- Home
Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Duits
Releasedatum: 13 juli 2022
Bekijk via Netflix
Plot The Gray Man
Court Gentry, een ervaren CIA-agent, wordt in diskrediet gebracht door zijn eigen bureau. Vervolgens wordt hij gedwongen om als voortvluchtige door het leven te gaan. Hierin wordt hij onder andere achtervolgd en opgejaagd door zijn oud-collega Lloyd Hansen.
Six
Carmichael
Laszlo Sosa
Claire
Flitskikker
Veel spektakel in deze film, wat uiteraard veel beter tot z'n recht kwam in de bioscoop dan thuis op de laptop, gesteund door de bombastische soundtrack.
Qua de rest was het de standaard-Netflix-film. Verhaal dat eigenlijk vrij weinig om het lijf heeft, wat geforceerde pogingen tot humor en bij vlagen lachwekkend slechte special effects.
De actiescènes verveelden niet, maar daartussen kabbelde het maar een beetje voort, waardoor ik toch een paar keer op m'n horloge heb gekeken.
De vertaling was inhoudelijk verrassend goed (al typen we natuurlijk op toetsenborden en niet op keyboards), maar de ondertiteltechniek was traditiegetrouw weer één groot drama, dankzij de regelneukertjes onder de ondertitelbeleidsmakers van Netflix. De zinnen flitsen voorbij en verdwijnen soms al vóórdat de acteurs überhaupt zijn uitgesproken.
Dat is het nadeel van de bioscoop, dat je die bagger niet uit kunt schakelen of eerst nog wat kunt aanpassen.
Bereid je dus voor op een potje onrustig snellezen.
6,5/10
FlorisV
Nonstop actiefilm in de geest van John Wick met als bonus de nodige gesloopte gebouwen, helicopters en trams. Redelijk goed gefilmd, niet teveel shaky cam of al te snelle cuts, hoewel het qua camerawerk wel wat meer rust had kunnen gebruiken. Voor een film die zo over de top is mist het net die extra dosis humor.
De acteurs doen het aardig, het is naast Billy Bob Thornton vooral leuk om Chris Evans als een psychopatische (in de film ten onrechte verward met sociopatische) klootzak te zien, de laatste keer dat hij dit deed beviel dat minder want speelde hij een onuitstaanbaar arrogant stuk vreten in Fantastic Four. Wel is poppendopje Ana de Armas compleet miscast als agent.
Gosliing is echt losgegaan in de sportschool, net geen Schwarzenegger. Kan die luie Nathalie Portman nog wat van leren.
Haar motivaties blijven ook vaag, over het geheel is het plot flinterdun en wordt er nauwelijks iets uitgediept, of het nu de broer is van Six of wie hogerop aan de touwtjes trekt in de organisatie. Vermakelijk maar geloofwaardigheid is absoluut geen prioriteit: zo staat Six eerst enkel in zijn jasje voor een foto, blijkt hij later een hele gereedschapskoffer bij zich te hebben aan explosieven en weet ik wat.
Een voldoende.
Shinobi
"Just another Thursday."
Dit is mij eerlijk gezegd nog best meegevallen, gezien het negatieve beeld dat vaak heerst rondom Netflix films.
De gebroeders Russo komen hier op de proppen met het zoveelste verhaal dat draait om een geheim agent op de vlucht. Er is iets met een usb-stick in het spel en één of ander vaag complot. Hieruit is eigenlijk al op te maken dat je deze film niet voor het plot hoeft te kijken.
Er is een grote cast aangetrokken met zeker niet de minste namen. Het is erg leuk om deze acteurs aan het werk te zien, echter leidt dit soms wel af; niet elke acteur krijgt veel te doen. Hierdoor hangen sommigen er maar een beetje bij. Desondanks is het vermakelijk om Chris Evans voor de verandering eens in zo een verdorven rol te zien en het aanzien van Ana de Armas spreekt voor zichzelf.
Om het zwakke plot te verbloemen leunt 'The Gray Man' hevig op dikke actiescènes. Als kijker krijg je namelijk zowat non-stop actie voorgeschoteld. De explosies, vuurgevechten en achtervolgingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor het soms niet bij te houden is. Gelukkig wordt het geheel wonderwel nog vrij overzichtelijk in beeld gebracht. Daarbij is het tof om Ryan Gosling weer eens als actieheld te zien.
