Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans en Russisch
Releasedatum: 13 juli 2023
Bekijk via HBO Max
Plot Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
"We all share the same fate."
Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (MusicMeter)
- Kijk op HBO Max
Paris
Kittridge
Briggs
Man of Steel
Goede film! Maar wel een lange zit. En je krijgt precies wat je verwacht. Mooie locaties, veel actie, humor, scherpe dialogen die soms niet makkelijk zijn te volgen en een meerdere boeven. Het kan niet op. En toch vond ik de film het laatste uur pas echt leuk worden. De grote treinscnene vond ik geweldig. Echt spannend of echt zenuwslopend wordt het natuurlijk nooit. De toon in deze film vond ik daar ook iets te luchtig ondanks dat ik besef dat dat juist de reden is waarom de Mi: films zo prettig zijn om naar te kijken. Ach je kan alles van deze film vinden maar het is een vakkundig gemaakte topactie film die er is om te entertainen. 100% geslaagd daarin.
In de hele reeks is er flink wat persoonlijke drama wat Ethan Hunt overkomt. Ik hoop dat dat aspect in het finale deel wat meer de ruimte krijgt en hij kan afrekenen met oude demonen.
DragQueen
Tom Cruise stelt zelden teleur. Ook deze nieuwe blockbuster uit de Mission Impossible reeks weet weer voor heerlijk vermaak te zorgen. Het is een actievolle achtbaanrit van begin tot eind. Verhaalsgewijs gebeuren er niet heel veel imponerende dingen, maar het actiespektakel en Tom en consorten, maken dit tot een zeer entertainende zit. De lange speelduur heeft me overigens nergens tegen gezeten. Laat dat volgende deel maar komen!
3,5 Ster.
Supernatural
Deze net geleden gezien,ook weer een topper.
Deze film is ook langer dan de rest van de reeks,maar heb daar geen last van gehad.heb me echt prima vermaakt.deze heb ik ook al in de verzameling,gelijk gekocht toen ie uitkwam.ben benieuwd hoe het verder zal gaan in het volgende deel.jammer genoeg komt ie pas als het goed is volgend jaar,had gehoopt dat ie snel zou volgen.
AmazingPP
Cruise flikt het toch maar weer. Een heerlijke Hollywood blockbuster vol adrenaline, actie, humor en ongelofelijke stunts. Persoonlijk heb ik niet veel op met Cruise als acteur, maar in deze films mag ik hem graag zien acteren. Gekregen vanaf 4K Ultra HD Blu Ray in Dolby Atmos. Vier sterren.
xxERWINxx
Vandaag bekeken op blu-ray na alle delen nu gezien te hebben vond ik dit een best goede film, niet de beste van de reeks dat vond ik de vorige, maar zeker niet slecht.
Hoogtepunten waren wel de lange achtervolging scene met de auto's in Venetië en natuurlijk het laatste stuk op de motor / parachute en de spectaculaire trein vanaf daar veel spanning en actie.
Wel een ingewikkeld verhaal over 2 sleutels die ze moeten vinden en ook meerdere schurken in dit deel, ook diverse vrouwen keren hier weer terug en ook de maskers verwisseling zie je hier ook weer.
Het verhaal is nog niet af want de film kent niet echt een slot dus in part 2 zal het weer verder gaan!
Dit is mijn top 7 van de MI reeks
1. Mission Impossible 6 (Fallout)
2 Mission Impossible 3
3. Mission Impossible 2
4. Mission Impossible 7: Dead reckoning part one
5. Mission Impossible 1
6. Mission Impossible 4 (Ghost protocol)
7. Mission Impossible 5 (Rogue nation)
horizons
Oei, tegenvaller. Het gebeuren op het vliegveld was nog wel tof, de actie scene in de woestijn aan het begin zag er goed uit.
Maar daarna was het niet veel soeps meer. Vrijwel vergelijkbaar met Fast X, daar had Mamoa er in ieder geval nog lol in.
wouds601
Idem dito wat Man of Steel hier schrijft. voor mij ook 4,0*
jaxteller
Kom op man, kan je toch niet vergelijken met fast films.
horizons
