• 8.846.363 stemmen

Geregisseerd door: Lenny Abrahamson

Met onder meer: Brie Larson, Jacob Tremblay en Joan Allen

Releasedatum: 3 maart 2016

Plot Room

"Love knows no boundaries"

Voor Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Maar terwijl dit voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft ze het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer van ongeveer 3 bij 3 meter. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, weet ze dat de kamer niet voor onbepaalde tijd als thuis gebruikt kan worden.

Joy "Ma" Newsome

Dr. Mittal

Talk Show Host

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Het was leuk om te bekijken. Alleen had ik het toch anders verwacht. Het begin van het verhaal? Niet gezien ... En de schuldige? Had toch een proces verwacht ... En simpel Alleen het laatste ... Had ik toch anders verwacht. Maar verder wel mooi om te kijken.

avatar van shrink

shrink

• 1911 berichten

De ontsnapping en de 1ste stappen in de wereld zijn legendarisch. Wat gaaf! Dit vergoed helemaal het trage begin van de film. Wat wel erg jammer is het laatste gedeelte van de film. Hij gaat als een nachtkaars uit. Dat had wel iets interessanter mogen zijn.

avatar van Cbc95

Cbc95

Echt een goede film. Het is een meeslepend verhaal. Het is vaak pijnlijk om te zien, maar er zitten ook veel mooie en bijzondere momenten in, zoals hoe het jongetje de wereld ontdekt, maar ook hoe Joy juist gevangen raakt in haar gedachten als ze eindelijk vrij is. Psychologisch gezien interessant om te beseffen dat een kind zich nog flexibel kan aanpassen, maar dat Joy erg beschadigd is geraakt in die 5 jaar en dat dat nooit meer weggaat. Tijdens het kijken van de film leefde ik echt mee, dankzij het goede acteurwerk en het realistisch neerzetten van het verhaal.

avatar van umbra

umbra

Rotterdam@1 schreef:

Onbegrijpelijk, dat deze films gemaakt worden. Waar gebeurd is het al de hel, daar nog een film over maken is helemaal gruwelijk en van het padje af.

Een vrij realistisch en meeslepend drama en zelfs eerder aan de sobere kant. Uw opmerking is totaal vh padje af Want dan zouden er enkel luchtige en/of onrealistische films gemaakt mogen worden Ben je zo iemand, niet gezien is niet gebeurd

avatar van Basto

Basto

Film begint erg sterk, maar eenmaal buiten bij het rehabilitatie proces neemt het drama af en verliest het aan kracht

3,5

avatar van teigertje

teigertje

Een indrukwekkende en sterke film.

En een uitmuntende cast.

Net zoals in Wonder speelt de jongeman Jacob Tremblay zo bijzonder overtuigend en ontzettend goed en heeft de potentie uit te groeien tot een groot acteur.

Een aangrijpend verhaal.

De film is erg mooi.

Een sterke film, van hoge kwaliteit.