Genre: Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada / Verenigde Arabische Emiraten / Hongarije / Italië / Nieuw-Zeeland / Jordanië / Gambia
Geregisseerd door: Denis Villeneuve
Met onder meer: Timothée Chalamet, Zendaya en Rebecca Ferguson
Releasedatum: 29 februari 2024
Bekijk via HBO Max
Plot Dune: Part Two
"Long live the fighters."
Paul Atreides vervolgt zijn mythische reis als hij zich verenigt met Chani en de inheemse bewoners van Arrakis, de Freman. Ze zijn op oorlogspad om wraak te nemen op de samenzweerders die Pauls familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert Paul een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dune: Part Two (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Beast Rabban
Emperor
Lady Margot Fenring
IH88
Anya Taylor-Joy Confirms Surprise 'Dune 2' Role at London Premiere - variety.com Tof! Ben niet zo bekend met het bronmateriaal, maar ben benieuwd welke rol ze gaat spelen.
horizons
Wat ik heb begrepen meer screentime dan het personage in het boek zelf. Hoewel, zijdelings haar rol wel voor (volgens mij vrijwel elk hoofstuk) een korte quote achtige opening heeft.
Wel raar dat artikel zegt dat het geheim is. Ik dacht dat bekend was welk personage ze zou spelen.
Rvdz
Het personage waar jij op doelt word gespeeld door Florence Pugh.
Richardus
Het personage waar jij op doelt word gespeeld door Florence Pugh.
Taylor-Joy speelt naar alle waarschijnlijkheid een toekomstvisioen van Alia, Paul's zus. Dat is een bijzonder rol die me moeilijk vorm lijkt te geven.
martijnk
Mooie score van 98% op Rotten Tomatoes met 132 recensies.
Dit gaat de meest overrated film van dit jaar worden, misschien wel aller tijden.
Das lekker voorbarig koffiedikkijken
vond jij deel 1 niks an?
Ik vond deel 1 ook erg saai. Mooi gemaakt, maar erg saai. Benieuwd of 2 er wat meer tempo in krijgt.
martijnk
Nee die vond ik echt verschrikkelijk. Maar tegenwoordig is alles extreem overhyped. Let op deze opent op IMDb met een 9.5 ofzo. Vooral door mensen die hem nog niet eens gezien hebben.
Richardus
Imdb cijfers heb je sws niks aan, zelfs ik ben wel ns benaderd om er promostem te geven laat staan de bots die er rondwaren. Wij en Letterboxd zijn veel realistischer. Ik kijk echt nooit naar Imdb ratings, wel naar de (meta)critic reviews.
Je hoeft toch ook geen hypes te volgen? Beter je eigen smaak ontdekken/ontwikkelen en uitvogelen welke sites, gebruikers, recensenten in jouw straatje vallen en die als richtingaanwijzers nemen.
martijnk
Klopt helemaal, hoewel IMDb kun je nog wel gebruiken voor de wat minder populaire films en series.
Maar zie, geopend op 9.4
stormfox
Dit wordt volgens mij de beste film van 2024 en zeker een film die ik in de bioscoop ga zien.
Misschien dat ik bij Vue de Dune marathon van 6 uur pak.
Freakje554
Dune: Part One, was een goede film.
Maar deze is echt fenomenaal!!!
Denis Villeneuve levert dus zijn beste film tot nu toe af.
Voor mij ook de beste sci-fi film in jaren & de beste film van 2024...
Ja ik zeg beste van dit jaar, want geen enkele film zal beter kunnen doen dan dit, onmogelijk.
Opnieuw enorm sterke prestaties van Timothée Chalamet & Zendaya. (top duo).
=> iedereen was zeer goed, maar die 2 brengen de film naar een zeer hoog niveau.
Meer actie, spektakel, emotie dan het eerste deel.
Heerlijk camera werk met fantastische epische beelden.
Gezien in IMAX & nog altijd aan het bekomen.
Deze zal ik absoluut nog eens bekijken in de bioscoop
Ga gaan kijken zou ik zeggen & GENIET van dit spektakel!!
Toby2001
Ik heb al heel veel films in de bioscoop gezien.
Maar dit heb ik toch nog niet veel meegemaakt.
Deze film is pure cinema, waarvoor mensen naar de bioscoop willen gaan.
Veel ga ik niet zeggen, want je moet het gewoon zelf ervaren.
Alles was super: verhaal, cast, actie, spektakel,....
Denis Villeneuve is een krak!!
Laat Dune: Part Three maar komen
(hopelijk niet te lang wachten).
Sergio Leone
Redelijk.
Deel 1 is traag, log en komt maar niet op gang. Men zou dan denken dat deel 2 sneller is, maar niks is minder waar. Ook nu weer kiest Denis Villeneuve voor een zware, logge film. Ook nu weer moeten er te veel pionnen gezet worden. Er worden zelfs een aantal extra personages geïntroduceerd. Weinig verrassend komen de meeste van die personages er bekaaid af.
Bij deze kan de uitgebreide sterrencast gerelativeerd worden. Grootste manco is ook gewoon Timothée Chalamet. Zeer, zeer matige acteur. Ik zie het er écht niet in. Dat Zendaya er voor mij nog redelijk uitkomt is veelzeggend.
Villeneuve kan er wel weer een visueel mooi spektakel van maken. Het budget is duidelijk niet alleen gebruikt aan bekende namen. Ik hou wel van de strakke wereld die hij creëert.
Minder goed is dus zijn pacing. De film vlot twee uur lang gewoon niet. De zwaarwichtige sfeer is vaak ronduit potsierlijk. Het religieuze en profetische gezeik kwam me echt de keel uit. Het is maar goed dat het laatste half uur opeens wel levendig wordt. Eindelijk schiet de vlam in de pan. Er wordt eindelijk geschoven met pionnen, er worden zelfs enkele pionnen geëlimineerd. Zo eindigt dit tweede deel met best wat spanning en opwinding en ga ik binnenkort weer 14 euro betalen om deel 3 op het grote scherm te zien.
dimi303
I survided the Sand and Spice Night Dune Marathon and got my Wings of Arrakis.

