The Butterfly Effect (2004)
Genre: Sciencefiction / Thriller
Speelduur: 113 minuten / 120 minuten (director's cut)
Geregisseerd door: Eric Bress en J. Mackye Gruber
Met onder meer: Ashton Kutcher, Amy Smart en Eric Stoltz
Releasedatum: 29 juli 2004
Bekijk via Prime Video
Plot The Butterfly Effect
"Change one thing. Change everything."
De twintigjarige student Evan Treborn beschikt over een unieke maar levensgevaarlijke gave. Hij is in staat terug te keren naar zijn verleden. Voor Evan, die geplaagd wordt door schuldgevoelens, lijkt het de ideale manier om de levens van zijn vrienden - en vooral dat van z'n ex-liefje Kayleigh - weer op de rails te krijgen. Maar Evan houdt geen rekening met het zogenaamde 'butterfly-effect', de ijzeren wet die bepaalt dat de allerkleinste wijziging in het verleden een enorme weerslag heeft op de toekomst. Al snel verliest hij de controle over zijn gave. De gevolgen zijn niet te overzien...
Evan Treborn
Evan Treborn age 7
Evan Treborn age 13
Kayleigh age 13
twg
er zijn naar mijn verbazing toch veel mensen die deze film minder goed waarderen.
ik kan me voorstellen als je hem niks aan vond.
voor user Flipsen : ik vindt een 1 wel heel erg laag voor een film als deze. maarje ieder z'n meug.
Bas17
ik kan me voorstellen als je hem niks aan vond.
1 is niet heel erg laag voor deze film, ik heb een 2 sterren gegeven, maar na herzieining denk ik zelfs dat nog te verlagen.
Vooral omdat ik de karakters totaal niks vond
Brasco
Heb deze film een tijd geleden gezien en kan me herinneren dat ik hem wel erg goed vond. Origineel idee, dat een gebeurtenis in een leven ervoor kan zorgen dat alles in dat leven volledig anders loopt.
Irriteerde me wel aan het ondermaatse acteren van die kiddo's, maar verder echt een goeie film. 4*
crrrazylegs
Zó! Wat een goeie film...
Het is even wachten voordat het verhaal er in komt, maar als het erin komt word het helemaal tof... Het is wel een film waarbij je je geheugen aan moet laten staan, want je blijft denken en alles op een rijtje zetten..
Maar echt waar... Ik heb op 't puntje van mijn stoel gezeten...
mikoz
klopt je moet er ff inkomen , maar dan val je van de ene verbazing in de andere .. het word gewoon steeds leuker
wvv89
Inderdaad een goede film. Een film waarbij je moet nadenken. De gevolgen komen onverwacht. De blackouts, wat is er gebeurd in die blackouts? En dan zie je wat er is gebeurd en wat het gevolg daarvan is geweest. Dat is echt goed gedaan.
Vervolg op the Butterfly Effect mogelijk?
Respekked
neej!
Ten eerste was deze film super goed.
Ten tweede vervolgen zijn 9 van de 10x slechter
Ten derde. Het einde was afgerond. Geen mogelijkheid tot vervolg
Ten 88ste. Als ze wel een vervolg maken zou ik het dom vinden maar goed..
luuk1988
Hij scheld haar niet uit... en hij zegt niet dat ie dr niet meer wilt zien...
hij zegt dat ze niet meer bij em in de buurt moet komen, omdat hij anders haar en haar hele familie vermoord...
maar t coolste vond ik nog dat hij toen hij volwassen was, dat hij, wat ik al aan had zien komen, die caily weer tegen kwam...
deze film ondersteund hetgeen dat ik geloof dat echt alles mogenlijk is...
je zou haast denken dat niet in de buurt komen en niet meer willen zien op het zelfde neer komt
kezza
zo'n wrede film heb hem gister op dvd gezien..maar je moet wel ff goed opletten anders gaat het ff te ver
..maarjah zeker 5 * waard
..maarjah zeker 5 * waard
ik snap niet waarom het ff te ver zou gaan, deze film is zelfs voor mijn leeftijn simpel te volgen.
Verder te ver gaan kwa schokkendheid gaat de film voor mij totaal niet, ik snap niet wat iedereen aan deze film zo goed vind. De hoofdpersoon speelt het naar mijn mening niet overtuigend genoeg om je betrokken bij de film te voelen en ik had bijv helemaal geen medelijden met hem toen ie daar zo zonder armen lag. Rn zo orgineel is het ook niet aangezien het al eerder is gedaan in lola rennt
Mja, ieder zijn ding denk ik maar
flipsen
Ben het met Bas17 eens. Ik snap de populariteit van deze film ook niet zo eigenlijk. Ook snap ik niet dat je bij deze film zo goed moet opletten volgens sommigen. Het wordt allemaal aardig voorgekauwd en je blijft niet met vragen zitten.
Slecht verhaal ook. De titel klopt niet eens!
Sharkynl
Steengoeie film, originele verhaallijn en heb de hele film echt genoten.
Epitaph
The Butterfly Effect heeft enige raakvlakken met Donnie Darko.Als je de ene mooi vind kun je geen hekel hebben aan de andere,en vise versa.
Bas17
