- Home
Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern
Gesproken taal: Engels en Frans
Releasedatum: 21 december 1990
Plot Home Alone
"A family comedy without the family."
De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.
Kevin McCallister
Gus Polinski
Jeff McCallister
Megan McCallister
Chainsaw
Zo'n film die bijna iedereen wel eens gezien heeft. Het is dan ook best moeilijk deze film níet te zien, want elke kerst is het weer raak. Maar toegegeven; Home Alone is dan ook één van de leukere familie(kerst)films. Gezellige, warme en sfeervolle film met een flink portie humor. Geweldig voor de kleintjes, maar ook voor de oudere kijker leuk om te zien. Stern en Pesci stelen de show.
3,5 sterren.
otherfool
Heerlijke kerstfilm, pure nostalgie. Pesci en Stern zijn geweldig in één van de beste familiefilms ooit gemaakt. 4*!
italian
vroeger dacht ik wel eens na hoe dat ik boeven zou aanpakken wanneer ze mijn huis zouden binnendringen...
Home Alone was dan ook mijn favorite jeugdfilm!!
maar na 6 jaar begin je er wel anders over te denken.
het verhaal is wel leuk maar als je het vier keer hebt gezien heb je er wel genoeg van.
het acteerwerk is van matig tot slecht, zelfs Joe Pesci die met zijn stemmetje andere films heel leuk maakt, doet het hier zeker niet.
te veel karikaturale personages maken deze Kerstmis film dan vaak te melig en erg ongeloofwardig
een jongetje van 10(denk ik) die boodschappen gaat doen, de vaat wast... daar kan ik echt niet inkomen hoor
het lijkt wel dat de kleine Kevin zijn tekst soms hardop leest en dat was eigenlik het meest storende.
enkele grappige momenten worden afgewisseld met slechte momenten, maar gelukkig vult de mooie muziek de slechte stukjes waardoor het nooit echt stom wordt.
3 omdat Home Alone vroeger mijn lievelingsfilm was.
opvallend dat de muziek die hier gebruikt wordt sterk op die vna Harry Potter lijkt, of heb ik dat alleen gemerkt?
Rianneke_Dan
Dit is altijd een van de leukere films geweest.
Ontzettend lekker en makkelijk om naar te kijken.
Macaulay zit echt goed in deze rol, zitten best veel leuke scene's in.
Ik zou deze nu niet meer zo snel kijken, maar het blijft echt een jeugdsentiment!
JohnWilliams
Ik vind hem wel leuk.Het deuntje blijft in je hoofd zitten...TUM tum TUM tum tummmdumm...
Inderdaad leuk deuntje (van John Williams).
Maar ook de film is goed, nou niet over de top maar toch een complimentje waard moet ik zeggen. Home Alone 2 vond ik slechter en dat ze een Home Alone 3 hebben gemaakt snap ik nog steeds niks van. Home Alone 1 geef ik 3,5* Home Alone 2 ietsjes lager en op Home Alone 3 stem ik niet omdat ik die TE slecht vind -1* kan helaas niet bij Home Alone 3.
jumpstylemovie
leukste deel van de triologie.
heb me hier enorm mee vermaakt vooral met kerst
4.0***
Leland Palmer
Omdat dit pareltje niet op televisie kwam deze kerst heb ik de dvd vanavond zelf maar eens uit de kast gehaald. Wat een prachtige film blijft dit toch, zelfs naar zoveel kijkbeurten.
De acteerprestaties zijn niet van het hoogste niveau, het verhaal is niet supergoed (maar wel leuk) en de film barst van de ongeloofwaardige momenten. Ondanks deze punten zijn dit voor mij geen redenen om de film slecht te waarderen. Home Alone is een film die mij elke keer weer wat doet. Het machtige koppie van Culkin en de twee verschrikkelijk domme slechterikken doen je toch menig maal krom liggen van het lachen. Mij in ieder geval wel.
