• 9.379.105 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Uma Thurman en Aaron Eckhart

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Paycheck

"Remember the future."

Een ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit. Gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick

Michael Jennings

Sara Rethrick

Attorney General Brown

avatar van Dynamovie

Dynamovie

Begint goed en ietwat mysterieus, maar eindigt zwak: voorspelbaar Amerikaans happy-endachtig.

avatar van Snufkin

Snufkin

vermakelijke film, aardig wat schoonheidsfoutjes in het script, zoals eerder al prachtig door Lukic uiteengezet. maar voor een niet al te kritische woensdagavond is het een leuke film.

2,5**

Goeie film...

Alleen niet van Ben Affleck gewent dat hij in zo'n film mee zou spelen.

Nogmaals...goeie film...!!!

avatar van otherfool

otherfool

Onvervalst, ouderwets topentertainment. De suspense wordt goed opgebouwd in het eerste deel, waarna de tweede helft ietwat de botte bijl hanteert, maar het is nauwelijks storend. Zelfs Affleck is goed bezig in opnieuw een goede film van Woo. En ach die duif, ik moest er wel om lachen.

3,5*.

avatar van Gehenna

Gehenna

De mindere recencies die deze film krijgt zijn mijns inziens niet terrecht dit verhaal dat geinspireerd is door Philip.k Dick (Blade Runner, Minority Report) is in potentie goed uitgewerkt en Ben Affleck die de hoofdrol speeld is cool, goed en overtuigend in de rol van spion.

John Woo verantwoordelijk voor de regie heeft er een bijzonder goed uitziende actie-thriller van weten te maken krijgt van mij 3.5*

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik heb deze film gehuurd, en heb al van 2 personen gehoord dat hij goed is. Eén van deze dagen ga ik hem kijken. Lijkt me wel een goede film.

avatar van Witch-king

Witch-king

Dit is een mooie film. Het alternatieve einde met de ring is net zo mooi als het gewone einde met het lottoticket.
Ik geef deze film 3,5 ***

avatar van gotti

Woo neemt het niet zo nauw met de geloofwaardigheid van z'n hoofdrolspelers, maar toch is dit frisser dan menig ander Hollywood filmpje in z'n soort.

Zijn Phillip K. Dick's verhalen eigenlijk ooit in het NL uitgekomen?

avatar van MXO

MXO

Paycheck is wel een redelijk verhaal, jammer dat een is nageaapt van minority report. Daarbij daalt elke film met Ben gelijk 1 ster minder.

avatar van Waku

Waku

Redelijke actiefilm maar niet echt overtuigend.

Het idee"Waar heb ik deze al eerder gezien"komt nogal vaak om de hoek kijken. Verder acteert Affleck wel heel erg houterig.

avatar van finaldestiny

finaldestiny

goede regisseur, dat wel, maar deze viel een beetje tegen, beetje verwarrend allemaal, en ben affleck kan beter.

avatar van kooppie

kooppie

Erg mooie film, veel actie, heel erg vermakelijk!

AANRADER!

avatar van newG

newG

Dit zeg ik neigelijk nooit over een film met ben affleck maar dit is eigelijk een goede film, hoewel ik denk dat het ook wel wat te maken heeft met onze vriend Woo

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

kooppie schreef:

Erg mooie film, veel actie, heel erg vermakelijk!

AANRADER!

Mee eens

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik vond hem ook best wel goed (beter dan john woo's mislukte Mission Impossible 2)

Het begin was wel een beetje saai maar hij word steeds beter. Soms zitten er spannende stukjes tussen (de metro) en nog een spectaculaire achtervolging.