Gewoon deze film(s) beleven in de bioscoop!
Redelijk.
Hier ben ik het helemaal mee eens. Miscast van jewelste, soort pretty boy geplugd door Hollywood met een uiterlijk dat nooit helemaal volwassen kan overkomen en beter op de catwalk op z'n plek is. Elke film met hem gruw ik weer van die kwijlkop, ik mijd hem zelfs liefst. Totaal niet overtuigend als Paul Atreides en enige, en erg grote, smet op de Dune films.
Magistraal!
Ik was minder enthousiast over deel 1, maar keek toch uit naar dit tweede deel omdat ik wist dat het veel meer actie zou bevatten.
Toch is Dune Part 2 ook een beetje een slow burner. Villeneuve neemt zijn tijd voor de couleur locale, maar is tegelijkertijd soms wat fragmentarisch.
De actiescenes zijn talrijk, maar bijzonder. Het zijn actiescenes gereduceerd toch visuele abstracties van ongeloofelijke schoonheid. Zo voorkomt Villeneuve herhaling en houdt hij het efficient. Bovendien is het precies de cinema waar ik van hou. Het verhaal vertelt in beeld .
In de handen van Villeneuve levert dat eigenlijk een nieuw soort cinema op. Tenminste, deze stijl is zelden toegepast op het actie genre. Een subliem schouwspel! Beeld en geluid zijn echt overdonderend!
Het verhaal vol verwijzingen naar het facisme en woestijnoorlogen die ook onze planeet teisteren, werkt ook vooral op asociatief niveau erg prettig. Hoogtepunt is…. Dat zal ik niet verklappen.
Gaat naar de grootste zaal in de buurt en laat u overdonderen!
- 11938 berichten
Ik ben het daar niet mee eens. Had vooraf ook mijn twijfels en hij overtuigde niet in deel 1, maar hier maakt hij wel een overtuigende transformatie door.
salwel
WAUW,
kan niet anders zeggen....
Daar ik in het 1e deel hoofdpijn kreeg van de alles volproppende muziek van Zimmer,
was die hier veel functioneler en zeker een aanvulling.
Beelden waren prachtig en cast zeer goed.
Echt genoten!!!!
Fortune
Hmm vond hem ook goed in The King bijvoorbeeld en vind dat ergens wel een vergelijkbare rol als in Dune.
Noodless
Gisteren speciaal het eerste deel nog eens bekeken om vandaag het tweede deel in de bioscoop te gaan zien. En moet zeggen dat dit vervolg het eerste goede deel in niveau zelfs overstijgt. Echt genoten van de fantastische beelden en de geweldige sound. Het verhaal wordt knap opgebouwd met een paar stijlvolle knappe actiescènes en een heerlijk duister sfeertje. Een must see in de bioscoop ! 9/10
Chin4thefilm
Zojuist in de bios gezien en wat een geweldige bijna 3 uur! Schitterende beelden, goede acteurs, intense muziek en een prachtig verhaal.
Als het goed is mogen we nog hopen op een 3e deel, please, let it be!
Thiver
Tegen de tijd het volgende deel uitkomt kost je biosticket waarschijnlijk al wel een paar euro meer. Er zit ruim een decennium tussen de gebeurtenissen van het eerste en het tweede boek en ik meen dat Denis Villeneuve geen haast wil maken met de volgende film.
Miscast van jewelste, soort pretty boy geplugd door Hollywood met een uiterlijk dat nooit helemaal volwassen kan overkomen...
Voor een personage dat nog een tiener is lijkt mij een dergelijk uiterlijk juist een grote aanwinst.
Richardus
En? Al kan ie acteren, kan ik z'n kop nog wel nie kunnen aanzien! De nivea druipt eraf joh!
Stomme omstandigheden van familie en hobby verhinderen me trouwens deze eerste drie dagen hierheen te gaan, balen; ik popel! Zaterdag, zondag of maandag...duuurt laaaaang
