Genre: Avontuur / Drama
Releasedatum: 17 juli 2019
Bekijk via Disney+
Plot The Lion King
"The King has Returned."
Simba is een jonge leeuw en zoon van leeuwenkoning Mufasa. Hij kijkt op tegen zijn vader en neemt zijn koninklijke bestemming ter harte. Dat zint Mufasa's jaloerse broer Scar absoluut niet en hij smeedt samen met een groep hyena's een plan om zowel Mufasa als Simba uit de weg te ruimen, zodat hij zelf de macht kan grijpen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Lion King (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Sarafina (stemrol)
Kamari (stemrol)
Azizi (stemrol)
IH88
Werkelijk? Schrappen ze de beste sequence en krijgen we Beyonce (lekker politiek correct) ervoor terug? Wat een vreselijk nieuws.
Beyoncé's Original Song For 'The Lion King' Has Fans So, So Excited - elitedaily.com
Elton John, Beyoncé May Make New Music For ‘The Lion King’ - iheartradio.ca
Wat is er politiek correct aan Beyonce??
- 11959 berichten
Zwarte artiesten waren natuurlijk zwaar ondervertegenwoordigd in de Lion King. Een schande, gezien het verhaal zich afspeelt in Wakanda.
Onzinnige zaken, waar Hollywood zich tegenwoordig druk om maakt. #EltonJohntowhite
Donkerwoud
Ik vind het eigenlijk niet eens zo'n slecht idee. Nieuwe muziek. Nieuwe stijl. Nieuwe artiesten. Geeft net dat beetje extra ehm...kleur aan het geheel. Al is het maar omdat de film uit onze jeugd er ook gewoon is.
- 11959 berichten
Probleem is dat wanneer het zo geforceerd en ‘bedacht’ gebeurd, het zelden goed uitpakt. (Behalve voor de box office dan, de accountants zijn de succesvolste regisseurs tegewoordig)
Dit is jouw gevoel of dit is een feit?
- 11959 berichten
Vraag je dat nu echt? Want dan gaat de tijdsgeest echt volledig aan je voorbij? Leest eens een krant of een paar artikels in Variety of THR.
Ik heb niks gelezen over ophef rondom de Lion King, dus kennelijk wel ja.
Werkelijk? Beide zijn enorm gehypte entertainmentproducten, die het woord Film nauwelijks mogen dragen. Kan me slecht voorstellen dat een ervaren filmkijker daar nog heel enthousiast van wordt. Leuk voor kids en pubers.
Dan kijk ik toch meer uit naar de nieuwe QT, de nieuwe Scorsese, de nieuwe Malick en vooral de nieuwe Jarmusch.
Het is goed, meneer de snob. Geniet lekker van je arthousedrama's.
Ik heb niks gelezen over ophef rondom de Lion King, dus kennelijk wel ja.
Er is ook geen ophef rondom deze film, maar hij heeft natuurlijk wel gelijk dat films tegenwoordig allemaal cultureel divers moeten zijn om alle doelgroepen maar te kunnen bekoren. Heel erg vermoeiend en het maakt films vaak minder in plaats van beter.
Zwolle84
Zijn gevoel. Dat Beyoncé een van de allergrootste artiesten ter wereld is en een halve generatie naar de bios trekt zou er wellicht iets mee te maken kunnen hebben, maar dat laten we maar even buiten beschouwing aangezien ze gekleurd is.
Met andere woorden dus een aanname in plaats van een feit. Precies wat ik bedoelde. Duidelijk.
- 11959 berichten
Sinds wanneer zijn Scorsese en QT arthouse? Daarbij ziet die Jarmush er ook behoorlijk mainstream uit. Maar wellicht is alles wat een origineel verhaal vertelt arthouse tegenwoordig. Best eng als je vooraf niet precies weet wat je te zien krijgt.
- 11959 berichten
Nee hoor, de afdeling accountancy heeft het ook goed gekeurd. Zonder hun ok gebeurt er niks in Hollywood.
Arri
Lol.
Fantastische trailer.
Zwolle84
Ik wil best op je reageren, maar eerlijk gezegd weet ik niet eens precies wat je nu probeert te zeggen...
- 11959 berichten
Dat artisieke keuzes in Hollywood niet meer gemaakt worden door creatieve mensen, maar door accountants. Alles wordt afgewogen op finacieel succes/risico. Dat is waarom alle (hollywood) film tegenwoordig hetzelfde zijn. Kreukloos voorspelbaar vermaak.
Rickyman
Nou, ik begin ook al aardig benieuwd te raken naar de nieuwe van QT...
Zwolle84
Nou, ik begin ook al aardig benieuwd te raken naar de nieuwe van QT...
Ik niet, dat is een film voor kinderen die later accountant willen worden (als ik het goed heb begrepen).
Dat zeg ik ook nergens. Maar je lijkt nogal neer te kijken op blockbuster-amusement. Moet je zelf weten. net als ik je een snob mag vinden.
