• 9.381.141 stemmen

Met onder meer: Brie Larson, Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn

Releasedatum: 6 maart 2019

Plot Captain Marvel

"Higher. Further. Faster."

Het jaar 1990. Er is een galactische oorlog gaande tussen twee buitenaardse rassen. Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, is een vrouw met superkrachten die na lange tijd terugkeert naar de aarde. Daar herinnert ze zich zaken uit haar verleden die bij haar vragen oproepen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen en die onder leiding staan van Talos. Weet één van de meest krachtige superhelden van het universum de vijand te stoppen?

Carol Danvers / Vers / Captain Marvel

Minn-Erva

Agent Coulson

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Captain Marvel kwam uit het niets, en ik had ook nog nooit gehoord van dat personage totdat Samuel L. Jackson's pager in de post-credits scene van Avengers: Infinity War haar op leek te roepen.

En dan was daar ineens een superhelden film waarin vrouwen de dienst uitmaken. Nadat Black Panther uitgebreid werd gelauwerd omdat het merendeel van de cast zwart is, wordt nu nu Captain Marvel op het schild gehesen als feministisch goedmakertje binnen met Marvel Cinematic Universe, waarin vrouwen tot nu toe niet heel erg uit de verf kwamen.

De trouwe lezer zal weten dat ik minder op heb met politieke correctheid dan een veganist met een medium entrecote in portjus, maar de manier waarop Brie Larson dit alles verkoopt maakt dat ik het allemaal slik voor zoete koek. Behalve haar naam dan - Brie. Ik kan mezelf daar niet overheen zetten. Hoe heet haar zusje, Camembert Larson?

Ondanks dat haar naam ruikt naar zweetvoeten, is Larson zeer prettig om naar te kijken en ze zet een superheld neer met net genoeg humor, net genoeg charme en net genoeg sarcasme om haar leuk te vinden.

De film opent met een oninteressante oorlog op oninteressante planeten tussen oninteressante alien rassen, maar de actie verplaatst zich naar de aarde net voordat het irritant wordt.

Gelukkig keren we niet meer terug naar die space shit en blijft het vertrouwd met een een vertrouwd gezicht: Samuel L. Jackson.

Marvel films kwamen al eerder met verjongde acteurs (een jonge Tony Stark in, naar ik meen, Spider-Man en een jonge Kurt Russell in Guardians of the Galaxy vol.II). Maar dat waren altijd korte stukjes. In deze film hebben ze zich er aan gewaagd om een personage een hele film lang jonger te maken.

Is het gelukt? Niet overal. Met name in het begin lijkt het hoofd van Samuel L. Jackson uit een cutscene van een computerspel a la Call of Duty te komen. Perfect geanimeerd, maar toch herkenbaar als fake. Later wordt het beter, of viel het minder op - dat kan ook.
Als geen ander weet hij de nodige droge humor in de film te brengen en hij heeft een leuke wisselwerking met de ietwat cynische Captain Marvel.

Het sterkste punt aan deze film is echter het plot, dat veel beter in elkaar steekt dan je zou verwachten. Zelfs mijn wederhelft, doorgaans stukken sneller van begrip dan ik, was hier oprecht door verrast. Dat komt met name door de typecasting van Ben Mendelssohn als badguy waardoor je onmiddellijk aanneemt dat hij de badguy is. Dat is slim gedaan.

Vermaakt.

3,5 sterren.

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Zwolle84 schreef:

En toch is ie beter dan Endgame.

Helemaal mee eens. Ik kom net terug uit de bioscoop en begrijp niets van al die kritiek. Voor mij was dit een rasechte Marvel-film met alle punten vetgedrukt boven de i's. In tegenstelling tot Endgame die ik soms saai, twijfelachtig, te makkelijk of juist te vergezocht vond, lukte het CM moeiteloos om mijn aandacht de hele rit vast te houden.

Captain Marvel huisvest een prima cast - extra credits voor de kat, die is geweldig - en een sterk, prima script dat staat als een huis. Daarmee vergeleken is Endgame eerder een wankel bouwwerk op fragiele pilaren dat mythes omver blaast en verwachtingen (net) niet inlost.

