• 9.374.652 stemmen

Geregisseerd door: Blake Edwards

Met onder meer: David Niven, Peter Sellers en Robert Wagner

Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans

Plot The Pink Panther

"A Madcap Frolic Of Crime and Fun."

Prinses Dala verblijft in een luxe vakantieoord en zij is in het bezit van de grootste diamant ter wereld; de Pink Panther. In dit oord verblijft ook de charmante Charles Lytton die heimelijk The Phantom is, een juwelendief, en natuurlijk heeft hij zijn oog gericht op de diamant. De onnozele inspecteur Jacques Clouseau probeert de diefstal van de diamant te voorkomen en The Phantom te ontmaskeren.

Sir Charles Lytton

Insp. Jacques Clouseau

The Princess Dala

Simone Clouseau

George Lytton

Angela Dunning

Defence Barrister (as John LeMesurier)

Ik heb 'm geplaatst.

avatar van YannickJoker

YannickJoker

kappeuter schreef:

Ik heb 'm geplaatst.

Die ziet er schitterend uit. Echt een fantastische filmposter.

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Eerste in de reeks van de geweldige Pink Panther reeks.

Bij dit eerste deel vind ik het verhaal wel een beetje slapjes. Maar gelukkig is Sellers wel net zo goed op dreef als bij de rest van de serie.

4,0

avatar van Film Pegasus

De film op zich is ondertussen wat verouderd en qua verhaal is het af en toe ook wat minder. Maar Peter Sellers zet een memorabele rol neer als inspecteur Clouseau en speelt David Niven zowat naar huis. Een voorbeeld trouwens ook voor later komieken. De sterren (bij mij 3,5) gaan dan ook vooral naar de rol van de klungelige inspecteur.

avatar van The One Ring

The One Ring

Wat Film Pegasus zegt. Sellers is wederom briljant in deze film.De humor is erg simpel en in de eerste helft van de film wat afwezig, maar in de tweede helft wordt het leuker. Clouseau krijgt dan meer schermtijd en de garppen volgen elkaar sneller op. En dit soort komedies werken nou eenmaal het beste in hoog tempo. Kijkt lekker weg en soms echt grappig. Sellers

avatar van Stevo

Stevo

idd. Het tweede stuk is het beste. Die auto achtervolging. Schitterend.

avatar van olivier

olivier

hasanordek schreef:

Sellers introduceerd fysieke komedie. Iets wat in die tijd helemaal nieuw was, en tegenwoordig nog vaak geimiteerd wordt.

Wat een opmerking. En wat waren de marx-brothers dan en laurel & hardy? Het begin van de cinema is gekenmerkt geweest door slapstick/anarchic comedies waarbij de lichamelijke kwellingen niet op twee handen te tellen waren

avatar van thunderball

thunderball

Tja zat ik ook net te denken toen ik die opmerking las. Beetje kortzichtig, maar Sellers is er natuurlijk wel een kei in en doet het op zijn eigen onnavolgbare wijze!

Deze eerste Pink Pantherfilm komt hier en daar misschien wat gedateerd over en bevat nog niet de typische vernielhumor vd volgende films, dit kun je possitief en/of negatief uitleggen (het is maar hoe je het bekijkt).

Dit is nog meer een romantische avonturencomedy en het is Niven die hier de feitelijke hoofdrol heeft en dat zo als gewoonlijk met al zijn charisma uitstekend doet.

Toch is de tweede helft vd film het sterkst, omdat dan Sellers meer aan bod komt en duidelijk zijn bekendste personage steeds meer de overhand krijgt.

De scene's op het feest met de 2 "gorilla's"en de autoachtervolging zijn hylarisch!

avatar van Gompie84

Gompie84

Deze films kan ik iedere dag weer kijken. Ik blijf lachen om die Peter Sellers.

avatar van robertus65

robertus65

Typsiche film met veel te veel sterren, dat lang meer heeft van een saai toneelstuk dan een leuke komedie. Het laatste half uur is echter briljant!

avatar van joko16

joko16

Trage film met maar weinig lachmomenten.

