Paycheck (2003)
Met onder meer: Ben Affleck, Uma Thurman en Aaron Eckhart
Releasedatum: 26 februari 2004
Plot Paycheck
"Remember the future."
Een ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit. Gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick
Michael Jennings
Rita Dunne
Sara Rethrick
Attorney General Brown
WB
Goeie film! Het geheel van tijdreizen klopt hier van geen kant, maar is wel grappig bedacht. John Woo weet altijd de actie wel goed te brengen (net als in M:I 2).
Goeie acteurs en actrices, wat de film nog vermakelijker maakt!
boondock
De film viel mij onverwacht mee. Ben Affleck speelde sinds Good Will Hunting ook eindelijk weer is goed en het verhaal sprak me ook wel aan, lekkere actiefilm.. 4 sterren
remorz
Viel idd. wel mee deze film; Het verhaal is een grote gatenkaas maar voor de rest kon ik weinig mekkeren. Zelfs Ben Affleck viel wel mee. Lekker wegkijken deze film; 3*
tevelenco
matige film
met matige akteerprestaties en een matig verhaal
kotom geen toppertje
1.5 ster
Spider
Niks bijzonders.
Het envelopje deed me denken aan de Sport Billy tekenfilms van vroeger (kent iemand dit nog?)
En wat is er toch met John Woo gebeurt?
Misschien volgende keer toch weer Chow-Yun Fat, John Travolta of Nicolas Cage casten, want Ben Aflikker zal nooit een film verbeteren.
Captain Pervert
Aardige film, soms een tikje voorspelbaar (ja ik ben niet vies van dubbelzinnigheid.
Veel dingen werden via flashbacks en dialoog verduidelijkt en voorgekauwd aan het publiek. Terwijl de plot echt niet moeilijk is.
De film was beter geweest als er meer aan de persoonlijke invulling van de kijker werd overgelaten. Je hoeft bijna geen denkwerk te doen. Naar iedere hint in de film wordt op een gegeven moment teruggeblikt, dus het valt als een puzzelstukje vanzelf op zijn plek. Een deel daarvan had aan de kijker overgelaten moeten worden, dat had het geheel veel spannender en mysterieuzer gemaakt.
Ach en dat eeuwige gezeur over Ben Aarsvlek: ik vond hem hier prima acteren. Erger is natuurlijk het thema van de film zelf, met de bijbehorende paradoxen: als je al de toekomst kan voorspellen, dan voorzie je ook dat iemand hem probeert te veranderen. De toekomst ligt immers vast. Maar goed, het is maar een film, geen filosofieles.
Purmerend
Ik heb alleen de paperclip gemist. Waar werd die voor gebruikt?
andrew
Leuke film om gewoon op een saaie zondag lekker op de bank te bekijken. Geen uitschieter maar wel vermakelijk voor zo middag.
zwikkes
De leuke aktiescenes zijn het enige positieve aan het, niet te volgen verhaal.

SirTinus
Ik heb hem ook eindelijk gezien en ik vond hem op de helft een 3,5... acteerprestaties vielen nog niet echt tegen maar op een gegeven moment is het toch nog gelukt de film te verkrachten.. er zat veel meer in deze film dan er uitgehaald werd. Het verhaal is opzich best aardig alleen de 2de helft werd het TE!
2,5
Captain Pervert
Huh, wat valt er in godsnaam niet aan te volgen. In deze categorie films is deze veruit het makkelijkst te volgen omdat alles wordt uitgelegd. Terug naar Bassie en Adriaan dan maar?
remorz
Weet niet meer echt waar dit vandaan kwam, maar Affleck is dus echt wel irritant...2*
leonard0
... zal maar niet zeggen dat er slechtere films zijn, maar ik zeg dat er tig betere films zijn.
