Genre: Horror / Avontuur
Geregisseerd door: Jeannot Szwarc
Met onder meer: Roy Scheider, Lorraine Gary en Murray Hamilton
Releasedatum: 14 december 1978
Plot Jaws 2
"Just when you thought it was safe to go back in the water..."
Vier jaar na de angstaanjagende gebeurtenissen met een reusachtige haai, wordt de stad Amity geteisterd door series van mysterieuze bootongelukken en verdwijningen. Chef van de politie, Martin Brody, vreest dat er nog een haai rondzwemt, maar hij wordt genegeerd door het volk. Hij heeft echter gelijk: er is nog een grote witte haai in de zee. En deze zint op wraak.
Police Chief Martin Brody
Mike Brody
Tom Andrews
Old Lady
Jordy
Stuk minder dan deel één als ik het me goed herinner, hou het op 2 en een halve ster.
bramnoor
De film op zich is gewoon goed.
Alleen als vervolg op de Jaws tja
Dat kan gewoon niet
bioscoopzaal
Ik vond het verrassend genoeg nog een best goeie film. Natuurlijk kan hij niet tippen aan Jaws, maar voor een sequeltje best okee, en in vergelijking met "Jaws 3-D" en "Jaws: The Revenge" een heus meesterwerk
***1/2
hans vd togt
tja in vergelijkijng met Jaws 3-D en Jaws: The Revenge...hebben jullie helemaal gelijk
Chainsaw
Niet eens zo'n slecht vervolg, eigenlijk. De originaliteit is er misschien een beetje af en echt heel vernieuwend is het niet, maar verder is Jaws 2 nog een best sfeervolle en van tijd tot tijd zelfs spannende film. In ieder geval beter dan de volgende twee delen uit de befaamde haaienreeks. Om nog maar te zwijgen van die horden afgezaagde ripoffs die het origineel inmiddels kent.
3 sterren.
John Doe
Ik vond jaws 2 meer spanning bevatten dan jaws 1. Ik zie het als een betere film.
Derkje
Jaws was natuurlijk een meesterlijke film, en een vervolg kon daarom echt niet uitblijven. Dit deel is minder, maar niet slecht. Vooral de slotscene is spannend. Een 3
davidov
Jaws 1 is een geniale film...uniek in zn soort...
deel 2 is het enige nog stabiele vervolg ervan, niet echt origineel meer maar het gaat...trouwens de tagline is 1 van de beste ooit dat wel:
Just when you thought it was safe to go back in the water....
SSeagal
Aardig vervolg die er nog voldoende spanning in wist te houden, iets minder dan deel 1, maar een waardig vervolg. ***
sash!
vond hem zeer goed na het zien van shit als sharkattack, sharkzone, red water wel dan is jaws 2 een meesterwerk wat ik wel raar vind is dat men in 1978 een veel mooiere haai kan maken dan nu in 2004???? het zou toch omgekeerd moeten zijn...
V

R_D_C
jah............wat verwacht je van een film die een groote kaskraker was. Natuurlijk een vervolg. Nuja een behoorlijk goed vervolg omdat de originele acteurs van jaws er nog voor ene deel inzitten
de haai ziet er nog steeds goed uit en het is de beste sequel uit de jaws reeks.
Natuurlijk hebben vervolgen minder succes maar deze film werd toch nog en kaskraker 3.5 sterren.
Frantic01
voor mij gevoel toch echter wel een waardig vervolg op deel 1 en deel 3 vond ik ook erg goed gemaakt.
sharky
Echt een zeer goed vervolg op de eerste film. Wel wordt de haai meer in beeld gebracht, maar de muziek van John Carter Williams maakt het weer goed
Pieter Montana
Deze valt best nog te pruimen.Een pak beter dan al die flop vervolgfilms.
Dikkie Post
Die poster is mooier dan de film zelf
Helemaal met je eens!!
Flipman
Eerste "Jaws" die ik heb gezien. Wel vermakelijk.
Twee en 'nhalf.
mikey
Saaie jaws verfilming die ik eigenlijk al 10x gezien heb maar altijd weer vergat. Ergens wel degelijk. 2.5
Ravio
Ook goed, maar haalt het niet bij deel 1. Latere delen van jaws worden overigens alleen maar minder.
666south park
wel wat minder dan deel 1
hat er ook wat meer van verwacht maar wel een heele goede film leuke vervolging ook op jaws 1 een 4,0 oor deze goede haaien film en deep blue sea kan hier ook niet tegen op hoor

Jaws: The Revenge

Bravo Two Zero
Actie / Oorlog, 1999

Magic
Thriller / Drama, 1978
burgemeestereilandshark attackpolice chiefsailingboat accidentsterven en doodpaniccurrent dierlijke aanvalvervolgreddenscuba divingschepseltienerhaaigreat white shark killer whalehigh-tension currentwater skiingtourism