• 9.377.055 stemmen

Geregisseerd door: Jeannot Szwarc

Met onder meer: Roy Scheider, Lorraine Gary en Murray Hamilton

Releasedatum: 14 december 1978

Plot Jaws 2

"Just when you thought it was safe to go back in the water..."

Vier jaar na de angstaanjagende gebeurtenissen met een reusachtige haai, wordt de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En deze zint op wraak.

Police Chief Martin Brody

Mike Brody

Tom Andrews

avatar van Siem Shady

Siem Shady

ik vind het wel een leuk tweede deel eigelijk , ook omdat ze dezelfde acteurs hebben gebruikt!

avatar van Vascago

Vascago

Vond dit een heel behoorlijk vervolg eigenlijk. Tuurlijk minder dan zijn voorganger, je mist vooral het muziekje als de haai eraan gaat komen en het briljante acteerwerk van Robert Shaw en Richard Dreyfuss, maar toch heb ik genoten van deze film. Goede sfeer en soundtrack, aardig acteerwerk. Bovendien vond ik de haai er nog heel behoorlijk uitzien. En spanning was er ook genoeg. Genoeg facetten dus om het een leuke film te vinden.

avatar van pumpking

pumpking

Zotte poster, film valt wel mee, maar natuurlijk (grote) stukken minder dan het meesterwerk dat dhr. Spielberg afleverde.

avatar van kirk douglas

kirk douglas

de eerste ''Jaws'' film die ik heb gezien en ook mijn eerste haaien-film.
toedertijd vond ik hem erg eng en slim genoeg keek ik hem een dag voor ik naar het strand ging.
in vergelijk met de eerste natuurlijk wat minder maar een waardige opvolger.
de haai ziet er nog wat gevaarlijker uit door enkele brandwonden.
het verhaal is helaas niet echt interresant.

avatar van Chucky92

Chucky92

Vond er niet veel aan. Vervelende kinderen die je eerder dood wenst dan ze het overleven. Beetje gedateerd, sommige stukken waren trouwens wel spannend.

avatar van palaver

palaver

hé komaan zeg, wat een laag gemidelde, natuurlijk is deze iets minder dan de eerste,maar ik vind deze echt klasse, en Roy Scheider is echt cool als Brody

avatar van GuyB

GuyB

Ik citeer: "Watching Jaws2 & wondering how in the hell did the mayor get re-elected again after denying first shark and now he's saying no shark again?".

Iemand die weet wat de persoon daarmee bedoelt, ik nog niet gestemd aangezien het veel te lang geleden is dat ik hem nog gezien heb.

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Saai zeg...

Ik zat heel de tijd te wachten totdat er iets zou gebeuren.

Er gebeurt veel te weinig!

Dit is het stomste deel uit de reeks.

avatar van mrkos

mrkos

GuyB schreef:

Klopt, weer gelooft wederom niemand Brody, erg inderdaad als je weet wat je in deel 1 allemaal hebt meegemaakt! Maar ik denk dat ze dit keer een rustige zomer wilden;)

avatar van erik neuteboom

erik neuteboom

Minder spannend, eerste uur ook wat rommelig en soms zelfs beetje saai maar laatste half uur maakt veel goed, vooral sensationele ontknoping is knap bedacht. Roy Scheider speelt wederom op eenzame hoogte, kan zo lekker van 'cool' romantisch naar hyper neurotisch overschakelen, zijn vrouw is prototype van Amerikaanse 'stand by your man'. Twee vervolgen na Jaws 2 vervielen helaas tot 'nivo pulp'.

avatar van Muggsy

Muggsy

Jammer dat we geen echt volwaardige karakters als Dreyfuss en Shaw kregen in de bijrollen op het eind. We moesten het dan maar stellen met kartonnen uitknipsels, want meer zijn de jongeren hier niet. De meesten gedroegen zich ook als ongehoorzame etters waardoor ik niet veel sympathie voor hen kon opbrengen, zelfs niet toen ze achtervolgd werden door een moordmachine met vinnen.