Al met al een verrassend vermakelijke actiefilm. Een eventueel vervolg zie ik graag tegemoet.
Dikke 3,0 sterren.
wwelover
Nergens vernieuwend, maar zeker vermakelijk. De cast heeft plezier en doen het leuk. Zeker Chris Evans' karakter is leuk. Actie soms top, maar camerawerk soms wat too much. Special effects af en toe ook niet zo sterk.
Moviegooner
Leuk gefilmde actie film met een heerlijk over de top rol van Chris Evans. Wennen voor mij om Steve Rodegers in een andere rol te zien, maar hij was echt de uitblinker voor mij. Gosling was ook goed, maar Captain America won wat betreft acteerwerk.
De Russo broers handelen de actie scenes erg creatief met veel drones en dat levert creatieve scenes, shots en actie scenes. Deed mij denken aan The Neveldine broers van o.a. de Crank films die zelf met skeelers gingen filmen. Dialogen in de film zijn enorm leuk en grappig. Soms wat te veel, maar ik heb mij er enorm mee vermaakt.
Plot: huurmoordenaar van CIA ontdekt complot, leermeester word ontvoerd, kent familie. Er zijn nu zoveel films hierover. Sinds Bourne Indentity en later John Wick zijn er alleen maar meer. Maar meesten zijn kijkbaar en The gray Man absoluut ook
Redelijke film waarin een man die voor de CIA werkt in de problemen komt na een opdracht. Een nogal mager plot en ook de personages weten niet echt te boeien (Chris Evans weet zijn rol nog enigszins vermakelijk neer te zetten). Genoeg actie, waarbij de scene in Praag het beste is. Een kleine 3.0 sterren.
UmbraVitae
Heerlijk vette actiefilm, met een sublieme Ryan Gosling
Echt een vd betere in het genre vd laatste jaren
Enorm van genoten en vermaakt met deze topfilm, van begin tot eind. 9/10
John Milton
De duurste Netflix film tot nu toe blijkt helaas een vlakke, ongeïnspireerde tegenvaller. Met de Russo broers (Captain America: Civil War, Avengers: Endgame) aan het roer, een cast tjokvol hotte A-listers en een budget om een epische visie zonder al teveel belemmeringen waar te maken, had ik goede hoop dat de VOD-dienst zijn eerste top-blockbuster af zou leveren. Helaas springt de film van locatie naar locatie zonder die echt goed te laten zien, dankzij de chaotische montage. Het magere scenario dondert voort zonder ons emotioneel in de karakters (of hun ontwikkeling) te laten investeren, en wat voor dit genre funester is: ook de actiescenes voelen consequentieloos aan, en te vaak onrealistisch. Alsof we een kunstmatige intelligentie gevraagd hebben om Michael Bay-achtige actiescenes te choreograferen, voor deze Bourne-kloon die maar niet van de grond wil komen.
joolstein
Tja, volgens de recensies zal het; nihilistisch gemep zijn, plat vermaak, een lege huls, een wedstrijdje verpissen voor alfamannetjes (omdat de film geschreven, geregisseerd en geproduceerd is door mannen) JA dat klopt misschien allemaal wel...maar het weet ook met de allergrootste gemak te vermaken! Verwacht geen spannende spionagefilm waar de titelheld zich uit ingenieuze complotten moet redden. Er zijn ook géén personageontwikkelingen want laten we eerlijk zijn; je kijkt een actiefilm als deze niet om enige diepgang. Dus JA, dit is domweg een adrenaline gedreven ‘no brainer‘ actiefilm. Het had zo één van de betere Michael Bay-films kunnen zijn! Het verhaal is simpel en rechtlijnig zoals je dat vaker ziet in pure actiefilm. De jacht op Sierra Six (werknemer van een afdeling binnen de CIA waarvan hun agenten (de grijze mannen) buiten de wet handelen) door Lloyd Hansen en zijn leger van huurlingen en premiejagers. Deze jacht op Six vindt plaats in de hele wereld (o.a. Praag, Frankrijk, Azerbeidzjan Wenen, Thailand en Kroatië) De gebroeders Russo leggen de focus geheel op actie! Heel veel actie. Kosten nog moeite zijn bespaart om groots uit te pakken in die actie-scenes waaronder een de tram-achtervolging en complete verbouwing van de binnenstad van Praag. Wel was heel soms de CGI iets minder goed gelukt of minder goed duidelijk. Tja de dames zijn inderdaad minimaal aanwezig. Ana de Armas (bondgirl in No Time to Die) mag een paar keer Ryan Gosling redden en rondrijden in een rode Audi, dat was het wel. Gelukkig is er ook geen geforceerd romantisch subplot. Het plot, jacht op één man, kent iedereen natuurlijk wel van de vele andere geheim agenten-films maar met deze versie was verder niets mis en was gewoon een prima actiefilm voor als je niet teveel wilt nadenken.
