• 9.373.532 stemmen

Geregisseerd door: Blake Edwards

Met onder meer: David Niven, Peter Sellers en Robert Wagner

Gesproken taal: Frans, Engels en Italiaans

Plot The Pink Panther

"A Madcap Frolic Of Crime and Fun."

Prinses Dala verblijft in een luxe vakantieoord en zij is in het bezit van de grootste diamant ter wereld; de Pink Panther. In dit oord verblijft ook de charmante Charles Lytton die heimelijk The Phantom is, een juwelendief, en natuurlijk heeft hij zijn oog gericht op de diamant. De onnozele inspecteur Jacques Clouseau probeert de diefstal van de diamant te voorkomen en The Phantom te ontmaskeren.

Sir Charles Lytton

Insp. Jacques Clouseau

The Princess Dala

Simone Clouseau

George Lytton

Angela Dunning

Defence Barrister (as John LeMesurier)

avatar van neo

neo

leuke comedy.altijd heb ik na het kijken van deze film dat muziekje weer in mijn hoofd.

avatar van =Karolina=

=Karolina=

bah! echt een domme film!

avatar van Jos2

Jos2

Weet je zeker dat je deze gezien hebt en niet 1 van de mindere delen?

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Geweldige comedy, waar ik keer op keer weer om moet lachen, hij blijft gewoon leuk! Met natuurlijk het fantastische herkenbare liedje 3,5 sterren.

avatar van jay73

jay73

Ik vond 'em niet lachen gieren brullen, deze Pink Panther, maar wel met een hele mooie Claudia Cardinale en dat is natuurlijk ook wat waard!

avatar van hugohei

hugohei

Die hele mooie Claudia Cardinale... was dat niet de franse ster Capucine ? CC zat er volgens mij helemaal niet in. Zie ook het plaatje.

avatar van jay73

jay73

Zij speelt inderdaad ook mee (als vreemdgaande vrouw van Clouseau), maar onze Claudia speelt Princess Dala. Voila!

avatar van Wouter

Binnekort komt er een dvd-box uit met de Pink Pantherfilms van Sellers. Dat Son en Curse er niet inzitten vind ik niet zo erg, maar ik vind het jammer dat Inspector Clousseau er niet bijzit.

sydney

the föhn is ringingggk!!!!

Een pink panter DVD box zonder inspector Clouseau? Zeker the Director's cut!

sydney schreef:

Een pink panter DVD box zonder inspector Clouseau?

Zonder de film Inspector Clouseau (1968)

De derde film uit de serie. En vaak vergeten film, omdat de muziek niet van Mancini was, Edwards niet regisseerde en Clouseau niet door Sellers, maar door Alan Arkin gespeeld werd.

Zeker the Director's cut!

Hoe bedoel je?

Hoe bedoel je?

jag vät inte!

avatar van Angeloo

Angeloo

Wie kan mij vertellen wat de naam is van Clouseau's ongelukkige knecht, die regelmatig voor de inspecteur als boksbal fungeerde??

avatar van Quentin

Quentin

Angeloo schreef:

Cato

avatar van Sjaako

Sjaako

Sellers is gewoon briljant!

Tijdloos.

Zit'z a Böm !

sydney

Cato zal niet meedoen vanavond. Clouseau heeft een vrouw in deze film. De eerste Pink Panther is zó anders dan de vervolgen eigenlijk. Inspector clouseau is hierin niet het hoofdpersonage waar de film om draait, maar maakt deel uit van een aantal hoofdpersonages. Het karakter Clouseau wordt pas echt uitgewerkt in "a shot in the dark". Des-al-niet-te-min is deze pink panther qua verhaal de beste van allen. Dit komt juist omdat niet alles draait om het personage Clouseau, waardoor er meer ruimte is voor het verhaal.

Echt een aanrader dit!

avatar van Duke

Duke

Weet iemand hoe het liedje (of de muziek) heet dat gezongen word in The Pink Panther (1964). Het is een Italiaans liedje en word door een mooie Italiaanse gezongen. De melodie van dit lied komt de hele film door telkens weer terug. Ik weet alleen de naam niet van deze muziek en door wie het geschreven/gezongen is. Weet iemand dit?

avatar van FisherKing

FisherKing

Gezongen ? Ik weet alleen dat de titelmelodie van Mancini is.

avatar van Sjaako

Sjaako

Tracklist soundtrack:

1. The Pink Panther Theme

2. It Had Better Be Tonight (Meglio Stasera)

3. Royal Blue

4. Champagne And Quail

5. The Village Inn

6. The Tiber Twist

7. It Had Better Be Tonight (Meglio Stasera)

8. Cortina

9. The Lonely Princess

10. Something For Sellers

11. Piano And Strings

12. Shades Of Sennett

Ik vermoedt dat het "it had better be tonight" is

Op Bol.com kan je stukjes beluisteren.

avatar van Goodfella

Goodfella

Sellers is geniaal, niemand kan zó grappig op de grond vallen. Verder vond ik het op een paar grappige scènes na niet zo erg bijzonder.. 3*

avatar van T.O.

T.O.

Leuke poster hoor, maar om als filmposter te gebruiken?

avatar van Duke

Duke

Hhaha ja dat is hem : "It had better be tonight".

Ik was de naam echt helemaal kwijt was best vervelend.

Bedankt

Groeten....

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

Nogal tegenvallend. Sellers speelt goed, maar ik heb nu niet bepaald dubbel gelegen van het lachen. 2*

avatar van John Doe

John Doe

Goodfella schreef:

Peter Sellers is te komisch gewoon, hoe hij woorden verkloot met z'n franse accent!

avatar van davidov

davidov

John Doe schreef:

later is die grap volledig uitgemolken in de serie allo allo door officer crabtree. Ook leuk, en ze spelen er wat anders op in...maar toch over genomen van Peter Sellers

avatar van Jordy

Jordy

Niet helemaal mijn humor blijkbaar. Uitglijers, minnaars die zich in kasten verstoppen wanneer de echtgenoot terugkomt... wel leuke rol van Sellers natuurlijk.

avatar van hasanordek

hasanordek

De eerste Pink Panther film met David Niven in de hoofdrol. Het is maar goed dat het gezegd wordt, want Peter Sellers steelt de show als Inspector Clouseau.

Een prinses heeft een heel groot en waardevol diamant, die ieder moment gestolen kan worden door de beruchte Phantom.

De film, die nogal traag is, is wel leuk, maar wordt vooral leuk als Sellers als Clouseau in beeld komt. De film bestaat voor een groot deel uit slapstick, maar Sellers introduceerd fysieke komedie. Iets wat in die tijd helemaal nieuw was, en tegenwoordig nog vaak geimiteerd wordt.

avatar van jacom

jacom

Duke schreef:

zeker geen italiaanse

avatar van YannickJoker

YannickJoker

Schitterende film, iig niet de beste, maar wel een hele leuke. Over die poster, dat is niet de poster van deze film, ik weet niet waar hij wel van is, maar volgens mij is dat echt een andere, ik heb nog wel een andere.

4/5*

avatar van Wouter

Er zijn in ieder geval leukere, Deze bijvoorbeeld:

deze lijkt me wel geschikt