Genre: Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada / Verenigde Arabische Emiraten / Hongarije / Italië / Nieuw-Zeeland / Jordanië / Gambia
Geregisseerd door: Denis Villeneuve
Met onder meer: Timothée Chalamet, Zendaya en Rebecca Ferguson
Releasedatum: 29 februari 2024
Bekijk via HBO Max
Plot Dune: Part Two
"Long live the fighters."
Paul Atreides vervolgt zijn mythische reis als hij zich verenigt met Chani en de inheemse bewoners van Arrakis, de Freman. Ze zijn op oorlogspad om wraak te nemen op de samenzweerders die Pauls familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert Paul een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dune: Part Two (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Beast Rabban
Emperor
Lady Margot Fenring
Warning
Beter dan deel I, kan zich naar mijn mening meten met de grootste films als Star Wars en Lord of the Rings.
Kondoro
"I am Paul Muad'Dib Atreides, Duke of Arrakis. The Hand of God be my witness, I am the Voice from the Outer World! I will lead you to PARADISE!”
Zaterdagavond deze film maar eens bezocht in de 4DX zaal van de Pathé in Zwolle, en wat een magistrale avond. Eind vorige maand had ik de voorganger weer eens herzien omdat we wisten dat we naar deze film wouden gaan in de bioscoop. Echt een prachtige verschijning was dit zeg, holy shit. Ik heb denk ik misschien in de afgelopen tien jaar een film niet zo gaaf als dit gevonden, en heb echt zitten wegdweilen in de bioscoopstoel, waar je vervolgens helemaal door elkaar wordt geschud, al was dat onze keuze dan wel
Timothée Chalamet is een prachtige acteur, samen met Zendaya vormt hij een heel mooi en leuk koppel. Daarnaast zit de hele film vol met leuke acteurs hoor, moest een paar keer goed lachen om ‘Javier Bardem’ al was dat meer zijn manier van expressie en hoe die zich aan het uitlaten was over de profeet die volgens hun geloof naar die planeet kwam. Waarvan je achter de schermen mee krijgt dat niet alles voorspeld is maar gewoon gespeeld wordt. Goed dat zulke dingen ook worden toegevoegd en het was echt een hele fijne toevoeging, ik ga daar vaak heel goed op, op dit soort ideologieën in films.
In mijn ogen toch echt wel een film waarvan ik zeg dat je die sowieso in de bioscoop gezien moet hebben, daar komt hij tot zijn recht. Waanzinnig gaaf om gezien te hebben en zwaar genoten, deze beschouw ik echt als één van de topfilms van de laatste tijd en komt hoog in mijn lijstje te staan. Ik vond zo'n beetje alles gaaf maar, de waanzinnige beelden spreken gewoon voor zich. Helemaal mijn ding dit. En in mijn ogen een stukje beter dan het eerste deel.
- 2076 stemmen
. Nee maar oprecht, deze film heeft me echt overdonderd en ik had eigenlijk niet verwacht dat ik zo erg kon gaan genieten gisteravond: dus wel. Maar, ik ben wat dat betreft ook een grote fan van het eerste deel en heb die twee kijkbeurten ook kunnen genieten, alleen dit tweede deel is in mijn ogen echt nog beter. De bombastische wereld van Arrakis weet gewoon weer te imponeren, en hoewel het vorige deel voornamelijk gebruikt werd voor introducties van verschillende hoofdpersonages is er nu daadwerkelijk tijd voor de vele actiescènes. ‘Villeneuve’ wisselt namelijk deze scenes leuk af alleen is het allemaal wel voorspelbaar, de film heeft soms iets te lang nodig om op gang te komen maar eenmaal bezig is het ook niet te stoppen. Ik vond bijvoorbeeld verschillende actiescènes echt heel gaaf. Wanneer ze de eerste graver gaan aanvallen maar, al helemaal het eind gevecht waar Paul toch de keizer onder handen neemt en zich tegen de groot geschapen vaders keert. Daarnaast vond ik de komst van Feyd-Rautha echt heel tof en daar verwachtte ik ook echt heel veel van, dan vind ik het zonde dat ‘Villeneuve’ er toch maar weinig uit haalt in mijn ogen. Ik hoopte toch wel op een stuk meer scénes waar je hem in zag of misschien toch een uitgesteld gevecht. Dat gevecht was overigens spectaculair, al was het vrij kort.
Zei ik toch 5 sterren

Ja dit is een masterpiece ongekend. !
Het acteer spel de special effecten.
Ook de muziek.