Man of Steel
Aangename popcorn film! De film kijkt lekker weg met een heerlijk tempo. Zelf vind ik het altijd lastig wat ik moet verwachten van zo`n film. Qua verhaal viel het inderdaad wat tegen. Net als de CGI die soms wat te wensen overliet. Acteurs deden het naar verwachting. Wat dat betreft viel de topcast niet tegen. Chris Evans als bad guy was erg leuk in deze film. Het camerawerk heb ik als top en soms als meeslepend ervaren. En dat tilt de film naar bovengemiddeld. Dus mijn inziens; Niet te ingewikkeld doen en gewoon je laten vermaken door deze film. Ik kijk in ieder geval uit naar een mogelijk vervolg!
Mars4i
Je moet accepteren dat dit puur bedoeld is als een actiefilm. Niets meer (geen Thriller zoals hierboven gemeld), niets minder. Als pure actiefilm, vind ik dit een redelijke film. Maar wel een die je 2 uur kijkplezier en luisterplezier geeft.
Als je achteraf na gaat denken is het wel een film vol clichés (chantage via een jong meisje, een "encrypted" device, corrupte CIA agenten). Als je toch een 200 miljoen budget hebt (rond de budgetten van James Bond en MI films), dan kan je toch wel een origineler scenario maken.
Ik hou van actie en van blockbuster-spektakel, maar wel als het lekker weg kijkt qua verhaal. Dit was zo rommelig en oninteressant, dat de film me na een tijdje al weinig meer kon boeien. Dan mag alles er nog zo flitsend uit zien, maar het is langdradig. Dat constant wisselen van locaties doen veel actiefilms vandaag de dag, maar het is ook maar een gimmick dat alleen werkt als je ook wat met die plekken doet. De film duurt ook weer eens veel en veel te lang, had dit lekker in 90 tot 100 minuten gestopt. En als je dan wel een lange actiefilm maakt, zorg dan dat de personages me iets doen. Dit is zo'n typische lege actiefilm die Michael Bay jarenlang al af levert. Best te kijken, maar je denkt elke keer weer dat er veel meer uit te halen viel. Blij dat ik er niet naar de bios voor ben gegaan maar dit gewoon op Netflix heb bekeken.
Kondoro
“You wanna make an omelet, you gotta kill some people...”
Afgelopen vrijdag kwam dan de toch wel veel besproken nieuwe ‘Netflix’ film ‘The Gray Man’ uit. Een actiefilm waar ik op zich wel zin in had, de trailer beloofde veel goeds en ‘Ryan Gosling’ doet het bij mij altijd wel goed. Ook werd deze film weer flink gepromoot door ‘Netflix’ waar ze onder andere een stel bekende Nederlandse ‘YouTubers’ aan het werk hebben gezet en hebben uitgenodigd om de film eerder te zien, en deze zo ook natuurlijk weer te promoten, nu ook in samenwerking met o.a. ‘Google’. Deze film heeft een berg aan geld gekost, en alle aspecten in de film laat zien dat men deze film totaal niet wil laten floppen. De film loopt namelijk precies volgens het boekje, soms er wat buiten maar, er gebeurt niks geks in de film en dat is misschien juist het gene wat ik nou weer mis in deze film; de film is op alle vlakken misschien te netjes, en dat zorgt voor onwijs veel cliché momenten. Het neemt overigens niet weg dat de film voor de zondagavond heerlijk wegkeek.
