Genre: Drama / Romantiek
Bekijk via MUBI
Bekijk via CineMember
Te zien in 7 bioscopen
Plot Faa Yeung Nin Wa
"Feel the heat, keep the feeling burning, let the sensation explode."
In het Hongkong van 1962 worden meneer Chow en mevrouw Chan buren. De eerste toenaderingspogingen tussen hen komen tot stand als ze beseffen dat hun echtgenoten waarschijnlijk een affaire met elkaar hebben. Ze beramen een wraakcomplot en beginnen een relatie met elkaar, die een grote onzekerheid is. Maar kan hun relatie bestaande uit behoefte en verlangen stand houden?
Chow Mo-Wan
Mrs. Koo
Mr. Koo
Mrs. Chow (stemrol)
ikkie01
Waanzinnig mooi in beeld gebracht met perfecte muziek. Goed geacteerd en ondanks het moeilijk te volgen verhaal heb ik dit meesterwerk ademloos uitgekeken.
Jasper72
Héél mooi gefotografeerd en héle mooie score waardoor er een fantastische sfeer wordt neergezet. Het verhaal is wel ondergeschikt gemaakt aan de beelden. Dat vond ik minder, om even een kritiekpuntje te uiten.
vinnie2000
superfilm, en wat een muziek! ben niet eens dat verhaal ondergeschikt is aan de beelden. het zijn juist de beelden die het verhaal vertellen, vrijwel zonder dialoog, pure cinema
goongumpa
Wong haalt zijn trukendoos boven. De technische hoogstandjes in combinatie met de verbluffende cinematografie van Doyle en de prachtige muziek leiden tot een perfect vormgegeven film.
Het moet je echter maar raken... En dat lukte bij mij niet zo best, want ik kreeg nauwelijks binding met de hoofdpersonages.
Desondanks heb ik zeker wel de film van genoten!
Near_Dark
'k Heb hem gezien in een 6 jaar oude opname op VHS van Nederland 2, die er nog opmerkelijk goed uitzag.
Hmmm...
Ok, het is een héél intiem filmpje met een ergerlijk traag tempo, maar da's vrij normaal voor Oosterse films.
Je voelt duidelijk de aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonages, da's goed.
Hij is bijna volledig binnenskamers opgenomen, gelukkig zijn er op't einde enkele prachtige buitenscènes.
Je zit constant te hopen dat de hoofdrolspelers elkaar in de armen zullen vliegen, maar helaas, het verhaal volgt meer wat er in't échte leven zou gebeuren...
De kamer die Chow huurt om in alle rust te kunnen schrijven en ze elkaar ontmoeten heeft het nummer "2046", da's niet toevallig een hint naar zijn volgende film...? Misschien krijgen we daarin te zien wat er zich na die taxirit afspeelt...?
Hopelijk is die meer zoals ze op Jim-TV soms zeggen: Hell yeah, finally some action.
6,5/10
Een onderhoudend, mooi liefdesdrama,
voor cinefielen zeker de moeite om één keer te zien.
niethie
Misschien had het een beter idee geweest als ik eerst deze had gezien, in plaats van 2046 want dit was wat mijn betreft op alle vlakken een stapje terug. Vooral visueel gezien is dit toch echt een pak minder, veel mooie shots, passend gebruik van slowmotion ook weer en bijzonder sfeervolle beelden, vooral die in de open lucht. Subtiel gebruik van muziek, vooral dat stukje wat telkens werd herhaald op belangrijke momenten, emotionele hoogtepunten, werkte heel goed. De relatie was ook mooi uitgewerkt, heel rustig en ingehouden, met weer een tragisch uitgangspunt en een licht mysterieuze inslag. Had alleen telkens het gevoel het allemaal al eens eerder/beter gezien te hebben, haal zijn meesterstatus er dan ook niet meteen uit. Misschien een typisch voorbeeld van een groeiertje, zal hem over een maand ofzo, samen met 2046 eens herkijken want heb toch wel het idee dat ik ook hier weer veel moois heb gemist.
3,5 sterren
darkerist
Hmm.. heb beide gezien maar "in the mood" gaat qua gevoel wel dieper.. althans bij mij. Beide topfilms natuurlijk, maar heerlijk hoe de kwelling en pijn wordt weergegeven in deze film
stefan dias
Dat is het. Die focus op het kwellende verlangen maken deze toch iets eenvoudiger oml te volgen. daar had ik in 2046 wel wat last mee. Ik ben niet zo dol op films waar je de handleiding bij moet lezen.
