• 9.376.564 stemmen

Geregisseerd door: Jeannot Szwarc

Met onder meer: Roy Scheider, Lorraine Gary en Murray Hamilton

Releasedatum: 14 december 1978

Plot Jaws 2

"Just when you thought it was safe to go back in the water..."

Vier jaar na de angstaanjagende gebeurtenissen met een reusachtige haai, wordt de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En deze zint op wraak.

Police Chief Martin Brody

Mike Brody

Tom Andrews

avatar van BlueSword

BlueSword

deel 1 kan deze nie tegen op... deze is nog iets beter dan deel 3 en deel 4, die waren echt super slecht!

ik irriteerde me wel alleen aan zo een tiener die bleef gillen, ik had dankzij haar mijn tv zachter moeten zetten.

avatar van Waku

Waku

Het is simpel, je weet wat je kan gaan verwachten.

Puur gemaakt op commercieel succes..

Toch is er opnieuw genoeg spanning suspense voor een avond kijkplezier.

(Overigens valt wel op hoe nep die haai is)

avatar van rondh

rondh

Waku schreef:

Het is simpel, je weet wat je kan gaan verwachten.

Puur gemaakt op commercieel succes..

Toch is er opnieuw genoeg spanning suspense voor een avond kijkplezier.

(Overigens valt wel op hoe nep die haai is)

Was die haai nep dan

avatar van jaws 2

jaws 2

geweldige film ik vond deze film nog beter dan de eerste 5.0

avatar van Werwolf

Werwolf

Niet eens zo'n slechte sequel. De delen erna waren dramatisch, maar dit deel was 'goed te happen' .

Maar weegt natuurlijk lang niet op tegen het legendarische eerste deel.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Ondanks dat dit niet in de schaduw kan en mag staan van de eerste, toch nog een redelijke film inderdaad..

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Voor een vervolg is dit helemaal geen slechte film, alleen: het script is bijna identiek aan de eerste film. Qua spanning haalt deze film het niet bij de eerste film, maar ik heb wel eens slechtere vervolgen gezien. (Speed 2 gezien??? Pffffffffffffffffff............)

avatar van tyrannosaurus

tyrannosaurus

even goed als deel1,mijn broer vind deze wel veel beter.

4.5

avatar van jasha

jasha

Beter of even goed zou ik niet durven zeggen, maar wel de enige van de 3 vervolgen die op iets trekt.

avatar van Modar

Modar

Gister avond weer gekeken, was opzich wel een leuk vervolg ja, enige minpunt vond ik dat de haai wat tammer leek om zich te laten pakken.

Tuurlijk zie je dat de haai niet echt is ofzo, maar wat wil je voor die tijd? Als je nu bijvoorbeeld Deep Blue Sea neemt daar zijn ze dus heel mooi uitgewerkt, gewoon kwestie van tijd/technologie.

3 sterren deze film.

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

goeie film, beter dan de 1de 5.0*

avatar van Wouter

nuts.....

avatar van John Doe

John Doe

In mijn herinnering beleefde ik (nog) meer spanning in deel 2 dan in deel 1. Hierbij moet ik wel zeggen dat ik 9-11 jaar was toen ik 'm 2x zag. Ik ben benieuwd of ik nu nog de mening zal zijn toegedaan dat 2 sterker is dan 1

Persoonlijk vind ik het hier een krachtig werkend horror-plotgegeven dat er wéér een haai is, maar de hoofdpersoon toch moet vechten tegen ongelovers.

avatar van Wouter

Da's toch juist heel makkelijk en voor de hand liggend?

avatar van John Doe

John Doe

Als jong ventje kon ik toch erg opgenomen worden door de spanning die met dit gevecht gepaard gaat terwijl de dreiging van de haai toeneemt. Simpele klassieke 'trucs' zijn ook niet voor niets vaak gebruikt, omdat ze effectief zijn (Revolver ). Maar als ik Jaws 2 nu zou herzien, is het goed mogelijk dat ik niet meer gepakt wordt door ziets voor de hand liggends.

avatar van wesley titanic

wesley titanic

toch blijft deel 1 het beste

avatar van wesley titanic

wesley titanic

trouwens, bij deze film hoor je een laag geluid als de haai komt dus je weet wanneer die komt als ze dat weglaten krijg je meer de schrik te pakken

avatar van Shark_Jaws2

Shark_Jaws2

wat is nu eigenlijk het verschil tussen een tijgerhaai een witte haai? is de witte haai groter en sterker of is dat gewoon hetzelfde

avatar van IcU

IcU

Zoek het op. Je hebt niet voor niets internet

avatar van TerrorBird

TerrorBird

beste deel vooral dankzij de mooie tienerchicks

thans volgens mij was het deze

het was toch in dit deel dat die tieners aangevallen werden midden op zee?

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Shark_Jaws2 schreef:

Is niet hetzelfde in ieder geval, maar inderdaad.. zoek het anders even op.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,5. iets minder dan deel 1. maar toch is jaws 2 een hele goede film. ze zeiden dat jaws 2 gewoon moest gemaakt worden vind ik zelf ook. de haai is ook weer eens mooi gemaakt

avatar van Kevin13

Kevin13

in deze film zie je de haai meer en dat is wel tof. en soms had ik toch een klein beetje schrik. maar aan de eerste kan hij toch nie tippen

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Over het algemeen ben ik wel te spreken over deze sequel, maar het mag duidelijk wezen dat hij niet beter is dan deel 1.

Aan John Williams zal het absoluut niet liggen m.b.t. de schitterende muziek.

De cast is ook prima.

Laten we verder niet vergeten dat het 1978 was.

Een tijdperk waarin computers ed. een onbekende term hadden.

In tegenstelling tot andere haaienfilms wat nu op de markt zijn verschenen, blijft deze sequel toch een must voor de echte Jaws-liefhebbers.

Je moet er ook weer niet teveel van gaan verwachten.

2,5 *

avatar van JurassicPark

JurassicPark

Shark_Jaws2 de witte haai is veel groter en veel sterker dan de tijgerhaai de tijgerhaai word minstes 5 meter. en de witte haai 7 meter. nou goed

avatar van dafoefan

dafoefan

Een beetje een tegenvaller.

Deel 1 was veel beter, tevens spannender.

Ook het verhaal was wat eentonig.

Ben benieuwd hoe deel 3 is.

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Dit deel vind ik nog aardig goed vergeleken met de orginele Jaws. Het einde is goed bedacht (van die electriciteit paal) Verder best mooi gefilmd en een goede spanning.

avatar van Xander

Xander

Ik vond dit echt de slechtste van alle Jaws films, echt teleurstellend.

avatar van Moviestar1979

Moviestar1979

Mijn stem even verandert naar 3,0.

Dit aangezien hij me toch nog erg kon boeien.

avatar van Hando

Hando

Ik vond de eerste al weinig boeiend, en deze doet het niet veel beter. Geen leuke typetjes, geen goede oneliners, fantasieloze vijand. Een 2 voor jaws 2. Geef mij maar deep rising.