• 9.378.849 stemmen

Met onder meer: Donald Glover, Seth Rogen en Chiwetel Ejiofor

Releasedatum: 17 juli 2019

Plot The Lion King

"The King has Returned."

Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.

Scar (stemrol)

Kamari (stemrol)

Azizi (stemrol)

avatar van Moviewatcher

Moviewatcher

Visueel prachtig, muziek top, verhaaltechnisch niets nieuws. Kleurt keurig binnen de lijntjes, zoals we van Disney gewend zijn. Klein minpuntje: de grootse wereld van het dierenrijk had ik aan het einde nog wel een keer verwacht. Alle dieren tezamen in mooie lange shots over de Savanne, inclusief overdonderende muziek.

avatar van harjon

harjon

Geweldige film in 4d gekeken ,echt een aanrader ondanks het bekende verhaal

Basto schreef:

Tja, als ze overal schrijven dat het zo fotorealistisch is, dan is het natuurlijk niet zo vreemd dat ik het vergelijk maak. Ik plaats het gewoon in perspectief.

Het druipt van je bericht af dat je je cijfer en mening al had bepaald voordat je de zaal in was gelopen.

En inderdaad, heel tof je safari en je camera. Het zegt meer over jou dan over de film dat je zoiets gaat vergelijken. Dan wil je ook gewoon niet genieten van een film. Als The Lion King nou iets goed doet waar niemand wat over kan zeiken, dan is het wel het visuele gedeelte.

Zwolle84 schreef:

Bij het slotstuk merkte ik zelfs opeens dat ik m'n Grolsch-beugel wel heel krampachtig vasthield en voelde ik me weer even dat jongetje dat 25 jaar geleden dezelfde film intens zat te beleven.

Ik verwacht dat iedereen dit heeft die in 1994 in de bioscoop zat bij de tekenfilm. Heb van de week diezelfde ervaring als jou gehad. Een golf van nostalgie en jeugdsentiment overspoelde me. En wederom een brok in mijn keel bij Mufasa's moment. Disney did it again.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

The Oceanic Six schreef:

Wat een rare jaloerse reactie. Overigens is 16k helemaal niet zo veel hoor. Je hebt er al eentje voor onder de 300 euro

Panasonic Lumix DC-FZ82 - Coolblue - Voor 23.59u, morgen in huis

Verder had ik vooraf lagere verwachtingen dan mijn uiteindelijke score, dus dat slaat helemaal nergens op. Beoordeel ‘m uiteindelijk ook maar een sterretje lager dan jij. Dus we zijn het bijna eens.

Overigens geef ik doorgaans nog steeds hogere scores aan films dan jij, dus wie geniet hier nu het meest?

Ga nog even snel naar Ruben Brandt, Collector (2018) heb ik erg van genoten. Prachtige ouderwetse animatie.

avatar van Starscream

Starscream

The Oceanic Six schreef:

Ik vond de long live the king scene wel minder episch dan in de tekenfilm versie.

avatar van Cye

Cye

Film staat na al die jaren nog altijd als een huis. Werkelijk fan-tas-tisch. Van begin tot einde met een grote smile op mijn gezicht gezeten.

avatar van mrwhite

mrwhite

Mooi gemaakt dat zeker maar het mist toch wel ziel en emotie vind ik en dus kan het de tekenfilm nergens overtreffen!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

The Lion King: Succesvolle remake of zielloze film? The Lion King: Succesvolle remake of zielloze film? | NU - Het laatste nieuws het eerst op NU.nl (via @NUnl)

avatar van Breur

Breur

schoonetoonen schreef:

Wat je ook van de film vindt, live action is het natuurlijk niet.

Ik twijfelde er zelf ook al over maar zo omschrijft Disney hem zelf. Zal het aanpassen

avatar van alacer9

alacer9

Een goede remake van het origineel met geweldige visuals en ook een geweldige cast.

Donucius schreef:

En Hans Zimmer mag wat mij betreft wel even vrij gaan nemen, want zijn scores komen mij een beetje de strot uit.

Want ze hadden andere muziek moeten gebruiken voor deze remake? Dat zou bijzonder vreemd zijn.

Juist één van de krachten van het origineel - en ook van deze versie.

Nicolage Rico schreef:

Juist één van de krachten van het origineel - en ook van deze versie.

Klopt. Juist zo'n nieuw nummer als die van Beyoncé valt volledig uit de pas. Dit soort films vragen om herkenbaarheid.

• 20220 berichten

Precies. Heb helaas de NL-talige versie gezien (want kleintje erbij), maar ook in die versie viel dat lied behoorlijk uit de toon, als een patatje kapsalon in een sterrenrestaurant.

Zwolle84

Totaal niet eens met dat deel over Beyoncé (de rest wel). Vond die juist bijzonder goed passen in het geheel; had zo ook in het origineel kunnen zitten en gaf die scène nog net wat meer overtuigingskracht mee.

• 20220 berichten

Ik werd totaal uit het verhaal gehaald door dat gedrocht. Terwijl dat juist een belangrijke, grootse scène behoort te zijn. Niets minder dan heiligschennis. Wie dat verzonnen heeft mag op een vlot op zee.