Gaat de film boeken in als een van de beste films gemaakt
Leuk je enthousiasme

RikkieD
Heerlijke film, zo meeslepend dat je je pas na elke heftige scene realiseert wat er voor muziek, indrukwekkend verhaal en beelden over je heen gekomen zijn nadat er even een stilte en moment van bezinning wordt neergezet. Top cast, top regisseur, humor, geweld, bizarriteiten; oppervlakkig, gevoelig, maar ook diep te bekijken, genieten voor een filmliefhebber.
T.O.
En bij de scene in de arena op Giedi Prime is het precies alsof het publiek uit Fifa 98 komt...)
Haha, echt hè! En bij de militaire parade van de Harkonnen moest ik denken aan Attack of the Clones (2002). Qua mensenmassa's is CGI nog niet veel opgeschoten?
En dat terwijl de andere special effects in de film vaak prachtig zijn.
T.O.
Villeneuve doet er nog een paar tandjes bij qua sci-fi noir setting en dat wordt uitbetaald. Na een toch vrij kalm eerste half uur raakt de film in een intense overdrive die vooral qua (visuele) ervaring overweldigt. Moet er wel bij zeggen dat ik mede hierdoor niet echt altijd kon vaststellen of het verhaal een beetje hout snijdt, maar dat komt een volgende keer dan wel weer. Naast de audiovisuele productie ook gewoon een fijne cast, ik zou het niet erg vinden als dit gebeuren nog een paar films door zou gaan, als men dezelfde kwaliteit een beetje kan behouden.
Uier
- 2006 berichten
Gozer, jij vindt alles een masterpiece. Madame Web had vorige week zelfs je top10 gehaald, zag ik. Nu is dat opeens Dune. Als die volgens jou van hetzelfde niveau zijn, dan heeft jouw waardering alle vormen van relevantie verloren.
sportfan27
Vanmiddag deel 2 in de bios bekeken.
Dune Part 1 heb ik inmiddels een keer of vier gezien.
Dit genre spreekt mij dan ook erg aan, ook als Star Wars fan en Sciencefiction in het algemeen.
Dune is wel een stuk volwassener uiteraard.
Ik ben niet bekend met het volledige Dune universum en/of de boekenreeks dus ik zal mij beperken tot dit tweede deel en mijn bevindingen daarvan:
Allereerst een fantastisch audiovisueel spektakel, echt prachtig wat Villeneuve ons voorschotelt. Meerdere scènes met kippenvel i.c.m. brok in mijn keel of met pure euforie bekeken, er zijn nog maar heel weinig films dit gevoel bij mij kunnen oproepen.
Chapeau.
Het acteerwerk is prima in orde, voor mij steken Chani en Lady Jessica er bovenuit. Aan Chani zie je in de hele film dat het uiteindelijk de verkeerde kant op gaat met Paul. Erg sterk geschreven en geacteerd. Ik voelde echt met haar mee.
De transformatie van Lady Jessica idem dito: na het drinken van het blauwe goedje voel je direct dat er iets veranderd is aan haar. Iets onheilspellends. Dit blijft de hele film hangen.
De soundtrack is magistraal en maakt sommige scènes nog sterker dan ze al zijn.
De actie scènes zijn verbluffend mooi in beeld gebracht, echt overweldigend.
Wat betreft alle politieke lijntjes, belangen en achtergronden zit ik nog met een aantal vragen en onduidelijkheden maar die laat ik maar even voor wat ze zijn, misschien wordt dit bij een tweede kijk beurt nog iets duidelijker.
Ik heb wel het idee dat er ondanks de 165 minuten toch hier en daar flink geknipt is in de film waardoor zeker naar het laatste half uur toe een aantal zaken te gehaast en te gemakkelijk over komt. Naar mijn smaak best zonde want het eerste deel van de film neemt juist heerlijk de tijd voor alles.
Een paar zaken waar ik mij toch een beetje aan stoorde:
- De plotselinge verschijning van Gurney, hij verteld wel even snel hoe en wat maar toch voelde dit erg geforceerd aan.
- Paul wil in de eerste twee uur van de film onder geen beding naar het zuiden maar in pakweg vijf minuten besluit ie wel te gaan, komt daar aan, drinkt ook het blauwe goedje en is daarna ineens een compleet ander persoon. Deze transformatie ging veel te snel en te makkelijk. Juist in dit gedeelte kreeg ik erg het idee dat er flink in de film geknipt is. Minpuntje.
