• 9.377.648 stemmen

Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 21 december 1990

Plot Home Alone

"A family comedy without the family."

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Kevin McCallister

Hyperbolic

In de top 3 van mijn favoriete films..5,0

avatar van Wassup !

Wassup !

De eerste en de tweede zijn best vermakelijk . Maar over de andere delen zullen we het best maar niet hebben . De eerste 'Home Alone' is een leuke familiefilm. 3***!!!

Om je rot te lachen

*3,5*

avatar van Real_Movie

Real_Movie

zeker een goed film waar je bij om valt van het lachen

avatar van Spiritlover

Spiritlover

Ik vind hem wel leuk.Het deuntje blijft in je hoofd zitten...TUM tum TUM tum tummmdumm...

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Ik vind dit een leuke film de kleinere kinderen zullen deze zeker waarderen.En ik vond ook wel een leuke weg kijker 3 sterren

Spiritlover schreef:

Inderdaad leuk deuntje (van John Williams).

Maar ook de film is goed, nou niet over de top maar toch een complimentje waard moet ik zeggen. Home Alone 2 vond ik slechter en dat ze een Home Alone 3 hebben gemaakt snap ik nog steeds niks van. Home Alone 1 geef ik 3,5* Home Alone 2 ietsjes lager en op Home Alone 3 stem ik niet omdat ik die TE slecht vind -1* kan helaas niet bij Home Alone 3.

avatar van mikeh

mikeh

en dan te bedenken dat er ook nog een home alone 4 is

mikeh schreef:

en dan te bedenken dat er ook nog een home alone 4 is

Ik wist nog geeneens dat die bestond, (moet je na gaan hoe slecht die wel niet moet zijn).

avatar van Liesjj_x

Liesjj_x

Deze film heb ik al ik weet niet hoeveel keer gezien en toch lig ik altijd plat van het lachen... Het is hilarisch gewoon...

Ik vind hem fantastisch... Hij mag dan nog zo voorspelbaar zijn ik vind hem echt goed!

Is die ook, en vergeleken met de 2e zeker. Over de 3e praten we maar niet

avatar van duffman

duffman

Erg leuke film met als hoogtepunt voor mij als die pizzaleveraar zijn geld vraagt .

avatar van Galantje0012

Galantje0012

zeer zalige film! keigoed acteerwerk en supergrappig!!!!

zeker 4* waard!!!

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Leuke familiefilm! Wel de beste van de drie vind ik....alhoewel het tweede deel gewaagd is aan dit zeer vermakelijke deel! Culkin is gewoon vet lache als klein jochie.

* * *

avatar van mikeh

mikeh

Culkin was goed, maar die deed het hem niet in de film.

Het waren de 2 dieven die het dede.

Geweldig ik weet precies wat er gaat gebeuren maar nog steeds lach ik me rot als die 2 weer in de vallen van Kevin trappen

avatar van film_kaza

film_kaza

Laats onverwacht herzien. Had eigenlijk gepland iets anders te kijken. Maar dat was helemaal niet erg.
Ik vond deze film verassend genoeg beter dan ooit tevoren.
Tuurlijk spreekt het mij redelijk aan, vroeger wou ik ook graag lekker dat mijn familie er niet was dus dan kon ik doen wat ik wil. Had toen wel wat dagen dat ik alleen thuis was maar het was toch niet zo leuk als ik hoopte. Deze film gaat daar zo'n beetje over. Dan wel met criminelen en andere dingen die een volwassen meestal doet zoals boodschappen, was, eten klaarmaken enz.

Ik was een heleboel al vergeten omdat ik dacht dat deze toch meer voor kleine kinderen was. En alles kwam toen rustig weer in me op en kon soms het lachen niet inhouden. En inderdaad was ik ook die mafia film waarmee hij Marv en de pizzabezorger in de maling mee nam niet vergeten.
Er gebeuren dingen in de film waar steeds op terug word gekomen. De kamer van Buzz, de spin, de film en de gouden tand.

Bij mij zal het "kind zet pijnelijke vallen neer voor boeven" een klassiek film-gebeuren zijn en uit Home Alone alleen.

Nog mijn grootse complimenten voor de prachtige muziek. Bij het begin is er al goeie (best griezelige) kerst muziek en dan opgeefmoment wanneer de lol ervan af is komt er vaan zo'n melodie langs dat ik ontroerend mooi vind. Die muziek die je hoort als Kevin langs een huis loopt waarin een familie een groot gezellig kerst-feest heeft terwijl hij treurig naar de kerk loopt. Het word alleen bij dat korte stukje in opera stijl gezongen, voor de rest komt het soms nog in "instrumental" terug.

