• 9.378.059 stemmen

Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Duits

Releasedatum: 13 juli 2022

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Gray Man

Court Gentry, een ervaren CIA-agent, wordt in diskrediet gebracht door zijn eigen bureau. Vervolgens wordt hij gedwongen om als voortvluchtige door het leven te gaan. Hierin wordt hij onder andere achtervolgd en opgejaagd door zijn oud-collega Lloyd Hansen.

Naar het gelijknamige boek van Mark Greaney.

Komt in 2022 uit op Netflix.

avatar van John Milton

John Milton

Leuke cast! Zin in.

The Gray Man is vanaf 13 juli in een selectie Nederlandse bioscopen en vanaf 22 juli wereldwijd op Netflix

avatar van Kondoro

Kondoro

Genoteerd!

avatar van Mr-Mcmovie

Mr-Mcmovie

Heel veel zin in!

avatar van fred1946_mm

fred1946_mm

Ben er niet zo zeker van.

Wel veel actie, erg veel schieten en vechten, zag ik in de trailer maar geen fatsoenlijk gesprek tegen elkaar.

Als dat het alleen is???.

Grote twijfel.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Billy Bob Thornton zie ik altijd graag in een film voorbij komen

avatar van schram101

schram101

Trailer overtuigt niet helemaal nog. Al zijn cast en regieduo genoeg ingrediënten voor veel vertrouwen in deze film.

avatar van FlipTheSwitch

FlipTheSwitch

Het boek is prima, maar er zijn betere boeken series in dit genre die ik persoonlijk liever verfilmd had gezien.
Het eerste boek in de serie is zeker heeeel veeeel actie, vergelijkbaar met een John Wick of The Equalizer film. In het boek kloppen een aantal zaken al niet. Het verhaal speelt zich af in 2008/2009, zit Court op een gegeven moment in Tsjechië en moet Court een paspoort scoren om de EU binnen te komen. Echter Tsjechië zit al sinds 2004 in de EU. Hij gaat naar Parijs waarbij in het boek de reden niet bekend wordt, hij komt aan wordt alleen maar overhoop geschoten en verlaat Parijs weer. Vervolgens wanneer the Gray Man dan uiteindelijk zwaar gewond en totaal uitgeput zijn einddoel bereikt, moet hij een onneembaar zwaar beveiligd kasteel binnen zien te komen. Hoe moet hij dat in vredesnaam voor elkaar krijgen? Dan besluit de top notch hoofd van de organisatie 10 minuten voor het verstrijken van de deadline de beveiliging op te heven, omdat het niet meer nodig is. Niet een uur erna, nee 10 minuten ervoor. Welke idioot zou dat verzinnen. Waarschijnlijk wist de schrijver anders ook niet hoe the Gray Man dir zou moeten oplossen.
Ik ga hem in ieder geval zeker wel kijken. Al is het maar om te zien of de schrijver van de film de onzinnigheden uit het boek anders verwerkt heeft. Waarschijnlijk niet, want uit ervaring is de film vaak slechter dan het boek.

avatar van Bla

Bla

Lijkt een leuke rol voor Chris Evans te worden.

jacobine_rodijk

Jammer dat enkel Pathé deze krijgt en niet Vue.

avatar van The Oceanic Six

Haha, het is wel copy and paste bij Netflix met hun filmreviews ja. Ik wacht wel even een paar dagen en bekijk 'm op Netflix.

avatar van Flitskikker

Flitskikker

Veel spektakel in deze film, wat uiteraard veel beter tot z'n recht kwam in de bioscoop dan thuis op de laptop, gesteund door de bombastische soundtrack.

Qua de rest was het de standaard-Netflix-film. Verhaal dat eigenlijk vrij weinig om het lijf heeft, wat geforceerde pogingen tot humor en bij vlagen lachwekkend slechte special effects.

De actiescènes verveelden niet, maar daartussen kabbelde het maar een beetje voort, waardoor ik toch een paar keer op m'n horloge heb gekeken.

De vertaling was inhoudelijk verrassend goed (al typen we natuurlijk op toetsenborden en niet op keyboards), maar de ondertiteltechniek was traditiegetrouw weer één groot drama, dankzij de regelneukertjes onder de ondertitelbeleidsmakers van Netflix. De zinnen flitsen voorbij en verdwijnen soms al vóórdat de acteurs überhaupt zijn uitgesproken.