- De verandering in het personage van Beast Barran: van bruut in deel 1 naar angsthaas in deel 2.
- De CGI van het publiek tijdens de arena scènes op de planeet van de Harkonnen zagen er wat knullig uit.
- De rol en casting van Christopher Walken als keizer vond ik niet passen.
Er ging geen enkele dreiging van hem uit, slechts een trekpop van de Bene Gesserit.
Naar het eventuele derde deel heb ik geen idee wat ik moet verwachten.
De ontwikkeling en de keuzes van Paul aan het einde waren nu niet bepaald de mijne en ik had dan ook echt te doen met Chani in deze.
Prachtig shot ook van haar aan het eind...
Er wordt nu een heilige oorlog gestart tegen de "andere huizen" in het Dune universum alleen is op geen enkel moment in beide films voorbij gekomen wie of wat die andere huizen nu zijn.
4****
Zegt de huilende ui
Jij met je veelvuldige negatieve gelul.

Zegt de huilende ui
Jij met je veelvuldige negatieve gelul.
Zijn top 10 staat toch vol met klassiekers.
Maar hij heeft wel een punt. Eerlijke vraag aan jou, Dune 2 straalt echt klasse en kwaliteit uit, terecht dat je die een hoog cijfer geeft. Maar je kan toch niet een treurig wanproduct als Madame Web dan een soortgelijk cijfer geven?
Je ziet toch ook dat de ene een vijfsterrengang is en de andere een broodje kroket?
Zijn top 10 staat toch vol met klassiekers.
Nou je kan het leuk brengen,met je 5 sterren gang menu en een broodje kroket.
Natuurlijk zie ik dat, maar ik bekijk het vanuit een ander perspectief.
Om Madame web erbij te halen, ga ik het weer zeggen.
Deze film was kansloos geworden door de resecenten.
Dit is bij veelvuldig bij vele films gedaan.
Ze kunnen ze maken en breken.
Maar Madame web vond ik en er zijn er vele meer,een fantastische film, met juist een mooi verhaal de misere die zij meemaakte als Ambulance medewerkster wat zij meemaakte en zoveel meer.
De resecenten hebben bij voorbaat deze film al kapot gemaakt voor hij gereleased was.
Als ze hem hoog hadden aangeschreven was dit nimmer gebeurt.
Natuurlijk is een film als Dune part two baanbrekend.
En een Hacksaw ridge als voorbeeld zijn nagenoeg niet te overtreffen.
Bedankt voor de humor
sportfan27
Nou je kan het leuk brengen,met je 5 sterren gang menu en een broodje kroket.
Natuurlijk zie ik dat, maar ik bekijk het vanuit een ander perspectief.
Om Madame web erbij te halen, ga ik het weer zeggen.
Deze film was kansloos geworden door de resecenten.
Dit is bij veelvuldig bij vele films gedaan.
Ze kunnen ze maken en breken.
Als ze hem hoog hadden aangeschreven was dit nimmer gebeurt.
Natuurlijk is een film als Dune part two baanbrekend.
En een Hacksaw ridge als voorbeeld zijn nagenoeg niet te overtreffen.
Bedankt voor de humor
Lang verhaal kort: Een protest stem dus.
Fortune
Serieuze Star Wars.
Star Wars is hierop gebaseerd en daar hoef je niet Sherlock Holmes voor te zijn, dat merk je al heel snel aan verschillende zaken uit de films. Star Wars is een soort Carnavals versie van Dune. Nu ben ik nooit echt een fan van Star Wars geweest want vond het altijd een rare, bonte verzameling van figuren in een ruimteschip. Dune is dus veel serieuzer van aard en langzamer maar ook episch. Soms misschien te serieus. Soms onbedoeld grappig vooral als er bij de bad guys, the Harkonnen na goed advies van een slaaf de keel meteen wordt doorgesneden. Er worden zo wel meerdere kelen doorgesneden om bijvoorbeeld alleen al een mes te testen. Dat is ergens onbedoeld grappig of ben ik een van de weinige die hierom moet lachen in de bioscoop. Het is nogal over de top.
Zo heb ik beide Dune's in de bioscoop gezien en dat bevalt gewoonweg goed. Goede ervaring. Het is immersief en je wordt wel een wereld ingezogen waar je eigenlijk in wil blijven. Ik kan de kritiekpunten ook wel begrijpen (het is te serieus, soms niet helemaal duidelijk wat er nu gebeurt) maar voor de rest geweldige sfeerbeelden en een episch verhaal.
john mcclane 2
Zijn top 10 staat toch vol met klassiekers.