Wat mij betreft is Home Alone de kerstfilm! Een film die mij keer na keer weer vanaf het begin weet te vermaken. Echt een tijdloze topper die wat mij betreft erg ondergewaardeerd is op de site.
* * * *
Komisch en op het einde zelfs iets ontroerend als hij zijn familie weer ziet.
Vinokourov
Helemaal afgekloven natuurlijk door de vele kerstuitzendingen van deze film, maar vooruit het blijft een leuke mix van drama en komedie. Vanaf het moment dat Culkin zich alleen verschanst heeft in het grote huis gaan alle remmen los met het eruit jagen van Pesci en die andere boef. Als kleine Vino vond ik dat natuurlijk het hoogtepunt van Home Alone.
Puur jeugdsentiment.
Na een jaartje of 5 heb ik de film weer is gezien, dit is echt zo´n typische film die je in je jeugd wel minstens 10x hebt gezien, ik kon nog steeds alle scenes dromen.
Tuurlijk valt het ene na de andere cliche op in de film, vooral het 1e kwartier lijkt alles wel geacteerd alsof ze het van papier aflezen.
Het leukste gedeelte begint echter vanaf het moment dat Culkin alleen thuis komt, veel grappen en leuk geacteerd zo nu en dan.
De vallen voor de inbrekers blijven geniaal leuk en zijn klassieker.
Home Alone is gewoon een klassieke familiefilm, voor de jongere mensen onder ons is het een must om de film te zien. Dus ouders, koop de dvd voor je kids.
Voor de wat ouderen onder ons blijft het natuurlijk leuk sentiment, ondanks de foutjes en het disney gehalte dat de film over zich heen heeft.
Herzien.
En dan nog wel op de blauwe schijf. Nooit verkeerd.
De film was iets sterker dan in de krochten van mijn grijze massa was opgeslagen. Een voldoende verdient de film wel, dus een halfje erbij.
Dat zit hem voornamelijk in Culkin, die de term 'kindsterretje' hiermee weer nieuw leven inblies. Pesci en Stern waren beter in diezelfde gewelven, but who cares? Er blijkt genoeg materiaal om tot een solide jeugdfilmpje te komen. Met de nodige grapjes uiteraard. En een soundtrack die de kerstboom i.d.d. niet misstaat.
Goed.
MissMoixxxM
Heb hem dit jaar voor het eerst gezien :$
Ik had deel 2 al wel eens gezien, maar dat was op school, waar ik niet alle aandacht voor de film had en hem erg saai vond.
Nu ik deel 1 en deel 2 opnieuw heb gezien, vind ik ze echt super leuk! Ik geloof dat ik een beetje verliefd ben geworden op Kevin McCallister, haha.
Alles is zo leuk gedaan en hoewel je zelf wel weet dat het niet realistisch is, blijft hij leuk. En dat zeg ik, terwijl ik eigenlijk een hekel heb aan films waarvan je weet dat het onmogelijk echt kan gebeuren.
Mijn complimenten voor de cast; de boeven zijn fantastisch gekozen en MaCaulay Culkin (nogal lastige naam) past precies in de rol.
Vandaar dat ik het jammer vind dat ze bij Home Alone 3 en 4 de cast hebben veranderd. Ik snap heus wel dat wanneer Culkin ouder wordt het misschien minder grappig wordt maar hou het dan bij deze 2 fantastische delen ipv een slechte opvolger te maken (ach ik weet ook niet of hij wel zo slecht is, want ik heb hem niet gezien).
Maar goed echt mijn complimenten, super leuke lachfilms voor de hele familie!
booyo
Gister voor het eerst sinds mijn jeugd weer gekeken. Naast de zeer aanwezige nostaligie (vroeger zo vaak gekeken dat ik bij elke scène 'ohhh jaa!' dacht), vond ik het eerlijk gezegd nog steeds hartstikke grappig. Macaulay Culkin is echt geweldig hier, die koppen die die trekt of als hij heen en weer aan het rennen is, heerljik.
Elineloves