Vascago schreef:

Het muziekje zat er gewoon in hoor.. Leuke film, vind het een waardig vervolg, nergens hoogstaand en vernieuwend maar toch erg vermakelijk. 3,5

Stewie Griffin schreef:

Saai zeg...

Ik zat heel de tijd te wachten totdat er iets zou gebeuren.

Er gebeurt veel te weinig!

Dit is het stomste deel uit de reeks.

deeel 3 en 4 beter? dat kan niet..

avatar van dominion

dominion

Redelijk.

Maar leuk vermaak.

Dit was nog zo slecht nog niet want er waren wel redelijk spannende momenten.

De haai is wel tien keer mooier dan deel 3.

Terwijl dit filmpje 5 jaar ouder is.

Jaws 2 is niet goed te noemen maar ook zeker niet slecht.

En het is leuke doorsnee voor en keer.

Maar deel 1 blijft de aller aller beste film der haaien.

2,5

avatar van IcU

IcU

Helemaal niet verkeerd. Heb mij zeer vermaakt met dit vervolg, die zeker de sfeer heeft van het eerste deel. Geweldige muziek van Williams. Goed dat een groot gedeelte van de originele cast weer aanwezig is. Het verhaal weet prima te vermaken en de spanning is aanwezig. Een aantal toffe shots en een goed uitziende haai maken dit tot een redelijk goed vervolg. Haalt het uiteraard niet bij een schitterende origineel, maar Jaws had het veel slechter kunnen treffen met deze sequel.

avatar van Humortje!

Humortje!

Een vermakelijke film!

Vanaf het begin was Spielberg tegen het maken van deeltje 2 en Scheider deed dwars, vanwege z'n vertrek bij een andere Universalfilm.
Eerst werd John D. Hancock gekozen, en later regisseerde Jeannot Szwarc de film.

Jaws 2 bevat zonder twijfel vermakelijke scenes, spannende achtervolgingen, met name de waterskiebood ende afrekening met de haai.

Een voldoende is ie waard!

avatar van jipt

jipt

Beetje flauw, opbouw is een beetje saai maar kent wel z'n sfeer. De haai is te veel visueel aanwezig wat stoort, vooral omdat de haai niet echt geloofwaardig is. Grootste minpunt was dat de film om die irritante kinderen ging i.p.v.. drie stoere mannen op haaienjacht. Gelukkig was Scheider er nog om de boel een beetje op te coolen. kleine 2,5*

eltorro

Een paar jaar geleden gezien direct na Jaws 1, had ik denk ik beter niet kunnen doen. Waar waren de memorabele personages, de angstaanjagende haai, de sterke special effect's en dat geweldige sfeertje uit deel 1. In plaats daarvan moet je het hier alleen maar doen met Martin Brody die al een nervous breakdown krijgt van een schaduw krijgt op zee, wat was die gast irritant in deze film zeg. Stop daar een paar irritante kinderen bij en het plaatje is compleet, naar mijn mening de slechtste van de serie.

VforVictor

Dit is zeker niet de slechte uit de serie, 3 en 4 waren pas bagger, vooral met dat 3d wat totaal geen meerwaarde heeft, nee dit is na 1 de beste.

eltorro

Jaws 3 was inderdaad ook vreselijk, maar om deel 4 kon ik nog wel lachen.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Jaws 2 is uiteindelijk het beste vervolg. Nog steeds sfeervol en zeer spannend. Die scene waar dat jochie, van die blonde vriendin, de zee in wordt gesleurd terwijl hij aan de boot hangt , is best heftig. Jaws 3 is een buitenbeetje uit de serie, maar wel vermakelijk en leuk. Deel 4 is uiteindelijk het oer slechtste deel.

eltorro

Dat klopt, maar deel 4 is dan ook echt zo slecht dat je de film nog een beetje kan zien als een soort van parodie. En bij deel 2 heb je verder gewoon niet veel, zo ver ik me herinner was hij verder ook niet zo spannend.

