Genre: Actie / Thriller
Gesproken taal: Engels, Tsjechisch, Frans en Duits
Releasedatum: 13 juli 2022
Bekijk via Netflix
Plot The Gray Man
Court Gentry, een ervaren CIA-agent, wordt in diskrediet gebracht door zijn eigen bureau. Vervolgens wordt hij gedwongen om als voortvluchtige door het leven te gaan. Hierin wordt hij onder andere achtervolgd en opgejaagd door zijn oud-collega Lloyd Hansen.
Six
Carmichael
Laszlo Sosa
Claire
John Milton
Wat een zure reacties allemaal van zogenaamde filmkenners. Wat een ongefundeerde kritiek. Overal op letten , overal kritiek op hebben

Maar er is niets mis met ongecompliceerd genieten van een film, niemand is verplicht dat te onderbouwen. Maar dat de mensen die er minder van genoten dat hierboven structureel niet gefundeerd onderbouwen, is feitelijk onjuist. Kijk nog maar eens. Of je het met die onderbouwing eens ben, is een ander verhaal
Moon25
Een niets verassende film. Ik ging me snel vervelen. Kan me voorstellen dat pubers het spannend vinden.
Het beste van de film; Rege Jean Page!
mcdaktari
Het beste van de film; Rege Jean Page!
Wat dacht je, daar maak ik een account voor aan?

