Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 3 oktober 2019
Bekijk via Netflix
Plot Joker
"Put on a happy face."
Gotham City in de jaren 80. Een clown, Arthur Fleck genaamd, voelt zich uitgekotst en verstoten door de maatschappij. Geleidelijk aan wordt hij krankzinnig en ontpopt hij zich van vriendelijke, vrolijke clown tot schurk, beter bekend als 'de Joker'. Iemand die kickt op haat en het creëren van chaos.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
Randall
Gary
Hoyt Vaughn
- 2006 berichten
Ziet er interessant uit. Een meer menselijke- en psychologische invalshoek dan de standaard superhuman formule. Dat was ook wat mij wel beviel aan Batman Begins.
Shinobi
Maar dit staat weer los van DC Universe of?
Dit is een standalone film. Blijkbaar hebben ze bij Warner ingezien dat zo een - geforceerd - universum niet gaat werken.
horizons

Ik vond Ledger oké maar niet meer dan dat. Leto heb ik niet gezien.
Je noemt Phoenix op basis van deze beelden beter dan Ledger en Nicholson. Ik weet niet wat ik lees.
Hij is vast beter dan Leto. Maar dat was dan ook de slechtste Joker die ooit Joker speelde. Een aanfluiting.
Zwolle84
Leto vond ik dan weer de fijnste.
Maar die mening is niet erg populair geloof ik.
Leto speelde een ADHD junk. Geen Joker. Echt zelden zo'n belabberde acteerprestatie gezien. Niet voor niets dat Suicide Squad een drol van een film was.
Zwolle84
Leto speelde een ADHD junk. Geen Joker. Echt zelden zo'n belabberde acteerprestatie gezien. Niet voor niets dat Justice League een drol van een film was.
Suicide Squad bedoel je. Maar totaal niet mee eens. Goede, speelse film ook.
Excuus, SQ ja. Erg matig. JL is overigens nog veel slechter.
mjk87 (moderator films)
Ik vond Leto wel oké maar volstrekt overbodig in SQ, dat is nog erger. Nicholson was veels te cartoonesk.
- 2006 berichten
In de cartoons blijkt de Joker ook tamelijk cartoonesk te zijn. En ook hyperactief trouwens.
Denk dat het vooral een kwestie van persoonlijke smaak is.
Ik vind de Joker uit de Arkham-games met de stem van Mark Hamill persoonlijk het meest imponerend en angstaanjagend. Ik hou van diverse soorten, vond de clown Nicholson en de psycho Ledger ook erg sterk. Maar het moet wel een beetje op een Joker lijken. Die Leto kwam niet eens in de buurt en bij Phoenix heb ik ook twijfels. Maar vooral de film zelf lijkt me matig. En ik vermoed ook niet r-rated?
- 11952 berichten
Joker nummer 5! Vroeger zat er maar eentje in het kaartspel. Hoeveel hebben we er nog nodig?
Aminam019
Ik heb hier wel vertrouwen in!
Joaquin is uitmuntend acteur, en de rol lijkt hem op het lijf geschreven.
Het internet val er alweer over dat "dit nooit ledger zijn joker gaat overtreffen!" Maar dat is na het zien van de trailer ook niet de bedoeling denk ik.
Lijkt mij meer losjes de origin story van the killing joke te volgen, over een aan lager wal geraakte entertainer/clown (jack napier).
Phillips schijnt voor de film geinspireerd te zijn door taxi driver, en scorsese is producent. Toch wel een hoop pluspunten!
Film gaat voor een R-rating maar die is er nog niet doorheen.
Aminam019
De film gaat voor een R-Rating? Smijt er 3 fucks in en je hebt je R-Rating.
Haha ja dat is zeker waar. De R-rating schijnt nu vooral te worden aangehouden vanwege "nudity". Maar goed we gaan het weer mee maken.
Een PG13 lijkt mij niet te passen bij deze film na het zien van de trailer. Maar we zijn laatste jaren al vaker teleurgesteld met een belabberde rating, met venom als meest recente voorbeeld.
thunderball
Hoe lang bestaat eigenlijk de figuur van de Joker al en is er voor Cesar Romero al iemand geweest die hem heeft gespeeld?
Edit: ik lees net dat hij in 1940 is bedacht.
- 11952 berichten
Overigens ziet dit er wel weer stukken interessanter uit dan al die blije Marvel zooi.
Graaf Machine
Hier heb ik wel zin in. The Joker is sowieso een pak interessanter personage dan die saaie Batman.
Nicholas
Ze zouden eens moeten kijken naar een mogelijke verfilming van The Batman Who Laughs.
Dan heb je écht R-Rated materiaal.
clockwork72
Prachtige trailer, werkelijk schitterend. Van wat ik nu zie in deze trailer van Joaquin Phoenix's Joker qua zal dit denk ik zeker in de buurt komen van Heath Ledger's Joker, echt aan alles in die trailer zie je gewoon dat dit een meesterwerk gaat worden.
- 11952 berichten
Het is de trailer maar. Ik zie niet hoe dit in de handen van de regisseur van de Hangover 1, 2 & 3 een meesterwerk gaat worden. Had de regie liever in handen gezien van iemand als Lynne (You were never really here) Ramsay of een andere regisseur met een duister drama achtergrond. Soort Taxi Driver benadering ipv komedie waar het nu waarschijnlijk op uitdraait.
De hoop is volledig op Joaquin Phoenix.
Richardus
Oeh, Joaquín Phoenix die Joker speelt? Mijn interesse is gewekt, wat normaal niet gebeurt met Marvel-achtig spul.
horizons
Oeh, Joaquín Phoenix die Joker speelt? Mijn interesse is gewekt, wat normaal niet gebeurt met Marcel-achtig spul.
Vdk_Movie
Kijk hier wel naar uit, ik denk dat de Joaquin Phoenix prima de rol van Joker opzich kan nemen. Daarnaast ook leuk dat De Niro weer in een soort rol kruipt zoals in The King of Comedy (1982).
WelvE
Op basis van de trailer.
Holy Martin Scorsese! 'Joker' Is New 'King of Comedy' from Joker (2019) - imdb.com
- 11952 berichten
Een behoorlijk oppervlakkige analyse. Vooral de vergelijking met Raging Bull lijkt er met de haren bijgesleept.
Lovelyboy
Wat moeten we hier van verwachten mensen? Ledger was buitenaards maar als er dan toch iemand apart genoeg is zou het Phoenix kunnen zijn. Heb ook wel eens gehoord dat DD Lewis hem ging doen maar dat was vlak na Ledger's dood. Dan zie ik meer in Phoenix.
We wachten nieuwsgierig af zou ik zeggen.
eltorro

Joker: Folie à Deux
2024

'Joker: Folie à Deux' vanaf december te streamen op Netflix

DC-film 'Joker' met Joaquin Phoenix en Robert De Niro is vanavond op televisie

Binnenkort kun je 'Joker' ook streamen via Netflix: 'Ik moet de film nog goed laten inzinken'

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Memory of the Camps

1917
Drama / Oorlog, 2019

Idiot Prayer
Muziek, 2020
straatbendedc comicsdroomclownvillainmaatschappijpsychopaatjokersuperheldgebaseerd op stripmoordpsychologische thrillercriminal mastermindstand-up comediangeestesziekteanarchy character studyclown makeupsubway train social realismsupervillaintv hostjaren 80dc extended universe (dceu)coringa moeder zoon relatieorigin storybrutal violencegotham cityjoaquin phoenixfalling into madness depressing