevecht" begon, dacht ik: fuck it en heb ik hem afgezet.

geloof me, ik ben 29 en een ECHTE Star Wars fan, maar episode 1en 2 zijn voor mij niet meer te bekijken. Echt, het lukt me niet in 1 zit.

ok, er zitten aardige stukjes bij: Jango Fett is cool, Anakin die de Sandpeople "bezoekt", de stormtroopers in opkomst, best aardig.

maar deze karakterloze, harteloze CGI-kermis in 1 zit kijken.... echt, het lukt me niet (meer).

Terwijl ik episode 4, 5 en 6 echt NU weer kan opzetten.

Hoop het beste voor 3 maar vrees het ergste...

Lord Vader schreef:

geloof me, ik ben 29 en een ECHTE Star Wars fan

Blijkbaar niet dus...

Als je ECHT een Star wars fan bent, interreseert het je wat er allemaal gebeurd. Je ziet wat er in de ouden delen verteld werd. Ok, 1 en 2 zijn wel stukken minder, maar als je ECHT een star wars fan bent MOET je er wel wat aan goed vinden. Ik vind het prachtig om te zien wie Darth Vader nu was en hoe de clone oorlog ontstaan was. En geloof mij, ik ben een ECHTE star wars fan en ik kan er naar blijven kijken...

avatar van Film Pegasus

George Lucas is geweldig als producer en fantast, maar als regisseur zal hij nooit bij de grote mensen horen. Het mooiste van deze film zijn de mooie kleuren en landschappen van de planeten. Er zitten ook wel leuke scenes in die het totaal de moeite maken om de film toch te zien, maar echt samenhangend is de film niet. En qua acteerwerk zijn er niet veel acteurs in deze film die overtuigend overkomen. Ewan McGregor is echt een tegenvaller en ook Hayden Christensen moet nog wat leren.

George Lucas had beter zoals delen V en VI de regie aan een ander gelaten. Dat zijn dan ook de beste delen van de reeks geworden.

Op zich is de film toch nog goed genoeg voor een ontspannende avond, maar verwacht er niet te veel van. 2 sterren

ok

dat was mijn eesrte ziedende reactie:

nu de wat genuanceerdere:

wanneer je een Star Wars fan bent van 'mijn generatie' en je dus bent opgegroeid met de orginele 3 en die keer op keer op keer keek en al het speelgoed had en darth vaders op je schoolschrifte tekende en met je vriendjes star warsje speelde, dan blijven de orginele 3 gewoon je bijbel.

de nieuwe films hebben daar, met die magie, gewoon bitte rweinig te maken.

jij als jongen van 16 hebt die tijd niet meegemaakt.

voor jou is episode 1 net zou nieuw als episode 4.

kortom, voor jou is het een geheel.

maar vraag elke echte Star Wars fan van, laten we zeggen boven de 25 naar zijn haar mening en ze zullen waarschijnlijk mij best gelijk geven

Het heeft de magie niet meer.

Geloof me, ik ben een ECHTE fan.

geloof je me niet, ook prima!

hahahaha

"Ik ben een ECHTE fan!!"

"Nee, IK ben pas een ECHTE fan!!!"

"Nee hoor, ik ben veel ECHTER dan jij!!"

"Ja maar, ik ben pas een ECHTE ECHTE fan!!"

Lord Vader schreef:

jij als jongen van 16 hebt die tijd niet meegemaakt.

Ik begrijp wat je bedoelt, maar ik heb wel het hele 1997 gebeure meegemaakt. Die special edition films die toen de tijd in de bios draaide. Ik ben wel duizende keren naar de bios geweest. En ik heb een hele kast voor star wars figuurtjes uit de '97 hype. Ik heb zelfs een video banden box speciaal uit Amerika laten komen, omdat ze in Nederland nergens meer te koop waren.