Ik vond het vroeger al een schijtirritante film, en nu helemaal. Het is gewoon dat jochie denk ik, dat kon ik al niet uitstaan.. en die flauwe grappen die niet grappig zijn, zijn ook niet aan mij besteed.
dutchtuga
Dit blijft toch wel een zeer aardige film die erg tot de verbeelding van kinderen spreekt. Maar ook nu heb ik hiervan kunnen genieten. De familie McAllister kent buiten de bedplasser en die gierige oom wel erg weinig memorabele personages, maar de twee boeven in de vorm van Joe Pesci en Daniel Stern maken veel goed. Erg lollige ontknoping die van mij best wat langer had mogen duren. Nu is Home Alone vooral een erg lange aanloop naar een climax die snel voorbij is. Leuke kerstfilm die een paar memorabele scènes.
TMP
Vermakelijke kerstfilm, die ook echt elk jaar op tv komt. Kan er wel naar kijken als hij toevallig opstaat, maar verder hoeft het van mij niet zo.
brabusRUS
'Maybe he committed suicide.'
Dit is voor mij de ultieme kerstfilm. De sfeer is top. Het straatje waar ze wonen, de muziek, de personages, al die dingen helpen om de perfecte sfeer te creëren. Ook qua humor zit het hier helemaal goed. Ik heb een paar keer zo hard gelachen, dat ik begon te huilen. Vooral Daniel Stern is hilarisch. Jammer dat we hem niet veel meer terug zien. Maar ook Pesci en Culkin doen het heerlijk. Zelfs na 20 keer kijken blijven ik telkens lachen om de grappen en geniet er ik er optimaal van.
Zo zaterdagavond heb ik deze kerstfilm voor de 6e of 7e keer gezien en wederom was de film leuk. De opzet is niet eens zo bijzonder, de persoinages misschien best cliché en toch is vooral het laatste half uur echt lachen gieren brullen geblazen.
Dat komt vooral door de erg leuk bedachte vallen van Kevin en vooral ook door Joe Pesci en Daniel Stern, die als de twee boeven echt erg grappige rollen neerzetten. En ja natuurlijk is het ook een beetje jeugdsentiment.
Waackx
Als je na 20 jaar nog steeds de kerstfilm bent die niet verveelt en soms ontroerd dan verdien je gewoon 5 sterren!
Ik wilde de film 4,5 ster geven maar je hebt me over de streep getrokken, een film die 20 jaar na dato nog steeds herkijkbaar is verdient inderdaad de volle mep.
Metalfist
Angels With Filthy Souls
Het was kerstavond en iedereen zat ten huize Metalfist volgepropt met lekker eten. Voldaan (en gelukkig) gingen we in de zetels in het salon zitten en begonnen we wat te zappen om te zien of het ergens iets deftig op televisie was. Toen stootten we op deze Home Alone en ik beklaagde me er over dat ze deze weeral eens met de kerstperiode gaven en dat ik niet begreep waarom. Mijn broer stelde voor om de film toch nog eens op te zetten omdat het al zo lang geleden was en hoe meer ik er over nadacht, hoe meer ik aan mezelf moest toegeven dat ik eigenlijk bitter weinig van de film herinnerde.
Meer zelfs, buiten een aantal scènes wist ik zelfs helemaal niet meer hoe de film nu weer juist verliep. Ik heb blijkbaar vroeger meer naar de vervolgen gekeken want ik dacht dat er drie gangsters waren en dergelijke. Soit, dat maakt op zich nu niet veel uit want hierdoor was het eigenlijke een aangename (her)kennismaking met de film. Home Alone is in elk opzicht een familiefilm en daarmee was ineens de vraag beantwoordt waarom ze film altijd rond de kerstperiode uitzenden. Simpelweg omdat het dan een uitstekende tijd is om de film te zien doordat de film een ongelooflijke kerstsfeer uitstraalt. Ik was altijd van mening dat heel de Home Alone reeks nogal slappe films waren met een idioot verhaal maar de eerste film bewijst het tegendeel. Het is