Werd bijna ziek van de goedheid. Dat zou een plekje in mijn top 10 horen te verdienen. Denk nog na over welke plek want Halloween gaat onder geen enkele reden weg.

4,5 \ 5* maar hou het op 4,5. Vond het begin minder goed als de rest en ik ergerde me wel aan het geschreeuw van Kevin of iemand anders die even moest gillen.

avatar van Lady_Movie

Lady_Movie

Grappig, Spannend, Emotioneel, Goed acteerwerk.

Wat wil je nog meer??

Een 4.5

avatar van ...Kroelie...

...Kroelie...

Home Alone is altijd goed voor een flinke dosis humor. Die trucjes die dat jongetje uithaald zijn altijd weer moordend. Hoe verzin je toch zoiets? Grappig toen die dieven werden afgevoerd in een ijsblok. Deze film blijft altijd leuk, deel 2 is ook goed. 4*

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Ik vind Home Alone filmpjes altijd leuk (alleen deel 4 kan ik niet beoordelen want die heb ik nog niet gezien) deel 1 vind ik best leuk het verhaal is goed en ik heb me geen minuut verveelt ik vond het gewoon geen 5 sterren! ****

avatar van jordidj1

jordidj1

Leuk

avatar van bascross

bascross

Ik vind Macaulay Culkin erg goed acteren in deze film. Verder is de film net als deel 2 vermakelijk, maar deel 2 was meer van hetzelfde, in deze film was het allemaal nog nieuw.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ik heb hem eergisteren nog eens bekeken, en ik heb me dood gelachen met die twee sukkels van een boeven vooral als Marv in de naald en kerstballen trapt AI!!! wat dom ! Ik vind het trouwens bijna wel een 4.5 waard!

avatar van DragQueen

DragQueen

Hilarische familie/ komedie met een leuke rollen van culkin, als uitgekookt snotjong. de film zit boordevol grappige momenten. van de stukken met de complete familie, tot aan het gedeelte met de boobytraps in huis. wat al helemaal hilarisch is. mede door de rollen van pesci en stern natuurlijk. zij doen het geweldig als boeven. van begin tot eind vermakelijk, komt deze film het beste tot z'n recht met de kerstperiode. een film voor het gehele gezin. verder een klasse verhaal, wat simpel maar absoluut origineel is. de film verdient naar mijn inziens dan ook een hogere score, dan dat ie hier krijgt. 4,5 sterren.

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Verruit de beste kerstfilm, die ondanks alle martelingen die Pesci en Stern moeten ondergaan, de kerstboodschap en kerstsfeer prima overbrengt.

Culkin is perfect gecast als snotjong, en Pesci en Stern zijn ronduit hilarisch en perfect als de 2 gekke en uiterst domme boeven.

Verder zijn de soundtracks heerlijk om te horen en bevat de film hilarische grappen, situaties en onvergetelijke personages.

4,5.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

leukste deel van de triologie.

heb me hier enorm mee vermaakt vooral met kerst

4.0***

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuke film. De beste van de 4. Leuke humor en grappige boobytraps. Het verhaal is ook origineel. 4*

avatar van Dirigentenleven

Dirigentenleven

Geweldige film en super komisch, echt leuk dat de 8 jarige Kevin twee boeven de hele tijd te slim af is en dat zorgt voor hilarische momenten!

* * * * *

avatar van Dirigent

Dirigent

Geweldige filmkomedie, Macaulay Culkin speelt echt heel goed zijn rol voor zijn leeftijd vind ik, ook Joe Pesci en Daniel Stern doen het goed (als het echt kon wat hier in de film gebeurt waren ze al .... keer dood gegaan maar ja, gelukkig (voor Joe Pesci en Daniel Stern fans en hun zelf) het is maar film) het verhaal vind ik echt super leuk gemaakt, ik vind dit dan ook het beste Home Alone deel!

* * * * *

avatar van Minotaures

Minotaures

Leuke vermakelijke film, zeer van genoten als kinds af aan.

avatar van niethie

niethie

Vroeger talloze keren gekeken, echter al een lange tijd niet meer gezien.

Een best een leuke film, al was ie toch het leukst toen ik hem als een klein kind zag, kan er nu niet meer zo van genieten als toen.

Het blijft toch een hele vermakkelijke kerstfilm vol leuke momenten en een prima rol van pesci. Plus de film zal altijd een speciaal plaatsje in mijn hart houden omdat dit eigenlijk mijn eerste echte film was (dacht ik ). 3 sterren

Ps:Het vervolg was ook nog best leuk, alleen deel 3 en 4 die ik ook heb moeten zien waren een stuk minder.