• 9.375.336 stemmen

Geregisseerd door: Jeannot Szwarc

Met onder meer: Roy Scheider, Lorraine Gary en Murray Hamilton

Releasedatum: 14 december 1978

Plot Jaws 2

"Just when you thought it was safe to go back in the water..."

Vier jaar na de angstaanjagende gebeurtenissen met een reusachtige haai, wordt de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En deze zint op wraak.

Police Chief Martin Brody

Mike Brody

Tom Andrews

avatar van Jordy

Jordy

Stuk minder dan deel één als ik het me goed herinner, hou het op 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

het is eigenlijk precies weer hetzelfde verhaal van deel 1

avatar van jackie

jackie

Alleen is deel 1 veeeeel beter en spannender

avatar van blair witch

blair witch

Ja! deel 1 is veel beter!

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Onnodig en minder vervolg.

avatar van bramnoor

bramnoor

De film op zich is gewoon goed.

Alleen als vervolg op de Jaws tja

Dat kan gewoon niet

avatar van hans vd togt

hans vd togt

bramnoor schreef:

De film op zich is gewoon goed.

huh

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik vond het verrassend genoeg nog een best goeie film. Natuurlijk kan hij niet tippen aan Jaws, maar voor een sequeltje best okee, en in vergelijking met "Jaws 3-D" en "Jaws: The Revenge" een heus meesterwerk

***1/2

avatar van hans vd togt

hans vd togt

tja in vergelijkijng met Jaws 3-D en Jaws: The Revenge...hebben jullie helemaal gelijk

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Niet eens zo'n slecht vervolg, eigenlijk. De originaliteit is er misschien een beetje af en echt heel vernieuwend is het niet, maar verder is Jaws 2 nog een best sfeervolle en van tijd tot tijd zelfs spannende film. In ieder geval beter dan de volgende twee delen uit de befaamde haaienreeks. Om nog maar te zwijgen van die horden afgezaagde ripoffs die het origineel inmiddels kent.

3 sterren.

avatar van natje

natje

ik vond deze net zo goed als deel 1.

avatar van John Doe

John Doe

Ik vond jaws 2 meer spanning bevatten dan jaws 1. Ik zie het als een betere film.

avatar van Wouter

Dan is u knetter.

avatar van Derkje

Derkje

Jaws was natuurlijk een meesterlijke film, en een vervolg kon daarom echt niet uitblijven. Dit deel is minder, maar niet slecht. Vooral de slotscene is spannend. Een 3

avatar van davidov

davidov

Jaws 1 is een geniale film...uniek in zn soort...

deel 2 is het enige nog stabiele vervolg ervan, niet echt origineel meer maar het gaat...trouwens de tagline is 1 van de beste ooit dat wel:

Just when you thought it was safe to go back in the water....

avatar van SSeagal

SSeagal

Aardig vervolg die er nog voldoende spanning in wist te houden, iets minder dan deel 1, maar een waardig vervolg. ***

avatar van sash!

sash!

vond hem zeer goed na het zien van shit als sharkattack, sharkzone, red water wel dan is jaws 2 een meesterwerk wat ik wel raar vind is dat men in 1978 een veel mooiere haai kan maken dan nu in 2004???? het zou toch omgekeerd moeten zijn...

avatar van V

V

sash! schreef:

avatar van V

V

Erg mooie poster trouwens!!!

avatar van Redlop

Redlop

Zeker! Nooit eerder gezien.

avatar van R_D_C

R_D_C

jah............wat verwacht je van een film die een groote kaskraker was. Natuurlijk een vervolg. Nuja een behoorlijk goed vervolg omdat de originele acteurs van jaws er nog voor ene deel inzitten

de haai ziet er nog steeds goed uit en het is de beste sequel uit de jaws reeks.

Natuurlijk hebben vervolgen minder succes maar deze film werd toch nog en kaskraker 3.5 sterren.

avatar van Frantic01

Frantic01

voor mij gevoel toch echter wel een waardig vervolg op deel 1 en deel 3 vond ik ook erg goed gemaakt.

avatar van PascaL

PascaL

Die poster is mooier dan de film zelf

avatar van sharky

sharky

Echt een zeer goed vervolg op de eerste film. Wel wordt de haai meer in beeld gebracht, maar de muziek van John Carter Williams maakt het weer goed

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Deze valt best nog te pruimen.Een pak beter dan al die flop vervolgfilms.

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

PascaL schreef:

Die poster is mooier dan de film zelf

Helemaal met je eens!!

avatar van Flipman

Flipman

Eerste "Jaws" die ik heb gezien. Wel vermakelijk.

Twee en 'nhalf.

avatar van mikey

mikey

Saaie jaws verfilming die ik eigenlijk al 10x gezien heb maar altijd weer vergat. Ergens wel degelijk. 2.5

avatar van Ravio

Ravio

Ook goed, maar haalt het niet bij deel 1. Latere delen van jaws worden overigens alleen maar minder.

avatar van 666south park

666south park

wel wat minder dan deel 1 hat er ook wat meer van verwacht maar wel een heele goede film leuke vervolging ook op jaws 1 een 4,0 oor deze goede haaien film en deep blue sea kan hier ook niet tegen op hoor