Genre: Sciencefiction
Verenigde Staten / Canada / Verenigde Arabische Emiraten / Hongarije / Italië / Nieuw-Zeeland / Jordanië / Gambia
Geregisseerd door: Denis Villeneuve
Met onder meer: Timothée Chalamet, Zendaya en Rebecca Ferguson
Releasedatum: 29 februari 2024
Bekijk via HBO Max
Plot Dune: Part Two
"Long live the fighters."
Paul Atreides vervolgt zijn mythische reis als hij zich verenigt met Chani en de inheemse bewoners van Arrakis, de Freman. Ze zijn op oorlogspad om wraak te nemen op de samenzweerders die Pauls familie hebben vernietigd. Geconfronteerd met een keuze tussen de liefde van zijn leven en het lot van het bekende universum, probeert Paul een verschrikkelijke toekomst te voorkomen die alleen hij kan voorzien.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Dune: Part Two (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Beast Rabban
Emperor
Lady Margot Fenring
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 2 november 2023 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
Arri
Vanity Fair heeft de eerste exclusieve beelden: ‘Dune: Part Two’—An Exclusive First Look at the Saga’s Epic Conclusion | Vanity Fair - vanityfair.com
mcdaktari
Ondanks dat ik echt een liefhebber van sciencefiction films ben, heb ik het eerste deel nog steeds niet gezien. Ik heb de film wel maar op de één of andere manier kom ik er steeds niet doorheen. Ik zal er toch een keer aan moeten geloven want ik kan me niet voorstellen dat de film zomaar zo hoog scoort. En het kan toch niet zo zijn dat deel 2 uitkomt en dat ik het eerste deel nog niet zag. Ik ga me gewoon verplichten om Dune te kijken dit weekend.
Richardus
Blockbuster van het jaar, in de breedte of nou ja; diepte is er heel veel beters. Maar wel een verheugfilm, dik spektakel, kippenveltrailers. Ik krijg ook spontaan zin de 1e vier boeken van de serie weer te lezen maar ja dat doe je nie zomaer ff hè
catdog
- 2024 stemmen
Lijkt me ook zwaar kut. Maar ik verwacht toch niet later dan Januari / Februari. Anders kunnen ze niet meer meedingen naar de Oscars.
jacobine_rodijk
Kalender jaar moet 2023 zijn om mee te kunnen dingen voor de Oscar uitreiking '24.
catdog
- 2024 stemmen
Ah meen je. Dan zou ik het een hele vreemde keuze van Warner vinden. Of de hele ceremonie moet uitgesteld worden vanwege de staking. Vooralsnog lijkt het er niet op dat er snel verandering gaat plaatsvinden.
19MusicMakestheMovie90
Er zijn tig woorden die ik nu graag zou willen opschrijven, maar dat ga ik op dit forum niet doen.
Laat ik het erbij houden dat dit gewoon ongelofelijk balen is. En dat is een groot understatement.
IH88
Ja wel balen. Wonka is een echte kerstfilm, dus ik snap wel dat ze die niet willen verplaatsen. Aquaman 2 gaat een flop worden, maar die film is al helemaal klaar dus het was nu of nooit. Ze hadden hem ook kunnen afschrijven (zoals Batgirl), maar dan verlies je ook veel geld. Zo min mogelijk marketing en gewoon even door de zure appel heen bijten.
GrobbekuikenXL
Nou moe. Wat is dat nu toch flauw. Was enigste film die ik in bios wilde kijken in december 2023.
19MusicMakestheMovie90
Vraag: ik zie hierboven 195 minuten staan. In hoeverre is dat eigenlijk definitief? Ik heb er nergens een bericht over gelezen namelijk. Zou verder natuurlijk wel fantastisch zijn. Dit soort films kunnen wat mij betreft niet lang genoeg duren.
badfans69
3 2 1 cut
En wat gaat deze prequel serie worden ?
Dune: The Prophecy (TV Series) - HBO IMDb
Hier op de site gezocht maar nog niet gevonden.
Kondoro
En wat gaat deze prequel serie worden ?
Dune: The Prophecy (TV Series) - HBO IMDb
Hier op de site gezocht maar nog niet gevonden.
Is nog wel erg weinig over bekend volgens mij. En serie toevoegingen liggen op het moment stil las ik
Jotil (crew bioscoopreleases)
Vanaf 2 november 2023 in de bioscoop (Warner Bros. Pictures)
EDIT: vanaf 29 februari 2024 in de bioscoop. Ook in IMAX, Dolby Cinema, 4D en ScreenX.
Richardus
Pff, zwaar zin in. Gister voor 3e keer ofzo trailer in de bios, kippenvel alom. Zondag de eerste als opwarmertje nog ns
Richardus
De huidige vertoningen van Part One geven na de aftiteling een heel flinke voorproef van deze Part Two. Ziet er gruwelijk uit, net ticket voor voorpremière gereserveerd, zin in!

Dune: Part One
2021

Nog snel kijken: Netflix verwijdert 'Dune: Part Two' uit het aanbod

Maak kennis met de nieuwe Bond-regisseur: zo beoordelen fans Denis Villeneuve’s films

Sciencefictionfilm 'Dune: Part Two' pas net op Netflix en scoort meteen hoge kijkcijfers

Netflix-debuut van scifi-film 'Dune: Part Two' komt steeds dichterbij

A Complete Unknown
Biografie / Drama, 2024

Matewan
Drama, 1987
gebaseerd op boekstrijdsandstormtoekomstchosen onesandspicepolitiekcultfilmepischvervolgromantiektragic herotragediedistant futureschepselplanetwoestijndestinygiant wormruimte-operasand dune allegoricalmessiahfall from grace shockingdomineeringvengeancecomplexdrearyvindictivecautionaryadventurefuture fictionscience fictionreligious allegorygiant creaturepower non-traditional castingdramaticviolencesuspensefulbitterambiguousantagonisticaudaciousawestruckbewilderedexuberantforebodingmelodramaticdune part two