Ik had de twee eigenlijk andersom moeten zien, maar ergens ben ik blij eigenwijs geweest te zijn. Daarbij is de invulling van CM in EG te verwaarlozen. Die paar scènes doen haar ook geen recht aan. Ze is zo veel beter in haar eigen prent. Ik ben zeer positief verrast en heb van het begin tot het einde genoten.

Niks verplicht tussendoortje. Gewoon een van de beste Marvels. Dikke voldoende!

avatar van jaxteller

jaxteller

Wat is die Samuel L Jackson toch een goede acteur. Ik was op set met hem in een scene voor The Hitman's Bodyguard. Tussen de scenes in is hij gewoon Samuel en na 'action' is hij zo weer in zijn rol. Ook hier bewijst hij dat hij zulke rollen de baas is (vond hem wel een douche toen hij aankwam op set). Wat betreft de film: was gewoon genieten. Thumbs up for Brie Larson.

avatar van Theunissen

Na twintig films rond mannelijke superhelden mocht het wel een keer, een "Marvel" film met een vrouw in de hoofdrol (jammer dat "Black Widow" deze eer niet kreeg). Qua "fun" factor en feministisch gehalte doet "Captain Marvel" (Brie Larson) zeker niet onder voor "Wonder Woman" (Gal Gadot), de hitfilm van concurrent "DC" uit 2017. En ook niet qua schoonheid van de vrouwen

Oscarwinnaar Brie Larson (Room) heeft een lekkere nuchtere charme als buitenaardse strijder die zich nauwelijks iets herinnert van haar jeugd op aarde. Wanneer ze anno 1995 (het verhaal speelt slim met tijdssprongen en plot twists) in de VS belandt, gaat ze met behulp van een jonge Nick Fury (Samuel L. Jackson, die indrukwekkend digitaal verjongd is), die een enorme softie blijkt te zijn als het op het houden van katten (Fury en de kat Goose vormen een leuk duo, net zoals Rocket en Groot uit de "Guardians of the Galaxy" films) aankomt, op zoek naar haar roots, met schokkende gevolgen uiteraard.

Vermakelijk formulewerk die nergens origineel of vernieuwend is, maar het wordt wel opgeleukt met rake jaren 90 knipogen (o.a. veel Grunge muziek met natuurlijk "Nirvana") en Brie Larson (draagt het grootste gedeelte van de film een "Nine Inch Nails" shirt) en Samuel L. Jackson zijn beide ijzersterk in deze film en met name Larson zet een geweldig hoofdpersonage neer en natuurlijk is het ook niet bepaald een straf om naar haar te kijken gedurende circa 120 minuten.

P.S. het beste kan je deze film bekijken voor "Avengers: Endgame (2019)" , maar doe je dat niet zoals ik, dan is dat niet echt een gemis (verklaard dan wel de extra scène na "Avengers: Infinity War (2018)". En uiteraard volgen er na het einde van "Captain Marvel" ook nog extra scènes.

avatar van james_cameron

Niet één van de betere Marvel-films, maar wel een degelijke middenmoter. Het begin is vrij abstract en de finale weinig onderscheidend, maar daartussenin is Captain Marvel erg vermakelijk. De film moet het duidelijk hebben van de interactie tussen de personages en er wordt flink geleund op allerlei grappen en grollen, maar gezegd moet worden dat de plot aardig in elkaar steekt, met hier en daar ook wel wat aangename verrassingen. Van de look van de film was ik wat minder gecharmeerd; de special effects zijn niet meer dan oké en grotendeels ziet alles er een beetje kitscherig uit.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik was in het begin erg sceptisch over het feit dat er een vrouwelijke hoofdrolspeelster moest komen, waarom? Nou wil ik die discussie achter wegen laten, lekker boeiend maar ik wou de film hoe dan ook een kans geven want ik was stiekem toch wel heel erg benieuwd. En het heeft eigenlijk een stuk beter uitgepakt dan ik had verwacht. De film raasde door, was op veel punten erg leuk om te volgen en werd niet snel saai. Hoewel het niet Marvel’s topper is, en er echt wel ontzettende clichés in zitten die lachverwerkend konden zijn, heb ik me prima vermaakt.