Zwolle84

Smaken verschillen, maar ik kan me daar weinig bij voorstellen. Dat nummer ademt dezelfde sfeer als de overige nummers.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Nicolage Rico schreef:

Dat is het management van Beyoncé geweest natuurlijk. Die werkt enkel mee als ze ook weer wat toonladders mag oefenen. Oscarnominatie voor new best song willen ze natuurlijk ook niet mislopen.

Past verder prima in dit door accountants georchestreerde geheel. Het was idd een verschrikking.

Het origineel: Simba Running Through the Desert The Lion King 1994 - YouTube

Kippenvel.

Wat hoor ik van de week? Spi-riiiii-hiiiit. Spi-ritttttt. Ofzo. Bleh.

Basto schreef:

Zijn we het na een bericht of duizend toch nog eens met elkaar eens. Beyoncé is er alleen bij gezet om meer mensen (haar achterban) naar de bios te lokken en ze is overgehaald door haar exclusieve content te geven. Bijzonder mislukt en misplaatst.

Zwolle84 schreef:

Dit begrijp ik dan weer niet. To-taal andere vibe en sfeer. Nooit een goed teken als een bepaald element je zódanig uit een film haalt.

Zwolle84

Ik wilde net iets gaan typen, maar als Basto mee gaat praten ben ik out.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

Deze film moet je zien als een remaster van je favoriete Playstation 2 spelletje. De graphics zijn hierbij niet ge-upscaled, maar de film draait op een volledig nieuwe engine. Deze Lion King heeft verder weinig verrassingen in petto, maar is nog steeds bijzonder vermakelijk en de muziek blijft adembenemend.

avatar van D'naarige

D'naarige

Opgegroeid in de jaren '90 heb ik als kind alle Disney klassiekers op videoband vaak bekeken. De Lion King was mijn absolute favoriet. Toen Disney aankondigde om live action remakes te maken van klassiekers was ik sceptisch. Want hoe kan een live action remake dezelfde sfeer en gevoel hebben als het getekend origineel. Van de live action remakes vind ik Belle en het Beest nog het meest geslaagd. De sfeer komt dicht bij het origineel (en scheelt dat van het origineel niet elke seconde precies kan het herinneren).
De Lion King (1994) daarentegen kan ik wel elke seconde van de film dromen. Met origineel in mijn hoofd ging ik de remake kijken. Man, wat valt dan deze versie tegen. De film is in grotendelen 1 op 1 gekopieerd van het origineel. Maar uiteraard kan niet alles letterlijk gekopieerd worden van de getekende versie, omdat dit simpel niet in live action kan en past. Daardoor voelde de film voor mijn niet compleet en stelde mij teleur. De scène dat Simba en Nala op het olifantenkerkhof zijn is in het origineel veel donkerder en grimmiger. En de achtervolging van de hyena's is veel intenser door alle skeletten heen. Als kind vond ik dat een doodenge scène. In de remake schijnt de zon gewoon (natuurlijk het is overdag) en de achtervolging is ineens door ondergrondse tunnels. Zo zijn er tal van scènes die aangepast zijn en ingekort, waardoor de teleurstelling groot is.
Disney heeft de dieren ook zo natuurgetrouw geanimeerd, waardoor er geen emotie in het gezicht zat. Vooral met Timo en Pumba, de grapjassen, mistte ik dit. Het Beyoncé lied viel uit toon, geef me liever dit: Simba Running Through the Desert The Lion King 1994 - YouTube

Visueel is het een spektakel en de muziek blijft de muziek prachtig.

Conclusie: De live action remake kan bij verre niet tippen aan het origineel. Voor een kind die het origineel nooit gezien een zeer vermakkelijke film.

avatar van schoonetoonen

schoonetoonen

Breur schreef:

Er is in de animatiewereld ook veel kritiek op het feit dat Disney het als zodanig benoemt. Weet ook niet waarom ze dat doen; zal wel een marketing-ding zijn?

schoonetoonen schreef:

Niet meer dan een praktisch dingetje, denk ik: in al die voorgaande films spelen wél echte mensen, dus zijn het live-actions. Om The Lion King dan als enige niet zo te noemen terwijl het wel in de reeks past, zou ook raar zijn.

avatar van MazterKuzuma

MazterKuzuma

Onverwachts groots succes voor mij na al die negatieve reviews die overal geplaats staan

deze film had zelfs de potentie om het original van de troon testoten mits er meer background info inzat

Hierbij doel ik voornamelijk op die van Scar en Mufassa,

Het inkorten van Be prepared is echter wel een minpunt

en het nieuwe nummer > Spirit liet me volkomen koud net als de aanwezigheid van Beyonce Maar voor de rest dus zeer positief verrast door deze film ???

avatar van Flavio

Flavio

avatar van The Oceanic Six

Niet om het een of ander, maar waarom zou je een bericht dat The Lion King goed scoort in de bioscoop verplaatsen naar een ander topic? Je kan ook overdrijven met topics willen cleanen.