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Deel 4 leek inderdaad op een parodie. Daarom alleen al vind ik dat het slechtste deel. Totaal geen punt waard. Dus ben ik het ook niet mee eens met wat je op het laatst zei in je recensie.

avatar van WatchHigh

WatchHigh

Wie kent deze film nou niet van toen hij of zij klein was? en wie heeft hem toen nou niet gezien op tv? ik dus ook, en van vroeger vond ik dit de engste films ooit, ik durfde ook een tijd niet meer de zee in te gaan, eigenlijk vind ik deze juist nog beter dan deel 1, deel 1 word de haai echt pas voor t eerst ondekt als een killer shark die mensen verslind en word er een beloning uitgelooft wie de haai vangt en dood maakt waar ze drie volwassen mannen voor op uit sturen, ik vond het vroeger wel eng natuurlijk dus heeft me toen goed bang gemaakt voor haaien maar ook een saai deel eigenlijk waar in deel 2 krijg je meer een visie op een groep jongeren die gaan zeilen en worden aangevallen als ze met een groep zijn wat meer voor de jongeren toch angtaanjagender is en hele goede scenes voor die tijd en nog steeds best gruwelijk gemaakt hoe die haai ze prooi vasthoud en door het water sleurt, ik hou er niet van als die haai als een kaars recht het water uit steekt of als die geluiden gaat maken als een godzilla zoals in deel 4 wat niet eens tot deze franchise zou moeten toebehoren evenals jaws 3 (die zijn echt zo slecht, kijk ze niet, kijk 1 of 2!), dat is juist het goede gedaan aan deel 1 en 2, dit geeft nog een realistisch beeld op hoe een haai beweegt in het water en hoe die zou aanvallen. Ik vond deze dus het beste vermakelijkste deel van de jaws-reeks, het is echt een schande dat er nog een deel 3 en 4 zijn gekomen alleen om mee te liften op t succes om een sla'tje uit te slaan ik mis daar echt Brody en zonder hem is het geen jaws meer en ook niks aan (alleen zijn oudste zoon is nog positief aan de film maar de haai en alles is echt drama) dus voor iedere jaws liefhebber zou ik willen zeggen: Kijk één en twee, de rest is zo teleurstellend om van te huilen, omdat ze twee supergoede films om zeep hebben geholpen. Jaws 2 is dus naar mijn mening een super geslaage vervolg van het eerste, ik vind hem zelfs nog geslaagder dan de eerste , sorry Spielberg

4,5 sterren.

avatar van Boeikens

Boeikens

Je moet maar willen (durven) een vervolg maken op een topper als Spielbergs Jaws.

Uiteindelijk is het toch een goed resultaat geworden.

Goed opgebouwde sfeer, spannende momenten, mooie shots en leuke bloederige aanvallen.

Het zit er allemaal weer in maar telkens net iets minder dan in het origineel, uiteraard omdat de originaliteit van deze sequel deels verloren is gegaan.

Toch blijft dit een aanradertje in zijn soort en een must see in de Jaws reeks.

avatar van Beertje45

Beertje45

Dankzij scheiders rol, toch nog een redelijk vervolg op de blockbuster van Spielberg. De verassing is uiteraard verdwenen, maar er zit toch nog voldoende spanning in het verhaal. De opnames met de kinderen op zee, haalt niet echt het verwachte niveau, maar de afrekening met de haai maakt alles goed. Na deze moest de reeks eigenlijk stoppen, maar helaas.

avatar van VincentL

VincentL

Oef wat vond ik dit een verschrikkelijke film om aan te zien.
Ten eerste de acteurs. Roy Scheider speelt een prima rol, daar niet van, maar de kinderen, en dan met name de vrouwen. Daar heb ik me aan lopen ergeren. De ene is alleen maar panisch en de andere weet alleen verder te komen dan 'Save us Mary'. Och wat vond ik dat vreselijk.
Vervolgens de haai: Wat een dom beest. In het begin weet hij goed de spanning op te bouwen, maar na 1.5 uur in liggen dutten werd ik pas echt wakker. Ik heb met tranen in mijn ogen aangezien hoe een haai recht door een zijl omhoog sprong. Ook vallen de personages in het water, hij weet ze niet te pakken, maar zet zijn aanval dan ook niet door. Dat haalt een groot gedeelte van de spanning weg. Zonde.
Ook de dialogen die in de film voorkwamen: Verschrikkelijk. Een burgemeesterdie nog net zo dom is als in de eerste film en zelfs voor Scheider was amper een goed dialoog weggelegt.