Angel9999
Ik snap de minder goede reviews wel een beetje. Met veel bombarie werd deze productie door netflix aangekondigd maanden lang van tevoren. De verwachtingen lagen wellicht te hoog voor menigeen.
Ik werd er persoonlijk blij van dat Ryan Gosling toch terug ging acteren en dat doet hij uitmuntend als actieheld in deze film.
Eerste helft is niet optimaal en de muziek in de eerste helft een beetje apart gekozen maar de tweede helft maakt het voor mij helemaal goed. Ik heb genoten en ik hoop dat er een vervolg komt. Een beetje à la Bourne. Ik houd ervan.
Debo
Gewoon een leuke actiefilm waarbij het onmogelijke, mogelijk blijkt te zijn. De held kan niet dood, schudt niet eens met zijn hoofd na een val/gevecht maar hé, het is een actiefilm en geen diepgaand drama. lekker op de bank met drank en popcorn en lekker kijken. Vermakelijk filmpje.
SaffraaN
Deze film brengt wat het moet brengen maar daagt je als kijker eigenlijk nooit uit waardoor je eigenlijk al weet waar het naartoe gaat. Het verhaal zit wat los in elkaar met wat toevalligheden die dan samen komen. Het is mij allemaal net wat te recht toe recht aan. Geen film die indruk maakt, behoorlijk inspiratieloos, stijl van de film leek wel japans qua actie.
Overigens kan een dergelijk simpel verhaal met wat actie lekker zijn, maar bij deze film was het allemaal net niet. Na iets meer dan een uur afgehaakt.
Overigens vond ik de cgi /special effects in het vliegtuig dusdanig over de top dat het ongeloofwaafdig werd.
CellarDoor
Poehh, hoe meer geld ze erin stoppen, hoe inspiratielozer de projecten worden. Netflix is het spoor bijster en zelfs een sterrencast compenseert niet meer. Film weet op geen enkele manier je interesse te wekken, laat staan vasthouden.
Sergio Leone
Behoorlijk.
Eén van de duurste Netflix-producties tot dusver, maar dat is dan vooral opgegaan aan de lonen van Ryan Gosling en Chris Evans, vermoed ik. Het zal Netflix in ieder geval geen windeieren leggen, want de film zal z'n streams wel halen.
Maar voor de kijker is het spijtig dat, voor zo'n dure film, het niet wat beters is geworden. Ik heb mij, voor alle duidelijkheid, best vermaakt. De film is snel en vlot, ondanks de gratuite reeks locaties waar je mee doodgemept wordt. Het neemt zich niet té serieus. Maar dat is het dan maar ook: een vlot, doordeweeks actiefilmpje, prima als tussendoor. Op geen enkel moment stijgt het daar bovenuit. Grootste ergernis, gezien het budget, is dat de film lelijk is. Lelijk geschoten, met lomp camerawerk (en ik ben eigenlijk voor zwierig, doch overzichtelijk camerawerk) en onlogische editing.
Bovendien heeft de film een vuile, plastic look. Zijn de actiescènes vaak al matig geschoten, krijg je daar nog een ruwe CGI-look over, waar men zelfs 15, 20 jaar geleden al niet tevreden over mocht zijn. Dat is echt onbegrijpelijk voor een hedendaagse big budget-film. De gelijkenissen met een reeks als Jason Bourne zijn reeds getrokken, maar dat is toch nog wel wat anders, zowel van insteek als niveau.
teigertje
- 2079 stemmen
Een prima aktie film.
Maar niet het niveau van bijvoorbeeld Extraction die stukken beter is.
Maar toch is het een hele leuke film, niet met een sterk verhaal.
Ryan Gosling doet het goed in zijn aktie rol, alleen iets minder spectaculair als verwacht.
Chris Evans is ook goed, maar bij lange niet het niveau van zijn rol, als Captain America.
Zijn rol in deze als de bad guy kwam iets minder uit de verf, maar dat is smaak gebonden.
Geen hoogvlieger maar zeker de moeite waard.
Geike01
Een geweldige actiefilm. Pretendeert niets. Gewoon genieten. De actie spat van het scherm.
Spectaculaire aktiefilm met een hoog tempo, een niet al te stupide plot en een dosis welkome onderkoelde humor. Gosling en Evans doen het ook prima in de hoofdrollen. Dergelijke films staan of vallen met de kwaliteit van de aktiescenes en dat valt hier bepaald niet tegen. De gebroeders Russo zorgen ervoor dat één en ander overzichtelijk blijft en monteren niet alles aan gort, a la Michael Bay. Het hoogtepunt van de film wordt gevormd door een lange, complexe en bijzonder fraai in beeld gebrachte aktiescene in Praag. Daarna wordt het helaas allemaal wat minder en zeurt de film nog een half uur door.
Civillian Supreme
Veel van verwacht, mede vanwege de cast maar oei wat is dit matig zeg!
Eigenlijk is alles slecht en Russo onwaardig. Duurste Netflixfilm?! Dat zit iig niet in de cgi, sowieso ziet het er uit als een duurdere tv film.
En ik hou best van een hersenloze actiefilm, of eentje met een dikke knipoog, of een simpele popcornfilm maar dan heb ik wel 1 eis, dat deze vermakelijk is. En zelfs dat had ik bij deze niet, de actie was repetetief en het verloop van de film saai en voorspelbaar.