Leland Palmer
Erg mooi. Een film met een langzaam tempo, maar regisseur Wong pakt het goed aan allemaal. Een mooi staaltje muziek (prachig, die strijkers) en visueel imponerende beelden die ervoor zorgen dat dit langzame tempo geen probleem is.
Een filmpje die het ook vooral moet hebben van de eigen invulling van de kijker. Veel momenten waar de camera in slow-motion langs de twee hoofdpersonages gaat en we ze eigenlijk alleen maar zien zitten... en denken. Het was voor mij meeslepend genoeg om me in te leven in de personages en in deze stille momenten mijn eigen invulling aan het verhaal en hun gedachten te geven.
Beide hoofdrolspelers leveren uitstekend werk af. De scénes dat ze beide langs elkaar heen lopen in dat steegje met die trap, wanneer Cheung steeds noedels koopt zijn prachtig. Die regen, de muziek, de slow-motion, de dromerige beelden. Heel mooi gedaan. Een minpunt vond ik die Spaanse muziek, die we vooral naar het einde toe horen. Dat paste er totaal niet in wat mij betreft.
Ik vond vooral het eerste (dikke) uur heel erg mooi. Het laatste half uur ook, alleen werd het op een gegeven moment wat onduidelijk met dat geschuif van plaats en tijd. Maar ik ga de film zeker nog een keer zien, dus ik ga er vanuit dat het dan allemaal beter op z'n plaats valt.
wendyvortex
Beter laat dan nooit ook maar eens deze film gekeken.
Mooi liefdesdrama dat kitchensink-drama afwisselt met mooie sfeervolle beelden.
Echter van een film die het zo ontzettend goed doet in allerlei toplijsten had ik misschien net iets intenser verwacht...of iets verassenders.
Zeker niet slecht, maar geen bij-je-strot-cinema.
dave
Vrij overgewaardeerde film.
Wai en Cheung spelen erg ingetogen, doch overtuigend. Hun samenspel vormt duidelijk de steunpilaar, waarop alles rust. Heel natuurlijke en weinig geforceerde gesprekken, af en toe wat subtiele humor en veel onderhuidse spanning.
Het oogt allemaal zo lekker luchtig en vlot, maar het zit ook slim ineen. Ik hield wel van de 'alternatieve' wendingen aan bepaalde situaties, of hoe je meermaals op het verkeerde been wordt gezet door de 'oefenscènes' Daarnaast ook leuk hoe Meneer Chan en Mevrouw Chow nooit in beeld worden gebracht.
Maar hoe langer alles duurde, hoe minder indrukwekkend het aanvoelde. Die laatste paar sprongen in tijd en ruimte mochten wat mij betreft achterwege worden gelaten. Moest er nu per se drie jaar bijgeteld worden? En ook datzelfde viooldeuntje begon wat tegen te steken. De muziek is wel mooi, maar om dat dan uit te buiten door het tig keer af te spelen..
Leuk om eens gezien te hebben, maar dat is het dan ook.
3,00 (3,25)
Ramon K
Beste film van de afgelopen 10 jaar wat mij betreft.
Fikret8
mooie sfeervolle beelden
Is alweer een paar jaar terug dat ik de film heb gezien, maar voor zover ik het me nog kan herinneren: 1 op 1 kopie van de Alain Resnais film Last Year At Marienbad.
pippo il buffone
Weergaloze cinematografie,geniale muziekkeuze,uitmuntende sfeerschepping,als gegoten zittende jurken van Cheung
goed acteerwerk,en een verhaal dat eeh...de tijd neemt
.De hamvraag is natuurlijk:waarom ne*ken die 2 niet?Je hebt de Di Caprio en Winslet van Kantonees sprekend China tot je beschikking en er gebeurt niets?Natuurlijk hoeft het voor mij niet expliciet in beeld gebracht te worden,maar het probleem is juist dat Wei expliceert dat ze het niet doen,ze zijn immers niet "zo"
.Lijkt op een flauwe gimmick:een film die over sexuele aantrekkingkracht gaat en die dan ontkent.
@Ramon K: kunt u alleen maar TSPDT nablaten of heeft u ook nog een eigen mening?
