• 9.092.498 stemmen

Geregisseerd door: Blake Edwards

Met onder meer: Peter Sellers, Claudine Longet en Kathe Green

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime

Plot The Party

"If you've ever been to a wilder party... you're under arrest!"

De Indiase acteur Hrundi V. Bakshi maakt er een zooitje van tijdens de opnames van een kostuumdrama en wordt toegevoegd aan de 'ontsla deze persoon'-lijst. Als er een fout wordt gemaakt met twee namenlijsten, komt zijn naam te staan op de gastenlijst van een elite feest. Hij gaat ernaartoe en iedereen neemt aan dat hij gewoon uitgenodigd is. Dan beginnen de misverstanden.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

avatar van Don Homer

Don Homer

Een rommelige film is een vaak gebruikt kritiekpunt op deze website. Bij een comedy als the party (1968) werkt het echter wel (op de lachspieren). Vooral in het begin erg flauwe humor, maar naarmate de film vordert wordt het iets grappiger. De leuke set speelt hierin een grote rol.

avatar van Corcicus

Corcicus

Peter Sellers zet hier een fantastische blackface neer (shhht). Genieten voor het hele gezin.

avatar van Mescaline

Mescaline

Mescaline schreef:

Dit feest blijft vermakelijk en sfeervol, zelfs na 4x! De setting alleen is al prachtig en daaromheen die heerlijke sfeer uit eind jaren 60. Ja, dit blijft een makkelijke wegkijker.

5de keer ging ook prima! Een film die voor mij iedere kijkbeurt weer plezier oplevert.

avatar van Movsin

Movsin

Sellers schittert in deze komedie die het eerste uur vol steekt met grappige vondsten en ook wel op een gesmaakte manier allerlei menselijke trekjes bloot legt.

Helaas, nadien verdwijnt Sellers naar de achtergrond en gaat de film al te zeer slapstick hanteren. Jammer.

• 19369 berichten

Alwéér een keer bekeken, via Canvas TV deze keer.

En alwéér evenzeer genoten als tijdens de vele vorige kijkbeurten.

Het was niet eens de bedoeling, want ik heb de film natuurlijk ook thuis, maar ik kan deze film gewoon niet weerstaan.

Verslavend grappig.

5,5* (als dat zou kunnen )

avatar van thunderball

thunderball

Ik wilde de film ook gaan kijken, maar heb het maar een minuut of tien volgehouden. Wat een slechte kopie was dat zeg! Ook een beeld van 4:3 dat kan nooit de originele beeldverhouding zijn.

thunderball

Daar was ik mij eerlijk gezegd niet eens bewust van, omdat ik weer zo geboeid was door de malle fratsen van Sellers (alias Hrundi V. Bakshi ) dat me dat blijkbaar ontgaan moet zijn.

De rol van Denny Miller moet overigens ook niet onderschat worden.

Diens interactie met Sellers is hilarisch.

Naar verluidt klikte het ook geweldig tussen de twee op de set (hoorde ik van Denny zelf ooit) en nam Sellers zelfs suggesties van Miller aan.

De naam "Kelso" (in koeien van letters) op de achterzijde van het jack dat Miller("Wyoming" Bill Kelso) droeg, was een idee van Denny waar Sellers erg om moest lachen.

Denny was in het werkelijke leven ook een man met een enorm gevoel voor humor.

Van al de films waarin hij ooit speelde was The Party zijn favoriet.

avatar van Kronos

Kronos

Movsin schreef:

Begint inderdaad sterk maar verzandt in een flauw drukke bedoening.

avatar van ZenZin

ZenZin

Peter Sellers : douze points!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Dat neppe accent, die brownface, die flauwe slapstick … Deze film is zó fout dat-ie op de een of andere manier weer leuk wordt. Althans, de eerste 15 minuten. Daarna wordt het echt te kinderachtig. De foam party was dan weer wel een mooie afsluiter. Maar goed, als je hier de volle 99 minuten wil van genieten, heb je toch minstens 1,5 promille in je bloed nodig.

2,5* lijkt me wel een mild verdict.