Je gaat deze film niet adopteren net als Bohemian om er elke dag iets negatiefs neer te pennen, hoop ik?
Een aanname inderdaad. Die dicht bij een feit komt als je het nieuws gewoon kritisch volgt.
- 11959 berichten
Die kans is klein. Deze lijkt me nog wel best aardig. Het is meer de ideeenarmoede waar ik iets tegen heb. Wat dat betreft was BoRap in ieder geval iets origineels. ?
Haha, er is niet zoiets als 'dichtbij een feit'. Het is uit de duim gezogen onzin.
Lennert
Die hele discussie over wel of geen politiek correcte invulling van de film kan mij verder gestolen worden, ik word gewoon echt niet warm van de trailer. Jungle Book vond ik al een ongemakkelijke combinatie van levensechte dieren met raar geanimeerde monden en een kind dat er wat tegenaan liep te schreeuwen, hier ziet er het er vooral uit als 'levensecht' en daarmee verschrikkelijk nep met de teksten en dialogen die er doorheen lopen. Dumbo heb ik al gemist, deze laat ik ook aan me voorbij gaan.
Dat het Disney weer een miljard gaat opleveren twijfel ik verder ook niet aan.
Als je social media volgt gaat deze film echt een megahit worden. Dit gaat wel tussen de 1,3 en 1,5 miljard opleveren minimaal.
In mijn ogen onterecht, want ik vind het echt een weerzingwekkend gebeuren. Dit is nou typisch zo'n Disneyfilm dat zich absoluut niet naar realisme vertaalt. Timon en Pumba zijn echt lachwekkend en wanneer je al die posters op een rij ziet die van de week gelanceerd zijn zie je alleen maar de ene na de andere fotorealistische leeuw... Ik vind het echt doodzonde dat Dumbo niet de aandacht heeft gekregen dat het verdiend, want zo hoort een adaptatie van een tekenfilm eruit te zien. En Dumbo niet onnodig laten praten. Dat had Burton goed opgelost.
Net zoals met Jungle Book geloof ik het niet dat als je bloeddorstige leeuwen en wolven ziet, dat er opeens een zachtaardige moederstem uitkomt.
Voor zover mijn rant, maar in tegenstelling tot de wereld verheug ik me het minst op deze adaptatie van de drie dit jaar. (overigens zit ik nu in de zaal bij Aladdin). Film begint nu.
Arri
Donkerwoud
Gelukkig. Jahms en Stuckmann vinden het ook vreselijk.
Emotieloze leeuwen zonder gezichtsuitdrukkingen. De film is gestript van alle emoties. Ook de acteurs lijken erg mat te zijn. Veel humor lijkt ook niet aanwezig te zijn. Zielloos lijkt het beste woord voor alles. De review hierboven geeft hetzelfde aan.
Precies hetgeen wat ik al vreesde en haat aan deze cash grap. Ik hoop dat dit soort een voor een remakes keihard falen. Er moet weer liefde in de Disney films komen. Gelukkig bewijzen ze met Toy Story 4 dat hoop nog niet verloren is. Al is dat natuurlijk een Pixar productie.
Stuckmann
The Lion King - Movie Review - YouTube
Jahms
The Lion King - Movie Review - YouTube
Een site als dit verwoordt het ook goed. Het ziet er gewoon letterlijk niet uit. Geen enkele gezichtsuitdrukking. Ze hadden dit echt bij de tekenfilm moeten laten. The Lion King Character Posters Confirm Some Animals Should Stay Cartoons - goat.com.au
Ik ga uiteraard wel kijken, maar ik ben zwaar bevooroordeeld en heb echt extreem lage verwachtingen. Dan kan het alleen maar meevallen denk ik maar zo.
John Milton

En ik heb de hele familie al uitgenodigd om er samen naartoe te gaan. Damn.
The Lion King Review - nl.ign.com
The Lion King zet de nieuwe standaard voor live action-adaptaties. Het tijdloze verhaal blijft in stand, met de perfecte acteurs die hun rol eer aan doen. De animaties zien er levensecht uit en zorgen ervoor dat de emoties nog hoger oplopen dan bij de getekende variant.
Niet even gezaghebbend als Ehrlich, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat ik het niet meer met hem eens kan zijn. We'll see.
Meeste reviews lijken vrij kritisch. The Guardian ook maar ***

The Lion King
1994

Disney deelt eerste trailer van 'Lion King'-prequel 'Mufasa'

Disney is bezig met een tweede deel van 'The Lion King'

Disney+ biedt 'Mulan' vanaf december aan zonder extra kosten

Disney deelt indrukwekkende trailer 'Mulan'

The Lion King