• 9.378.482 stemmen

Met onder meer: Macaulay Culkin, Joe Pesci en Daniel Stern

Gesproken taal: Engels en Frans

Releasedatum: 21 december 1990

Plot Home Alone

"A family comedy without the family."

De achtjarige Kevin McAllister wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten wanneer zijn familie op vakantie gaat naar Frankrijk. Wanneer Kevin zich realiseert dat hij alleen thuis is, leert hij al snel voor zichzelf te zorgen. Uiteindelijk moet hij het huis beschermen tegen Harry en Marv, twee inbrekers die van plan zijn in het huis van Kevins familie in te breken.

Kevin McCallister

Jeff McCallister

Megan McCallister

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Leuke film. Heb deze film nog nooit overgeslagen rond de kerstdagen. Deze film geeft een uitstekende kerstsfeer. leuke film voor jong & oud. De jongere kinderen onder ons genieten van de 'booby-traps' en de nogal domme boeven (domme boeven zijn erg populair onder jonge kids) terwijl de wat oudere wellicht meer in het moreel van de film zien. Dat maakt het tot de perfecte familiefilm. Leuk geacteerd, goeie muziekondersteuning en een goeie sfeer dwingen mij ertoe deze film 4 sterren te geven (Misschien iets te veel?)

avatar van tommykonijn

tommykonijn

tommykonijn schreef:

Ik heb hem eergisteren nog eens bekeken, en ik heb me dood gelachen met die twee sukkels van een boeven vooral als Marv in de naald en kerstballen trapt AI!!! wat dom ! Ik vind het trouwens bijna wel een 4.5 waard!

Nou de laatste keer dat ik hem gezien heb ik dus echt drie keer dubbel gelegen van het lachen in één woord : prachtig verhoogd naar 5*!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ik had deze nog als jochie van 9 in de klas gekeken van mijn bassisschool (niet rond de kerst) Maar ik vond hem toen al erg leuk en inderdaad best gezellig. Ik moet hem maar eens kopen. (was ie nou niet eens voor weinig bij Blokker geweest?)

avatar van Sergio

Sergio

Ligt in veel winkels voor nog geen 5 euro.

Soms 2.99 en dan weer 4.99, dan hebben ze te weinig stickers van 2.99!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Welke winkels bv?

avatar van Sportingerke

Sportingerke

Hilarische film, net als de tweede...

Reeds verschillende malen gezien, maar het blijft grappig.

4 sterren.

Die goeie ouwe tijd

avatar van Albino Hamster

Albino Hamster

tijdloze toppertje

ieder jaar rond de kerst is het weer feest

een 5 en niks lager

avatar van john kruger

john kruger

Inderdaad, en ook al vaak gezien, maar niet minder leuk!

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Inderdaad een supervermakelijke komedie/kerstfilm.

Ik geef hem 4,5* niet voor de kwaliteit van de film en het acteren etc. maar voor de lol en het plezier die ik beleef met het kijken van Home Alone.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Vermakelijke film. Maar na een aantal jaren bij kerst kijken is de lol er toch wel af. Het verhaal op zich is wel grappig bedacht, het acteerwerk had hier en daar beter gekunt, maar zo storend vond ik het nou ook nog net niet.

Voor mij 3*

avatar van lykathea

lykathea

Het is natuurlijk maar een simpel filmpje, maar toch zeer vermakelijk, ook na een dozijn maal kijken.

avatar van nikita_6

nikita_6

Nou... Wat een lage score! Dit is toch dé kerstcomedie onder de kerstcomedies, of zie ik het soms verkeerd? Elk jaar kijk ik hem weer, en hij verveeld gewoon NIET. Supergrappig en super"kerst". Er zitten zooveeel droge en grappige stukken in, die ik nooit zal vergeten. Deze film is gewoon Supercool

avatar van danijel

danijel

Helas komt hij dit jaar niet op tv voor kerst . Geweldige kerst comedie inderdaad

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Niet op tv? Jammer. Gelukkig heb ik hem nog in de kast staan deze film Al begin ik hem zo langzamerhand wel een beetje zat te worden, elke kerst diezelfde film.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Omdat dit pareltje niet op televisie kwam deze kerst heb ik de dvd vanavond zelf maar eens uit de kast gehaald. Wat een prachtige film blijft dit toch, zelfs naar zoveel kijkbeurten.