Ik heb dit ook al een paar keer aangegeven . Dus ik ( we ) treden in herhaling .
Alle marvels zijn bij voorbaat al een meesterwerk in de ogen van teigertje .
En zodra je een kritische blik hebt ben je een zeikerd of zuur .
Madame web word universeel gezien als een gedrocht .
Maar dat zal wel een complot zijn van de recensenten
schrans
Met hoge verwachtingen gaan kijken en die zijn helaas niet helemaal uitgekomen. Blijft een mooi geschoten film met geregeld enkele indrukwekkende shots, maar daarnaast vond ik het persoonlijk een lange zit. Ik werd er daardoor nogal moeilijk ingezogen en ben wat op mijn honger blijven zitten. Ook vond ik het geregeld moeilijk om volgen en kwam de film wat onoverzichtelijk over. Ten slotte bleef de bad guy en vooral zijn snelle einde wat onder de verwachtingen. Concusie: zeker een degelijke prent, maar het meesterwerk dat velen ervan maken zie ik er zelf niet in.
Goeie film die de verhaallijn na het eerste deel direct weer op pakt. Een groots opgezet sci-fi epos met een overdonderende soundtrack. Het wordt allemaal zeer gewichtig gebracht en de woestijn-wereld waarin de film zich afspeelt is uitstekend neergezet (prachtige kostuums ook). Het is dan ook jammer dat dit niet altijd geldt voor het hoofdpersonage (zijn 'transformatie' ging me te snel). Net geen 4.0 sterren. Laat het derde deel maar komen.
CellarDoor
Zintuiglijke stimulatie tot in de perfectie. Wat heb ik genoten van deze film zeg.
Dit deel doet zijn naam eer aan (zand, zand en nog eens zand). De omgeving is beknopt, maar dat lijkt Villeneuve allerminst te deren. Hoe minder hij kan uitwijken, hoe subliemer de details. De openingsscene bijvoorbeeld, het gespeel met geluid, de fits van de Harkonnens, de dreiging,, het vult elkaar zo naadloos aan.
De uitstapjes naar andere plekken zijn weer schaars, maar daarom blijven ze erg fijn aanvoelen. Verfrissende onderbrekingen op het juiste moment.
Afijn, ik begrijp dat het type film/genre wel je ding moet zijn. Maar áls het je ding is.. dan nadert dit toch wel perfectie.
blondiefilmfreak
Tja vond 1 al niets,en deze is een hype.
CellarDoor
Tja vond 1 al niets,en deze is een hype.
Een hype? Een van de populairste regisseurs van de afgelopen jaren verfilmt een van de best verkochte sciencefictionromans uit de geschiedenis met vertolkingen van de niet minste acteurs.En dan wordt het deel consequent beter beoordeeld dan deel 1. Denk dat hype nogal ondermijnend is aan de situatie.
blondiefilmfreak
kan het nog wel een hype zijn.
Film Fan
Dat kan zeker maar dit kan je alleen op dit moment nog niet bepalen. Deel 1 was in ieder geval geen hype. Zoveel is inmiddels duidelijk.
PietGriet2000
Ik voorzie dat over een jaar of vijf smakelijk gelachen wordt om jou voorspelling. Het publiek verandert niet, en de smaak van dat publiek ook niet, in elk geval niet in enkele jaren tijd. De superheldenfilms blijven nog wel even hoor, die doen het al decennia goed. Deze Dune is een leukigheidje voor even. Net als twintig jaar geleden de fantasyreeks van LOTR een leukigheidje voor even was. Kwam wat gepruttel achteraan en is nu weer helemaal uit beeld.
Dat deze ene film het filmlandschap niet zomaar kan veranderen ben ik met je eens, maar ik begrijp niet hoe je kan stellen dat films zoals LOTR een 'leukigheidje' waren en vandaag de dag niet meer relevant zijn. Een film mag dan wel veel geld opbrengen, maar of het blijft hangen bij het publiek is een tweede. Ik ben van mening dat veel superhelden films na een jaar of twintig niet meer relevant zijn wanneer we het hebben over films van een hoge kwaliteit. Het is commercieel zeker relevant, maar daarbuiten niet echt. Films zoals LOTR worden vaak beschouwd als een succes op commercieel vlak, maar ook op artistiek gebied. Het heeft de film industrie wel degelijk veranderd. Ik ken geen filmkenner die MCU films als hoogstaande films beschouwen, maar ik ken wel een aantal die LOTR bijvoorbeeld zien als kwaliteit. Ook al is het niet hun genre, niemand kan ontkennen dat ze goed vertolkt zijn voor het witte doek. Ik denk dat Dune niet zozeer miljarden op gaat brengen, maar op de lange termijn wel wordt gewaardeerd als hoogstaande entertainment. Ik zie dat niet bij Superhelden films van de afgelopen tien jaar.