John Woo heeft er nog wel een leuke film van gemaakt

avatar van dje-em

dje-em

eindelijk ook gezien en ik vond hem wel ok, ik snap niet zo wat iedereen tegen ben affleck heeft het is een redelijk acteur, niet veel bijzonder maar om nou te zeggen dat hij totaal niet kan acteren. hij voegt niets toe dat is waar, maar of dat nou zo erg is weet ik niet. volgens mij heeft het meer te maken dat mensen denken hey bah affleck en dan al een negatief gevoel hebben voor de film start

het verhaal was prima, maar dat komt uiteraard omdat dick een uitmuntend schrijver is.

avatar van italian

italian

ondertussen is Paycheck (maar !) mijn tweede Woo-film na de verschrikkelijk saaie Mission Impossible 2... maar die moet ik wel eens een keer dringend herzien

Paycheck is zeker een stuk beter maar verwacht van deze film niet de ultieme Woo, dan moet je naar zijn oudere Aziatische films kijken maar ik spreek niet uit ervaring.

in het begin krijg je niet echt veel tijd om je aan die futuristische wereld te wennen en omdat ik het verhaal niet had gelezen moest ik dubbel zoveel moeite doen.

Maar eenmaal dat alle puzzlestukjes bij elkaar beginnen te passen en Affleck op zoek gaat naar de waarheid wordt het alsmaar interessanter en begin je ook geboeider naar de film te kijken.

besluit = nog niet zo'n dom verhaal voor een actiefilm

de acteerprstaties waren wel wat teleurstellend, zeker die van Uma Thurman die er niet in slaagt om in de maten van het mogelijke een beetje realistisch over te komen.Ben Affleck was ook maar matig.

verder valt er niet zoveel meer te vertellen buiten dat er passende muziek werd gebruikt, er mooie actiescenes waren; erg ongeloofwaardig maar mooi; en dat de film een paar knappe beelden heeft.

het einde vond ik wel wat aan de zwakke kant.

avatar van robin00787

robin00787

Een Woo film als Paycheck doet me toch altijd veel meer als zo'n CGI Peter Jackson verhikel als King Kong. het verhaal mag dan niet zo heel sterk zijn en Uma Thurman is werkelijk om te janken zo slecht, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de frisse, realistische actie scenes. Zo steekt die motor scene echt heel goed in elkaar en is ie zeer spannend. Voor de rest is dit een uitermate vermakend filmpje, geen meesterwerkje, maar genoeg voor 3*.

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Hope for the future and forget the past, meer specifiek deze Paycheck

Dat John Woo dit stukje rommel maar snel vergeet en hoop dat hij het snel weer beter zal doen (in zijn toekomstige gameverfilming Spy Hunter, heb ik echter bitter weinig tot geen vertrouwen).

Hoofdpijn is het eerste wat me bij deze film te binnen schiet. Paycheck wil zo ongelofelijk slim en complex zijn, dat hij bijna meteen vervalt in een opeenvolging van banaal opgepompte scenes. De futuristische details en omgevingen maken op geen enkel moment de indruk geloofwaardig en inventief te zijn. En bovendien heeft de film niet de cast die dit hysterische blok beton kan dragen. Uma Thurman lijkt enkel mee te spelen voor de dikke vette som op haar rekening en Ben Affleck zinkt alsmaar verder in zijn eigen wereldje, waarin hij zichzelf een bekwaam acteur waant. (Misschien is er toch nog licht aan het einde van de tunnel. De man heeft zopas nog een acteursprijs gekregen in Venetië voor zijn rol in Hollywoodland, een film waar ik anders naar uitkijk)

Ik heb nog steeds geen van zijn aziatische actiefilms gezien, maar na Face/Off en Mission: Impossible II, is er van Woo's gracieuze actie geen sprake meer.

avatar van Lola3

Lola3

Matchostomos schreef:
Hope for the future and forget the past, meer specifiek deze Paycheck

. En bovendien heeft de film niet de cast die dit hysterische blok beton kan dragen. Uma Thurman lijkt enkel mee te spelen voor de dikke vette som op haar rekening *
Hier ben ik niet mee eens, met de rest wel maar hier ga je toch uit de bocht vind ik. Als je Kill Bill gezien hebt (wat ik trouwens ook niet zo'n goeie film vond ) zul je wel opgemerkt hebben dat Thurman wel erg hysterisch en geloofwaardig overkwam als ze uit haar coma ontwaakt en merkt dat haar ongeboren baby'tje verdwenen Voor de rest ben ik het met je eens.

