• 9.378.922 stemmen

Met onder meer: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-wai en Ping Lam Siu

Gesproken taal: Kantonees, Frans en Spaans

Releasedatum: 15 maart 2001

Plot Faa Yeung Nin Wa

"Feel the heat, keep the feeling burning, let the sensation explode."

In het Hongkong van 1962 worden meneer Chow en mevrouw Chan buren. De eerste toenaderingspogingen tussen hen komen tot stand als ze beseffen dat hun echtgenoten waarschijnlijk een affaire met elkaar hebben. Ze beramen een wraakcomplot en beginnen een relatie met elkaar, die een grote onzekerheid is. Maar kan hun relatie bestaande uit behoefte en verlangen stand houden?

Su Li-zhen - Mrs. Chan

Man Living in Mr. Koo's Apartment

Mrs. Chow (stemrol)

neo

Ik heb 'm pas gezien in mijn filmhuis. Ik vind de film wel goed; veel prachtig camerawerk, goeie muziek en een goed verhaal.

avatar van jackie

jackie

Alles is perfect aan deze film.

Een meesterwerk !

avatar van narva77

narva77 (crew films)

En dit is nog een film die ik wel wil zien!

Goeie film, maar ik begrijp niet zo goed dat 'ie door sommigen als meesterwerk wordt gezien. Daarvoor vind ik het verhaal toch echt te mager.

avatar van jackie

jackie

Wat is er dan te mager aan het verhaal ?

Er gebeurt te weinig vind ik.

neo

dat is wel waar, maar de weinige dingen die gebeuren worden mooier door de prachtige beelden en muziek.

avatar van Stephan

Stephan

Ik schreef in de Varagids hierover:

Als filmmaker heb ik me zitten vergapen. Het is heel poëtisch en artistiek gemaakt. De overspelige man en vrouw komen nooit helemaal in beeld. Af en toe zie je een nek en been. Hoe ze ertoe gekomen zijn of hoe ze eruit zien is ook niet interessant, het gaat om het gegeven.Veel is dus aan de verbeelding overgelaten. Toch is het geen ontoegankelijke film, maar je moet er voor open staan.

Iedereen die het gevoel van onbereikbare liefde kent zal geraakt worden...

Ik schreef

Dan heb ik waarschijnlijk jouw stukje gelezen (?).

avatar van narva77

narva77 (crew films)

We hebben bekende personen in ons midden; Stephan en Hugohei doen allebei iets met films

Oja enne natuurlijk ene Jordy, over de hele wereld bekend.

avatar van Goodfella

Goodfella

Sja...

Hoewel het camerawerk en de muziek werkelijk verbluffend mooi zijn raakte de film me eigenlijk nergens. Ik verwachtte er misschien dan ook iets teveel van, viel een beetje tegen dus.

gimli f

Mooie film, subtiel gemaakt en gefilmd...

Erg mooie muziek, vooral dat klassiek-getinte stuk. De kracht van het repeterende is ook erg goed...die vertraagde beelden steeds, die maken het echt mooi. Goed dat ik deze heb gezien. Mooi!

avatar van jay73

jay73

Mooie film, subtiel gemaakt en gefilmd

Ik wist niet dat Dwarves zo gevoelig waren, maar gimli je hebt gelijk! Deze film is werkelijk een pareltje! Zo komen ze niet uit Hollywood rollen.

(zucht)....

Gaan we dat weer krijgen...

Heb ik net zo mijn best gedaan om mijn Dwarf-zijn een ietwat diepere, serieuzere dimensie te geven, krijg je weer te horen dat van jou weinig diepte te verwachten was...

Maar ik leg het een keertje uit: mijn Dwarf-zijn komt vooral voort uit mijn lengte, mijn liefde voor "raw meet ripe off the bone" en mijn baardigheid... eehh, mijn waardigheid.

Voor de rest houdt ik zeker wel van een mooi stukje ernst, of zelfs romantiek... mits integer gedaan.

gimli f

Zwoel, hypnotisch, intiem, subtiel en erg sensueel!

Even reagerend op kappeuter:

het verhaal is echt niet magertjes, het is juist een sterk psychologisch, intiem portret.

Wellicht houdt jij niet zo van dat soort werk (ook Die todliche Maria is volgens jou behept met mager verhaal...)?

gimli f

OK, heb alweer een flink stuk gekeken en het valt me nu pas echt op hoe zinnenprikkelend en subtiel de film is...

Hoe de rook omhoog kringelt, hoe de jurken perfect passen bij het behang en de gordijnen.

Het allermooiste:

we zien ze vaak aan het eten, steeds dus op de meest intieme momenten.

Vooral als ze in het mooie donkerbruin getinte restaurant eten, worden ze vooral bekeken door een soort raampje in zo'n restaurantmuur...alsof we hun intiemste momenten net niet mogen zien.

Nogmaals:

snel nog eens kijken en dan zal ik op zeker het cijfer ophogen naar een 4,5 (en wordt het een van de tien mooiste films die ik tot nu toe heb gezien)!

En dat klassieke stuk (is dat nou viool of cello, kom ik net niet achter)? Dat blijft maar hangen bij mij... weet iemand hoe dat heet, van wie dat is en op welke cd dat staat?

neo

Yumeji's Theme heet het nummer is van Umebayashi Shigeru en is alleen te vinden op de orginele soundtrack.

neo schreef:

Yumeji's Theme heet het nummer is van Umebayashi Shigeru

wow, thanks

en is alleen te vinden op de orginele soundtrack.

oh...

Zal ik waarschijnlijk wel nooit verkrijgen dan- of is het via kazaa te downloaden stiekem?

Ben verder nog wat vergeten te zeggen over de film:

deze film is zo subtiel, schoon... dat iedereen die van de Kieslowski's houdt of van andere werkelijk schone films, deze absoluut gezien moet hebben!

Pablito

Bij mijn weten ligt de soundtrack gewoon in de winkel.

neo

Bij speciaalzaken is deze cd wel te krijgen.

(lag ooit zelfs bij de frs) Maar reken wel op een bedrag van boven de 20 euro want arthouse film soundtracks zijn vaak wat duurder.

neo schreef:

Een kleine 15 euro bij play.com (inclusief verzendkosten)...

gimli f schreef:

En de rest van Wong Kar-wai,

en de films van Zhang Yimou,

en, en,...

in de winkel

Pablito

In diezelfde winkel koop je ook maar ineens de DVD, want die is zeer aan te raden.

Ongelooflijk mooie film.

Ik durf alleen vandaag niet meer te stemmen.

avatar van goga

goga

waarom niet?

FisherKing

Het is wat met huur-dvd's.

Het menu'tje voor taal en ondertitel keuze functioneerde niet eens op de dvd-speler . Achter de PC lukte het op een of andere manier wel. Resultaat was wel dat ik de film in de Franse taal heb gehoord (wat erg weird was) met Nederlandse ondertitels. Het was wel een voordeel om te kunnen horen waar de ondertitels tekort schoten.

Film is prachtig, voorlopig een 4. totdat ik een normale dvd in handen krijg.

avatar van Ramon K

Ramon K

Stephan schreef.....Iedereen die het gevoel van onbereikbare liefde kent zal geraakt worden...

Precies! Dat 'onbereikbare', de intimiteit, het integere......dat is zo mooi gedaan in deze film. Je kunt zoveel gevoelens lezen in de ogen van de twee hoofdrolspelers; prachtig geacteerd. Tel daar de mooie muziek en de sfeervolle beelden bij op, en je krijgt een heel mooi resultaat. 4 sterren!

Helemaal mee eens.....

avatar van gotti