Graaf Machine
Het gaat niet om of het kwaliteit is, maar of het het filmlandschap veranderd. De LOTR reeks heeft even een opleving in het fantasy-genre bewerkstelligt, maar daar is eigenlijk niets meer van over. Zo zal deze Dune-reeks ook wellicht weer even de SF wat doen opleven, maar dat zal ook niet blijvend zijn.
De superheldenfilms zitten echter nog steeds in hun hoogtijdagen, kwaliteit of niet, ze blijven komen.
Jensvangoch
Wauw, dit is oprecht DE film van 2024. Een fantastisch gevolg op deel 1 wat al geweldig was maar deel 2 zit daar ver boven.
Een fantastisch verhaal, goede actie en alles was gewoon perfect, niks op aan te merken
Op naar deel 3!
5.0/5.0
Omdat ik "Dune: Part One (2021)" destijds ook in de bioscoop heb gezien en goed vond, moest ik dit vervolg natuurlijk ook in de bioscoop zien en dat heb ik gisteravond gedaan.
"Dune: Part Two" gaat verder waar het eerste deel eindigt, namelijk met Paul Atreides (Chalamet) en zijn moeder Jessica (Rebecca Ferguson) kunnen net op tijd ontkomen aan de barbaarse aanval van de Harkonnens, die de ondergang van familie Atreides betekent. Ze voegen zich bij de Fremen, de slimme woestijnbewoners op planeet Arrakis, met wie Paul plannen beraamt om zijn familie te wreken, en hem verwelkomen als hun langverwachte messias.
Net als zijn voorganger is "Part Two" een prachtig vormgegeven, groots en zintuiglijk filmspektakel (regelmatig trilde mijn bioscoopstoel). De futuristische technologie en kostuums, de reusachtige zandwormen, echte en nagebootste locaties zijn allemaal prachtig om te aanschouwen. Maar desondanks vond ik film wel minder dan "Part One" en soms had ik ook het idee dat ik naar een moslimfilm (vanwege het geloof en de taal in de film) aan het kijken was. De film begon gelijk goed met wat actie, maar daarna draait het om de ontwikkeling van Paul en dat vond ik behoorlijk langdradig en saai. Zou ik de film thuis gekeken hebben, dan zou ik zeker regelmatig wat vooruit hebben zitten te spoelen.
Natuurlijk zit er ook actie in en de meeste actie die vertoond wordt is ook gewoon zeer fraai om te zien, maar het is wel te weinig aanwezig aanwezig en de actie duurt ook vaak te kort en zeker wat betreft het eindgevecht (waarbij ook kernraketten worden ingezet). En natuurlijk is het ook leuk om de vele Hollywood-sterren te zien, maar daarvan vielen me ook een aantal tegen zoals Dave Bautista (als Beast Rabban), dat was een held op sokken, Javier Bardem (als Stilgar), die alleen maar eindeloos deed praten en constant met het geloof bezig was, en Zendaya (Chani), die ik vooral irritant vond (zoals ik dat ook vaak heb met Michelle Rodríguez). Aan die hele Zendaya vind ik sowieso niet veel aan.
Wel heb ik genoten van Florence Pugh (als Princess Irulan) en Léa Seydoux (als Lady Margot Fenring), maar dat heeft ook te maken omdat ik dat twee leuke en mooie vrouwen vind om naar te kijken. Beiden hebben weliswaar geen grote rol en zeker Léa Seydoux niet. Ook kan ik altijd wel genieten van Josh Brolin (Gurney Halleck), die gelukkig weer van de partij is. Men zag in hem ook een grote voorraad water
Dat was overigens ook het enige grappige moment in de film, want voor de rest zat er nul komma nul humor in. Ook Stellan Skarsgård (als Baron Harkonnen) is altijd wel te pruimen en hetzelfde geldt voor Christopher Walken (als de stokoude keizer van het universum) en Charlotte Rampling (Reverend Mother Mohiam).
En natuurlijk deed ook hoofdrolspeler Timothée Chalamet (als Paul Atreides) het gewoon goed en hetzelfde geldt voor Rebecca Ferguson (als de zwangere moeder Jessica) die ook soms creepy en Sméagol-achtig deed praten. Maar de echte sterren in deze film zijn eigenlijk de reusachtige zandwormen.
