Genre: Familie / Komedie
Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 21 december 1990
Plot Home Alone
"A family comedy without the family."
De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.
Kevin McCallister
Gus Polinski
Jeff McCallister
Megan McCallister
dutchtuga
Dit blijft toch wel een zeer aardige film die erg tot de verbeelding van kinderen spreekt. Maar ook nu heb ik hiervan kunnen genieten. De familie McAllister kent buiten de bedplasser en die gierige oom wel erg weinig memorabele personages, maar de twee boeven in de vorm van Joe Pesci en Daniel Stern maken veel goed. Erg lollige ontknoping die van mij best wat langer had mogen duren. Nu is Home Alone vooral een erg lange aanloop naar een climax die snel voorbij is. Leuke kerstfilm die een paar memorabele scènes.
TMP
Vermakelijke kerstfilm, die ook echt elk jaar op tv komt. Kan er wel naar kijken als hij toevallig opstaat, maar verder hoeft het van mij niet zo.
brabusRUS
'Maybe he committed suicide.'
Dit is voor mij de ultieme kerstfilm. De sfeer is top. Het straatje waar ze wonen, de muziek, de personages, al die dingen helpen om de perfecte sfeer te creëren. Ook qua humor zit het hier helemaal goed. Ik heb een paar keer zo hard gelachen, dat ik begon te huilen. Vooral Daniel Stern is hilarisch. Jammer dat we hem niet veel meer terug zien. Maar ook Pesci en Culkin doen het heerlijk. Zelfs na 20 keer kijken blijven ik telkens lachen om de grappen en geniet er ik er optimaal van.
JigSaw_Doll
I'M GONNA KILL THAT KID!
Gisteren nog eens gezien, blijft kapot lachen
Arbil
Ultieme kerstfilm, kijk het elke jaar sinds 1996. Geniale muziek, perfecte sfeer.
Deel 2 is ook geweldig!
clockwork72
Net voor de 30ste keer weer eens gezien. Blijft een geniale kerstfilm dit
Misschien morgen deel 2.
goelian
Dit is en blijft mijn favoriete kerstfilm. Gisteren weer eens gezien, en blijft geweldig.
De muziek, de sfeer en natuurlijk Kevin McAllister zijn voor mij de redenen om deze film iedere kerst te kijken.
Natuurlijk is zijn hele plan succesvol, en wordt het soms wat overdreven, bijvoorbeeld bij die gladde trap. Maar de film is erg origineel, grappig en ademt de juiste sfeer uit. Dit zijn de aspecten die Home Alone zo mooi maken.
Vanavond nogmaals de mooie beelden van New York bekijken in deel 2 van Home Alone.
Deze film is gewoon 4 mooie sterren waard!
Erg kleuterige film.
Flubber zeker niet waar jij 4 sterren aan geeft.
The-Batman
Flubber zeker niet waar jij 4 sterren aan geeft.
Nee die niet.
Waackx
O nee sorry, die film is inderdaad meer geschikt voor peuters ipv. kleuters.
Weer iemand op MM, die ik niet meer serieus hoef te nemen.
The-Batman
O nee sorry, die film is inderdaad meer geschikt voor peuters ipv. kleuters.
Weer iemand op MM, die ik niet meer serieus hoef te nemen.
iemand die 'Vet Hard' een 4 geeft neem ik sowieso niet serieus en dan zeg jij weer "maar iemand die LOTR een 0,5 geeft kan ik niet serieus nemen" enz enz enz... blablabla.
Pete_033
Erg kleuterige film.
Ik vind dit eerder een ‘kleuterig’ argument. Als je het niks vindt laat dan ook niet zo`n onnodig bericht achter of geef aan waarom je het niks vindt!
mnrk
Dit was weer leuk om naar te kijken....Het blijft een geweldige kerstfilm
De film zit goed in elkaar en als Kevin zijn valstrikken gaat klaarzetten is het elke keer weer leuk
....
supadragon8
Erg kleuterige film.
daarom een 0,5? je geeft 1 reden en dan zet je gelijk het laagste van het laagste.
DBTim
Tijdens kerst een must, maar heb deze vroeger zo vaak gezien dat ik hem de laatste jaren oversla. Luister met kerst vaak naar de soundtrack(s) van Home Alone en Home Alone Lost In New York. Gister toch maar even op tv meegepikt, hoewel ik de dvd ook heb. Het blijft toch erg vermakelijk, kan hem helemaal dromen. Zelfde als het vervolg. Die ik overigens leuker en beter vind. Met name door de fantastische herinneringen die ik aan deze film heb zal ie altijd speciaal voor me blijven ghehe.
