Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Brandon Lee, Rochelle Davis en Ernie Hudson
Releasedatum: 3 november 1994
Plot The Crow
"Believe in angels."
Op Halloween zullen Eric en Shelly gaan trouwen. Op de avond ervoor, Devil's Night, worden ze in hun huis door een bende aangevallen. Eric wordt neergeschoten en uit het raam gegooid; Shelly wordt verkracht en overlijdt later in het ziekenhuis. Een jaar later reïncarneert Eric met spirituele begeleiding van een kraai. Hij bezit nu speciale krachten. Het is de bedoeling dat hij fouten uit het verleden rechtzet: hij moet op zoek naar de leden van de bende, om ze een voor een te vermoorden, waarna hij eindelijk de eeuwige rust zal kunnen vinden...
- Trailer (YouTube)
T-Bird
Skank
Tin Tin
DragQueen
lekker duistere actie film, met geweldige donkere sfeervolle sets. ook de soundtrack is goed. en dan die te gekke gitaarstukken tussendoor. de bad guys zijn in deze film goed, en geloofwaardig neergezet. ook brandon lee speelt zijn rol met verve. het is uiteraard erg jammer dat lee tijdens de opnamen stierf. zijn carriere begon net van de grond te komen. al moet ik zeggen dat de film daardoor voor mij een extra mysterieuze lading geeft. hele sfeervolle, en goed uitgewerkte actie film. hij heeft me geen moment verveeld. ik geef hem 4 sterren.
Usual Suspect
Goeie film, met een goed duister sfeertje.
Lee speelt een goede hoofdrol, maar ik vind dat de personages te standaard zijn uitgewerkt.
3,5.
soom
Maar ik vind dat de personages te standaard zijn uitgewerkt.
?
Usual Suspect
?Ik bedoel daarmee dat de 'Badguys' standaard zijn.
Niet dat dat stoort hoor.
_::Astrid::_
Wat een baggar einde zeg
Een film die ik met moeite heb afgekeken. Het typische afslachten van de bad guys, tenenkrommend. Het kleine meisje in de film vond ik ook erg slecht acteren. Ik weet het ze zal nog wel erg jong zijn en daarom zeg ik er verder niks over.
Inland Rabbit
Typisch afslachten? Spreek jij altijd geniale oneliners uit voor je iemand kapot maakt?
orbit
- 12092 berichten
Da's wel zo stoer natuurlijk
Gelukkig is dit een film met een sfeer voor de meer fijnbesnaarden onder ons, niet in de laatste plaats door de voortreffelijke Brandon Lee en de prachtige decors en cinematografie!
_::Astrid::_
Ik heb al genoeg films gezien met een verhaal erin van het afmaken van de badguys. Tuurlijk snap ik ook wel dat daar een actie/horror/thriller ook meestal over gaat, niks mis mee, maar voor mij is dit zeker geen goede film. Ik heb betere gezien. De sfeer van de film staat mij ook gewoon niet aan. Een film ligt je of hij ligt je niet. Nou zoals jullie begrijpen ligt ie mij niet
Inland Rabbit
Dat was inderdaad wel duidelijk ja. Nu goed, voor deze ene keer mag het.
Haha
meestal wordt je gelijk afgezeken als je de film niks vindt, ik zat erop te wachten maar het bleef toch uit
nightbreed
Haha
Als je echt afgezeken wilt worden dan wil ik wel even mijn best voor je doen hoor.
We zijn tenslotte allemaal MovieMeter-vrienden onder elkaar hier en dan moet je wat voor de ander over hebben...toch?
Inderdaad
anders krijgen we weer zo'n forum waar niemand iets van een ander kan accepteren.
JohnWilliams
De film was wel goed, Lee speelde wel overtuigend. Is hij nou OP de set overleden? Of daarna?
Vera
Wat ik voor zover heb begrepen, is dat hij op de set oveleden is!
Wat ik voor zover heb begrepen, is dat hij op de set oveleden is!
op de set hij heeft de film nooit af kunnen maken
Flipman