Als met al vond ik "Dune: Part Two" tegenvallen. De film leunt iets teveel op zijn religieuze boodschap, het verhaal bevat weinig vernieuwing en er is te weinig actie te zien is. Hopelijk bevat "Dune: Part Three" meer actie, want anders ga ik die niet meer in de bioscoop bekijken.
Roborobje
Gisteren in 75% lege enorme bios in dolby atmos gezien. Echt top ervaring in beeld en geluid! Dus wat dat betreft aanrader! Jammer dat een wat korte commerciële route is gekozen in de verhaallijn, zit veel meer in maar zijn keuzes gemaakt, neem aan door druk in tijdsduur en om geheel niet te complex te maken voor groot publiek. Zo komen aantal details die wel worden vermeld in conversaties helaas niet terug in de film, en zijn echt kansen gemist om af te wijken van de “ standaard route” van galactical wars. Al met al toch zeker een ervaring die je ruim 2,5 uur lang doet vergeten dat je met meerderen zit te kijken. 4 sterren!
Filmkriebel
He who controls the spice, controls the universe...
Een quote uit de Dune film van Lynch weliswaar maar die kort samenvat waar deze lijvige boekenreeks over gaat. Dune is niet meer dan een SF vertaling van het feodale machtssysteem. Grondstoffen en bloedlijnen als basis voor macht en heerschappij. Ik vond Dune part 2 niet beter dan de eerste film, wel van gelijkwaardige kwaliteit maar inhoudelijk vrij verschillend van zijn voorganger. Dit tweede deel werkt het mystieke aspect ruim uit, waarin Paul Atreides stilaan ontwaakt als de Kwisatz Haderach, Lisan al Gaib, Muad'Dib, de bevrijder. Vele namen voor eenzelfde symbolische figuur. Niet enkel een politieke leider, maar ook een spirituele gids. Door de Arabische referenties begrijp je dat de auteur ideeën putte uit de opkomst van de profeet Mohammed destijds.
Het eerste uur is allemaal wat zwaar om te slikken en eigenlijk zit je halverwege de film nog nergens. Toen de pauze kwam na 75 minuten zei ik toch aan mijn kameraad dat er nu wel wat vaart in mocht komen. Gelukkig komt de actie met volle kracht opzetten. Kwam het ook goed uit voor de rebellen dat er nog een voorraadje kernwapens verborgen zat in de woestijn.
Maar de Dune wereld is knap vormgegeven door Villeneuve. Visueel erg sterk gebracht en dat maakte dat ik goed in de film zat. Het sleept je met gemak mee. Chalamet mist het nodige charisma voor zijn rol als verlichte leider, op één imposante scène na waar hij een vurige speech aflevert tijdens de samenkomst van de Fremen stammen. Meer van dat had ik willen zien. Geef me dan maar Stellan Skarsgard als een heerlijke baron Harkonnen, en zelfs Zendaya valt nu eens positief op, al moet de spankracht van haar rol in het geheel nog blijken. Het einde is opvallend somber en laat je achter met de open vraag of de komst van de leider een vloek of een zegen is. En dat is waar deel drie zal moeten over gaan, de verfilming van Dune : Messiah.
De gestoorde filmfanaat
Die top 10 van jou, daar staat me aantal een bout films tussen
Welke films ui zijn top 10 vindt je bagger?
Dit vraag ik uit nieuwsgierigheid, niet om met je te spotten.

Dune: Part One
2021

Nog snel kijken: Netflix verwijdert 'Dune: Part Two' uit het aanbod

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Sciencefictionfilm 'Dune: Part Two' pas net op Netflix en scoort meteen hoge kijkcijfers

Netflix-debuut van scifi-film 'Dune: Part Two' komt steeds dichterbij

A Complete Unknown
Biografie / Drama, 2024

Matewan
Drama, 1987
gebaseerd op boekstrijdsandstormtoekomstchosen onesandspicepolitiekcultfilmepischvervolgromantiektragic herotragediedistant futureschepselplanetwoestijndestinygiant wormruimte-operasand dune allegoricalmessiahfall from grace shockingdomineeringvengeancecomplexdrearyvindictivecautionaryadventurefuture fictionscience fictionreligious allegorygiant creaturepower non-traditional castingdramaticviolencesuspensefulbitterambiguousantagonisticaudaciousawestruckbewilderedexuberantforebodingmelodramaticdune part two