Want de film brengt eigenlijk niks nieuws, misschien wel zo weinig dat ik het concept op héél veel vlakken wellicht ook wel erg zwak vond, een ‘gestolen’ USB-stick wordt meegenomen door agent ‘Six’ nadat hij zijn opdracht heeft voltooid, waardoor hij nu op de premielijst kwam te staan en zo een kat en muis spel ontstond om eerst de USB terug te vinden en later door ‘Six’ om deze en ‘Fitzroy’ en zijn dochtertje te redden van ‘Lloyd’. Daarom heen gebeuren veel gave actiescènes, waar van ik moet zeggen dat ik me overigens geen moment heb verveeld.
Toch vond ik de film wel wat aan de lange kant, en dat kwam misschien ook wel door het einde die de film brengt en die we aan zagen komen. Hiermee rekken de ‘Russo’ broertjes misschien iets te veel mee uit, waardoor de film met zijn twee uur net iets te lang zijn om helemaal comfortabel uit te zitten. De vele actiescènes houden je wel wakker, zo ook het eind gevecht is echt wel gaaf om te zien. Zo vond ik de scenes in ‘Wenen’ heel vet gedaan, met de verschillende ’troepen’ die achter ‘Six’ aan zitten met aansturing van ‘Lloyd’. Waar ik vooral het eerste team héél gaaf vond, en die scene duurt dan wel erg lang, ik raakte er niet op uitgekeken, al zoals ik al eerder zei had er wel wat meer pit in mogen zitten.
De cast vond ik overigens wel erg leuk. Zoals ik al eerder benoemde deed het me weer goed om ‘Ryan Gosling’ in een rolletje te zien en deed het op zich best leuk, soms waren zijn actiescènes wat houterig, of voelde misschien wat traag aan; het werd immers erg leuk gebracht. Zijn tegenspeler ‘Chris Evans’ zat er ook erg lekker in, en ik kon regelmatig om deze man lachen. Ze hebben er beiden plezier in, en tegenover elkaar zie je dat ze erg goed presteren, met hier en daar wat (droge) humor, en leuke vechtscènes. Het charisma van ‘Chris Evans’ deed overigens ook genoeg voor de film.
Maar, omdat het best een degelijke actiefilm was, kan ik er ook niet héél veel meer over kwijt. Omdat het allemaal niet zo bijzonder is om echt te gaan bespreken. Ik zou zeggen, zet de film op en zak lekker weg maar, verwacht vooral geen hoogstaande actie prent. Dit is namelijk meer eentje om op je af te laten komen en niks bij te verwachten, want die verwachtingen gaat hij zeker niet waarmaken. Voor mij toch wel één van de betere ‘Netflix’ producites.
Moon25
Een niets verassende film. Ik ging me snel vervelen. Kan me voorstellen dat pubers het spannend vinden.
Het beste van de film; Rege Jean Page!
CellarDoor
Poehh, hoe meer geld ze erin stoppen, hoe inspiratielozer de projecten worden. Netflix is het spoor bijster en zelfs een sterrencast compenseert niet meer. Film weet op geen enkele manier je interesse te wekken, laat staan vasthouden.
Sergio Leone
Behoorlijk.
Eén van de duurste Netflix-producties tot dusver, maar dat is dan vooral opgegaan aan de lonen van Ryan Gosling en Chris Evans, vermoed ik. Het zal Netflix in ieder geval geen windeieren leggen, want de film zal z'n streams wel halen.
Maar voor de kijker is het spijtig dat, voor zo'n dure film, het niet wat beters is geworden. Ik heb mij, voor alle duidelijkheid, best vermaakt. De film is snel en vlot, ondanks de gratuite reeks locaties waar je mee doodgemept wordt. Het neemt zich niet té serieus. Maar dat is het dan maar ook: een vlot, doordeweeks actiefilmpje, prima als tussendoor. Op geen enkel moment stijgt het daar bovenuit. Grootste ergernis, gezien het budget, is dat de film lelijk is. Lelijk geschoten, met lomp camerawerk (en ik ben eigenlijk voor zwierig, doch overzichtelijk camerawerk) en onlogische editing.
