• 9.379.224 stemmen

Met onder meer: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-wai en Ping Lam Siu

Gesproken taal: Kantonees, Frans en Spaans

Releasedatum: 15 maart 2001

Plot Faa Yeung Nin Wa

"Feel the heat, keep the feeling burning, let the sensation explode."

In het Hongkong van 1962 worden meneer Chow en mevrouw Chan buren. De eerste toenaderingspogingen tussen hen komen tot stand als ze beseffen dat hun echtgenoten waarschijnlijk een affaire met elkaar hebben. Ze beramen een wraakcomplot en beginnen een relatie met elkaar, die een grote onzekerheid is. Maar kan hun relatie bestaande uit behoefte en verlangen stand houden?

Su Li-zhen - Mrs. Chan

Man Living in Mr. Koo's Apartment

Mrs. Chow (stemrol)

Ramon K

Ik verhoog mijn stem naar 4,5 sterren. Deze film blijft maar door mijn hoofd spoken. Wong

Kar-Wai vertaalt een simpele emotie met grote kracht naar het beeldscherm. En die muziek...

avatar van Yak

Yak

En die muziek...

Dom-dielink-diedom.

Thanks!

avatar van jay73

jay73

gimli en Ramon, het doet me goed te zien dat jullie ook aan het opwaarderen zijn geslagen. Zoals Ramon zei, is dit een prachtige film die nog lang in je hoofd blijft hangen.

Ik ga hem binnenkort weer 'ns kijken.

avatar van gimli f

gimli f

gimli f schreef:...snel nog eens kijken en dan zal ik op zeker het cijfer ophogen naar een 4,5 (en wordt het een van de tien mooiste films die ik tot nu toe heb gezien)!

Vergeten te doen...

bij dezen dus.

Verder had ik wel verwacht dat ook Ramon en FK deze mooi zouden vinden.

avatar van FisherKing

FisherKing

Dit is idd een film voor opwaardering itt tot het afschuwelijke geweld bij FC. Ik ga iig naar een 4.5

avatar van dttom

dttom

Fk mag je mij uit leggen wat FC hier mee te maken heeft?

avatar van Pablito

Pablito

Over goeie cinema gesproken, he Ramon

Zeer zekers!

avatar van wackyboy

wackyboy

Mooie film met een orgineel uitgangspunt. Vooral het feit dat er veel aan de verbeelding over gelaten wordt is erg goed gedaan en op een bepaalde manier vond ik de beelden en vooral de kleuren erg mooi.

Was even in de war toen ik de DVD in het apparaat stopte (ben meer een DVD kijker dan een bioscoop ganger eerlijk gezegd, wat hier vast een beetje vloeken in de kerk is), omdat je bij de taalkeuze moet kiezen tussen Kantonees en Mandarijn. Ik heb uiteindelijk voor Kantonees tekozen, maar ik ben benieuwd of ik er achter was gekomen als ik Kantonees nagesychroniseerd in het Mandarijn had zitten kijken.

avatar van starbright boy

Bijzondere film. Veel suggestie en weing expliciet. Erg originele beelden. Mooie kleuren. Goed gekozen muziek. Maar het correcte gedrag tussen de twee geliefden (dat het spannend maakte) werkte voor mij ook wel afstandscheppend. Het deed me wat minder dan ik hoopte.

avatar van jay73

jay73

starbright boy schreef:

Daar moet je natuurlijk wel doorheen kijken: er is sprake van een cultuurkloof vergeleken met onze huidige, westerse normen en waarden. Ze konden natuurlijk niet zomaar hun hart volgen. De sociale controle was te groot, de maatschappij zat nog vol met taboes.

En DAT maakt de film juist zo interessant vind ik: enerzijds het heftige verlangen naar elkaar, anderzijds de culturele drempels die in de weg staan.

avatar van starbright boy

Dat snap ik natuurlijk wel. Het maakte de film wel interessant, maar meer met mijn hoofd dan met mijn hart zeg maar.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Aparte film, soms iets te langzaam en een beetje wazig want waarom speelt het einde zich in Cambodja af, dat had helemaal geen functie? Erg mooi vond ik dat je de overspelige man en vrouw nooit vol in beeld ziet, die man zelfs helemaal niet meen ik, zo blijf je echt gefocused op de hoofdrolspelers (en dan haal je al die Chinezen tenminste niet door elkaar, he Toine en Willy ). Ook erg mooi camerawerk. 3,5*

avatar van Sjan

Sjan

Moet je er vooral zo'n smiley bijzetten boordappel. Film schetst idd een mooi beeld over geheime en onmogelijke liefde. Enkele prachtige shots en idd de terugkerende muziek bij de slowmotion scenes zijn erg goed. 3.5*

Wong

En vooral het plotselinge einde. Weergeloos mooi. 5*

avatar van FisherKing

FisherKing

Zo is de meester die zich Kar-Wai Wong noemt !