Jazeker. Dead Reckoning zou zomaar een Fast film kunnen zijn. En dan niet eens een goede.
jaxteller
Lol, dat is echt een belediging jegens Tom Cruise die zijn hart en ziel geeft voor zijn films. Daarnaast doet hij al zijn stunts zelf, maar goed.
JJ_D
Eens te meer blijft ‘Mission Impossible’ dicht bij de geest van de tijd. Immers niet gek bedacht, zo’n AI-entiteit die via kansberekening het kwaad als een schijnbaar onverslaanbaar algoritme over de planeet uitrolt. Niettemin kan dit zielloze, mathematische (on)ding met twee dingen geen rekening houden: de banaliteit van het Hollywoodiaanse toeval – een vliegende Tom Cruise entert een rijdende trein, dames ’n heren! – en de kracht van het principiële mededogen, zelfs ten aanzien van iemand met een vernietigende haat jegens het subject waarvan deze compassie uitgaat – de puppieogen van Herr Cruise, juist.
De poëzie van de haast onmogelijke mogelijkheid en de liefde als schamele reddingsboeien tegenover een almaar slimmer wordende computer: Christopher McQuarrie maakt er een onderhoudende, ja hoogst spannende film over, zij het dat ‘Dead Reckoning Part One’ zich wel erg nadrukkelijk als actievehikel gaat gedragen naarmate de film vordert. De compleet van de pot gerukte eindsequens doet aan als een anticlimax, ware het niet dat de plottwists aardig bedacht zijn, in lijn met de huidige politieke ontwikkelingen overal ter wereld: wat als het de autoriteiten zelf zijn die zich met malafide praktijken inlaten? In Trumptijd helaas niet zo ondenkbaar...
Verder bevat deze ‘Mission Impossible’ alles wat men er van kan verwachten: Tom Cruise die met de souplesse van een prille dertiger de meest waanzinnige stunts uithaalt in gezelschap van een stoet moordwijven, met veel bombarie op muziek gezet door Lorne Balfe. Tot zover mijn portie machismo voor de komende 6 maanden!
david bohm
Een van de minsten in de reeks wat mij betreft. Leuke actrices daar ligt het niet aan samen met het gebeuren op de duikboot het leukste van de film. De entiteit tja.
Demeter
Beste Mission Impossible film tot nu toe. Spannend van begin tot eind. Het verhaal is clever en vereist dat de kijker zeer goed oplet, anders is het niet te volgen wat ieders beweegredenen zijn. Continue actie die maar blijft voortdenderen en een aantal humoristische situaties waarin we even adempauze krijgen. En een plot over AI dat zowel interessant als actueel is. 5 sterren.
badfans69
movie freak84
Inmiddels al weer het 10e deel van de mission impossible reeks. En zijn maar weinig films die na zoveel delen toch nog een goed niveau halen. Tom cruise is natuurlijk wel een geweldige acteur die ook nog eens veel van zijn stunts zelf doet. Verhaal zit altijd wel goed in elkaar en tuurlijk zijn er momenten dat je denkt dat gaat wel ver, maar goed het heet niet voor niets mission impossible. Het gaat niet te ver zoals bijv bij een fast and the furious waar ze in een auto aan een ketting komen te hangen en over een ravijn vliegen en geen schrammetje hebben. Goed we dwalen af. Verhaal is goed. Ai gaat nog wel een dingetje worden in de toekomst, dus geen gek onderwerp. acteerwerk is goed en ik kan niet wachten tot het 2e deel uit komt.
Demeter
Inmiddels al weer het 10e deel van de mission impossible reeks[…].
Dit is pas het zevende deel.
movie freak84
Ik weet niet hoe ik daaraan kom , maar je hebt helemaal gelijk
movie freak84