Bovendien heeft de film een vuile, plastic look. Zijn de actiescènes vaak al matig geschoten, krijg je daar nog een ruwe CGI-look over, waar men zelfs 15, 20 jaar geleden al niet tevreden over mocht zijn. Dat is echt onbegrijpelijk voor een hedendaagse big budget-film. De gelijkenissen met een reeks als Jason Bourne zijn reeds getrokken, maar dat is toch nog wel wat anders, zowel van insteek als niveau.
teigertje
- 2079 stemmen
Een prima aktie film.
Maar niet het niveau van bijvoorbeeld Extraction die stukken beter is.
Maar toch is het een hele leuke film, niet met een sterk verhaal.
Ryan Gosling doet het goed in zijn aktie rol, alleen iets minder spectaculair als verwacht.
Chris Evans is ook goed, maar bij lange niet het niveau van zijn rol, als Captain America.
Zijn rol in deze als de bad guy kwam iets minder uit de verf, maar dat is smaak gebonden.
Geen hoogvlieger maar zeker de moeite waard.
Spectaculaire aktiefilm met een hoog tempo, een niet al te stupide plot en een dosis welkome onderkoelde humor. Gosling en Evans doen het ook prima in de hoofdrollen. Dergelijke films staan of vallen met de kwaliteit van de aktiescenes en dat valt hier bepaald niet tegen. De gebroeders Russo zorgen ervoor dat één en ander overzichtelijk blijft en monteren niet alles aan gort, a la Michael Bay. Het hoogtepunt van de film wordt gevormd door een lange, complexe en bijzonder fraai in beeld gebrachte aktiescene in Praag. Daarna wordt het helaas allemaal wat minder en zeurt de film nog een half uur door.
Civillian Supreme
Veel van verwacht, mede vanwege de cast maar oei wat is dit matig zeg!
Eigenlijk is alles slecht en Russo onwaardig. Duurste Netflixfilm?! Dat zit iig niet in de cgi, sowieso ziet het er uit als een duurdere tv film.
En ik hou best van een hersenloze actiefilm, of eentje met een dikke knipoog, of een simpele popcornfilm maar dan heb ik wel 1 eis, dat deze vermakelijk is. En zelfs dat had ik bij deze niet, de actie was repetetief en het verloop van de film saai en voorspelbaar.
Wonderlijk genoeg afgekeken maar ik heb meermaals de gedachte gehad om deze uit te zetten. Een ding is duidelijk, de laatste zoveel jaar zijn de mensen makkelijk vermaakt met dit soort rommel.
De Russo Brothers waren op zich wel goed in de MCU, al denk ik dat ze daar hulp kregen van Kevin Feige en een duidelijke visie. Daarbuiten is het wat minder, al doen ze het niet slecht. Extraction op Netflix was wel leuk en The Gray Man volgt die kwaliteit wat. Maar ipv Kevin Feige met zijn visie is het nu Netflix die eerder entertainment voor het scherm in de huiskamer wil brengen en geen creatieve bioscoopfilms op het grote doek.
De film hangt wat aan elkaar van de clichés en heeft weinig memorabele karakters. Er blijft weinig hangen moet ik zeggen. Gelukkig deze wel in de bioscoop gezien waar de actie toch wat meer tot haar recht komt. Tegenover het gebrek aan creativiteit en originaliteit heb je wel een cast en budget om de film op te trekken. Het is een amusante actiefilm. Benieuwd hoe het uitdraait met hun plannen voor een franchise, want ik vond Extraction ook wel leuk maar was die ondertussen al grotendeels vergeten.
lang pee
Het enige voordeel van de film, heb een bromazepam minder moeten nemen voor het slapen gaan, waarvoor dank. Deze film is maar matig onthaalt, en ik begrijp waarom, gewoon onzinnige platte actiefilm, en Ryan Gosling is terug van lang niet geacteerd, niet dat hij geen goede acteur is, maar de film is barslecht, slaapverwekkend.....
mrklm
Courtland Gentry [Ryan Gosling] moet in 2006 nog minimaal 25 jaar uitzitten wegens moord wanneer CIA-agent Donald Fitzroy [Billy Bob Thornton] hem een vrijgeleide biedt als hij bereid is om voor de rest van zijn leven beschikbaar te zijn om als Gray Man in de schaduwen te werken om vuile klusjes voor de CIA op te lossen. Vijftien jaar later weigert hij een liquidatie uit te voeren omdat daarbij een kind om het leven zou komen. Bovendien ontdekt hij dat het beoogde doelwit [Callan Mulvey] een collega is die belastende informatie heeft over kopstukken in de CIA. Wanneer Courtland die informatie in handen krijgt keert zijn leidinggevende [Regé-Jean Page] zich tegen hem. De CIA huurt Lloyd Hansen [Chris Evans], een meedogenloze voormalige Gray Man, in om Courtland uit te schakelen. Er zijn wat spectaculaire actiescènes, maar het is niet meer dan stompzinnig, oppervlakkig vermaak.