natuurlijk een tikkeltje ongeloofwaardig hoe het verhaal verloopt met de inbrekers enzovoort maar het zorgt wel voor een aantal leuke scènes. Columbus deelt zijn film dan ook eigenlijk in 2 verschillende stukken. Het eerste deel van de film gaat vooral over Kevin die probeert te overleven wanneer hij alleen in huis zit en het tweede deel, veruit het leukste, gaat over de inbrekers en de strijd die Kevin met hen voert. Het was hier dat de film eigenlijk nogal verfrissend en origineel uit de hoek kwam. De persiflage op Angels With Dirty Faces is fantastisch, ook de manier waarop Kevin er gebruik van maakt is erg leuk, maar de film kent in het tweede deel genoeg leuke vondsten om de inbrekers het leven zuur te maken. Het viel me wel op in hoeverre de muziek eigenlijk op die van Harry Potter lijkt. Ik was de enige die thuis wist dat John Williams de muziek voor de eerste Harry Potters had gemaakt en dat Chris Columbus de eerste 2 films had geregisseerd maar het viel mijn broer en moeder ook op dat de muziek er wel erg hard op lijkt (eigenlijk vice versa want Harry Potter is na deze Home Alone gekomen)
Ik heb altijd een zekere hekel gehad aan Macaulay Culkin. Het is gewoon zijn gezicht denk ik dat me zo tegen steekt en het feit dat hij hierdoor een vreselijk irritant rotjoch lijkt. De verhalen die later over hem zijn geschreven deden ook geen goed aan zijn imago maar ik moet toegeven dat hij het hier vast en zeker helemaal niet slecht doet. Kinderen die in films kunnen bij mij meestal niet echt op veel sympathie rekenen, het acteren is soms echt tenenkrommend slecht, en hoewel Culkin hier vaak ook zondigt, is hij best wel leuk in zijn rol van Kevin. In mijn herinnering was hij veel prominenter maar vooral veel degoutanter aanwezig. De Home Alone reeks is vooral bekend geworden dankzij Culkin maar er had nog meer bekend volk kunnen meedoen in de vorm van moeder en vader McAllister want Catherine O'Hara moest voor de rol vechten tegen klassebakken zoals Sigourney Weaver, Diane Keaton, Jodie Foster, Glenn Close, Geena Davis, Jamie Lee Curtis, Carrie Fisher, Linda Hamilton, Helen Hunt, Laura Dern, Sharon Stone, Michelle Pfeiffer en Daryl Hannah. John Heard daarentegen heeft zijn rol kunnen halen van mensen van hetzelfde kaliber als bovenstaande want voor de rol van vader zijn Michael Douglas, Kevin Costner, Martin Sheen, Dan Aykroyd, John Travolta, Bill Murray, James Belushi, Chevy Chase, Harrison Ford, Tom Hanks, Sean Penn, Mel Gibson, Sylvester Stallone, Dennis Quaid en Jack Nicholson in de running geweest. Ik begrijp eerlijk gezegd dan ook niet waarom juist die twee zijn gekozen maar ze doen het wel vrij leuk. Toch gaat de meeste aandacht niet naar Kevin, de ouders of eender welk familielid. Neen, de meest hilarische personages uit heel de film zijn toch wel de twee dieven die worden vertolkt door Joe Pesci en Daniel Stern. Beiden vertolken hun rol uitstekend, ze moesten zich wel inhouden met vloeken en dat lukte niet altijd even goed maar met of zonder scheldtirades zijn het twee erg leuke rollen.
Ik startte aan de film met het idee waarom dit altijd met Kerst wordt uitgezonden maar ondertussen heb ik een antwoord op die vraag gekregen, gewoon omdat dit een uitstekende film is voor de kerstperiode. Culkin doet het goed, de rest van de cast is ook solide maar het zijn vooral Stern en Pesci die de show stelen. Erg leuk.
dave
