• 9.377.278 stemmen

Met onder meer: Ben Affleck, Uma Thurman en Aaron Eckhart

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Paycheck

"Remember the future."

Een ingenieur werkt al drie jaar lang aan een geheim project. Op een dag wordt hij wakker en ontdekt dat zijn werkgever de delen van zijn geheugen die over het project gaan, heeft gewist. Wanneer hij zijn 'paycheck' wil ophalen blijkt dat hij heeft ingestemd met betaling in zonderlinge voorwerpen in plaats van geld. Hij probeert radeloos de stukjes uit zijn geheugen terug te vinden terwijl blijkt dat ook de overheid achter hem aan zit. Gebaseerd op een verhaal van Philip K. Dick

Michael Jennings

Rachel Porter

James Rethrick

John Wolfe

Agent Dodge

Sara Rethrick

Attorney General Brown

mister blonde

ik gaf het dan ook niet als enige reden. het was een van de vele redenen die ik reeds genoemd heb. bovendien heb ik de film nog 2 sterren gegeven, dus dat valt best nog mee.

Viel allemaal wel mee, niet zo slecht als ik verwachtte. Natuurlijk geen hoogvlieger maar best vermakelijk met wat aardige vondsten. Wel wat domme scenes (die duif ) en Affleck in een hoofdrol verlaagt niet bepaald de irritatiegrens.

jackie

Goeie film van Woo, goed geacteerd en een mooie scene met de duif. - wat was er dom aan die scene Kos ? -

Nou, wat was het nut ervan vraag ik me af, buiten overdreven melancholie dan?

neo

En in MI2, vond je het daar ook storend in?

Kan ik me niet meer herinneren.

neo

De Bare Island scenes, in de tunnels met het uitschakelen van vijanden en ''het voorbij lopen van ethan hunt terwijl de boei in lichter laaien staat'' scene...

jackie

Herkenning van de regisseur zoals slow motion, twee pistolen opelkaar gericht. En witte duiven komen ook vaak in zijn films voor, dat is juist leuk.

neo

Ja mee eens. Maar even kijken of kos die scenes nog kan herinneren en wat ie daar van vond. Weet ik meteen of ik mij in Paycheck eraan zou kunnen ergeren

Weet ik echt niet meer neo, buiten wat maskergedoe en motoren kan ik me maar buitengewoon weinig van die film herinneren

Misschien zit er wel wat in dat het een handelsmerk van hem is, was me nooit zo opgevallen eigenlijk. Maar dan nog: waarom nou uitgerekend in deze scene vraag ik me af.

jackie schreef:

Neem jij met minder genoegen ofzo ?

jackie schreef:

het was veel te gezocht en onnatuurlijk.

avatar van davidov

davidov

het lag er gewoon te dik op, het schreeuwde gewoon IK BEN JOHN WOO!.....als het nou verstopt was in de film, of er mooi uitzag...maar niet een 1 of andere neppe CGI vogel die overduidelijk in slow motion in het midden langs komt fladderen. Dat is vragen om gezeur.

jackie

[b]kappeuter schreefDe meesten hier zijn niet zo onder de indruk van de film. Ik heb gehoord dat het een slap actiefilmpje is.

Neem jij met minder genoegen ofzo ?

Ik neem met minder zeker geen genoegen, Deze film is geen slap actie filmpje.

Als je deze film vergelijkt met heel wat andere actie films, dan is deze echt wel beter.

avatar van Hobbes

Hobbes

Dat ie van John Woo is heeft er dus niks mee te maken, nee...?

jackie

De reden waarom ik er heen ging was Woo, want bijna elke film van Woo is goed, en bijna altijd beter dan de gemiddelde Amerikaanse actiefilm.