Ik ben absoluut fan van de betere actiefilm, zoals bijv. The Equalizer films, The Bourne Ultimatum of Jack Reacher. Maar wat ik hier nou heb gezien, dat viel me niet mee.
De personages worden veel te slordig geïntroduceerd. Een solide basis ontbreekt. Het zijn bordkartonnen karakters.
Het is nogal een rommelig geheel. De motieven worden pas gaandeweg duidelijk, maar van enige binding met de personages is geen sprake.
Ryan Gosling heeft in de hele film maar een gezichtsuitdrukking, Jason Statham zou jaloers zijn.
De actiescènes zijn niet spannend, want vantevoren is al de afloop duidelijk. Een paar mensen die het tegen een overmacht aan politie / CIA agenten opnemen, rara wie uiteindelijk het sterkst is...
Ook komt er nogal veel uit de computer. Het ziet er raar uit.
Europa wordt weer eens als decor gebruikt, ditmaal om veel aan puin te schieten. Er wordt door veel CIA-leden veel te veel op schermpjes gekeken. Waar ze in de hele films helemaal niets aan lijken te hebben. Ik zou zeggen kies een andere tactiek.
De bad guy is een van de irritantste personages die ik in jaren heb gezien. Wat een vervelend mannetje.
Ook totaal ongeloofwaardig als zo'n karikaturale bad guy bij de CIA zou zitten.
Nou ja geloofwaardig is deze film allerminst. Als het dan fun was geweest was dat niet zo erg geweest. Maar ook dat is niet zo, hoe langer de film duurt hoe meer de film door herhaling van zetten gaat vervelen.
Ook hier moet weer eens gezeuld worden met een (ziek) kind.
Leuk om Billy Bob Thornton weer eens in een film te zien, maar hij maakt hier een matte en ongeïnspireerde indruk.
Ana de Armas is dan nog een pluspunt, maar zij blijkt hier net als Gosling over onrealistisch veel gevechtskracht te beschikken. Mag het alsjeblieft in het vervolg ietsje spannender?
Deze Netflix Actie / Thriller film is het soort geweld verheerlijkende machofilm dat floreerde in de jaren 80 en 90, met sterren als Bruce Willes, Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone en Jean-Claude Van Damme. De clichés volgen elkaar rap op, maar de actiescènes ook, en die zijn behoorlijk enerverend. Met een budget van 200 miljoen dollar is "The Gray Man" tevens de duurste film die ooit door Netflix is geproduceerd en dat is in deze film ook goed te zien (het had zomaar een bioscoopfilm kunnen zijn).
In "The Gray Man" maken we kennis met voormalig CIA-agent en doorgewinterde huurmoordenaar Court Gentry (Ryan Gosling), ook wel bekend als Sierra Six. Na een flinke tijd in de federale gevangenis wordt Gentry gerekruteerd door zijn contactpersoon Donald Fitzroy (Billy Bob Thornton). Maar dit keer zijn de rollen omgedraaid en blijkt Six zelf een doelwit te zijn. Zijn ex-collega Lloyd Hansen (Chris Evans) heeft een wereldwijde klopjacht op hem ingezet en doet er alles aan om Six uit te schakelen. Agent Dani Miranda (Ana de Armas) schiet Six te hulp en dat blijkt hij hard nodig te hebben.
"The Gray Man" is een vermakelijke film die genoeg actie en af en toe wat humor in petto heeft. Je zou het kunnen zien als een mix van stijlen uit de filmreeksen van "The Bourne Identity", "Mission: Impossible" en "James Bond" maar dan wat minder spannend, minder grappig en minder goed geschreven. "The Gray Man" is ook niet niet echt vernieuwend en het is ook een zeer voorspelbare film. Als je enkele van de films in het genre hebt gezien, dan weet je ongeveer wat er gaat gebeuren.