Dat is het nadeel van de bioscoop, dat je die bagger niet uit kunt schakelen of eerst nog wat kunt aanpassen.

Bereid je dus voor op een potje onrustig snellezen.

6,5/10

avatar van FlorisV

FlorisV

Nonstop actiefilm in de geest van John Wick met als bonus de nodige gesloopte gebouwen, helicopters en trams. Redelijk goed gefilmd, niet teveel shaky cam of al te snelle cuts, hoewel het qua camerawerk wel wat meer rust had kunnen gebruiken. Voor een film die zo over de top is mist het net die extra dosis humor.

De acteurs doen het aardig, het is naast Billy Bob Thornton vooral leuk om Chris Evans als een psychopatische (in de film ten onrechte verward met sociopatische) klootzak te zien, de laatste keer dat hij dit deed beviel dat minder want speelde hij een onuitstaanbaar arrogant stuk vreten in Fantastic Four. Wel is poppendopje Ana de Armas compleet miscast als agent.

Gosliing is echt losgegaan in de sportschool, net geen Schwarzenegger. Kan die luie Nathalie Portman nog wat van leren.

Haar motivaties blijven ook vaag, over het geheel is het plot flinterdun en wordt er nauwelijks iets uitgediept, of het nu de broer is van Six of wie hogerop aan de touwtjes trekt in de organisatie. Vermakelijk maar geloofwaardigheid is absoluut geen prioriteit: zo staat Six eerst enkel in zijn jasje voor een foto, blijkt hij later een hele gereedschapskoffer bij zich te hebben aan explosieven en weet ik wat.

Een voldoende.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Just another Thursday."

Dit is mij eerlijk gezegd nog best meegevallen, gezien het negatieve beeld dat vaak heerst rondom Netflix films.

De gebroeders Russo komen hier op de proppen met het zoveelste verhaal dat draait om een geheim agent op de vlucht. Er is iets met een usb-stick in het spel en één of ander vaag complot. Hieruit is eigenlijk al op te maken dat je deze film niet voor het plot hoeft te kijken.

Er is een grote cast aangetrokken met zeker niet de minste namen. Het is erg leuk om deze acteurs aan het werk te zien, echter leidt dit soms wel af; niet elke acteur krijgt veel te doen. Hierdoor hangen sommigen er maar een beetje bij. Desondanks is het vermakelijk om Chris Evans voor de verandering eens in zo een verdorven rol te zien en het aanzien van Ana de Armas spreekt voor zichzelf.

Om het zwakke plot te verbloemen leunt 'The Gray Man' hevig op dikke actiescènes. Als kijker krijg je namelijk zowat non-stop actie voorgeschoteld. De explosies, vuurgevechten en achtervolgingen volgen elkaar in rap tempo op, waardoor het soms niet bij te houden is. Gelukkig wordt het geheel wonderwel nog vrij overzichtelijk in beeld gebracht. Daarbij is het tof om Ryan Gosling weer eens als actieheld te zien.

Al met al een verrassend vermakelijke actiefilm. Een eventueel vervolg zie ik graag tegemoet.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Nergens vernieuwend, maar zeker vermakelijk. De cast heeft plezier en doen het leuk. Zeker Chris Evans' karakter is leuk. Actie soms top, maar camerawerk soms wat too much. Special effects af en toe ook niet zo sterk.

avatar van Thiver

Thiver

Flitskikker schreef:

(al typen we natuurlijk op toetsenborden en niet op keyboards)

Ja, die viel mij ook op. Dacht de vertaler soms dat in deze actiethriller een muzikaal intermezzo zat?

FlorisV schreef:

...niet teveel shaky cam of al te snelle cuts.

Dan verschillen we over dat laatste van mening vrees ik. Ik was het overzicht namelijk wel een paar keer kwijt, zoals bij de shootout op het Praagse plein (een overheadshot was geen overbodige luxe geweest om te zien wie zich waar bevond), het tramgevecht (de overgang van in de tram naar op de tram ontging mij even) en de parachutesprong (vergelijk die eens met zijn kraakheldere tegenhanger in Mission: Impossible - Fallout).

avatar van MosquitoSmasher

MosquitoSmasher

Helaas vond ik deze niet zo best. Prima acteurs zoals Ryan Gosling en Ana de Armas, maar zij weten de film niet te redden. Het kon me nergens echt boeien en de Chris Evans als villain is echt bijzonder cheesy en gewoonweg irritant vond ik. Hele vervelende en lachwekkende rol had hij vond ik.