Fluvver
Ik twijfel of ik dit een hedendaagse klassieker in de maak ga vinden. Deel 1 heeft iets magisch maar is na mijn smaak een tikkeltje te sloom.
Deel 2 is wederom traag, de sterke punten zijn voor mij muziek, geluidseffecten en bij sommige shot viel mij mond open van de schoonheid. Minpunt is toch wel dat profetische geleuter, vaagheid van keuzes en eindelijk gaat het aan het einde echt los, maar deze ontlading vond ik te kort van duur. Ook deze film heeft weer die magische saus voor mij.
Zeer benieuwd naar deel 3!
Shinobi
"This world is beyond cruelty."
Door de SAG-AFTRA staking in Hollywood was de release helaas uitgesteld, maar het is het wachten meer dan waard geweest.
'Part One' leidde ons al in het politiek spelletje dat gespeeld wordt omtrent grondstof Spice, die louter op woestijnplaneet Arrakis is te vinden. In dit vervolg wordt de draad weer opgepakt bij Paul Atreides en zijn moeder die zich aansluiten bij de Fremen. En zo zie je hoe de eerder geplaatste pionnen eindelijk verschoven worden.
Het is duidelijk dat Denis Villeneuve veel te vertellen heeft. Jammer genoeg wordt niet alles even goed uitgewerkt, waardoor sommige subplots nogal halfslachtig aanvoelen. Zo krijgen de personages van Florence Pugh en Christopher Walken wel erg weinig te doen. Daarentegen is het een verademing om Timothée Chalamet te zien groeien in zijn rol als zogenoemde verlosser.
De wereld is wederom prachtig vormgeven. Als kijker word je getrakteerd op imposante beelden; van de glinsterende woestijnen van Arrakis tot aan de zwart-wit scènes bij de Harkonnen. De sfeeropbouw is werkelijk fenomenaal te noemen en de overdonderende score van Hans Zimmer maakt het helemaal af. Om eerlijk te zijn had ik hier nog wat langer in willen vertoeven, gezien het slot dat zeker naar meer smaakt.
Al met al is 'Part Two' ondanks enkele oneffenheden een fijn vervolg geworden. Wat mij betreft plakt Villeneuve er nog een derde deel achter.
Dikke 4,0 sterren.
- 11938 berichten
"This world is beyond cruelty."
Door de schrijversstaking in Hollywood was de release helaas uitgesteld, maar het is het wachten meer dan waard geweest.
Het was niet de schrijverstaking, maar de acteurs staking dat de film werdt uitgesteld. Die mochten geen promotie doen.
Was hij wel vorig jaar uitgebracht dan hadden we echt een enorme showdown bij de Oscars gehad dit jaar.

Dune: Part One
2021

Nog snel kijken: Netflix verwijdert 'Dune: Part Two' uit het aanbod

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Sciencefictionfilm 'Dune: Part Two' pas net op Netflix en scoort meteen hoge kijkcijfers

Netflix-debuut van scifi-film 'Dune: Part Two' komt steeds dichterbij

A Complete Unknown
Biografie / Drama, 2024

Matewan
Drama, 1987
gebaseerd op boekstrijdsandstormtoekomstchosen onesandspicepolitiekcultfilmepischvervolgromantiektragic herotragediedistant futureschepselplanetwoestijndestinygiant wormruimte-operasand dune allegoricalmessiahfall from grace shockingdomineeringvengeancecomplexdrearyvindictivecautionaryadventurefuture fictionscience fictionreligious allegorygiant creaturepower non-traditional castingdramaticviolencesuspensefulbitterambiguousantagonisticaudaciousawestruckbewilderedexuberantforebodingmelodramaticdune part two