Inmiddels al weer het 7e deel van de mission impossible reeks. En zijn maar weinig films die na zoveel delen toch nog een goed niveau halen. Tom cruise is natuurlijk wel een geweldige acteur die ook nog eens veel van zijn stunts zelf doet. Verhaal zit altijd wel goed in elkaar en tuurlijk zijn er momenten dat je denkt dat gaat wel ver, maar goed het heet niet voor niets mission impossible. Het gaat niet te ver zoals bijv bij een fast and the furious waar ze in een auto aan een ketting komen te hangen en over een ravijn vliegen en geen schrammetje hebben. Goed we dwalen af. Verhaal is goed. Ai gaat nog wel een dingetje worden in de toekomst, dus geen gek onderwerp. acteerwerk is goed en ik kan niet wachten tot het 2e deel uit komt.
Graaf Machine
Ik heb er nog 5 sterren aan gegeven ook. Niet alleen dat ik me totaal niet herinner waar deze film over ging, ik herinner me ook niet waar en wanneer ik dit gezien heb. Het moet echt in een wause fase van mijn leven geweest zijn.
teigertje
- 2079 stemmen
Na deze opnieuw gezien te hebben.
Is deze laatste MI7 een zeer spectaculaire en grandioze film.
Met een weer een uitmuntend spelende cast.
Waarin behalve Tom Cruise maar ook Pom Klementiff de show stelen.
Uiteraard het hele bekende MI team is weer subliem.
Een uitstekend spelende cast, heeft deze film.
Met geweldige stunts en spectaculaire aktie en met waanzinnige film muziek.
En geweldig camera werk, en prachtige special effecten, en ook de Cgi is heel goed gemaakt ,op enige zwakke momenten na, wat soms opviel.
Maar dat doet geen afbreuk aan de film, omdat deze film geweldig is.
Deze film heeft hetzelfde niveau als MI6.
Maar MI3 blijft voor mij de beste uit de franchise tot nu toe.
Weer opnieuw van genoten.
IH88
Trailer part two! Teaser Trailer
Of Final Reckoning met ik eigenlijk zeggen.
Gisteravond heb ik me dan toch gewaagd aan deze zevende film in de populaire "Mission: Impossible" reeks met Tom Cruise steeds in de hoofdrol en in deze film zag je ook duidelijk dat hij ook een dagje ouder wordt. Omdat de film bijna drie uren duurt (om precies te zien 156 minuten) en het ook nog maar een "eerste deel" is, heb ik deze film lang links laten liggen. Maar omdat ik sinds vorige week (29 november) een nieuwe televisie heb en ook een abonnement heb op "SkyShowtime" (die heb ik min of meer gratis omdat ik bij Ziggo een bepaalde televisiepakket heb) waar deze film in 4K te zien is, heb ik me er toch aan gewaagd. De eerste twee uren heb ik zaterdagavond gekeken en het laatste gedeelte (tevens ook het meest spectaculaire gedeelte van de film) heb ik zondagochtend gekeken.
Geheim agent Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie ooit, namelijk een angstaanjagend nieuw wapen opsporen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het wordt gevonden door een mysterieuze en machtige vijand.
Na zes "Mission: Impossible-films" is het natuurlijk lastig om nog frisse ideeën te verzinnen. De plot van dit zevende deel, rond een op hol geslagen AI-programma, is dan ook aan de slappe kant en levert wat stroeve uitleg-scènes op. Gelukkig staat daar echter de persoonlijke missie van hoofdrolspeler, producent en deeltijd stuntman Tom Cruise tegenover om zichzelf voortdurend te overtreffen.
Want ja, er zijn weer wat weergaloze stunts (o.a. die waar Tom Cruise op zijn motor een schans oprijdt en vervolgens een soort skydive uitvoert) en actiescènes en dat o.a. in Rome met auto's (o.a. met een armzalige gele Fiat 500) en in en op een trein. Ook fijn is de toevoeging van Hayley Atwell (als Grace die min of meer het nieuwe liefje van Ethan Hunt wordt) als de listige dief en soort van "love-interest" (helaas blijft de "Mission: Impossible" reeks blijft opvallend seksloos). Buiten haar is ook Pom Klementieff (als Paris die voor slechterik Gabriel, gespeeld door Esai Morales, werkt) een opvallende vrouw in deze film en dat qua uiterlijk als actie.