Ik ga trouwens na herziening ook voor de totale puntenscore.

Fijn Sinterklaas-cadeautje van Canvas

Redlop

Inderdaad...mooiste romantische film ever!

Nou ja...in ieder geval één van de...

avatar van Diesel

Diesel

Adembenemende en originele drama met een geweldige score en goed staaltje acteerwerk.

Al het nodige over deze film is al gezegd dus ik laat het hier maar bij.

Voorlopig 4 sterren.

avatar van electic

electic

Het was inderdaad een bijzondere film. Vooral het camerawerk en de muziek waren bijzonder sfeervol en erg mooi.

Desondanks kon de film vanwege de het ingehouden gedrag van de hoofdpersonen mij niet geheel omarmen.

3,5 ster

Zeer mooi. Blijft vast een tijdje in m'n gedachten zitten, deze film.

Prachtig pijnlijk in beeld gebracht af en toe dat langs elkaar heenlopen op de trap naar de mie-verkoper

Zo zaten er wel meer fijne momenten in. Had af en toe wel een beetje moeite met het liefdesverhaal. Niet geheel duidelijk op sommige momenten, maar goed, het is ook niet echt een film die het van z'n verhaal moet hebben.

De soundtrack behoort met Hable con Ella wel tot de beste die ik de laatste tijd gehoord heb. Die strijkers.....en dan ook nog Nat King Cole...snif.

Ramon K

Volgens mij is het toch een vrij eenvoudig en duidelijk verhaal kos. Zeer ontroerend ook. Visuals, muziek en sfeer zijn inderdaad van een zeldzame schoonheid.

Ramon K schreef:

Volgens mij is het toch een vrij eenvoudig en duidelijk verhaal kos.
Mwa, was af en toe toch wel in de war. dan weten ze opeens dat hun partners vreemd gaan, dan wijzen ze elkaar af, maar ook weer niet. Die dubbele scene bijvoorbeeld als ze terug komen van het etentje. En ze ontwijken elkaar een hele tijd, en dan gaan ze opeens wel vaak met elkaar uit, zo maar. Dat soort dingen

Redlop

De obligate gesprekken zijn ongekend mooi. Over de handtassen, stropdassen, rijstkokers. De verborgen woorden daarachter dus.

avatar van kees

kees

Had grote verwachtingen van deze film maar vond 'em teleurstellend. Snelle overgangen van (teveel) scènes in die smalle gang. Werd onduidelijk en saai. Mooie muziek en mooie jurken met hoge kraagjes, dat dan weer wel. Tikkie te weining voor een topnotering.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Ik vond vooral het eerste uur bijzonder indrukwekkend. De sfeer, muziek en acteerprestaties waren echt om van te smullen. Helaas begint Kar-Wai het drama naar het einde toe wat te overdrijven, al vond ik het einde dan weer wel erg aangrijpend.

Absoluut 4 sterren waard.

avatar van Ghola

Ghola

Na herziening ga ik voor de maximale score. Een weergaloos mooi, ontroerend verhaal. Jammer dat sommige mensen moeite hebben om door de cultuurverschillen die deze film zo mooi laat zien heen te prikken, voor mij had de prachtige schets van het Hong Kong in de jaren 60 juist een enorme aantrekkingskracht.

kos schreef:

Op de DVD vertelt Kar-Wai dat het verhaal op sommige momenten inderdaad verwarrend kan zijn voor Westerse mensen. Zo kan je veel tijdssprongen herkennen aan het voedsel dat in de keukens aanwezig is. Het ene moment eten de mensen Aziatische groenten die enkel in juni/juli verkrijgbaar te zijn, en dan staan er weer potten met groenten uit de winter. Daar kunnen wij natuurlijk onmogelijk achter komen.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Met dank aan Moviemeter eindelijk deze film gezien. Prachtig ingetogen acteerwerk van Tony Leung en Maggie Cheung, er wordt een mooie sfeer neergezet, en ook de muziek van Umebayashi Shigeru (of Mike Galasso) is geweldig, net als de liedjes van Nat 'King' Cole.

Heb daarna alle verwijderde scenes en de B-rolls gekeken, evenals een "alternatief einde". Weet echter niet of dit wel zo verstandig was...

Zeker 4*

avatar van Ghola

Ghola

Narva, mag ik vragen waarom dat niet zo verstandig was, aangezien ik ze zelf nog niet bekeken heb?