• 9.376.097 stemmen

Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 21 december 1990

Plot Home Alone

"A family comedy without the family."

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Kevin McCallister

Jeff McCallister

Megan McCallister

avatar van Jordy

Jordy

Redelijk leuk uitgangspunt, maar ik vond zowel Culkin als de dieven nogal irritant. 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

ik vond deze vroeger leuk,maar nu vind ik deze film echt een enorme stomme film.

avatar van gizzmo86

gizzmo86

IK vind het grappig hoe de boeven keer op keer te grazen worden genomen.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik denk niet dat deze film ook op volwassenen gericht,n hij was een van mijn favoriten als kind. Ik denk dat de film op kinderen gericht is en daar slaagt hij zeer goed in, daarom 3*

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ik blijf deze film gewoon erg leuk vinden, maakt niet hoe oud je bent, krijgt 3,5 sterren van mij!

avatar van jeroentje125

jeroentje125

Leuke film. Het blijft vermakelijk hoe dat kleine jong die inbrekers te grazen neemt.

avatar van tom

tom

Ik vond het wel een leuk idee en heb een paar keer in een deuk gelegen. Oké misschien nu niet meer, maar toch, jeugdsentiment, laat ik het zo maar noemen, vind hem in ieder geval zeker niet slecht.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Leuk bedacht en niet irritant om nog eens te zien. Deel II was ook niet slecht trouwens.

avatar van jester

jester

Aardige momenten, die worden verpest door de irritante Culkin.

avatar van Rascal

Rascal

Hartstikke leuke film voor jong en oud. De scenes met die boeven waren hilarisch. Jeugdsentiment.

avatar van Sjan

Sjan

Vroeger vond ik dus echt wel dat Culkin een lekker kontje had, daarom nog 3 sterren. Ook omdat je het toch moet zien als een echte kinderfilm, en om eerlijk te zijn, toen ik klein was vond ik deze film echt wel retestrak

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

eh ?

avatar van JoeHallenbeck

JoeHallenbeck

en om eerlijk te zijn, toen ik klein was vond ik deze film echt wel retestrak

Goed dat je dat er bij hebt gezet. Anders was de politie gebeld .

avatar van Engel_Eyes

Engel_Eyes

ik heb die film 2 keer gezien maar het is wel leuk

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

ach..wat kan je hierover zeggen? ideale kerstfilm....:S

avatar van Sjaak

Sjaak

Op en top amerikaanse film! Maar wel leuk! Alleen begin ik sinds kort zorgen te maken over het lot van de kleine hoofdrolspeler die schijnt op het landgoed van Michel Jackson enkele nachten met hem te hebben doorgebracht...

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Zo'n film die bijna iedereen wel eens gezien heeft. Het is dan ook best moeilijk deze film níet te zien, want elke kerst is het weer raak. Maar toegegeven; Home Alone is dan ook één van de leukere familie(kerst)films. Gezellige, warme en sfeervolle film met een flink portie humor. Geweldig voor de kleintjes, maar ook voor de oudere kijker leuk om te zien. Stern en Pesci stelen de show.

3,5 sterren.

avatar van Hemdale

Hemdale

Wel al tien keer gezien deze film, en het blijft gewoon een topper!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer grappige film met een paar zeer vermakelijke scenes. Het kind irriteerde niet en de film bied puur vermaak voor de hele famillie. 3*

avatar van U-96

U-96

• 2077 stemmen

Leuk. Vooral superleuk om te kijken als het kerst is.****

avatar van yosemite44

yosemite44

goh, lees net: "Joe Pesci's character in this movie is named after Orson Welles' character in the film The Third Man". geinig

avatar van Quido

Quido

Jordy, ik zie nu dat hier mijn stem kwijt is. Ik heb op de oude site zeker weten gestemd op deze film. Dit is niet de enige film waar dit gebeurd is. Is it a bug?

avatar van Jordy

Jordy

op de oude site verdwenen er wel eens stemmen inderdaad

Snoepie

Ik denk dat het lage cijfer voor deze film te wijten is aan de talloze keren hij op tv gespeeld wordt.

Als kind heb ik hem wel 10 keer gezien en vond hem telkens goed.

Nu ben ik een beetje ouder en hem beu gekeken!

Misschien is het een kinderfilm, maar dat denk ik niet.

Ik wijt het dus aan een overdosis home alone!

avatar van roda

roda

de ultieme kerstfilm, die ik iedere kerstmis wel weer kan kijken.

heel sterk acteerwerk, een ontzettend leuk verhaal en een heerlijke/gezellige Amerikaanse kerstsfeer. 5*

avatar van EmDee

EmDee

Snoepie schreef:

Daar was ik anders na één keer al achter.

avatar van eJay

eJay

Ik heb deze film al onzettend vaak gezien en hij blijft leuk! Een hele goede film om met kerst te zien!

avatar van KLah

KLah

Dit was een jaarlijkse kerstfilm. Een die ik leuk blijf vinden... ook al wordt ik ouder. Het is een klassieker net als deel 2 die ik toch even geslaagd vind. (ook al vinden sommige van niet)

Geweldige acteur die Culkin (als klein jongetje) en die perfecte dieven voor zo een film. Ik lach me om beide delen krom. Een film die ik eigenlijk ook moet aanschaffen voor mn DVD collectie, maar dat later.

Een film die je gezien moet hebben. Voor jong en oud.. een leuke familiefilm tijdens kerst ofzo. Erg gaaf.

3.5 ster

avatar van Erikr73

Erikr73

Snap niet waarom hij nu maar op 2,93 ster staat... oké de serie is enorm uitgemolken, maar daar gaat de kwaliteit van het origineel toch niet van achteruit. In zijn soort een absolute topper... Culkin is hier nog en leuk ventje, goeie humor... oftewel de ideale kerstfilm.