• 9.378.153 stemmen

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (2023)

Actie / Avontuur | 163 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Christopher McQuarrie

Met onder meer: Tom Cruise, Hayley Atwell en Esai Morales

Gesproken taal: Engels, Frans, Italiaans en Russisch

Releasedatum: 13 juli 2023

• HBO Max Bekijk via HBO Max

Plot Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

"We all share the same fate."

Ethan Hunt en zijn IMF-team beginnen aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

• 11959 berichten

Dit ziet er visueel toch wel weer heel indrukwekkend uit. Die McQuarry heeft de serie echt naar een hoger plan getild.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

Vanaf 13 juli 2023 in de bioscoop (Paramount Pictures via Universal Pictures International Netherlands)

avatar van bart007bond

bart007bond

Nog 14 maanden en nu al een trailer ?

Is het geen 2022 ?

avatar van Arri

Arri

Ze hebben er vertrouwen in zo te zien. Nu al een trailer uitbrengen!

avatar van The Oceanic Six

De MI films zijn al vele delen lang ideaal blockbustervermaak. Ik heb hier veel zin in, fijne trailer. Jammer dat dit de laatste twee delen gaan zijn, een van de weinige actiefilmreeksen die constant goed is gebleven.

avatar van schram101

schram101

Tof! Helaas inderdaad nog flink lang wachten. Wellicht de reeks nog maar een terugkijken. III, Ghost Protocol en Fallout zijn mijn favorieten van de reeks. De Woo film de minste.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Ik kijk hier ook erg naar uit! Wel jammer dat de film in twee delen is. Hopelijk moeten we dan niet weer 3-6 jaar wachten op deel 2!

schram101 schreef:

MI 1

MI 2

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Tom Cruise springt met motor van klif voor nieuwe filmstunt.

Die man moet toch wel intens genieten van zijn werk, denk ik.

avatar van Bieko

Bieko

Deze prachtige film in de Mission Impossible reeks in de bioscoop gezien vandaag.

Wat een juweeltje en bol met de meest prachtige stunts.

Tom Cruise is een topacteur.

avatar van Kondoro

Kondoro

Weer een film om naar uit te kijken dit jaar.

avatar van davidov

davidov

Bieko schreef:

Wat een juweeltje en bol met de meest prachtige stunts.

Tom Cruise is een topacteur.

Verder gaat alles wel goed?

Mocht je idd al in juli 2023 verkeren, hoe is het weer deze zomer?

avatar van Apster

Apster

Grappig, plotomschrijving is de exacte vertaling van wat Czerny zegt in de trailer.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

• 1986 stemmen

Voor dit soort films ga ik dus met plezier naar de bioskoop. Jammer dat dit de twee laatste delen worden, maar Tom is intussen al 60 jaar.

avatar van Freakje554

Freakje554

Dit weekend première, zeer benieuwd

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Is volgens mij de eerste keer dat een film in première gaat op een zaterdag,

jacobine_rodijk schreef:

Is volgens mij de eerste keer dat een film in première gaat op een zaterdag,

Film gaat gewoon donderdag 13 juli in première. Speciale voorvertoningen (voorpremieres) op vrijdag of zaterdag had je ook al in de jaren 80 (en waarschijnlijk nog eerder)

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Basto schreef:

Kan het moeilijk "voorpremières" noemen als ze vanaf a.s. zaterdag, elke dag, bomvol in het schema geprogrammeerd staan, maar Paramount doet maar wat ze willen.

avatar van wwelover

wwelover

Genoten weer. Waanzinnige score ook. Actie weer top, verhaal ook goed genoeg en leuke nieuwe karakters. Vooral Pom Klementieff is perfect gecast.

avatar van pierre18

pierre18

MI7 geeft je meer van hetzelfde, afgezien van Hayley Atwell die een mooie verschijning is en al schitterende in en bekendheid kreeg met Pillars of the Earth. Het verhaal is aardig maar alles draait in de MI films om de actie. Die was er overvloedig, maar werd nogal eens te ver doorgevoerd net zoals in de laatste Indiana Jones movie. Ook de muziek was er weer overvloedig en ook weer zeer bombastisch, op een gegeven moment begon het zelfs te irriteren, net zoals de te ver doorgevoerde scènes. Tom Cruise speelt erg op de automatische piloot en kon ook weinig zijn acteertalent laten zien. Daar lijkt in deze films geen plaats voor te zijn. En naar mijn smaak had dit hele deel een stuk korter gekund. Het gemis aan een overtuigende bad guy met een duidelijk doel (!) deed de film ook al niet omhoog tillen. Zo blijf je dus achter met een wat katerig gevoel. Hooguit drie sterren dus, voor de goede acties en Atwell

avatar van HearHear

HearHear

Zeer goede film

Zeer tevreden over deze film.

