• 9.376.788 stemmen

Geregisseerd door: Jeannot Szwarc

Met onder meer: Roy Scheider, Lorraine Gary en Murray Hamilton

Releasedatum: 14 december 1978

Plot Jaws 2

"Just when you thought it was safe to go back in the water..."

Vier jaar na de angstaanjagende gebeurtenissen met een reusachtige haai, wordt de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En deze zint op wraak.

Police Chief Martin Brody

Mike Brody

Tom Andrews

avatar van jan-feyenoord

jan-feyenoord

een topvervolg op de kaskraker van 1979!!

4.5

avatar van macvision

macvision

Geen slecht vervolg van Jaws , ook de cast is prima en de

muziek net als bij de eerste film doet zijn werk goed.

Roy Scheider speelt weer goed zijn rol als Chief Brody.

avatar van jordidj1

jordidj1

jan-feyenoord schreef:

een topvervolg op de kaskraker van 1979!!

4.5

Kaskraker van 1975.. Ik ben het wel met je eens..

avatar van uberjason

uberjason

ik sluit me aan bij jordidj en jan-feyenoord. en ik moet zeggen dat ik jaws 2 spannender vind en hij blijft me altijd meer boeien als ik hem kijk, dan bv deel 3-d of revenge. o,ja en de score is ook veel mooier dan die van deel 1 of 4. ben helemaal gek op de score van deel 3

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

jammer maar een stuk minder daan deel 1

zal wat mij betreft ook wel komen door spielberg die hier weg is.

3.0***

avatar van uberjason

uberjason

ja, je merkt het verschil wel, zo zonder Spielberg, maar toch is Jaws 2 ook erg boeiend om naar te kijken, het verhaal gaat nog over de familie Brody, met dezelfde herkenbare gasten uit deel 1. denk dat daarom deel 3 en 4 het ook minder doen. je hebt echt het gevoel dat je nog aan een soort extended version van 1 zit te kijken. deel 3 had andere minder imponerende acteurs, en als je daar alleen de haai en een uitgemolken verhaaltje aan toevoegd blijft er helaas maar weinig over.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Aardig vervolg op de klassieker Jaws, maar vooral onnodig.

De film is dus nog wel te pruimen, en dat is vooral de verdienste van Schneider en de spannende momenten die deze film zeker nog wel kent.

Maar het 'nieuwe' is er gewoon af, en de film mist gewoon Spielberg.

3***

vanaaf komt dit op tv. ik ga hem kijken, ben benieuwd wat ik er van kan verwachten. ik heb deel 1 ook niet gezien, dus ik heb weinig te melden eigenlijk xD

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Onnodig, beetje saai en de haai zag er veel minder realistisch uit dan in de eerdere versie. Ik vond het niet echt te pruimen, al heb ik wel veel slechtere films gezien. 2,5 ster.

avatar van Dirigent

Dirigent

Deel 1 vind ik beter want het verhaal is mooier en de haai is echter van deel 1 want bij deel 2 zag je vind ik duidelijk een kermishaai verder is deze film dan nog wel oké maar over het algemeen : Mwah....

avatar van Roseicollis

Roseicollis

Ché Cliché schreef:

volgens mij was het gewoon percies dezelfde haai model

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Nieuwe Cover soms? Wel mooi overigens...

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Hier gaat het al Goed mis je ziet duidelijk dat de Filmreeks al een heel stuk daalt na een tweede Film wat eigenlijk niet nodig is vind ik want waarom lukt het bij Harry Potter, Lord Of The Rings, Star Wars en Pirates Of The Caribbean dan wel

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

geen slechte film goed vervolg op deel 1 weet wel te boeiendeze film

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Vroeger (voor mij jaren 80) was deze zeker goed en spannend; 3,5 *

Hey, deze poster kende ik nog niet!

Mr. Chiel

Vanavond op Één, niet op Canvas/Ketnet zoals hier gemeld wordt.

avatar van Tippyke

Tippyke

inderdaad! goed opgemerkt! ik heb al in het boekje gekeken en het stond er niet in en bij één wel... dan kan ik hem nog kijken

avatar van K@i

K@i

Mr. Chiel schreef:

Vanavond op Één, niet op Canvas/Ketnet zoals hier gemeld wordt.

waarschijnelijk komt hij helemaal niet

tennis komt der voor in de plaats

dit grapje hadden ze twee drie weken geleden ook al uitgehaalt

avatar van MARCOS72

MARCOS72

sporza: australian open 2008

Justine Henin vs Su-Wei Hsieh

Vermoedelijke start: tussen 2.30 en 3.00 uur.

De film Jaws 2 wordt verschoven naar later dit seizoen.

avatar van K@i

K@i

MARCOS72 schreef:

sporza: australian open 2008

Justine Henin vs Su-Wei Hsieh

Vermoedelijke start: tussen 2.30 en 3.00 uur.

De film Jaws 2 wordt verschoven naar later dit seizoen.

Alsof iemand hem op die tijdstip nog gaat kijken

Mr. Chiel

Ik had 'm opgenomen... maar helaas! Om 1.30u een film kijken is (voor mij) niet heel verstandig

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Valt toch wel mee?

Je zit ook nog op Moviemeter...

Mr. Chiel

Da's anders dan je 2 uur op een film concentreren Ik zou het toch weer eens moeten proberen...

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Probeer het nog maar een keer, eigenlijk is hij helemaal niet beroerd.. maarja, geen schaduw van het eerste deel natuurlijk!

avatar van klute89

klute89

Een aardig vervolg, maar hij kan natuurlijk niet tippen aan deel 1

avatar van Doom

Doom

Jaws II is een gelijkwaardig vervolg op de klassieker Jaws. Het zal ongetwijfeld allemaal aan mij liggen, maar ik zie tot nu toe helemaal niets in de Jaws serie. Het kan geen vermaak, spanning en/of horror bieden. Je moet het als kijker doen met uiterst voorspelbare elementen, cliches en rampzalige muziek. Dit waren ook o.a. mijn kritieken op het origineel, maar helaas zet dit tweede het zonder schaamte door. Dit soort zogenaamde spannende films doen mij helemaal niets. Misschien had ik op een eerdere leeftijd in aanraking moeten komen met de Jaws films.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

klute89 schreef:

Een aardig vervolg, maar hij kan natuurlijk niet tippen aan deel 1

Kijk, dat vond ik ook, en nà deze had het echt MOETEN STOPPEN, want dit hier is nog geloofwaardig, daarna wordt het één groot circus, met nog sulliger verhalen, met slechtere acteurs en slechte nèphaaien, gewoon te belachelijk voor woorden.

Maar deze kan nog nèt.

***

avatar van by_the_way

by_the_way

Belachelijk lage score voor een bijna evengoede films als zijn voorganger. Prima acteurs, muziek en camerawerk. Op wat kleine details en onjuistheden in het verhaal na gewoon een prima vervolg. Roy Scheider zet een topprestatie neer.

avatar van Primeval

Primeval

Ik vond de eerste film echt fantastisch, maar het tweede deel kan er echt niet aan tippen. Hartstikke slecht, ze hadden nooit vervolgen moeten maken, en al helemaal niet derde deel en vierde deel.

Deze kan nog net.. dus een 3.

avatar van The Oceanic Six

Meteen een pak minder dan de 1e....zoals vaker. Toch valt de film wel te pruimen, maar is het een standaardfilmpje geworden zonder extra meerwaarde.