Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 oktober 2019
Bekijk via Netflix
Plot Joker
"Put on a happy face."
Gotham City in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als 'de Joker'. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Randall
Gary
Hoyt Vaughn
- 20220 berichten
Ontzettend goede acteur hoor, die Leto .
Mwoh. Wisselt een aantal goede rollen af met een dozijn belabberde.
- 20220 berichten
Tja, the hangover wordt niet voor niets vrij goed gewaardeerd voor een komedie.
Dat zegt niet zoveel. De meute heeft een wanstaltige smaak.
- 11964 berichten
Het is toch eigenlijk te bizar voor woorden dat het filmpubliek (de interviewster voorop) het moeilijk vindt, dat ze bij zichzelf ontdekken dat ze empathie voelen voor een bad guy. Zo plat en simplistisch zijn de films kennelijk geworden, terwijl in de echte wereld elk mens goede EN slechte kanten heeft en ambivalente gevoelens juist de norm zijn. Begrip voor de ander is juist gebaseerd op dat besef.
YouDrunkGoHome
Lees voor de grap even deze ‘recensie’ en dan vooral de laatste 2 alinea’s...
- 11964 berichten
Lees voor de grap even deze ‘recensie’ en dan vooral de laatste 2 alinea’s...
Tja, nu Hollywood zelf in een grote copy cat machine is veranderd, kun je van hun publiek nauwelijks ander gedrag verwachten.
martijnk
9.6 op imdb alleen maar omdat het over de joker gaat en nog steeds fanboy votes over heath ledger
Meeste voters op IMDB hebben heel die film nog niet eens gezien lol
thunderball
Hier heeft ook al iemand kennelijk gestemd. Is de film al aan de pers of elders vertoond?
Joker Box Office Trackign Suggests A Big Weekend – /Film - slashfilm.com
De verwachtingen zijn gunstig, maar ik verwacht alsnog een stortvloed van schijt hier op MM.
Joker Box Office Trackign Suggests A Big Weekend – /Film - slashfilm.com
Hoezo verwacht je een stortvloed aan schijt? Lijkt me juist een film die het zowel bij superhelden fans als bij liefhebbers van ‘de betere film’ goed gaat vallen.
John Milton
Ik help het je hopen. Maar de actiezoekers met weinig geduld voor drama die een spektakel verwachten dan?
Hoezo wel?
Aan de hand van de trailer verwacht ik meer karakterstudie dan actiefilm. Heb ik het mis?
- 11964 berichten
Ik verwacht een beetje van beide maar we zullen zien!
Ik verwacht helemaal geen spektakel. Sterken nog, ik hoop van niet.
bart007bond
Vind de trailer erg saai, lijkt mij meer een psychologische film worden dan een film als dark knight of suicide squad
Uier
- 2006 berichten
Ik hoop (en verwacht ook) dat de film een psychologische insteek heeft in tegenstelling tot die platgeslagen clichématige superhelden stuff waar we de afgelopen decennia mee dood zijn gegooid.
Graaf Machine
Man, wat heb ik hier toch ongelooflijke zin in. Mezelf eerst nog even door Ad Astra en Rambo Zoveel doorworstelen en dan kan ik hier naar uitkijken !
SOAD
Juist de reden waarom deze film mij zo aantrekt. Superhelden marvelfilms genoeg. Heb daar sowieso al niks mee overigens.
- 11964 berichten
Rambo zal geen worsteling worden, maar die Ad Astra ziet er best saai uit. James Gray is nu ook niet bepaald een hoogvlieger.
Koekebakker
Festival inderdaad. Venetië. Ik was behoorlijk onder de indruk. John Milton heeft gelijk dat het geen spektakel- of superheldenfilm is, maar een grimmige (soms gewelddadige) karakterstudie en maatschappelijke analyse. En echt geweldig geacteerd. Oscarnominatie voor Phoenix op zeker.
Ik had Ema de Gouden Leeuw het meest gegund, maar die is wel erg love-it-or-hate-it. Daarna kwam voor mij een rijtje met andere favorieten, waaronder deze.
Die 9,6 op imdb gaat uiteraard zakken, maar de reacties in Venetië waren wel heel erg goed hoor. En ook in Toronto, begreep ik.
Graaf Machine
Alles SF wat er saai uitziet is voor mij een must see. Al weet ik dat het weer een klotenep wordt, ik moet het gewoon zien.
En nu met Brad Pitt, verwacht ik er zelfs iets van, dus wordt het een heel erg graag see.
nathaniel177
Ik denk dat je het over Ad Astra hebt?
Graaf Machine
Eh ja, verkeerde filmtopic. Nou ja, kan het nu niet meer weghalen.
Nicholas
Kan ook aan de rol liggen. De scriptschrijvers, de regisseur. Acteren kan hij. Dan denk ik aan Requiem of Lord of War.
- 20220 berichten
Juist in Lord of War vind ik hem echt tenenkrommend. Net als in Panic Room.
werry
Ik denk dan aan Mr Nobody
Dayer
Erg hoge verwachtingen eigenlijk. Het psychologische lijkt sterk naar voor te komen en dat maakt het zeer aantrekkelijk. Phoenix is gemaakt voor deze rol en de aanwezigheid van De Niro maakt het enkel beter.

Joker: Folie à Deux
2024

'Joker: Folie à Deux' vanaf december te streamen op Netflix

DC-film 'Joker' met Joaquin Phoenix en Robert De Niro is vanavond op televisie

Binnenkort kun je 'Joker' ook streamen via Netflix: 'Ik moet de film nog goed laten inzinken'

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Memory of the Camps

1917
Drama / Oorlog, 2019

Idiot Prayer
Muziek, 2020
straatbendedc comicsdroomclownvillainmaatschappijpsychopaatjokersuperheldgebaseerd op stripmoordpsychologische thrillercriminal mastermindstand-up comediangeestesziekteanarchy character studyclown makeupsubway train social realismsupervillaintv hostjaren 80dc extended universe (dceu)coringa moeder zoon relatieorigin storybrutal violencegotham cityjoaquin phoenixfalling into madness depressing