Leuke film die in mijn kinderjaren haast elk jaar rond december werd opgelegd. De kenmerkende en sfeervolle periode rond Kerstmis wordt aangenaam voorgebracht en dat was precies de reden om de video opnieuw op te rakelen. Winterse beelden, koorgezangen en andere liederen laten hier geen twijfel over bestaan. Vandaag de dag steunt mijn beoordeling aldus voor een groot deel op nostalgie, en ondanks dat dit in feite een onbetrouwbare emotie is, knijp ik in dit geval liever een oogje dicht. Anders zouden de punten niet al te hoog zijn.
3,00 (3,25)
Mirckje
Geniaal bedacht idee van een film natuurlijk. Heerlijk sfeertje, echt dat kerstsfeertje weet het te pakken. Hele goede humor met hele creatieve en geloofwaardige manieren van het maken van vallen.
Tikkletje nostalgie ook maar een tijdloze klassieker.
ibendb
Een leuke kerstfilm voor de hele familie!
Dit is zeker een film die je moet gezien hebben. Niet voor het verhaal of zo, maar voor de hilarische momenten. En die zijn er veel. Kleine Kevin wordt thuis vergeten door zijn familie die op reis gaat, hoe gaat Kevin dit oplossen? Door te feesten! Maar er zijn 2 boeven die het huis willen beroven...
Wanneer de 2 boeven het huis binnendringen, en Kevin heeft alles klaargezet, komt het beste moent van de film. Iedere keer zit ik met een ssmile tot over mijn oren te kijken.
Slim kereltje...
Maar de film is wel wat ongeloofwaardig, wie vergeet nu zijn kind?
3* voor een leuke film.
Mrs.Congeniality
Een typische kerstfilm die een echte kerstsfeer weet neer te zetten en die het goed blijft doen rond de feestdagen. Ik vind dit deel samen met deel 2 veruit het beste van de reeks. De rollen van de boeven zijn erg leuk neergezet en vooral de cominatie met de humor doet het erg goed.
K. V.
Deze na x-aantal jaren nog eens her bekeken en het blijft een fantastische familie/Kerstfilm. De film is erg grappig, vooral het duo inbrekers is fantastisch. Wat me wel opviel hoe vaak Kevin wel niet schreeuwt. Het mocht voor mij wel ietsje minder geweest zijn, maar omdat dit een familiefilm is, zie 'k dit gerust door de vingers. De muziek ademt Kerstsfeer uit en paste dus erg in de film.
Deze film kun je zeker her bekijken, hij zal je zeker niet tegenvallen. Een klassieker die na 20! jaar al nog steeds een aanrader is.
blauwe pikachu
Ieder jaar wordt ie op tv uitgezonden dezer dagen,en ieder jaar opnieuw zeg ik 'niet weer! '
Maar toch kijk ik en betrap ik mezelf nog altijd te lachen met de stuntelige boeven.
De film straalt zo'n kerstsfeergehalte uit, en dat is echt wel de verdienste van Columbus en John Williams' muziek. Dat hebben ze ook kunnen verwezenlijken met HP 1 & 2 die ook diezelfde kerstsfeer uitademen.
Het verhaal is simpel maar goed en leuk uitgewerkt. Hoewel Culkin zijn hoofd me niet aanstaat (sorry to say) zit hij wel goed in de rol als deugniet.
Het 2e deel heeft hetzelfde niveau als deze, maar vanaf deel 3 wordt het een pak minder.
Halcyon
Tja... Geweldige kerstklassieker en puur jeugdsentiment. Schitterende rollen van Culkin en de twee bandieten. Doorgaans ben ik geen fan van lach-of-ik-schiet humor, maar de mimiek van Pesci en Stern voegt toch een extra dimensie toe aan dit soort flauwekul.
Sergio Leone
Tijdloze kerstklassieker.
Afgelopen kerstavond was het wéér van dat, nl Home Alone. Elk jaar opnieuw blijf ik dan zien. De moppen ken ik uit het hoofd, zelfs stukjes dialoog nazeggen lukt al aardig 8-)
En toch blijft het goed. Het hoofdpersonage Kevin werkt na 10 keer nog altijd niet op de zenuwen, en de boeven Harry en Marv blijven hilarisch klungelig.