Wonderlijk genoeg afgekeken maar ik heb meermaals de gedachte gehad om deze uit te zetten. Een ding is duidelijk, de laatste zoveel jaar zijn de mensen makkelijk vermaakt met dit soort rommel.
Bxian32
Ik was aangenaam verrast. De film pakt van begin tot eind. Ik had wel wat twijfels over Gosling in de hoofdrol maar hij doet het echt perfect en past goed in de rol. Goeie actie en leuk dat Ana de Armas een welverdiende grotere rol heeft. Vond het bij James Bond al jammer dat die daar zo beperkt was. Chris Evans doet het ook erg goed.
Bxian32
2e deel is al aangekondigd
joolstein
The Gray Man is nog maar net uit, maar Netflix heeft nu al een vervolg aangekondigd. Naast de vervolgfilm, met opnieuw Ryan Gosling in de hoofdrol, wordt volgens Deadline ook gewerkt aan een spin-off.
Ryan Gosling tekent voor rol in vervolg op nieuwe Netflix-film The Gray Man | Films & Series | NU.nl
macrobody
Netflix heeft nu ook door dat de meerderheid niet zit te wachten op politiek correcte films, maar dat men naar films kijkt om te worden geamuseerd. En ik zie graag films met over de top actie, leuke one-liners en goed acteerwerk. Daar voldoet deze film aan dus een dikke 4 sterren. Laat het vervolg maar komen!
Enkele off topic berichten over uitgeschreven gebruiker verwijderd.
UmbraVitae
Dat is nu ook kort door de bocht, jij mag en kan iets rommel vinden, maar dat is geen algemeen feit/waarheid, gewoon jou subjectieve mening. Smaken verschillen en dat is maar goed ook.
UmbraVitae
Kan je hier wel volgen, alleen al omdat Gosling, niet meteen dé actieheld fzo is en veelal in het genre drama, misdaad,...circuleert en dat vaak sterk doet. Vond hem in deze actiefilm een zeer positieve verrassing en verademing.
Gish
Bij het smijten met 200 miljoen dollars zijn de makers vergeten ook een scriptschrijver in de arm te nemen, die deze onzinnige en onwaarschijnlijke actiefilm spanning en een goed verhaal had kunnen brengen. Tussen alle achtervolgingen, ontploffingen en geweldsexplosies zit een enorme bal ijle lucht. De sterrencast, met een nogal ongeïnspireerde Gosling, probeert er nog het beste van te maken. Maar het vervolg komt er aan. Goed nieuws voor de liefhebbers van deze no-brainer.
Kondoro
Wel leuk dat 'Gosling' mee gaat naar deel twee.
De Russo Brothers waren op zich wel goed in de MCU, al denk ik dat ze daar hulp kregen van Kevin Feige en een duidelijke visie. Daarbuiten is het wat minder, al doen ze het niet slecht. Extraction op Netflix was wel leuk en The Gray Man volgt die kwaliteit wat. Maar ipv Kevin Feige met zijn visie is het nu Netflix die eerder entertainment voor het scherm in de huiskamer wil brengen en geen creatieve bioscoopfilms op het grote doek.
De film hangt wat aan elkaar van de clichés en heeft weinig memorabele karakters. Er blijft weinig hangen moet ik zeggen. Gelukkig deze wel in de bioscoop gezien waar de actie toch wat meer tot haar recht komt. Tegenover het gebrek aan creativiteit en originaliteit heb je wel een cast en budget om de film op te trekken. Het is een amusante actiefilm. Benieuwd hoe het uitdraait met hun plannen voor een franchise, want ik vond Extraction ook wel leuk maar was die ondertussen al grotendeels vergeten.
Rimmshot
Zo veel bombarie om helemaal niks. But film,zonder verhaal. Next,maar geen vervolg hopelijk
cor1946
Wat slecht niet te geloven. Het verhaal en acties verschrikkelijk. Gosling heeft nog een hoop te leren, die kan er helemaal niks van. Na goed 1.5 uur afgezet. Dan maar vrouwen voetbal kijken. Wat beter is.
lang pee
Het enige voordeel van de film, heb een bromazepam minder moeten nemen voor het slapen gaan, waarvoor dank. Deze film is maar matig onthaalt, en ik begrijp waarom, gewoon onzinnige platte actiefilm, en Ryan Gosling is terug van lang niet geacteerd, niet dat hij geen goede acteur is, maar de film is barslecht, slaapverwekkend.....
Angel9999
Ik lees met verbazing de 3 laatste comments. Wow. Wat kunnen smaken verschillen zeg en al helemaal bij deze actiefilm. Ik ga jullie comments niet weerleggen. Ieder zijn ding toch?
Ik ben in ieder geval erg blij dat er inderdaad een vervolg komt met wederom Ryan Gosling in de hoofdrol.
Kondoro
Dan zal ik maar niet naar het laatste bericht van 'joolstein' gaan, dat is slecht nieuws voor je

Dit zijn de vijf best beoordeelde Netflix Original-films van dit jaar

Netflix heeft grootse plannen voor 'The Gray Man': Vervolgfilm en spinoff aangekondigd

Eerste recensies van 'The Gray Man' niet positief

Problemen rondom 'Aquaman'-rol Amber Heard niet door Johnny Depp | MovieMeter Update

Gladbeck: Das Geiseldrama

Navalny
Documentaire, 2022

The Velvet Underground
Documentaire / Muziek, 2021
ciagebaseerd op boekontvoeringhuurmoordenaaragentrogue agentoil companyhuntedex-cia agentnetflix original