Enkel naar het einde toe (de trein scene) vond ik wat te lang.

Maar voor de rest zat de film zeer goed in elkaar.

Het blijft ook boeiend om naar te kijken.

Zeer benieuwd naar deel 2.

Dikke 4 sterren & Tom Cruise bewijst nog maar eens dat hij 1 van de beste acteurs is

• 11959 berichten

Je krijgt exact wat je verwacht/waar je op hoopt.

Dit 7e deel heeft een ijzersterke McGuffin, die aanleiding geeft voor een met geweldige actiescenes gelardeerd vier dimensional schaakspel.

En dat die Romeinen zich ooit druk hebben gemaakt om die paar Feyenoordsupporters....

Cruise blijft de koning van de actiefilm.

Dikke 4*

avatar van Film Pegasus

Ik ben niet echt fan van Tom Cruise die nogal een blaaskaak is. Maar vanaf MI 4 werd de franchise toch best te genieten. En als Cruise niet bezig is met in de spiegel te kijken, is hij een sterke stuntman. Dat komt ook in dit 7e deel van pas. Mission Impossible moet het toch wel van de stunts en streepje humor hebben met de nodige spanning. En misschien komt het wel door het verhaal te rekken om er een tweedelige film van te maken, dat er toch wel wat overbodige ballast in zit en de fut er soms wat uit was. Een iets te grote cast waarbij weinigen de nodige airplay krijgen. Ik mis het plezier en de echte spanning. Die zat er bij de actiescènes wel in.

Want dat moet wel gezegd worden. De 'grootste stunt in de filmgeschiedenis' volgens de kranten (daar zal Jackie Chan en voorganger Buster Keaton zaliger even mee lachen) is ondertussen geen groot geheim. Filmisch zijn er betere stunten, al blijft het wel de moeite en zal het maken best wel gevaarlijk geweest zijn. Daarvoor zeker hulde aan Cruise. De begin chase en de finale zijn beter. De begin chase deed enorm denken aan Fast X, wat niet helpt als exact dezelfde locatie wordt gebruikt. Deels gelijkenis dus, al doet MI gewoon haar eigen ding en was dat best wel leuk om te zien. De finale was ook indrukwekkend en paste mooi in de franchise.

Hollywood moet stoppen om hun franchise finales in 2 of 3 te kappen met films die veel te lang duren. Daardoor krijg je ook te veel onnodige opvulling mee. De scènes met acteur Shea Whigham mag je alvast helemaal schrappen. MI 7 is niet het beste deel uit de reeks, maar wel een leuke blockbuster met enkele aangename momenten.

avatar van Leander112

Leander112

Dit is 1 van de beste films die ik dit jaar gezien heb, niet alleen die actief is super maar ook het verhaal is erg goed.

Kom maar op met deel 2

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Erg goede blockbuster. Doet precies wat het moet doen, Tom Cruise is nog erg geloofwaardig als actie held en de film is super strak geregisseerd door McQuarrie. Film duurt lang maar verveelt vrijwel geen seconde.

avatar van mrklm

mrklm

In de zevende film in de MI-franchise, reist Ethan Hunt [Tom Cruise] de wereld af om de twee helften van een sleutel te vinden. Waar die precies toe dienen, weet bijna niemand, maar zeker is dat wie de sleutels bezit toegang heeft tot ‘De Entiteit’, een levensgevaarlijke vorm van A.I. Zit boordevol plotgaten en dwaze situaties (waaronder een sluipschutter die ondanks een zandstorm alles raakt, een wel erg op hol geslagen stoomtrein in de Alpen), maar de tekortkomingen worden gecompenseerd door een aangename dosis zelfspot en uitstekend acteerwerk. Haley Atwell houdt zich probleemloos staande als een dief die Ethans voornaamste bondgenoot wordt, maar ook Pom Klementieff en Vanessa Kirby leveren puik werk af als respectievelijk een fanatieke huurling (met een vleugje Xenia Onatopp) en een beruchte wapenhandelaar. Als actiefilm adembenemend, maar al dat gemekker over ‘The Entity’ en de gevaren van A.I. hadden ze grotendeels achterwege kunnen laten. Het vervolg wordt in 2024 verwacht.

avatar van Xan21

Xan21

Ik vind Tom Cruise zo heel erg vervelend... maar met de Mission Impossible films weet je precies wat je krijgt. Beetje zoals een big mac. Medium film voor medium prijs.