JoeCabot schreef:

Mwa..alcoholvrij kan ook, gewoon met een ander gevoel voor humor

avatar van notsub

notsub

The Party zit vol met humor in het straatje van André van Duin en Mr. Bean. Veel flauwer dan dit wordt het het niet. De verschrikkelijk trage aanloop kreeg gelukkig wel een wat vlotter vervolg, maar ook het chaotische eind kon de film niet meer redden.

avatar van clubsport

clubsport

Sellers is op momenten wel weer sterk als sukkel die zichzelf in de nesten weet te werken met zijn stuntelende gedrag .
De rol van de kelner die steeds dronkener word was een goeie vondst

avatar van Robi

Robi

Peter Sellers als Indiër die per ongeluk wordt uitgenodigd op het feest van een grote filmbaas. En dat loopt uiteraard niet volgens plan. In het begin gaat het nog wel en zitten er ook wel leuke grappen in. Maar het wordt ook steeds duidelijker dat de regisseur wel een erg groot liefhebber van de films van Jacques Tati is. Eigenlijk speelt Peter Sellers hier de Indiase versie van Monsieur Hulot. En dat is eigenlijk schaamteloos en stuitend, want het niveau van de echte Tati / Hulot wordt hier bij lange na niet gehaald. Het is een hele goedkope imitatie in een verhaal dat toch wel heel erg mager is en een film die uiteindelijk mijlen ver over de top gaat.

avatar van joko16

joko16

Klassieker deze! Prachtig!

avatar van Dk2008

Dk2008

Dk2008 schreef:

Het is nou wel de laatste keer geweest. De eerste keer was rond 1980 toen ze hem op tv uitzonden. Daarna was hij alleen nog maar leuk totdat ze met zijn allen in het water gingen en met die olifant. Maar nu is toch wel heel weinig van over. Alleen dat hij dat ding opblaast en de gedeelten met die ober (Steven Franken) blijven ook grappig. Vooral als het eten wordt opgediend. Maar verder is het een saaie film geworden. En gezien, hoe een Indiase acteur wordt neergezet en een aantal opmerkingen in de film, zou het nu ook nog als discriminerend kunnen worden opgevat.

Naslag op internet wijst erop dat het niet als discriminerend wordt gezien door Indiërs. Verder omdat de dvd toch nog steeds in bezit is de film nog maar eens geprobeerd. Zo leuk als vroeger zal het echt nooit meer worden maar kan ook komen door mijn in loop der jaren gekregen afkeer van Sellers.

Het begin is wel grappig en hier en daar ook wat leuke momenten. De dronken ober blijft leuk en dit samen met het hilarisch hoogtepunt van de film de eetscène blijft de dvd wel de moeite waard om in bezit te houden.

avatar van james_cameron

Echt zo'n film die ik graag leuker had gevonden. Maar helaas, het is allemaal aan de flauwe en langdradige kant, met slechts hier en daar een leuke grap of geslaagde visuele vondst. Peter Sellers (hier weinig overtuigend geschminkt als indiër) is altijd de moeite waard en hij is hier zeker op dreef, maar zelfs hij kan geen brood bakken van het matte script. Het huis waar het feest zich afspeelt is overigens wel geweldig gevonden en/ of bedacht.

avatar van delMark1980

delMark1980

Deze film ooit gezien op de toenmalige tv zender MGM, had geen idee wat ik moest verwachten, maar wat een heerlijke komedie met veel droge humor en een uitstekende Sellers. 5/5

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

Peter Sellers als Indiër.. Het zou 'm vandaag ongetwijfeld een karrevracht aan commentaar van Twitter-verongelijkten opleveren, maar 1968 was, gelukkig, een andere tijd. Het ziet er in ieder geval onnozel genoeg uit. Behalve de kleur (en het accentje) lijkt hij ook totaal niet op de gemiddelde Indiër. Het deed me wat denken aan John Wayne die ooit Genghis Khan speelde - da's ongeveer even absurd.

In ieder geval zet het de toon van deze chaotische en uiterst flauwe film. Sellers zelf doet het eigenlijk nog wel goed. Hij is niet lawaaierig of druk, maar eerder een stille snul. Die slapstick is helaas niet aan mij besteed. Het is gewoon mijn type humor niet. En dan wordt zelfs een film The Party, mij reeds enige jaren gekend als een must-see van Sellers' oeuvre, een taaie brok, de rijkelijk aangeklede en gekleurde feestlocatie ten spijt.

avatar van John Milton

John Milton

Dit is niet goed oud geworden zeg. Ouch.

avatar van AngelicV

AngelicV

Hoe een onwetende "Indiër" een filmset en een jetset avondje om zeep helpt. Briljant de voor die tijd.... nieuwste elektrische snufjes voor het huis. Beste bijrol... de kelner, geweldig non-verbaal!

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Peter sellers in topvorm.geniale komedie.