Daarnaast werden er soms dingen gezegd door mensen waarvan ik dan denk.....wie praat zo? Niemand. Helaas.

avatar van FlorisV

FlorisV

Thiver schreef:

Ach het kon beter hoor, want echt heel strak was het ook niet. Maar gemiddeld genomen vond ik de actie competent gefilmd, de handgevechten zijn nog redelijk te volgen bijvoorbeeld. Te veel actiefilms maken hier namelijk een compleet potje van! Een John Wick doet dit misschien beter maar die film heeft weer andere problemen.

En w.b. het "denken" van vertalers...volgens mij is dit steeds minder mensenwerk tegenwoordig.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Leuk gefilmde actie film met een heerlijk over de top rol van Chris Evans. Wennen voor mij om Steve Rodegers in een andere rol te zien, maar hij was echt de uitblinker voor mij. Gosling was ook goed, maar Captain America won wat betreft acteerwerk.

De Russo broers handelen de actie scenes erg creatief met veel drones en dat levert creatieve scenes, shots en actie scenes. Deed mij denken aan The Neveldine broers van o.a. de Crank films die zelf met skeelers gingen filmen. Dialogen in de film zijn enorm leuk en grappig. Soms wat te veel, maar ik heb mij er enorm mee vermaakt.

Plot: huurmoordenaar van CIA ontdekt complot, leermeester word ontvoerd, kent familie. Er zijn nu zoveel films hierover. Sinds Bourne Indentity en later John Wick zijn er alleen maar meer. Maar meesten zijn kijkbaar en The gray Man absoluut ook

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man die voor de CIA werkt in de problemen komt na een opdracht. Een nogal mager plot en ook de personages weten niet echt te boeien (Chris Evans weet zijn rol nog enigszins vermakelijk neer te zetten). Genoeg actie, waarbij de scene in Praag het beste is. Een kleine 3.0 sterren.

avatar van Pastaman

Pastaman

Leuk verhaal

Slecht verfilmd

Matige beeldkwaliteit

2e helft een stuk beter

avatar van The Oceanic Six

Toch altijd weer grappig, professionele filmrecensenten branden de film af, het publiek is er wel blij mee. Zit altijd wel een groot gat tussen beide kampen.

The Oceanic Six schreef:

Waar “branden” ze de film af? Op RT een exact gemiddelde van 50% fresh/50% rotten momenteel. Scheelt niet veel van de 3,3* hier (of 66% omgerekend).

Hier bv

Recensie The Gray Man - Review op FilmTotaal

jacobine_rodijk

2,5 uit 5* valt IMO eerder onder "matig." Maar goed, nog steeds vrij dicht bij het gemiddelde hier. Met "afbranden" denk ik eerder aan een legio van 1 en 2 sterren recensies, wat ook niet het geval is.

jacobine_rodijk schreef:

2,5 ster is voor mij een 5. Op Moviemeter is het al 3,30 wat voor mij aan een 7 grenst. Dat is nogal een verschil. Op IMDb ook bijna een 7 gemiddeld.

The Oceanic Six schreef:

Als een gemiddelde van 2,5* als "afbranden" beschouwd kan worden, wat voor een adjectief houdt je nog over voor een film die 1 of 1,5* verdiend? Overigens is de film vandaag pas op Netflix uitgebracht, dus ik weet niet hoe accuraat is om te zeggen dat huidige stemgemiddelde reflectief is voor het algemene publiek over een week. Zoals je al zei in de 'Thor Love & Thunder' bespreking, het zijn de mensen die naar de film uitkijken die de film het vroegst zien/bezoeken.

jacobine_rodijk schreef:

Afbranden, afkraken. Geef het een naam. Gewoon een negatieve review geven. Ze zien de film als matig, het publiek geeft er voorlopig nog ruim voldoende voor.

De film heeft overigens al wel een week in de bios gedraaid en aangezien er momenteel niet veel draait hebben ze denk ik de nodige kijkers gehad. Ik wou alleen maar aangeven dat ik me verbaas dat er zo'n verschil in kijkervaring is tussen de pro's en het publiek.