Maar mischien ben jij dan een ietsie pietsie echtere fan, omdat ik te laat ben geboren

Madecineman (moderator films)

Ik beschouw mezelf toch als een aardige liefhebber van de Star Wars saga, ben zelfs boven de 30, speelde vroeger ook starwarsje op het schoolplein en op zolder en had mischien wel honderd van die plastic popjes en ruimteschepen. En... jaja.. ik vind deze film best te pruimen. Het is natuurlijk niet zo'n klassieker als de eerste 3 delen en nee deze film zal ook nooit dezelfde impact hebben als de originele Star Wars serie. Maar ja die keek ik toen ik kind was en daar ben ik mee opgegroeid.

Attack of the Clones laat best leuk zien hoe het keizerrijk aan het opkomen is, iets wat je als echte diehard Star Wars liefhebber je al die tussenliggende jaren al hebt afgevraagd natuurllijk.

En nu nog even een laatste vraagje aan de echte Star Wars fans, wie speelden jullie het liefste na op het schoolplein? Ik wou altijd Han Solo of Luke Skywalker zijn

avatar van Menni

Menni

Ik ben Darth Vader geweest met carnaval .

Inderdaad Madecineman.

(Ik heb wel eens een star wars film gemaakt met de camera van mijn vader )

Haha en die staat niet op MM of IMDB??? Schandalig

avatar van Menni

Menni

Ja, nu ontkom je natuurlijk niet aan een MM-screening!

avatar van gemaster

gemaster

Zo de laatste Star Wars voor mij voorlopig. Ik ben wel een beetje benieuwd naar deel III, maar er komen de deze maand zóveel gave films uit dat ik toch voor die films kies om naar de bios te gaan en niet Star Wars III.

Deze film was ook wel weer aardig, maar ik vond het geen verbetering tov The Phantom Menace. Het middenstuk is soms echt dodelijk saai en de eindgevechten vond ik ook ietwat teleurstellen. Ik vond in vergelijking met deel I niet zoveel verbetering. Het was natuurlijk leuk om Yoda eens te zien matten, dus dat maakt nog wel wat goed.

avatar van kevin_vs

kevin_vs

en misschien domme vraag, maar is deze Anakin dezelfde als in deel 3...

avatar van A.S.E.

A.S.E.

kevin_vs schreef:

en misschien domme vraag, maar is deze Anakin dezelfde als in deel 3...

Yup. En zoals Einstein zei "Er zijn geen domme vragen, enkel domme antwoorden."

Madecineman (moderator films)

Van de nieuwe triologie vind ik dit de moeilijkste film om te beoordelen. Ik begon met een 3* mischien omdat ik wat te hoge verwachtingen had na het tegenvallende The Phantom Menance. Na een tweede keer gezien te hebben vond ik hem eigenlijk toch wel weer wat beter dan ik in mijn herinering had en ben ik naar 4* gegaan. Maar nu ik deel 3 Revenge of the Sith gezien heb vind ik die toch wel weer een heel pak beter dan deze, er had meer ingezeten in Attack of the Clones. Hou het maar als definitieve score op 3,5* Lekker veilig ergens in het midden

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Effe een reactie op de discussie van verder terug op de pagina met Lord Vader; dat een jongen van 16 het als een geheel ziet? Dus niet. Ik ben zelf 14 en ik zie het al niet als een geheel. Ik werd al fan eind groep 3 (geloof me; ik begreep het ook nog) en de eerste keer dat ik hem zag was op de peuterspeelzaal. Ik was al fan voordat ik had gehoord dat Episode I er aan zat te komen. En als ik nu terug kijk naar de trilogie, moet ik toegeven dat de oude beter zijn, maar dat de nieuwe er ook best mogen zijn. Je moet af en toe door het acteren heen kijken en het verhaal eruit halen, de verbanden en natuurlijk moet je je ook gewoon achterover laten hangen en kijken, en niet te critisch zijn. Van de nieue trilogie is trouwens Episode III wel de beste en mist episode II het meest de Star Wars sfeer (niet dat die helemaal weg is, maar hij is te 'modern', te aangepast aan deze tijd geworden). Maar ondanks alles ben ik een Star Wars fan in hart en nieren en ik zie een hoop pluspunten in de oude trilogie en ik kijk door de minpunten heen, dat is wat de meeste Star Wars fans denk ik doen, en als je dat niet kan, dan val je Georgelucasaf en kan je jezelf geen grote star wars fan noemen, maar een middelmatige fan. Zo dat zit; een middelmatige fan! Haha, daar heb je niet van terug hé? Nou, nou? (beetje wazig allemaal, maar zo ben ik nou eenmaal op 'papier')