Brie Larson blijft een ontzettend knappe vrouw, dus een straf om daar naar te kijken was het zeker niet. Ze kwam soms erg leuk over, had wat komedie en grappige stukken in haar en ik vond haar de hoofdrol erg goed vervullen. Ook Samuel L. Jackson mocht uiteraard niet missen en deed een leuke rol als de jongere Nick Fury. Voor de rest deed de cast het goed maar zaten er zeker geen uitschieters in.

Maar zoals ik al zei kon de film soms wat saai worden door zijn enorme clichés. Het ergste vond ik zelf dat men geen fatsoenlijke naam konden verzinnen en Dr. Lawson maar Mar-Vell noemden, tja daar werd ik niet bepaald warm of koud van. Leuk ook om Stan Lee weer te zien in de film, laatste beelden van deze grootheid. Over het algemeen was het prima, actie was goed en de CGI was ook niet mis al heb ik wel eens betere werken van de mensen bij Marvel gezien.. Heerlijke Marvel film die de reeks voortzet.

avatar van Mickey b

Mickey b

Meningen op dit forum lijken verdeeld. Goed, slecht, saai, origineel,...

Zelf vind ik hem niet slecht. Meer verhaal en inhoud dan bij de meeste superheldenfilms. Hier staat superheld niet centraal. Wel een leuke inhoud en een leuke plottwist. Kritiek op CGI is terecht. Deze is soms wat minder en als de superkrachten erbij komen is het er wat over. Af en toe wat humor en die is wel goed. Samuel L Jackson is op vlak van komedie de man hier.

Is een film waar ik wel een vervolg op wil zien of een nieuwe Avengers. Had pas op laatste door dat dit ook de insteek is voor de serie S.H.I.E.L.D. Deze serie jaren terug eens gezien toe deze opstarte. Zeker ook aftiteling uitkijken. Zowel na film als helemaal op einde.

Enigste minpunt is de actie op einde. De soundtrack jaren 90 haalt de actie wat naar beneden. Ook de flightscenes halen niet niveau Top Gun...

Maar voor zaterdagavondfilm geen verspilling van mijn tijd....

In film zeggen ze zelf dat ze meedoet in Avengers Endgame.

Vraag me alleen af waarom zij Captain Marvel noemt. Marvel is toch naam van de uitgeverij. Ofwel heeft het dan te maken met onderstaande:

Ook nog leuke verwijzing naar Marvel en een eerbetoon aan Stan Lee, de geestelijke vader van het Marvel universum die overleed op 12/11/2018...

avatar van scorsese

Goeie film over een vrouw met superkrachten die een belangrijke factor speelt in een oorlog tussen twee volkeren. Een behoorlijk avontuurlijk verhaal en ook de identiteit van het hoofdpersonage (mens vs superheldin) weet genoeg te boeien. Uiteraard meer dan genoeg actie en ook de humor is geslaagd te noemen. Brie Larson doet het prima en alhoewel de verjongde Samuel L. Jackson er goed uitziet blijft het een beetje raar.

avatar van tattoobob

tattoobob

Weinig vernieuwend superhelden filmpje die toch een stuk minder is dan ik gewend ben van Marvel.

Een leuke dame maakt nog geen geweldige film.

Niet dat het heel slecht is maar het niveau daalt een beetje.