Meer een klucht dan een speelfilm.

avatar van Wouter

Juist deze vind ik memorabel (wat jij elders schrijft). Ik geloof toch de beste. En ja, het heeft veel weg van een klucht. Maar toch ook een echte speelfilm.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Welnee, hier is echt geen flikker aan. PP strikes again en A Shot in the Dark zijn natuurlijk ruimschoots de beste twee!! Iemand met een beetje gevoel voor humor ziet dat meteen

avatar van Wouter

orbit schreef:

Welnee, hier is echt geen flikker aan.P

I beg to differ.

avatar van Flipman

Flipman

Dit is de enige waar ik echt om heb geleachen, naar ik mijn kan herinneren. Daarom wacht ik met scores geven aan de andere films om een oordeel te geven.

sinterklaas

Is dit die film waarbij een blinde vent een ijscokarretje steelt en door de straten van Hong Kong crost??

Niemand???

avatar van daviddoelen

daviddoelen

sinterklaas schreef:

Nee, die scene komt voor in Revenge of the Pink Panther.

Dank U.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Grappige film, met mooie muziek van Henry Mancini.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film die duidelijk wordt gedragen door Sellers die ons hier introduceert aan Inspector Clouseau.

Zonder Sellers had dit nooit een voldoende gehaald. Gelukkig zagen de makers dat ook in en zijn de vervolgen compleet gefocused op Clouseau en zijn capriolen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Leuke Film om eens met de hele Familie te bekijken op een Zaterdagavond want de Humor is absoluut dik aanwezig en da's maar Goed ook want ik had die keer dat ik hem zag echt zin in een avondje lachen.

avatar van Zinema

Redelijk leuke komedie die aan de wieg stond van Seller's carriere als Clouseau. Inmiddels een beetje gedateerd maar deze klucht blijft vermakelijk.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

de eerste in de geweldige reeks, alhoewel ik deze de minste vind de stunteligheid van inspecteur clouseau word nog niet echt veel getoond in deze film

avatar van The Oceanic Six

Van het weekend kocht ik de dvd box met de films en vanavond ben ik ermee begonnen. Deel 1, The Pink Panther. Ik had wel de remake van een aantal jaar terug gezien en die beviel wel maar ik wilde ook graag de orignele films zien.

Ik moet zeggen, deels een leuke en deels een saaie film. Op zich is het verhaal niet zo bijzonder in deze film en de 1e helft vd film is daardoor wat langdradig, soms zelfs saai. Inspector Clouseau's rol is pas in de 2e helft van de film echt groter, belangrijker en leuker. Een aantal scene's was wel grappig maar het is geen film die je continue in een deuk laat liggen. Dat is wel wat ik eigenlijk dacht en hoopte. Peter Sellers zet dus wel een leuke rol neer en ik kijk ook uit naar de vervolgdelen die ik snel ga zien. Het laatste half uur was duidelijk het beste deel van de film.

avatar van omnitoaster

omnitoaster

de films van peter sellers bevatten altijd supergoeie grappen

avatar van Friac

Friac

The One Ring schreef:

En dit soort komedies werken nou eenmaal het beste in hoog tempo.

Rake opmerking, en allicht de voornaamste reden waarom ik deels teleurgesteld was na het bekijken van de originele Pink Panther, het begin van een filmreeks waar ik als kind verzot op was. Het tempo van de film is te traag en dat is misschien te wijten aan een te lage aanwezigheid van Inspector Clouseau en de bijhorende slapstickmomenten en droge grappen.

Het mysterie was me ook iets te klein, het einde van de film was dan weer wel vrij geslaagd te noemen. Ik denk dat de latere vervolgen iets beter zijn wegens de verhoogde aanwezigheid van typische Clouseaumomenten. Deze heeft iets te weinig om het lijf om echt klassiek genoemd te worden.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Speelt John Cleese niet in een Pink Panther film?

avatar van The Oceanic Six

Kerel, moet je echt alles volspammen met nutteloos gelul? Zoek het gewoon even op.

Cleese speelt in PP films ja, maar wel in de 2 remakes van enkele jaren terug en die van dit jaar.

avatar van Boenga

Boenga

1de deel te traag; vooral de babbel tussen Dala en Charles is echt wel heel langdradig en saai.

In het 2de deel krijgen Peter Sellers en (zijn) humor de bovenhand, en wordt het stùkken beter.

Sellers + de zebra en de ouwe kerel bij de achtervolging rule the world!