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Weer een geweldige Star Wars episode. De ontwikkeling van de band tussen Anakin en Amidala is erg vermakelijk, het sabergevecht van Master Yoda is 1 van de sterkste punten van deze film en het verhaal is gewoon erg interessant. Eindelijk komen we dan ook eens achter het verhaal van Anakin. De film kijkt ook heel lekker, visueel erg mooi (iets minder dan episode 1). Als Star Wars fan kan ik hier ook niet minder geven dan een 4,5*.

Nu maar weer eens beginnen aan de oude trilogie beginnen. Zo lang geleden en kan ik ook eindelijk stemmen.

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Holalala !!! Wat een spetterende film is dit !!! Ok veel verhaal is er niet omdat deze film echt wel een verbindingsstuk is tussen deel 1 en 3, maar jongens de special effects zijn om van te snoepen !

Ook vreemd om de clones aan de kant van de jedi's te zien staat.

avatar van hermelienarwen

hermelienarwen

samen met episode3 is episode 2 de beste van alle starwars films,zeer mooi acteerwerk en special effects ,goede afwisseling tussen actie en romantiek en ook zeer mooie muziek ,een zeer geslaagde film zeker 5*waard!

avatar van J.S.

J.S.

hermelienarwen schreef:

Hell nee.

J.S. schreef:

Hell nee.

en dan zeggen dat ik geen smaak heb

smaak is subjectief knul, ieder wat wils...

(zie episode III)

Respekked

idd echt grote onzin. Deel 2 is by far het slechtste deel. Dat gedram tussen padme en anakin komt je aan het einde echt je strot uit. Ook al ziet het er natuurlijk weer erg mooi uit, was ik goed teleurgesteld in dit deel.

davidov

nou deel 1 is echt wat erger in mijn mening.... het hele deel zeurt gewoon zijn 2 uur vol. In dit deel gebeuren er nog dingen, dingen die een grote invloed hebben op het verhaal. Deel 1 staat gewoon net te ver weg van de triologie waar we eigenlijk dol op zijn...

Respekked

hm ja vind ik niet. Daar zat dat romantische geneuzel niet in. Tuurlijk was het wel een belangrijk onderdeel, omdat luke uiteindelijk geboren werd. Maar totaal niet aantrekkelijk voor toeschouwers in beeld gebracht en het zeurde te lang door.

en de pod races zijn voor mij een belangrijke factor dat ik I beter vind dan II

davidov

pod races waren wel grappig...maar meer niet

wat mij dwars zat aan deel I, is dat het allemaal erg ver afspeelt van de latere delen, anakin is nog zo jong, niet echt betrokken bij het verhaal... voelt aan als een prequel van een prequel. Er is geen enkele skywalker die van zichzelf bewust is en invloed heeft op het verhaal. trouwen jar jar en die irri jonge anakin vind ik 3x zo erg als de liefde in II

Bij II is het verhaal ook veel belangrijker, palpatine krijgt macht, de liefde tussen anakin en padme, ze trouwen, anakin en zn arm, de clone troopers, de oorlog, alles begint al duister te worden...

Respekked

er zit wel wat in, in wat je zegt. Ik heb II en III recentelijk nog gezien. I al weer tijdje terug basseer dus op herinneringen een tijdje terug. Zal em binnenkort nog een keer kijken, misschien zie ik het dan anders

davidov

ach ik vond van deel I vooral de 2e helft wel redelijk, de 1e helft moest het echt nog op gang komen

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Respekked schreef:

Op dat moment is Anakin ook nog maar net uit z'n puberjaren. De onhandige romantiek is daarom net zo geslaagd ! Wat verwacht je, een 'gone with the wind '-verhaal ?