2,5

avatar van Matchostomos

Matchostomos

Lola3 schreef:

2,5

Uit de bocht gaan is veel gezegd, maar ik zal het misschien beter en anders verwoorden om mijn standpunt wat duidelijker te maken. In Paycheck acteert Thurman op een redelijk aanvaardbaar niveau (en op het randje), maar dat niveau wordt teniet gedaan door een tekort aan visuele flair en nog veel meer. In het geval van Kill Bill geef ik je gelijk. Daar komt haar prestatie geloofwaardiger over, omdat de stijl van Tarantino zich daartoe leent. Kill Bill is soms (heb alleen Vol. 1 gezien en was ook niet echt ondersteboven) opwindende kitsch en net daarom past haar hysterie perfect in de film.

avatar van Norma

Norma

Wel vermakelijk en gelukkig beter dan MI2, maar net aan voldoende.

avatar van italian

italian

robin00787 schreef:

...maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de frisse, realistische actie scenes. Zo steekt die motor scene echt heel goed in elkaar en is ie zeer spannend.

je neemt nu net als voorbeeld de meest onrealistische actiescene uit de film !

de containers zijn net zo geplaatst dat je er mooi onderdoor kan rijden...

avatar van robin00787

robin00787

italian schreef:

je neemt nu net als voorbeeld de meest onrealistische actiescene uit de film !

de containers zijn net zo geplaatst dat je er mooi onderdoor kan rijden...

Nee maar met realistisch bedoel ik hier zonder CGI en gewoon een lekkere motorachtervolging zonder dat de acteurs 3 uur voor een green-screen staan. Dat die containers daar precies goed staan is inhoudelijk natuurlijk wel onrealistisch.

avatar van Niqk

Niqk

ik heb deze een aantal jaar geleden in de bioscoop gezien.. vond het een spannende film, ga hem maandag zeker wel weer kijken... dan fantaseer ik wel een fatsoenlijke acteur over ben affleck heen...

BEN IS ALLEEN LEUK IN KEVIN SMITH FILMS!!!.. dan wordt hij lekker zwart gemaakt

avatar van Williamq12

Williamq12

Ik ga deze film vanavond ook maar eens kijken.

Uma Thurman en Ben Affleck zullen hopelijk wat goeds betekenen voor dit verhaal.

avatar van Ace Hanlon

Ace Hanlon

Ik heb het exact tot 20:53 volgehouden om naar deze onzin te kijken.

Waarschijnlijk zou het best een leuke film geworden zijn als Affleck er niet aan mee had gedaan.

Ik weet niet wat het is, maar films met Affleck pakken mij nu eenmaal niet.

Ik zal me maar onthouden van een stem, want ik ben niet geheel objectief in dezen.

avatar van Leviwosc

Leviwosc

Een erg vermakelijke film, al vond ik de duiven ook niet geweldig. Nu lees ik ook hier dat zovelen Ben Affleck een slecht acteur vinden, maar ik heb totaal geen probleem met Ben; nu kan het ook zijn dat ik niet helemaal objectief ben, want hoe je het ook went of keert Ben Affleck is wel een lekkertje waar ik graag naar mag kijken. En Uma Thurman doet het leuk als hulpje, maar ik vond haar niet bepaald in de film passen. De bad guys zijn naar mijn mening goed gecast, allen zijn ze in het bezit van zo'n misselijk smoelwerk dat ik het er met liefde en plezier zou willen aframmen! De film krijgt van mij een 3,5.

avatar van Maaltje

Maaltje

Ik vond het wel een toffe film, je kan lekker mee gaan puzzelen met Ben en op zich is het wel spannend, hoewel het wel wat spannender had gekund.
Er viel me op het einde alleen iets stoms op; dat er 3 weken een briefje op de bodem van een vogelkooi ligt, die nog schoon is, wat betekent dat iemand de kooi heeft schoongemaakt, wat betekent dat die het briefje al gevonden zou moeten hebben... haha jaja

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Behoorlijk slechte film, het was dat er verder niet veel op was.. maar dit valt tussen de Minority Report en Johnny Mnemonic onzin onder te verdelen.. maar nog een slagje slapper en slechter geacteerd. Ben Afflek blijft een acterend stuk drijfhout