science-fiction oke, maar met digitale techniek kun je never nooit in de toekomst kijken. zet alles maar es op een rijtje zoals Lukic deed en je hebt het eind resultaat van de film. ik vond het verhaal ook nog es slecht maar dat zal aan mij liggen. en om een beetje met dobbelstenen te klooien voordat je een beslissing gaat nemen is helemaal crap.. anyway als ie dat wil moet hij het weten.. ben na de eerste paar minuten gekapt omdat ik m te nep vond, maar heb m later afgekeken. de actie maakte nog een beetje goed
Tiesto_88
Ben zelfs in een (economy class) vliegtuigstoel in slaap gevallen tijdens deze film. Oftewel hij kon mij totaal niet boeien. 1*
clairest
Ik vond het een interessant en spannend gegeven, die envelop enzo. Ik denk dat het boek wel wat voor mij is. De film vond ik niet goed. Hij was wat simpel. En ik kon de inderdaad hersenloze actie niet waarderen. Ik vind Uma Thurman leuk om naar te kijken maar verder had ze inderdaad een volstrekt inhoudsloze rol. Zonde is dat dan. Alleen maar haar stralende gelach. Heb hem uitgekeken want ik vond het gegeven spannend, maar het viel toch tegen. De film heeft me geen tevreden gevoel gegeven. Hoop het met het boek goed te maken.
Chainsaw
Mjah. Paycheck ziet er ok uit, de effecten zijn aardig en vervelen doet het niet. Maar hoogstaande cinema zullen we dit maar niet noemen. Affleck en Thurman zijn maar matige leads en ook badguy Eckhart is maar een beetje slappe hap. Enkel Giamatti en Colm Feore zijn nog best aardig in een kleine bijrol. En ook het einde van de film is vrij zwak. Gelukkig amuseert de film wel, dat viel me nog best mee. Maar memorabel of uitzonderlijk is dit in de verste verte niet.
Voordeel van de twijfel, 3 hele kleine sterren.
Nieke
Wederom lelijke poster. Videotheek had een mooiere.
Belangrijker is: alhoewel hij nergens werd aangeprezen was dit een sterk staaltje van de regisseur.
Origineel concept, beetje vlug en Uma weet me in geen enkele film te bekoren, maar Ben is nog niet weg uit Hollywood.
HiLL
Wat een drama deze film...sowieso vind ik Affleck een verschrikkelijk acteur maar de film is wat mij betreft Woo onwaardig. Flut actiesscenes met een totaal verkeerd gecaste Uma Turman..
Nee, dit is niet meer dan 1.5* waard voor mij.
argus
Dit is de eerste film die ik van John Woo zie. Ik moet zeggen het viel mij alleszins mee. Geinig plot. Prima verhaallijn (de boeken van P. K. Dick heb ik niet gelezen) afgewisseld met goed uitziende actie en degelijk acteerwerk. Dat het allemaal in werkelijkheid minder goed zou kunnen maakt de film er voor mij alleen maar beter op. Een filmmaker dient zich in eerste instantie met films maken bezig te houden en dient niet de o zo ijdele wetenschapper uit te hangen die geen ruimte laat voor fantasiën. De realiteit op zich is vaak al saai genoeg. 4
taxi driver
Best goed filmpje,met een aardig verhaaltje,
maar kan in de verre verte niet tippen aan Woo's HK
klassiekers bv : The Killer en Hard Boiled.
3,5 sterren
ericos
ik vond dit echt n super film toen ik hem zag in de bios...
lekker veel actie!
echt de moeite waard!!!
Riddick
Ik vond het wel een goede film maar hij miste wel iets, ik geef hem een 3.5 omdat het van John Woo is.
Geweldige Actie regisseur, hij filmt een actie scene met 6 camera's tegelijk.
b.douven
ik vond het een geweldige film, veel aktie en ook een mooi
verhaal erin daarom een 4,0
IcU
Best aardig filmpje. Begin mischien een betje te zoet sappig, maar het wordt best spannend hier en daar.
Sannepan
Ik heb deze lange tijd terug een keer in de bios gezien. Kan me herinneren dat ik het een erg mooie film vond met veel spanning en actie. Verder puzzel je een beetje mee, omdat je ook niet weet wat er is gebeurd en wat hij met alle vreemde voorwerpen moet.
Misschien dat ik m'n stem nog wijzig nadat ik hem nog een keer gezien heb, maar voorlopig krijgt deze film 3,5*
seth gecko
ietwat rommelig sffilmpje dat in het eerste deel vooral een warrig gebracht puzzeltje is van een geheel dat te simpel is om te overtuigen.
Woo weet af en toe een leuke actiescene op het scherm te brengen en entertaint,het laatste half uur is zelfs leuke actiecinema te noemen maar de truucjes van Woo beginnen wat afgezaagd te worden ( het teveel aan slowmotion is storend en die duif is stupide)
het verhaal is doodsimpel maar wordt verwarrend verteld in de hoop slim over te komen en de muziekscore is niet al te best te noemen.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

K-PAX