Ondanks deze voorspelbaarheid is "The Gray Man" wel een film die lekker wegkijkt. Hij zit qua verhaal en actie goed in elkaar en je gaat mee in het avontuur van Sierra Six, waarbij je ook meer te weten komt over zijn verleden via terugblikken. Dat maakt het verhaal leuker omdat je op deze manier ook wat meer betrokken raakt met het personage. Daardoor hoop je dat hij het hele avontuur zal overleven, wat natuurlijk ook het geval is. En het zou me ook niet verbazen als er nog meerdere vervolgdelen zullen komen.
Met de actie (dat wil zeggen heel veel gevechten, kogels, messen en achtervolgingen) zit het dus wel snor in deze film en de enige vraag waar ik na afloop nog mee bleef zitten, is hoeveel steek- en schotwonden kan een mens aan? En qua snorren zit het ook wel snor in deze film, dus wat dat betreft had men deze film ook wel "The Gay Man" kunnen noemen
De film beschikt over een sterrencast, waarbij Chris Evans (met snor) als de psychopathische Lloyd Hansen de show steelt en een mooie over the top prestatie neerzet. Ryan Gosling (ook met snor) staat niet echt bekend als een actie-acteur. Hoewel hij in films als "Drive (2011)" en "Blade Runner 2049 (2017)" wel wat actiescènes heeft gefilmd, was deze film zijn echte actiefilm debuut. Hij deed het goed en hij zet ook een geloofwaardig personage neer. Het blijft wel jammer dat de mooie Ana de Armas ook in deze film niet zo heel veel te zien is. Ze speelde goed en laat wederom zien waarom ze een rijzende ster is in de filmindustrie. Helaas was ze net zoals in "No Time to Die (2021)" weinig te zien, hoeveel ze in deze film wel wat meer speeltijd krijgt en zeker qua vecht- en schietscènes
En verder zien we nog de bekende acteur Billy Bob Thornton (ook met snor) als Fitzroy die de leermeester is van Six en die hem alle kneepjes van het vak heeft geleerd. Hij is ook de enige die hij volledig kan vertrouwen. De twee hebben ook een goede band en die gaat zelfs zo ver dat Six de oppas wordt van Claire (Julia Butters), het opstandige nichtje van Fitzroy die een hartafwijking heeft.
Al met al is "The Gray Man" gewoon een lekkere "no brainer" Actie / Thriller film met heel veel actie. Na een uur meppen zonder inhoud gaat het wat vervelen en daarom is de speelduur van bijna twee uur wel iets aan de lange kant.
FilmManiac
Eindelijk weer eens na een lange tijd een topper uitgebracht. Deze film is super in elkaar gezet en kijkt lekker weg. Een film die zeker niet verveelt en het kijken meer dan waard is.
Ook Ryan Gosling speelt het super in deze actie.
filmkul
Makkelijk gemaakte.actiefilm. Het verhaal is eenvoudig en mist enig vernuft of een mooi plottwist. De uitwerking is vrij standaard. De enige scène die nog enigszins eruit springt is die in Praag. Verder is het allemaal vrij vlakjes en voorspelbaar. Het einde is helemaal verre van origineel. Het tempo ligt wel lekker hoog waardoor de film goed wegkijkt. De cast weet niet echt te overtuigen. Gosling slaagt er niet in om een nieuwe Bourne of Jack Reacher neer te zetten. Visueel ziet alles er best goed uit met redelijke effects. Alleen het camerawerk is zwak. 3.0
filmfan0511
De Russo Brothers slagen erin om hier een vrij vermakelijke, doch perfect vergetelijke actiefilm van te maken. Over een week gaat hier nauwelijks nog iets van zijn blijven hangen. De actiescènes zijn bombastisch, spectaculair en over the top, maar tegelijkertijd ook zo saai. Dat komt voornamelijk door de chaotische manier waarop het gefilmd is; echt vakkundig kan ik dit niet noemen. In hun Avengers-films kwamen de broertjes Russo hier nog mee weg, omdat Marvel toch één en al bombast is en dat daar wérkt, maar hier vallen ze door de mand wat mij betreft. Er zit geen schwung in de actie, geen ritme, geen plezier. Bij de zoveelste ontploffing heb ik het ook wel weer gezien. Er zijn uitzonderingen natuurlijk; die hele sequentie in Praag, met de shoot-out en de ontsporende trein, was prima vermaak. En uiteindelijk is de actie-dichtheid zo hoog dat je vaak geen tijd hebt om je écht te storen. Wel duurt de film absoluut te lang, maar dat is een euvel in zo goed als elke moderne actiefilm.