Er was zeker actie aanwezig maar jammer genoeg geen spektakel.

avatar van BBarbie

BBarbie

Stripboeken of stripboekverhalen kunnen mij zelden of nooit bekoren. Deze film vormt daarop geen uitzondering. Zat in Wonder Woman (2017) tenminste nog een idealistische boodschap verstopt, dit is vooral chaos met bij wijze van spreken veel geschreeuw en weinig wol. Niet mijn ding.

avatar van N00dles

N00dles

Om maar met de deur in huis te vallen: ik vind Brie Larson weinig aan. Ik heb al eens wat interviews gezien waarin ze me tegenstond (en daar ben ik niet de enige in als ik het internet mag geloven), maar ik besloot de film 'blanco' in te gaan zonder vooroordelen. Maar helaas. Ze straalt in Captain Marvel een zelfverzekerdheid uit die eerder arrogant dan cool overkomt. Ze heeft verder weinig charme, geen warme uitstraling en weinig humor, dus ik vond haar als protagonist niet zo leuk.

De eerste helft van de film kon me sowieso niet zo heel erg boeien. Al dat gedoe met Kree en Skrulls in de ruimte deed me niks. Pas als Vers naar onze planeet komt, begint de film wat meer op gang te komen. Zeker wanneer Nick Fury ten tonele verschijnt (Samuel L. Jackson, overtuigend jonger gemaakt in post-productie). Want dat is óók leuk aan de film: dat het zich afspeelt in 1995. Dat betekent dus veel retro 90's grunge en poprocknummers (Nirvana, No Doubt, R.E.M.), oude arcadegames, oude computers met cd's en laadschermen. Dat alles maakt dat de film wat hoger scoort dan de gemiddelde Marvel-film.

Maar een hoogvlieger is het niet. Het zakt vaak in qua tempo, de humor is niet altijd even sterk (uitzonderingen daargelaten) en Brie Larson begon me steeds meer tegen te staan.

Een heel gemiddelde 3*

avatar van TMP

TMP

Een beduidend mindere Marvel-film. Een echt niemendalletje, met een plot dat nauwelijks iets voorstelt en een superheld zonder uitstraling. Brie Larson kan de hoofdrol hier niet dragen. Enkele aardige scènes, maar als geheel stelt het bar weinig voor.

avatar van K. V.

K. V.

In het begin had ik iets van oei, maar uiteindelijk was het wel een leuke film. Ook tof dat Nick Fury (Samuel L. Jackson) een uitgebreide rol kreeg. Verder was er voldoende humor aanwezig en ook de soundtrack was wel aangenaam.

Vond het wel een leuke film die wel wat los stond van de andere Marvel films.

avatar van Noodless

Noodless

Voor mij één van de zwakste Marvelfilms. Een superheld die mij niet weet te boeien, een belachelijk plot en waarbij de samenhang met o.a. de film The Avengers een zeer flauwe zet is. Maar de eindscène met de atoombommen tart alle verbeelding. 3/10

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Slecht.

Vrij tamme introductie van een saaie superheldin. Saai, want ze kan alles, zoals we in Endgame ook gezien hebben. Bovendien is zij ook lelijk - niet het snoetje van Brie Larson, maar het design van Captain Marvel. De overdaad schelle CGI in combinatie met die typische jaren 90-kostuums is geen geslaagde mix. Ik moet wel toegeven dat de jaren 1990 er zo nu en dan goed uitkomen - het zijn ook de spaarzame toffe momenten en wat mij betreft had men volop de kaart van komische jaren 90-pulp mogen trekken.

Larson weet overigens een weinig charismatische superheldin neer te zetten. Het zegt iets dat haar ondersteunende tegenspelers Jude Law en Samuel L. Jackson - ondanks de altijd wat fake aandoende verjongingskuur - veel amusanter zijn.
Alles bij elkaar is het gevoel dan toch één dat het een verplichte overbrugging is tot aan Endgame.

1,5

avatar van Collins

Collins

De eerste pakweg 20 minuten zijn niet erg indrukwekkend. Brie Larson en haar mentor Jude Law (ietwat stroef spelend) in intensieve gevechtstraining gevolgd door een militaire bevrijdingsmissie. De speciale effecten en de aankleding zijn aan de saaie kant. Van spanning is geen sprake. Dat kan echt alleen maar beter worden. Aldus houd ik de moed erin op weg naar de rest van de film.

