• 9.233.119 stemmen

Revenge of the Pink Panther (1978)

Komedie | 98 minuten

Genre: Komedie

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Blake Edwards

Met onder meer: Peter Sellers, Herbert Lom en Burt Kwouk

Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 7 december 1978

Plot Revenge of the Pink Panther

"Just when you thought it was safe to go back to the movies..."

De vijfde en laatste uit de serie van de Pink Panther tijdens het leven van Peter Sellers. Het zesde deel is gemaakt na zijn dood met oude fragmenten. Philippe Douvier wil laten zien dat hij nog macht genoeg heeft en besluit inspecteur Clouseau te vermoorden. Nadat bekend is gemaakt dat Clouseau is vermoord, voelt de hoofdinspecteur Dreyfuss zich stukken beter. Hij wordt dan ook vrijgelaten uit het psychiatrisch instituut. Inspecteur Clouseau die in werkelijkheid nog leeft probeert van de situatie gebruik te maken en gaat undercover op zoek naar zijn moordenaar.

Chief Inspector Clouseau

Police Commissioner

Claude Russo

avatar van clubsport

clubsport

Ik kan deze niet vergelijken met de vorige delen behalve de eerste die ik al eerder zag , ik moet zeggen dat ik deze wel redelijk vermakelijk vond al waren veel grappen ook nogal flauw .

Eens kijken of ik de andere delen nog kan zien .

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Ja je moet er nog van houden van die Pink Panther-films, ook al aardig oud. Ik vind dit deel nog best meevallen. Zeker tot de helft valt er nog wel een en ander te lachen, maar gaat daarna wat vervelen. Ik vind die Sellers inmiddels ook maar irritant. De bijrollen zorgen dat het dan toch nog een redelijke film blijft. Veel extreme humor, stunts en vermommingen. Met een redelijke grote rol van Robert Webber (speelde o.a. in Midway) 4.0 /2.0

Eerst half uur is leuk maar zwakt dan af maar heeft steeds kleine oplevingen. Laatste half uur is mede dankzij Burt Kwouk (Cato) met te sterke bril ook grappig en die heeft een vrij grote rol. Wordt dan wel een slapstickkomedie. Heeft wat perverse gedeelten zoals de hoerenkast en dat ze op zijn rug gaat zitten.

avatar van TMP

TMP

Deze vijfde en laatste volwaardige Pink Panther film met Peter Sellers is wat mij betreft de minste uit de reeks. Wel alsnog de moeite waard, maar het is wel erg veel een herhaling van zetten. Er valt nog wel best wat te lachen, maar de humor is een stuk minder dan in de meeste van zijn voorgangers. Het laatste gedeelte in Hong Kong is bovendien wel erg flauw. Al met al wel een degelijke afsluiter. Het zesde (postuum uitgebrachte) deel van deze reeks laat ik aan mij voorbij gaan.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

En daar was de volgende stap in de Pink Panther/inspecteur Clouseau reeks waar het de laatste keer is dat Peter Sellers levend en wel optreedt als de klunzige inspecteur.

En poeh, dit viel niet mee. Nu had ik al de nodige moeite met de eerste maar maakten deel 2 en 4 dit ruimschoots goed, het ontbreekt me overigens aan het 3de deel in de verzamelbox. Maar met deze Revenge of the Pink Panther heeft men toch klaarblijkelijk al het kruit verschoten en is niet iedere film waar Peter Sellers inspeelt een schot in de roos. Weliswaar is er weer de gebruikelijke onhandigheid en lopen er heel wat dingen in de soep, tevens is Cato er ook weer voor het nodige geharrewar en is er een enkele grap die nog wel aardig is.

Maar feit is dat we het allemaal al eens gezien hebben, weinig orgineel allemaal meer is en bij tijd en wijlen behoorlijk flauw is. Daarom houdt het wat mij betreft hier op met de Pink Panther reeks ook al zitten er nog twee andere films in die box die klaarblijkelijk met archiefbeelden zijn gemaakt.

De gebruikelijke koddigheid en onhandigheid. Niet heel erg grappig of leuk

Chaos samen met Cato is wel weer leuk.