Verder zien we natuurlijk weer een aantal oude bekende (met name IMF-teamleden) terug uit de vorige films zoals natuurlijk Ving Rhames (als Luther Stickell), Simon Pegg (als Benji Dunn) en Rebecca Ferguson (als Ilsa Faust). Het terugkerende team is altijd leuk om te zien, maar heeft dit keer een iets kleinere rol dan gebruikelijk. Dit biedt ruimte voor nieuwe aanwinsten, zoals Hayley Atwell als dievegge Grace en Shea Whigham als agent Briggs (die Ethan Hunt wilt oppakken), die beiden hun rol goed speelden. Ook Vanessa Kirby (als The White Widow), die weliswaar niet nieuw is, deed het goed.
Deze zevende "Mission: Impossible" verzamelt ook succesvolle plotpunten en elementen uit eerdere delen en voegt ze samen. Naast de actie en stunts zijn de scènes op het vliegveld spannend, met dat spionagegevoel uit de originele film. De vijand mocht er ook best wezen, omdat hij zijn slechte daden uitvoert namens een zelfbewust geworden AI-programma, die tijdens de opening op fraaie wijze een Russische duikboot zichzelf laat vernietigen.
Hoewel het verhaal niet bepaald origineel is en ook wat minder spectaculair is, weet het wel te vermaken van de eerste tot de laatste minuut en gebeurt er veel en is het tempo ook hoog. Dus gelukkig wordt het nergens saai of langdradig, maar het is zeker niet de beste "Mission: Impossible" film. Dat is volgens mij "Mission: Impossible - Ghost Protocol (2011)".
Al met al is deze "Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One" wat minder dan een aantal vorige "Mission: Impossible" films, maar het open einde maakt me wel nieuwsgierig naar "Part Two" die in 2025 uitkomt.
Decec
Uitstekend acteerwerk...
Uitstekend verhaal...
Prachtig 4K HD kwaliteit...
Uitstekend achtergrond muziek Atmos...
Uitstekend camerabeweging...
Ben benieuwd voor vervolg deel 2....
Joy4ever
Ik ben absoluut fan van de MI reeks en vind daarnaast Cruise een geweldige acteur. Ook in dit deel werd ik weer niet teleurgesteld. Wederom prachtige locaties. Rome mag nu trouwens niet meer klagen over Feyenoord fans
. Het enige minpunt vond ik het verhaal. Te vaag en niet heel goed uitgewerkt. Maar goed, dat maakte het vermaak er niet minder door. Op naar het laatste deel!
john mcclane 2
Dus als Vin Diesel als zijn stunts zelf zou en doen en zijn hart en ziel geeft zouden de laatste FF beter worden ?
Bovendien geeft meneer Cruise zijn hart en ziel pas echt aan een sekte die gebaseerd is op een science fiction verhaaltje .
olbo
Dit keer geen dreiging van een bom, maar een ai mainframe en haar sleutel oid. Verder veel van hetzelfde wat ik al eerder heb gezien in vorige delen. Veel gebruik van vervoersmiddelen en het masker is een blijvertje.

Mission: Impossible - The Final Reckoning

Mission: Impossible II
2000

Mission: Impossible
1996

Best bekeken op Netflix: deze films zijn op dit moment het populairst

Geprezen actiefilm 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' komt volgende maand naar Netflix

Geprezen actiefilm 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One' vanaf vandaag te huur op Pathé Thuis

Tom Cruise had slapeloze nachten over het einde van 'Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One'

Spider-Man: Across the Spider-Verse
Animatie / Actie, 2023

Oppenheimer
Biografie / Drama, 2023

Patrik 1,5
Komedie / Drama, 2008

A Complete Unknown
Biografie / Drama, 2024

What You Gonna Do When the World's on Fire?
Documentaire, 2018

Guardians of the Galaxy Vol. 3
Actie / Avontuur, 2023
rome italiënoorwegenpistoolsecret missionjachtgeheim agentrace against timeweaponcrewvervolgintelligence agency missiontreinmotorfietswoestijnhuntrogue agenthand to hand combatbased on tv seriessecret government agency seriousrunningcar chasemotorcycle jumpnorthern norway amusedexhilaratedmelodramatic