En, gelukkig wordt het alleen maar beter. Als de film op aarde en in de jaren 90 aanbelandt, komt er pit in de film. Dat gebeurt met veel actie gerelateerd aan buddy-komedie of andersom. Larson en Samuel L. Jackson vormen een geweldig dynamisch duo. Jackson heeft een digitale verjongingskuur ondergaan en de gewenning aan Jackson op middelbare leeftijd gaat gemakkelijk. Zijn transformatie ziet er zeer overtuigend uit. In dat opzicht is het trouwens merkwaardig dat met name in de scènes aan het einde van de film (met een vliegende Larson) de digitale animatie er zo beroerd uitziet.

Het verhaal voelt fris aan. De kijker blijft de gehele film in de buurt van Larson en gaat samen met haar op zoek naar haar identiteit. Ja, die is ze kwijt. Hoe origineel. Ik zei niet dat het verhaal fris is. Ik zei dat het fris aanvoelt. De weg naar het antwoord zit vol fijne actie en fijne verrassingen. De introductie van het personage Goose bijvoorbeeld. Goose is een belachelijk maar aandoenlijk personage en goed voor een paar spontane lachsalvo‘s. Heerlijk.

Leuke held hoor, die Brie Larson. Captain Marvel komt wat laat op gang maar larson overtuigt absoluut. Ondanks de vele CGI zwakheden, groeit zij gaandeweg de film uit tot een drieste en geestige maar ook krachtige verrijking van de door heren gedomineerde club "The Avengers".

avatar van Decec

Decec

Uitstekend actie/avontuur/SF film...

Uitstekend 3D kwaliteit breedbeeld...

Uitstekend DTS HD 7.1 geluid...

Uitstekend acteerwerk...

Prachtige gemaakte SF film...

Prima verhaal....

Ben benieuwd voor vervolg Avengers...

Top!

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Puur ter completering gooi ik er de laatste nog niet-gekeken Marvelfilms maar eens achteraan. Ook al zijn het de helft van de tijd geen goede films; leuk popcornvermaak zijn ze bijna altijd. Captain Marvel zou ik zeker niet scharen tot de betere delen van de franchise (echter ook niet tot de slechtste), maar weet in ieder geval enkele vermakelijke setpieces uit de hoed te toveren, en duurt gelukkig ook niet immens lang. Ook een pluspunt vind ik dat de film ongecompliceerd op zichzelf staat, en niet om de vijf minuten zit te verwijzen naar andere films en figuren. Dit soort lossere delen mogen er gerust vaker zitten in de MCU. In Avengers: Endgame vond ik Captain Marvel een suf personage, in haar eigen film valt dat echter een stuk beter mee. Brie Larson heeft best wel wat charisma, en ook een leuke chemie met Samuel L. Jackson. In het laatste halfuur begon m'n aandacht wat te verslappen; dat Captain Marvel zo absurd machtig is, zorgt ervoor dat de film in het eindstuk zo saai wordt als maar kan. Die saaiheid wordt ook in de hand geholpen door het flauwe CGI-fest waar de film in vervalt op het einde. 3*.

avatar van MovieMeister

MovieMeister

Dit is een leuke film. Maar zeker niet de beste uit de reeks. Wel iets beter dan Captain America the first Avenger.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Lovelyboy schreef:

Ja goh....verhaal, het zal. Kree en Skrulls, het zal. Meestal haak ik wel wat af met van die buitenaardse toestanden, werelden en volken. Veel introductie krijgt het geheel trouwens niet echt, men is in oorlog. Ondanks het begin, tot ze op planeet 53 uitkomt, vind ik het allemaal niet zo bijster interessant. Maar daarna ontvouwt het plot zich toch wel naar een grappig, vermakelijk geheel.

De film wordt vooral gemaakt en naar een goed niveau getild door een charmante en overtuigende Larson en natuurlijk de altijd overtuigende en goede Samuel L. Jackson die weer lekker zichzelf is. Verder ziet het er allemaal geweldig uit, gave knokscenes, een snufje spanning, vooral ook veel humor en een bijzonder geestige kat. Mijn eigen gisteravond nog gecontroleerd maar niets raars gevonden in eerste instantie, je zal toch als inbreker toevallig inbreken waar zo'n kat woont, bye bye zwaai zwaai.