Ja, en body-doubles gebruikt. Daarmee hebben ze de scènes afgemaakt die nodig waren om er een complete film van te maken, maar eigenlijk zijn er daardoor dus ook wijzigingen in het script aangebracht.
Torcida
Prachtwerk van Brandon Lee. Een film waar hij zich in kon vinden en prettig bij voelde. Zonder dat hij telkens in de schaduw van zijn vader moest acteren.
R.i.p Brandon!
dennis1979
CULT, CULT, CULT, CULT, CULT, CULT, CULT!!!!!!!!
Ontzettend goed en duister gebrachte film. Deze film komt op mij precies over zoals hij bedoeld moet zijn. Dat Brandon Lee tijdens de opnames gedood wordt vind ik de film niet mooier of emotioneler maken. Ik vind het voornamelijk triest voor zijn familie.
Erwinner
Op de set overleden, in de scene dat iedereen aan een grote tafel zat en dat hij binnen kwam vallen en begon te schieten.
Daarna met pc afgemaakt
Ben er niet 100% zeker van, maar waarschijnlijk wel
Flipman
Nee nee nee, niet in DÍE scène. Dat denkt iedereen, maar het was de flashbackscène waarin je ziet hoe Shelly wordt verkracht en waarin Eric wordt vermoord. Deze scène hebben ze opnieuw gefilmd met een body-double, en de scène is ook ietwat veranderd.
sinterklaas
Vergeten hierop te stemmen en een mening te geven.
2 jaar geleden (zomer 2005 om precies te zijn) heb ik deze gezien. Toch wel een hele bijzondere film. Vooral hoe Brandon Lee per ongeluk werd neergeschoten op de set door een pistool waar de losse flodders echte kogels bleken te zijn. toch vraag ik me af hoe deze film dan in de volgorde zit want Lee werd al in het begin vermoord. Ze zeggen dat ze de rest met de computer hadden gedaan maar ik denk dat de technologie in 1994 niet zo groot was om heel Brandon Lee na te bouwen.
Voor de rest was dit een zeer goed filmpje. Alles oogt erg donker en een beetje creepy. Dark City (zo hete die stad toch? ) ziet er erg mooi uit met groezelige achtergronden en een futuristisch sfeertje. Daglicht krijg je ook niet te zien in deze film. Ook die aanwezigheid van die kraai vond ik mooi en hoe Draven uit zijn graf opstaat en op een beestachtige wijze wraak neemt op zijn moordenaars. Ook dat rol van dat meisje vond ik leuk.
ik moet deze maar eens op dvd aanschaffen.
veron35
Net gezien en ik ben het helemaal met sinterklaas eens.
JohnWilliams
Ga je deel 2 ook nog zien?
Is er een deel 2?
Riddick
Kerel.. Lees de posts van Flipman dan weet je wat er gebeurd is. Volgens mij heeft hij het al vaak genoeg hier neergezet..
Flipman
Voor de rest was dit een zeer goed filmpje.
! Alles oogt erg donker en een beetje creepy. Dark City (zo heette die stad toch?) ziet er erg mooi uit met groezelige achtergronden en een futuristisch sfeertje.
Daglicht krijg je ook niet te zien in deze film.
Ook dat rol van dat meisje vond ik leuk.
Ik moet deze maar eens op dvd aanschaffen.
!4*
psycholamp
- 1960 berichten
Mooi sfeertje in deze vrij duistere comic-bewerking. Dat is nog eens geprobeerd in deel 2, die kun je wmb links laten liggen.
dennis1979
City of angels kan wat mij betreft ook niet tippen aan het orginele eerste deel. Dat kan ook niet met de lading die deze film heeft.

The Crow: Wicked Prayer
2005

The Crow: Salvation
2000

The Crow: City of Angels
1996

Netflix verwijdert snel de duistere fantasyfilm 'The Crow' uit het aanbod

'The Crow' komt binnenkort naar Netflix: 'Overtuigende wraakfilm met een originele insteek'

'Enorm duister en grimmig sfeertje': 'The Crow' is de ideale film voor vanavond

Vijf vroeg overleden acteurs en hun bekendste film

Tupac: Resurrection
Documentaire, 2003