Toch nog een paar pluspunten: De realiteit van de film is erop vooruit gegaan. De haai zelf is een stuk realistischer en je ziet veel meer onderwaterbeelden.
Het enige schoonheidsfoutje wat ik misten was de aanzwellende muziek die in deel 1 te vinden was. Dit was er in het begin wel, maar later verdween dat. Je wist wel dat de haai eraan kwam, maar dat karakteristieke was er toch een beetje uit.

Ik bereid me maar voor op hel volgende deel, want die heeft een nog lagere beoordeling.... :S

*1.5 sterren

avatar van Thorak

Thorak

Als je dit deel al (m.i. onterecht) een 1.5* geeft zou ik de overige delen maar niet eens kijken! Die zijn écht slecht.

avatar van VincentL

VincentL

Thorak schreef:

Ik ben toch maar aan deel 3 begonnen. Wie a zegt, moet ook b zeggen. Dus je ziet mijn reactie binnenkort wel bij Jaws 3 verschijnen

avatar van WatchHigh

WatchHigh

Ik kom nog even terug op mijn beoordeling over deze film, alhoewel ik het wel iets leukere sfeer vind hebben dan Jaws één kom ik er toch op terug dat de film niet beter is. Jaws 1 heeft een donkere spannende sfeer waar je weet dat als ze op het bootje zitten dat er een monster ergens onder hun rond zwemt, deze speelt zich af op klaar lichte dag (dat vind ik wel leuke sfeer maar minder spannend)

Deze film heeft saaie momenten en dat vind ik jammer, er word meer gepraat dan dat de haai in actie komt. Dat is normaal, maar bij deze ergerde ik me eraan vooral door de mislukte haai scenes die te langdradig uitgewerkt zijn en niet eens indrukwekkend is, zoals met de helicopter wat erg voorspelbaar is wat er gaat gebeuren.

Ik zat de hele tijd te wachten op 'jaws' maar er gebeurde voor mij te weinig, en als ik het zag was het een stuk geverfd papier mache waarvan ik niet meer bang werd. Het zag er wel erg belabberd uit, z'n hoofd lijkt bijna wel op die van een neushoorn of schildpad. Nu wil ik het ontwerp van dat beest niet afkraken, zou wel moeilijk te maken zijn en is misschien nog goed gelukt, maar laat hem dan niet zo zien, sure van de voorkant lijkt het erop, maar van bovenaf moet je mensen niet aan doen.

Het afgezaagde einde waar het vuur en de rook uit zn ogen komt en wegsmelt als een kartonnen doos, de manier waarop met de elektrische tijd is niet echt realistisch en beetje simpel verzonnen.

De haai ging al dood op het moment toen ik net dacht dat er pas echt wat ging gebeuren. In één heb je meer het gevoel dat het een echte haai is, een realistische haai, die ze gaan lokken met aas en er op gaan jagen. Twee is gewoon gooi wat mensen op zee en die haai komt jullie proberen op te eten.

En ik snap dat ze geen paniek willen, maar dat die Brody dan ontslagen word vind ik maar zwak gezocht, die burgemeester mag wel een bril kopen, die haai ook trouwens bij die duikers onder water, hoort zogenaamd te schrikken maar nee, hij is scheel, een mond van 2 meter en grijpt niks.

Tja nu geef ik hem toch maar drie sterren, de acteurs zijn wel goed en het is toch een moeilijk gemaakt filmpje maar iets te oud voor deze tijd, en word door mij vervangen voor films als The Reef.