"Calling the cops? FROM A TREEHOUSE?!"
erpunited
Echt geweldig. Vandaag weer een keer gezien. Je ziet ze iedere kerst. Maar deze film is geweldig. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik hem zag en dat ik hem helemaal geweldig vond. Nu wel iets minder maar je hebt hem al zo vaak gezien, maar het blijft een vermakelijke kerstfilm
jorrie055
blijft elkjaar weer terug komen rond de kerst maar wat iedereen al zegt blijft een goeie film en ben ik het ook wel mee eens.
deel 2 is ook nog wel een leuke film grappig in elkaar gezet.
maar de overige delen is niet zo leuk naar mijn mening beetje ander verhaal
Richard_Voorhees
Blijft inderdaad terug komen, maar dit is en blijft dan ook jeugdsentiment voor velen van de kijkers, voor mij ook. Erg leuk.
SunChaser
Als je na 20 jaar nog steeds de kerstfilm bent die niet verveelt en soms ontroerd dan verdien je gewoon 5 sterren!
Zo zaterdagavond heb ik deze kerstfilm voor de 6e of 7e keer gezien en wederom was de film leuk. De opzet is niet eens zo bijzonder, de persoinages misschien best cliché en toch is vooral het laatste half uur echt lachen gieren brullen geblazen.
Dat komt vooral door de erg leuk bedachte vallen van Kevin en vooral ook door Joe Pesci en Daniel Stern, die als de twee boeven echt erg grappige rollen neerzetten. En ja natuurlijk is het ook een beetje jeugdsentiment.
brabusRUS
"Why the hell are you dressed like a chicken?"
Haha, priceless. Jammer dat we weinig van de zeer getalenteerde Daniel Stern zien.
Waackx
Ik wilde de film 4,5 ster geven maar je hebt me over de streep getrokken, een film die 20 jaar na dato nog steeds herkijkbaar is verdient inderdaad de volle mep.
Rory Breaker
Vroeger een van men favorieten als klein jong en hij blijft nog steeds hilarisch. Culkin is natuurlijk maar een irritant joch en het flutverhaaltje over zen buurman slaat al helemaal nergens op, maar de bandieten Harry en Marv zijn ontzettend grappig en perfect gecast voor deze film. Het einde met de gebruikelijke vallen, is natuurlijk het hoogtepunt van de film
moviemafketel
- 19752 berichten
Nadat ik gister een paar minuten van Home Alone 4 zag, kan ik wel zeggen dat dit absoluut het allerbeste deel was. Ergerde me al aan dat kleine stukje en meteen weggezapt.
TragieStar.*
Deel 1 & 2 met dezelfde cast is zijn zoiezo de beste, die komen het best tot zijn recht. Ze hebben ook een echte kerstsfeer, met dezelfde melodieen, en dezelfde gebruikelijke scenes (alleen dan op een andere manier, maar met dezelfde bedoeling)
Deel 3 is dan ook nog niet verkeerd, alleen wel veel minder. En deel 4 heb ik al best lang geleden gezien, volgens mij niet helemaal maar dat was iig erg triest.

Home Sweet Home Alone

Home Alone 3
1997

Home Alone 2: Lost in New York
1992

Opmerkelijke fan-theorie: populaire kerstfilm is 'Home Alone' als prequel op 'Saw'-reeks

Waarom kozen 'Home Alone'-boeven juist dát huis? Economen: 'Ouders Kevin waren stinkend rijk'

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'Home Alone' tijdens kerst

Regisseur Chris Columbus geen fan van vervolgen op 'Home Alone': 'Reeks verpest'

Titanic
Romantiek / Drama, 1997

For All Mankind
Documentaire / Historisch, 1989

The Good Earth
Drama, 1937

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

Dom za Vesanje
Drama, 1988

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008
vakantieburglarslapsticklittle boyfamilie relatieshuisinvasieprecocious childbooby traphome alonesuburban chicagomischievous child kerstmiskids on their ownchild rescue