• 9.378.652 stemmen

Geregisseerd door: Jeannot Szwarc

Met onder meer: Roy Scheider, Lorraine Gary en Murray Hamilton

Releasedatum: 14 december 1978

Plot Jaws 2

"Just when you thought it was safe to go back in the water..."

Vier jaar na de angstaanjagende gebeurtenissen met een reusachtige haai, wordt de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En deze zint op wraak.

Police Chief Martin Brody

Richard_Voorhees

Redelijk vervolg, maar kan niet tippen aan het origineel: 3,0*

avatar van Roflcopter

Roflcopter

ik vond het een zeer slechte film het sloeg nergens op dit is het slechtste vervolg die ik ooit heb gezien ik geef een 2

avatar van AGE-411

AGE-411

Roflcopter schreef:

Als je dit al het slechste vervolg is dat je ooit zag, dan moet je waarschijnlijk deel 3 en 4 nog zien zeker?

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

de poster geef ik een 5, zeer mooi

maar de film vind ik veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel minder dan de 1e

2,5

avatar van namingway24

namingway24

Qua vervolgen op succesvolle films is dit één van de betere, vind ik. Het verhaal is niet dramatisch anders, maar toch spannend genoeg om te blijven boeien.

avatar van niethie

niethie

Lang geleden eens gezien! Weet nog dat het In feite gewoon een herhalingsoefeing van het eerste deel, maar dan in alle opzichten een heel stuk minder.

2,5 sterren

avatar van B_B

B_B

• 1969 berichten

Mja hij kijkt lekker weg maar daar is het meeste dan ook wel mee gezegd. Vind de setting nog steeds erg leuk, zee en eiland zien er prachtig uit. Haai ook wel maar toch wat minder dan het eerste deel.

Jammer is vooral dat de spanning er niet echt in wil komen. De personages zijn vooral erg irritant waardoor je eerder sympathie voor de haai krijgt dan haat. Tel daar de te lange speelduur bij op en je hebt een matig vervolg.

Omdat ik in een gulle bui ben: 2*

avatar van Phantasm

Phantasm

Inderdaad een matig vervolg, lang niet zo spannend als het orgineel.Het laatste half uur is nog net om wat aan te zien.

avatar van aerts007

aerts007

0.5* voor het verhaal en 2* voor Roy Scheider.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Hèt ultieme bewijs dat sequels zwakker zijn, maar genoeg entertainende waarde bezitten. Jaws 3 en 4 raad ik alleen aan voor mensen die zichzelf graag pijnigen.

avatar van gillette

gillette

Kvond het een beetje herhaling van deel 1.

Deel 1 was ook veel spannender.

2'5*

avatar van jaws-fan

jaws-fan

Deze film super de Jaws 3 is niet echt goed

movie acteurs

Ik vond deze ietsje beter dan Jaws 1. De eerste Jaws vond heel goed en heel erg eng. Er zaten goede schokeffecten in maar deze vind ik toch ietsje beter omdat deze film eerder had gezien en maakte daardoor meer indruk. Hierna durfde ik een tijd lang niet meer te zwemmen. Zo goed

avatar van Syrake

Syrake

Ook weer een goede haaienfilm, maar vond de eerste jaws wel beter ... 3*

avatar van gi30171

gi30171

Is en blijft goed. Vergeet ni dat Jaws films al oud zijn en dat de effecten destijds bangelijk waren en nu nog best aardig zijn

avatar van Aapje81

Aapje81

Heel onderhoudend en misschien zelfs ondergewaardeerd vervolg.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Goed vervolg op de klassieker, al is het verhaal bijna hetzelfde.

Dat de kinderen van Brody betrokken raken bij aanvallen van de haai, zorgt dat er meer op het spel staat voor de agent.

avatar van jordandejong

jordandejong

Nog niet gezien, deel 1 wel en die was goed. Vanavond deel 2 kijken op tv.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Tja het nieuwe was er natuurlijk af, het tipt niet aan het eerste deel. Dat gekrijs van die jonge meid is trouwens erg irritant.

avatar van thunderball

thunderball

Deze sinds lange tijd gisteren weer eens gezien.

Grootste probleem van de film is dat er totaal geen verhaal in zit.

We zien eigenlijk de hele film tieners die als voer voor de haai dienen, maar met wie we nauwelijks of geen band hebben, zodat het je als kijker ook niet veel doet.

Shaw en Dreyfuss waren de sterke karakters die het origineel zo goed maakten en worden samen met de briljante regie en visie van Spielberg zeer gemist.

Alleen Scheider is nog over, omdat hij contractueel verplicht was in een vervolg mee te doen, maar heeft er duidelijk niet veel zin in.

Zelfs de muziek van Williams wordt in dit vervolg minder effectief gebruikt.

Erg overbodige en doorsnee film.

Een vijf, ofwel 2,5 ster.

avatar van jordandejong

jordandejong

Redelijk vervolg op een klassieke eerste deel.

movie acteurs schreef:

Nadat ik gisteren had gehoord dat Jaws 2 weer op televisie kwam had ik even zin om het eerste deel weer eens op dvd te herzien. En nu vind ik het eerste deel even goed als dit deel.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Volgens mij ben ik een van de weinige die deze film best goed vond. Misschien komt het dat ik Jaws (1) niet gezien heb. Raar dat ze niet eerst Jaws (1) uitzenden en dan dan Jaws 2.

avatar van thunderball

thunderball

brabusRUS schreef:

Die hebben ze een maandje of twee geleden al uitgezonden.

avatar van Theunissen

Deze film kan natuurlijk niet tippen aan het eerste deel. Daar waar deel 1 een genot om te zien was en bovendien zeer spannend was mist dit deel eingelijk alles. Roy Scheider wilde in deze film eigenlijk ook niet meespelen en dat kan ik me goed voorstellen. Jaws zag er overigens zeer nep uit (vooral op het einde).

Theunissen schreef:

Jaws zag er overigens zeer nep uit (vooral op het einde).

De haai ziet er toch wel goed uit voor die tijd. Had je liever een echte haai die gecast werd.

avatar van H1DD3

H1DD3

De haai van Jaws 1 was beter.

avatar van nachtbraker

nachtbraker

Leuke film die niet kan tippen aan het 1ste deel maar nog wel boeiend is in tegenstelling tot de andere vervolgen.

De kids zijn een beetje lege karakters die vooral dienen als voer voor de haai,a la slasherfilm maar leuk dat Scheider terug is die zijn personage zelfs wat meer diepgang weet te geven dan in het 1ste deel.

Ik vind deze hoes zo mooi,roept echt dat gevoel van een oude film van vroeger op.

Als je kijkt op de free record shop site vind ik deze hoes veel mooier.

Moeilijk uit te leggen.

avatar van Theunissen

movie acteurs schreef:

Ja.

avatar van Le Professionnel

Le Professionnel

Aardig vervolg maar het kan natuurlijk niet tippen aan deel 1 wel leuk dat de meeste acteurs uit deel 1 weer meedoen.