@ Fikret:
Ramon K
Reageer niet zo achterlijk man! En what the fuck is een TSPDT?
Ramon K
Aha, they shoot pictures don't they (website)
Ik schreef hier al in 2006 (!!!):
Bij mij niet hoor: de scene bij het tempelcomplex bevat voor mij exact dezelfde fijne esthetische lading als het voorafgaande. Ik vind het een prachtig eind. Fa Yeung Nin Wa is voor mij nog steeds 1 van de beste films (misschien wel de beste film) van de afgelopen 15 jaren.
Je bent dus nogal een ziemelkees!
pippo il buffone
Nice try.Helaas voor jou bestaat TSPDT al sinds....2002
,dus je verdediging is niet geheel waterdicht.Maar goed,ook vrijheid van meningsloosheid is toegestaan in dit land.
Nice try.Helaas voor jou bestaat TSPDT al sinds....2002
Die lijst, 21st Century films, bestaat slechts een paar jaar (als aanvulling op de 1001 filmlijst). Die gasten van die website hebben dus MIJN mening overgenomen, wat niet zo gek is hoor want ik heb een FANTASTISCHE mening.
Black Math
Een tijdje terug 2046 gezien, die niet helemaal bevallen was. Vandaag de herkansing voor Wong Kar Wai. In chronologie blijkt dit dus voor 2046 te spelen, dus wellicht had ik ze beter andersom kunnen zien.
Aardige film. Ik moet zeggen dat ik niet veel heb met de jaren 60, maar de sfeer in de film beviel me al een stuk beter dan in 2046. De beelden waren overwegend erg mooi, met name de beelden in zijn nieuwe gebouw en in Cambodja. De hoofdpersoon vond ik een stuk sympathieker dan in de opvolger, al moet ik zeggen dat mijn begrip voor hem in 2046 groter zou zijn geweest als ik deze eerst had gezien.
Het strijkerswalsje was erg passend, maar werd wel iets te vaak herhaald naar mijn zin.
Op dit moment krijgt de film 4 sterren van me, maar ik heb erg het idee dat dit kan groeien bij een herziening. Dat geldt denk ik ook voor 2046, die toch ook op de herzieningslijst komt.
Lord Flashheart
Zeer matig, maar iets beter dan zijn opvolger 2046.
Die film heb ik jaren geleden gezien en dat was echt een oefening in geduld. Vreselijk koud, klinisch en gespeend van enige dialoog. Gelukkig is de sfeer van In the Mood for Love beter te pruimen. Wong gebruikt veel warmere kleuren en een aangename score. Nat King Cole - Quizas, Quizas, Quizas - en het strijkorkest weten een heerlijk jaren '60 gevoel op te wekken. Nu heb ik geen referentiekader, maar het viel me op hoe Westers het Hong Kong van de jaren '60 al moet zijn geweest.
Maar goed, een leuk sfeertje is nog geen goede film. Hoewel de karakters iets menselijker zijn dan gewoonlijk in Aziatische arthouse cinema, blijft het toch een saaie bedoening. Na het eerste half uur had ik het eigenlijk al gezien en was het wachten op de aftiteling. De spanning tussen So en Chow kan onmogelijk de hele film dragen, laat staan met die rare tijd sprongen aan het einde. Daar had ik toch iets meer verhaal verwacht.
En van een paar cinematografisch mooie beelden wordt ik ook niet warm of koud. Als ik plaatjes wil zien koop ik wel een prentenboek. Wat dit in een film top-250 doet is mij een raadsel. 2**
Ramon K
En als je nu wel van mooie plaatjes, ingehouden emoties en een lekker sfeertje houdt? En de formule verhaaltjes uit Hollywood niet uit kunt staan (lees dan een boek!)?
Dan is dit een geweldig alternatief!
Nee hoor, zelfs dan wordt het allemaal veel te veel uitgerekt.
Lord Flashheart
Het sfeertje is ook wel goed; dat is juist het enige goede aan de film.
Misschien is een prentenboek wat overdreven, maar een rondje door een fotogalerie maken is toch zeker gelijkwaardig aan deze film.
Ramon K
De film raakt mij juist emotioneel. Een rare nostalgische waas hangt over de film heen en het liefdesverhaaltje doet ook wat met me. Bovendien lijken de beelden ooit te dansen op het ritme van de muziek. Ik ken bijna niets mooiers in de cinema.

Jagten
Drama, 2012