Dat Kevin McAllister grappig blijft, is de verdienste van Macaulay Culkin. Bij vele andere kindacteurs kan hun gebrek aan ervaring hen wel eens zuur opbreken, bij hem niet.
Joe Pesci en Daniel Stern zijn eveneens geweldig. Erg complementair duo.
Zodus, weer maar eens genoten van de familiekomedie der familiekomedies. Op naar de kerst van 2012, zou ik zo zeggen.
3,5
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Van de week voor de tigste keer gezien. Al was de laatste keer erg lang geleden - de eerste keer was in de bioscoop. Als klein ventje vond ik Home Alone geweldig, en stiekem nog leuker dan een andere favoriet in die tijd, Terminator 2.
De introductie in de knusse megavilla is alleraardigst en chaotisch tot en met, al wonen of logeren er talloze suffe, grijzige figuren. Ik had vroeger al een hekel aan die moeder - het is er niet veel beter op geworden. Pa en Ma McAllister komen regelrecht uit een saaie doos gewaggeld. Enkel de rollen van Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern zijn de moeite waard.
Hoe ongeloofwaardig ook, uit het basisverhaal, home alone, is genoeg te tappen. De sfeer in de scènes in en rondom het huis van de McAllisters is prima en, op de juiste manier, luchtig. Jammer genoeg moeten er nog stukken in gepropt worden om het hele basisgegeven - een klein jochie is alleen thuisgelaten, terwijl alles en iedereen op weg naar Parijs is - plausibel te krijgen. En die scènes komen ronduit tekort. Maar goed, de focus ligt duidelijk op de avonturen van Kevin en de op de loer liggende schurken. Ondanks de kinderlijke trekken, is er vertier voor de hele familie.
De vallen van Kevin hadden best wat inventiever gemogen (hij is immers bijzonder slim en zeer technisch, zo blijkt in eerdere scènes), maar misschien is het juist de simpele wijze die zorgt voor het nodige resultaat.
3* + 0,5* voor de jeugdmagie = 3,5*
Ajacied16
Een absolute klassieker. Deze film moet je minstens twee keer gezien hebben, maar eigenlijk gewoon ieder jaar zo rond de Kerst. En dat kan. Het is namelijk een echte tijdloze film, die ook tijdens de derde keer nog niet verveelt. Het idee is namelijk erg leuk, al is het natuurlijk wel erg onrealistisch. Het zorgt in ieder geval voor een erg leuk en vermakelijke film. Dat komt vooral door de drie hoofdpersonages; Kevin, Harry en Marv.
Harry en Marv zijn een heerlijk dom boevenduo, terwijl Kevin een pienter jongetje is. Dat zorgt voor goed bedachte vallen en grappige scènes. Wat mij betreft is deze film echt een 4.5* waard. Ieder jaar is het namelijk weer een genot om te kijken. Iets wat je niet kan zeggen over de 'vervolgen'

Home Sweet Home Alone

Home Alone 3
1997

Home Alone 2: Lost in New York
1992

Opmerkelijke fan-theorie: populaire kerstfilm is 'Home Alone' als prequel op 'Saw'-reeks

Waarom kozen 'Home Alone'-boeven juist dát huis? Economen: 'Ouders Kevin waren stinkend rijk'

Op tv of op streaming? Zó kijk je 'Home Alone' tijdens kerst

Regisseur Chris Columbus geen fan van vervolgen op 'Home Alone': 'Reeks verpest'

Titanic
Romantiek / Drama, 1997

For All Mankind
Documentaire / Historisch, 1989

The Good Earth
Drama, 1937

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

Dom za Vesanje
Drama, 1988

The Boy in the Striped Pyjamas
Drama / Oorlog, 2008
vakantieburglarslapsticklittle boyfamilie relatieshuisinvasieprecocious childbooby traphome alonesuburban chicagomischievous child kerstmiskids on their ownchild rescue