Wat me vooral verbaasde is het totale gebrek aan chemie tussen Ryan Gosling en Ana De Armas. Dat zat totaal niet goed, en sowieso moeten ze maar twee saaie figuren spelen. Hoe je Ana De Armas saai en vergetelijk kunt maken, ik weet het ook niet. Gosling kan ik het beste appreciëren wanneer hij grappig mag zijn (zoals in The Nice Guys bijvoorbeeld), maar ondanks alle charisma van de wereld, vind ik ook hem saai als hij een stoïsch figuur moet neerzetten, zoals hier. Wél leuk is Chris Evans, die perfect doorheeft in wat voor film hij meespeelt.
2.5*. Niet écht slecht, maar gewoon te zeer dertien-in-een-dozijn/saai/vergetelijk.
mjk87 (moderator films)
Film die echt nergens verrast. Gosling kan ik goed heben en hij doet zijn ding, Evans heeft vooral een goede snor en Ana de Armas laat zelfs met dit materiaal zien bij de betere hedendaagse actrices te horen. Maar verder zit er weinig fut in dit ding. De actie is oké maar ook niet meer dan dat, de locaties zijn prima maar al met al duurt de film wel te lang, vooral dus omdat er echt niets bijzonders in zit. Een stukje pretentieloos popcornvermaak is prima, maar iets meer leven in zo'n film is dan wel fijn. En de special effects zijn erg matig. 2,5*.
BBarbie
De zoveelste special agentfilm met een mager verhaal en een overmaat aan geweld. Stompzinnig vermaak met ééndimensionale personages. De sterrenbezetting kan deze stuurloze film niet redden.
Q Jones
De actie is goed in beeld gebracht en Gosling doet het niet slecht als actie held maar verder niet meer dan een oke filmpje.
Even over Evans, wat is die kerel miscast zeg. Die beste man moet nooit meer een bad guy spelen. Hij blijft een eeuwige goodguy met zijn puppie ogen. Een snor gaat hem niet helpen.
Ja en verder, altijd als ik zo'n film zie denk ik waarom krijgt mijn favorite actie held allertijden (JCVD) niet zo'n budget voorgeschoteld in zijn nieuwe film. Dan is die film ook een succes. Als hij of Sly de rol van Gosling hadden gespeeld had het voor mij zoveel meerwaarde gehad. Gosling doet het niet verkeerd maar zet geen memorabel personage neer zoals Frank Dux, Chance Boudreaux, Rambo of in arnies geval John Matrix. Ik ben de naam van het personage van Gosling nu al weer vergeten, net zoals bijna heel de film eigenlijk al.
Ik zit vreselijk te twijfelen tussen 3 of 3,5. De Armas was eigenlijk ook nog best oke. Maar het had op dat vlak eigenlijk wel wat sexier gemogen. Het is net of dat in deze tijd niet meer mag in een actie film.
Ach ja ik weet het ook niet.
Oke, maar voor de duurste Netflix allertijde heb ik me eerlijk gezegd beter vermaakt met Day shift vandaag

Dit zijn de vijf best beoordeelde Netflix Original-films van dit jaar

Netflix heeft grootse plannen voor 'The Gray Man': Vervolgfilm en spinoff aangekondigd

Eerste recensies van 'The Gray Man' niet positief

Problemen rondom 'Aquaman'-rol Amber Heard niet door Johnny Depp | MovieMeter Update

Gladbeck: Das Geiseldrama

Navalny
Documentaire, 2022

The Velvet Underground
Documentaire / Muziek, 2021
ciagebaseerd op boekontvoeringhuurmoordenaaragentrogue agentoil companyhuntedex-cia agentnetflix original