Nou das bij mij wel het geval dus, Butterfly effect vindt ik geen sterke film (motivatie boven), en Donnie Darko een meesterwerkje. Ik snap dat echt niet hoor, in deze film werd dus alles toch behoorlijk voorgekauwd
flipsen
Bas17 zegt niet dat de film voorspelbaar is, hij zegt dat de het hele verhaal voorgekauwd wordt (in de zin van: alles wordt wel verteld): popcorn erbij, verstand op nul, colaatje/biertje erbij en gaan met de film... en twee uur later ben je uitgekeken en weet je alles en hoef je hem (zoals ik) nooit meer te zien.
sweetlake
Ik vond het begin effe wennen, daarna zat ik er gedurende het midden helemaal in en vond ik het een hele orginele film om op het einde een beetje het gevoel te hebben dat ze het een beetje teveel over de top trokken. Vond Donnie Darko trouwens helemaal niks, en deze zeker de moeite waard. Met betere acteurs was het waarschijnlijk nog beter geworden.
Anonymous
Hele goede film. Ik had niet verwacht dat Ashton zo'n rol kon neerzetten. Het verhaal vond ik ook origineel.
Dat de titel niet klopt... de titel heeft imo te maken met de chaos theorie. Dan klopt die titel toch?
Aanrader met 4*
pietje punk
niet mee eens....
ik vind Butterfly effect geweldig, maar donnie darko deed me niks....
is dat zo moeilijk? echt waar soms vraag ik me af wat hollywood films met jullie hersens doet als ik reacties van sommige mensen zie!
niet mee eens....
ik vind Butterfly effect geweldig, maar donnie darko deed me niks....
Knap kijk nooit hollywoodfilms, of zelden en toch denk ik dat de titel fout is
Over de titel: een vlinderslag (iets kleins) kan iets heel groots veroorzaken. Hij verandert hele grote dingen in zijn leven. Of de butterfly van de titel moet echt een erika terpstra vlinder zijn of de titel klopt niet.
De dingen die de hoofdpersoon verandert zijn echt niet klein, het zouden zelfs dikke traumas veroorzaken. Dat doet het echt niet, hij gaat gewoon door met dingen veranderen en in dat lompe dagboek lezen.....en verder merk je niet dat hij er ook maar iets van leed aan overhoud (of iig weinig). Sorry, dat vind ik een hollywood achtig iets over hollywood gesproken
flipsen
... en wat is zo moeilijk aan de titel!? de hele geschiedenis kan veranderen met een vleugelslag van een vlinder.
Bij een film als Sliding Doors is het vlinderslagje veel subtieler volgens mij. Iemand is net dat ene beetje te laat, waardoor je een hele cascade aan gevolgen krijgt. Ook worden beide verhaaltjes in die film beter naast elkaar gezet en uitgewerkt.
Scratt
Origineel verhaal, Spannend, verrassende wendingen en denkwerk bij het kijke...
Een van de betere (Mystery) thrillers
Denno
Heel erg goed deze film, die ga ik hoog in m`n lijstje plaatsen.
Meeslepend verhaal, en een verassend einde
Gewoon heel erg goed, houd ik wel van.
Een 5
THE_CROW
Een film die alles heeft! Grijpt je bij je strot vanaf de eerste seconde en een subliem einde waar je nog lekker over kan natafelen
Doom
behalve een goede mannelijke acteur, iemand waar je je juist aan ergerd dan medelijden hebt... en dat is in zo'n film niet de juiste man op de juiste plek!
Aston Kutcher
Goodfella_90
Dit dacht ik van tevoren ook. Ashton Kutcher in een serieuze film!?
Maar hij is me erg meegevallen in deze film, ik heb me zeker niet aan hem geergerd ofzo.
aeverhoog
Rn zo orgineel is het ook niet aangezien het al eerder is gedaan in lola rennt
Mja, ieder zijn ding denk ik maar
Lola Rennt gaat over keuzes maken. Hierbij kan de geschiedenis niet worden veranderd door het lezen in een dagboek, enz. Lola rennt is van een hele andere orde. In The Butterfly Effect gaat het meer over het magische en over liefde op een hoger vlak, zeg maar, en dat is in Lola Rennt niet aan de orde.
Bas17
Ik zeg alleen maar dat de orginaliteit van de film (waar vele het over hebben) niet zo op gaat omdat eerder zoiets is gedaan (niet precies natuurlijk), niet alleen in lola rennt (oke, dat is dan niet precies zo) maar ook in andere films. Verder is deze film ook gewoon zwak (TITEL BLIJFT GEWOON NIET EENS KLOPPEN)

The Butterfly Effect 3: Revelations
2009

The Butterfly Effect 2
2006

Goed beoordeelde tijdreisfilm 'The Butterfly Effect' morgenavond op RTL7

Films waarin komedie-acteurs op de serieuze tour gingen

De vijf best beoordeelde tijdreis-films

Donnie Darko

Saw
Thriller / Horror, 2004

Big Fish
Drama / Fantasy, 2003
gevangeniskindermishandelinggeheugenverlieschaos theory blackouttraumatijdreizenliefdemind controlflashbackpestkopgeheugenverliesgeweldtherapytrauma based mind control