De acteerprestaties zijn niet van het hoogste niveau, het verhaal is niet supergoed (maar wel leuk) en de film barst van de ongeloofwaardige momenten. Ondanks deze punten zijn dit voor mij geen redenen om de film slecht te waarderen. Home Alone is een film die mij elke keer weer wat doet. Het machtige koppie van Culkin en de twee verschrikkelijk domme slechterikken doen je toch menig maal krom liggen van het lachen. Mij in ieder geval wel.

Wat mij betreft is Home Alone de kerstfilm! Een film die mij keer na keer weer vanaf het begin weet te vermaken. Echt een tijdloze topper die wat mij betreft erg ondergewaardeerd is op de site.

* * * *

avatar van Hando

Hando

Ik weet niet veel meer van deze film, maar nog wel dat ik dat jongetje niet kon uitstaan. Een van de weinige keren waar mijn sympathie lag bij de badguy's.

avatar van djelle

djelle

HarmJanStegenga schreef:

Inderdaad, wat een heerlijk (gespeeld) boevenduo is dat toch.

Zeker en vast!

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

4,5* voor jeugdsentiment vind ik toch wat veel ik verlaag hem naar 4,0*

avatar van darkjaap

darkjaap

slechte film...

slecht geacteert best voorspelbaar

dit is niet echt het soort wat ik zoek in een comedy dat ook nog eens niet goed is ..

2 *

avatar van SouthParkFan

SouthParkFan

het is best een aardige film, alleen dat betekent niet dat ze dat 4 keer moeten herhalen en ook nog 's een keer met een andere knul. het blijft vanaf het begin vermakelijk met een prachtig boevenkoppel.

avatar van s0njaa

s0njaa

Vroeger was hij leuk

Nu toch al een stuk minder..

Maar goed, krijgt toch nog 3**.. en dat is netaan voldoende

avatar van rubberduckie

rubberduckie

superfilm, blijft leuk en brengt veel nostalgie mee... vroeger was ik ook bang voor de ketel in de kelder... tegenwoordig maakt hij minder indruk maar de spin blijft eng.....

avatar van desteven007

desteven007

Superfilm, vroeger veel naar gekeken, ik heb ze alle 4 .

3.0 *

avatar van Pistons

Pistons

Waarom maar drie sterren dan?

avatar van martinovitch

martinovitch

Dit is een zeer leuke komedie de beste van heel de reeks.

avatar van hertogje

hertogje

Blijft toch een leuke film. De magie is na een paar keer kijken wel wat uitgewerkt bij mij, maar hij blijft opzich goed. Gewoon veel geinige boobytraps en de lompe/domme boeven..

avatar van Legan

Legan

Moeilijk te oordelen deze film. En tevens de reden dat ik niet aan herzieningen doe.

De tweede keer dat ik 'm zag, zo'n 10 jaar geleden als volgroeide puber, was de film echt niet te pruimen. Supervoorspelbare en onkomische grappen en grollen. Hierna de film nooit meer bekeken.

Maar de eerste keer dat ik 'm echter zag, als 'beginnend' pubertje van 14/15 jaar, heb ik echt heel de tijd in de lach gezeten. Het scheelde weinig of ik had aan de beademing gemoeten. En het aantal films dat dit effect op mij had kan ik op één hand tellen.

Zodoende doe ik eigenlijk nooit meer aan het herzien van films. De magie moet gelijk de eerste keer werken, anders is het doel niet bereikt. Dus misschien een beetje jeugdsentiment, maar de film is de volgende score meer dan waard:

8,0 uit 10 (4,0*)

avatar van The Oceanic Six

Best wel geinig. Een typische familiefilm met veel brave humor maar wel zo gedaan dat ie best te genieten valt. Jammer van de vele domme vervolgen, maar het origineel is gewoon goed.

avatar van missl

missl

ik heb echt gelachen bij deze film

avatar van Berniertje

Berniertje

Echt een oude grappige film over een leuk jongetje. Vooral alle vallen die hij heeft gemaakt zijn echt geweldig hoe alles in elkaar valt. Een geweldige klassieker voor jong en oud. Een dikke 3.5*