Absoluut geen hoogstaande shit maar wel bijzonder leuk vermaak als het eenmaal op gang is. Prima film.

Aan de herkijk, en hij is er zeker niet slechter op geworden, in andere woorden heb ik me prima vermaakt en dat terwijl ik me een paar jaar terug toch echt niet als superheldenfilm fan zag en zelfs vermeed. Maar dat is toch wel veranderd en het genre spreekt me steeds meer aan.

Andermaal brengt Jackson de sjeu, is Mendelsohn best oke en is Larson natuurlijk om te smullen en een goed reden om te kijken, buiten dat vult ze de rol prima in. Er is zat humor, andermaal prima gelachen om de flerken, en is de actie en zijn speciale effecten en CGI prima. Het verhaaltje met de Kree en Skrulls blijft een punt dat bij aanvang niet interessant is, maar gelukkig verbetert het geheel bij aankomst op aarde mid jaren '90. En het door sommige gehekelde feministische powervrouw toontje maakt mij niet zoveel uit, Larson kan bij mij wel een potje breken. Een halve ster erbij wat mij betreft.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Na een hele reeks herzieningen van de Marvel films eindelijk aangekomen bij een film die ik nog niet gezien had. Helaas kwam ik er tijdens het kijken achter dat ik weinig gemist heb want ik vind Captain Marvel maar een oninteressant personage.

De film gaat over Carol Danvers, een piloot die na een ongeluk superkrachten krijgt. Ze wordt onderdeel van een buitenaardse oorlog tussen twee rassen en moet haar krachten gebruiken om de aarde te beschermen.

Met die superkrachten gaat het meteen al vrij snel mis. Het is allemaal vrij onduidelijk wat ze nou precies kan, en eventjes lijkt het ook mis te gaan, maar dan komen er krachten vrij waardoor eigenlijk niks of niemand ook maar enige weerstand kan bieden. Spanning kent de film dan ook geen seconde omdat je toch al weet dat er nog geen haartje verschroeid zal worden.

Eigenlijk zijn de scènes met Nick Fury veel leuker en interessanter. Met hem erbij komt er ook wat meer humor in de film en is het allemaal wat luchtiger. Hij redt de film een beetje waardoor het allemaal nog wel behapbaar blijft.

Toch is deze film geen voldoende waard, 2.5*.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Ik ben Captain Marvel in de loop der tijd (het afgelopen jaar 4x bekeken) eigenlijk steeds leuker gaan vinden. Als prequel staat dit grotendeels los van de plotlijnen van het MCU (afgezien van de introductie van een aantal personages: Fury, Coulson, Ronan, de Captain zelf), maar de film heeft vaart, hij is lekker ongecompliceerd (geen morele grijstinten) en af en toe bijzonder grappig, Samuel L. Jackson speelt alsof dit zijn allereerste film is, er is serieuze ontroering bij de ontmoeting met Maria Rambeau, de derde akte zakt niet in en wordt ook niet eindeloos gerekt, er is een lekkere schurk (Jude Law stelt eigenlijk nooit teleur), er zitten een paar leuke twists in, en de twee belangrijkste pluspunten: de film straalt een enorm plezier uit, en Brie Larson is perfect als het onverstoorbare en vaak mooi ironisch kijkende titelpersonage. Een ontzettend kleurrijk totaalpakketje.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Na deze opnieuw gezien te hebben.

Blijft deze Superhelden film met de Superheld Captain Marvel.

Nog steeds een hele leuke en prachtig gemaakte film.

Met een aantal zeer belangrijke tijdlijnen.

De komst en ontwikkeling van Nick Fury wanneer hij nog een FBI agent is.

En door Captain Marvel haar komst, hij gaat ervaren er meer is, het buitenaardse en andere beschavingen.