Woo kan het gewoon mooier in beeld brengen...

avatar van reeko

reeko

weer eentje genoteerd op m'n lijst van meest kutte film van 2004. het slaat nergens op. jatwerkje hier, jatwerkje daar. en affleck had het maar beter bij l'oreal reclames kunnen laten. wat een lachertje

een pluspunt wat ik op kan merken is dat door dit soort films te zien mijn waardering meer schuift richting films met een karakter.

goddzijdank

avatar van Phooze

Phooze

Was opzich best vermakelijk. Vergeleken met andere Woo films was deze iets minder. Het verhaal werd vrij snel duidelijk, was een behoorlijk minpunt.

Al met al 3 sterren.

Ps. die duif hadden ze mogen neerschieten

avatar van gandalf

gandalf

ik zit te twijfelen tussen 3 en 3,5 sterren.

Ben Affleck acteert alsof hij constant stoned is, hij moet wat meer expressie tonen, zoals Uma Thurman veel beter doet.

Maar het was verder een leuke ontspannende film.

p.s. John Woo s handelskenmerk was met die pistolen toch ook al duidelijk inderdaad

avatar van The Sneakman

The Sneakman

Ach, zo slecht was ie niet....vond de gedachte achter de film wel geinig...

Wel had het een ontzettend hoog "JA-HOOR" Gehalte...

Ik heb slechtere films gezien....(zoals Timeline )

mister blonde

alweer een argument als 'er zijn slechtere film'.

dat kan toch niet als argument gelden dat deze niet slecht of zelfs goed is?

avatar van de freule

de freule

vond m wel aardig... vooral de "john woo"gimmick met de pistolen idd...

ben affleck... ach..."it's a dangerous profession...for my hair...!" daar moet ie t maar bij laten!

avatar van Dr.Klavan

Dr.Klavan

Ben er gister heen geweest. Wat een super gare film het sloeg allemaal nergens op. Een aaneenschakeling van actie waar je bij denkt "ja hoor, tuurlijk". En dan is de hoofdrolspeler een van de meest irritante gasten op aarde. Wat een drama.

Voor de rest heb ik me best vemaakt : )

avatar van De GeuS

De GeuS

Ook jij kan het verschil maken.... door eens te stemmen....

avatar van Izan

Izan

Ik heb de film op de computer gezien desondanks heb ik er wel van genoten. Bens capaciteiten in de film worden flink opgeschroefd naar een niveau van een ongekend goede wetenschapper, ik vind echter dat hij helemaal niet de looks van zon wetenschapper heeft, daarmee wil ik zeggen dat hij netjes maar moet stoppen met het spelen van slimme figuren en zich maar moet bezighouden met geretardeerde figuren.

avatar van streeter

streeter

Deze film zag eruit alsof het in 1997 was gemaakt.

avatar van Wicked

Wicked

beetje te amerikaans/voorspelbaar. wel leuk maar geen superfilm

avatar van Duiveltja

Duiveltja

Dit is gewoon een slechte film, Affleck acteert als een natte krant. Uma Thurman is de enige die het acteerniveau een beetje omhoogtild.

De film zit vol onwaarschijnlijkheden, die zelfs een vmbo leerling zal kunnen opnoemen.

Ik was al niet kapot van Woo maar hiermee levert hij opnieuw een prul af. Afgezien van het goed in beeld brengen van de actiescenes heeft Woo geen talent wat betreft een verhaal geloofwaardig vertellen.

Affleck verliest het dubbel en dwars als actieheld tegenover zijn bilmaatje Matt Damon die het veel beter doet in die rol.

De toekomst ziet er voor Affleck niet zo goed uit wat betreft boxofficehits

avatar van davidov

davidov

films zijn niet realistisch, dat is het hele idee, in een film kan je een andere wereld laten zien waarin de meest onwaarschijnlijke dingen kunnen gebeuren.

zeggen dat dat slecht is, is als zeggen dat de schilderijen van mondriaan gewoon waardeloos zijn gezien ze niks voorstellen.

avatar van John Doe

John Doe

Dit is inderdaad een Sci-Fi. Toch pretendeert een film vaak realisme en geeft dit dan overdreven vertekend, daar kan je meer op afknappen dan op een abstract schilderij dat veel minder raakvlak heeft met de werkelijke wereld.