De prille start van de Avengers waar eigenlijk Captain Marvel de eerste Avenger is.

Knap in elkaar gezette film.

Met een uitstekend spelende cast.

En met mooi gemaakte Cgi special effecten.

Niet de beste Marvel film, maar zeker niet de minste.

Ook heeft de film prachtige film muziek.

Blijft een geslaagde en prachtige film.

avatar van JessicaD

JessicaD

Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Een nieuwe Marvelfilm

Tattarataaaa! – poging tot het uitschrijven van trompet getetter. Marvel introduceert deze maand een nieuwe Marvelheld: Captain Marvel. En hoe toepasselijk: ik keek deze film op internationale vrouwendag. Voorafgaand aan de film had ik mij expres niet ingelezen op welk front dan ook. Ik wilde compleet blanco deze film ingaan; de film over mij heen laten komen. Uiteraard ging ik er wel vanuit dat het weer een goede film zou worden. Immers, het is wel een Marvelfilm.

Welcome to the 90’s

Prachtig is hoe ze het begin van de film / de intro compleet hebben opgedragen aan Stan Lee. Een mooi eerbetoon aan één van de bedenkers van de helden van Marvel.

En dan begint de film. Captain Marvel pakt je direct. Ondanks dat we dit nieuwe personage nog niet kennen – of juist daardoor -, spreekt ze meteen aan. De film speelt overigens af in het verleden. En er had een belletje moeten ringelen op het moment dat er een Blockbusters in beeld kwam. Maar dat belletje ringelde pas toen een zeker personage – met digitale verjongingskuur – in beeld kwam met plotseling toch wel wat meer haar dan hoe we hem hebben leren kennen. Het is het jaar 1995. Dit zien we niet alleen terug in dit personage, maar ook aan de arcade games en de 90’s muziek die in Captain Marvel gebruikt wordt. O, en vergeet die lekker snelle – ahum – computers niet. Heerlijk!

Girlpower!

Captain Marvel is nu officieel de eerste Marvelfilm met een vrouw in de hoofdrol. Ik vertelde je al dat ik de film – eigenlijk geheel toevallig, niet verder vertellen! – op internationale vrouwendag heb gekeken. Dit was passend voor de film. Carol Danvers (Brie Larson) staat namelijk echt haar mannetje en laat zien wat vrouwen waard zijn. Maar ook de andere personages zijn verrassend fijn om naar te kijken. Daarbij springen vooral personages Talos (Ben Mendelsohn) en Fury (Samuel L. Jackson) in het oog met sterke acteerprestaties.

Flerken

Naast dat Captain Marvel een interessante origin story heeft, zij een leuk personage is, en het verhaal afspeelt in de jaren ’90, zijn er ook diverse andere redenen waarom ik deze film zo leuk vind. Eén daarvan is dé kat. OMG, ik hou van die kat, haha. Een geweldige toevoeging, en het beestje neemt zijn eigen humor mee in deze film. Sowieso bevat Captain Marvel humor, dat is één van de karakteristieken bij Marvel. Ook Carol Danvers neemt haar eigen humor mee, samen met haar tegenspelers. Ik heb er weer van genoten. In Captain Marvel komen trouwens ook diverse dingetjes voorbij waar we in de latere films – oké dit wordt verwarrend, maar ik bedoel hiermee de films die al éérder gemaakt zijn, maar dus láter in de tijd plaatsvinden – mee te maken hebben gekregen. En je komt erachter hoe Fury aan zijn ooglapje komt. In één woord: geniaal!

Conclusie

Captain Marvel is weer een heerlijke Marvelfilm, maar dit keer bomvol girlpower. De kat die wordt geïntroduceerd als Goose, is één van mijn favoriete personages. En gezien Captain Marvel zich afspeelt in de jaren ’90, en ik mijn jeugd heb doorgemaakt in de jaren ’90, waren de extra elementen in de film een feest van herkenning. Je doet enkele interessante en leuke ontdekkingen, en tussendoor kun je genieten van actie en humor.