Room (2015)
Met onder meer: Brie Larson, Jacob Tremblay en Joan Allen
Releasedatum: 3 maart 2016
Bekijk via CANAL+
Plot Room
"Love knows no boundaries"
Voor Jack is de kamer zijn wereld: de plek waar hij geboren is, waar hij en zijn moeder eten en slapen, spelen en leren. Maar terwijl dit voor Jack als thuis voelt, ervaart zijn moeder het als een gevangenis. Dankzij de intense liefde voor haar zoon heeft ze het voor elkaar gekregen om hem te laten opgroeien in een kleine kamer van ongeveer 3 bij 3 meter. Maar doordat Jack steeds nieuwsgieriger begint te worden, weet ze dat de kamer niet voor onbepaalde tijd als thuis gebruikt kan worden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Room (BoekMeter)
Officer Grabowski
Dr. Mittal
Talk Show Host
M.Goodkat
Gebasseerd op een boek die weer gebasseerd is op de "Fritzl Case" is deze film echt een topper.
Top acteerprestaties van Jacob Tremblay en Brie Larson is het echt een van de betere films die ik heb gezien in het afgelopen jaar (i know,2016 is juist begonnen maar ik bedoel ook 2015)
IH88
Nou, ik durf het wel aan. Room komt minimaal in mijn top 5 2016. Dat kan ik nu alvast verklappen
bjerik76
aangrijpende film hoor, ook Jack speelt zijn rol erg goed.
Pas na een tijdje kom je precies te weten hoe voor Jack en zijn moeder de wereld in elkaar zit.
Dan is de wending nog groter want de trailer verklapt alles.
Gelukkig heb ik de trailer niet gezien, en was het dus een verassing, en mede daardoor word je gelijk in de film en personages gesleurd.
Het eerste gedeelte duurt vrij kort, waardoor ik dacht dat de film al afgelopen zou zijn, en die 1198 minuten voorbij waren gevolgen.
Maar in deze film gaat het juist meer over het 2e deel, hoe en wat daarna.
Ik zou zeggen zakdoekje pakken en gaan kijken op een regenachtige koude avond.
klein, maar met heel veel zorg/aandacht en liefde gemaakt.
Thomas83
Ik ben zo blij dat ik maar heel weinig over de film wist en me zo heb kunnen laten verrassen. Ik had verwacht dat de hele film zich in de kamer af zou spelen met moeder en kind, en van een ontvoering wist ik helemaal niets af. En dan denk je dat de film wel toe zal werken naar een uiteindelijk bevrijding, ontsnappingspoging of misschien wel een tragisch einde, maar dan zie je in een enorm aangrijpende en spannende scène Jack ontsnappen en zijn moeder bevrijd worden en blijkt de film uiteindelijk toch vooral te draaien om hoe moeder en zoon herstellen van hun gevangenschap en zich weer aanpassen aan een leven in vrijheid. Iets wat je normaal eigenlijk nooit ziet in films. Erg origineel.
Ook dit deel wil regelmatig nog erg ontroeren, maar ondanks dat de film hier inhoudelijk alleen maar interessanter wordt voelt het allemaal wel wat minder speciaal dan het eerste deel. Al gaan Larson en Tremblay gewoon door met excelleren. Ik weet niet eens of die jongen nou echt zo'n goede acteur is, maar hij heeft ongelofelijke klik met een waanzinnige Larson en wordt goed gedirigeerd denk ik, zodat er bijna het maximale uit wordt gehaald. Best pijnlijk eigenlijk dat er van Larson, Ronan en Rampling er een moet winnen. Het zal uiteindelijk Larson wel worden, als topfavoriet naar wat ik heb begrepen. Ze is ook zo'n leuke actrice. Mooi op een natuurlijke manier en ook in haar spel zeer naturel. Ze heeft ook iets in haar uitstraling waardoor ze al geschikt is voor wat volwassener rollen.
Uiteindelijk draait de film wel minstens zoveel om het kind, en speelt Tremblay evengoed de hoofdrol. Hij komt zelfs wel wat meer in beeld dan Larson. Het is mooi om zijn personage de wereld te zien ontdekken en te zien herstellen. Dan kan zoiets simpels als zijn eerste eerste telefoongesprek (met zijn moeder) ineens iets heel ontroerends zijn. Heel knap is dat je echt het gevoel hebt door de ogen van Jack alles ook voor het eerst te zien. En zijn voice-over verpest de film nooit. De film komt wel gevaarlijk dicht bij onnodig sentiment op het einde, als Jack zijn moeder in het ziekenhuis zijn afgeknipte haar wil sturen om haar kracht te geven en ook nog even tegen zijn oma zegt dat hij van haar houdt, maar Abrahamson bewees in Frank al met hoe ongelofelijk veel gevoel hij een zwaar onderwerp kan behandelen. En de slotscène is erg sterk, als moeder en zoon een laatste keer het schuurtje waar ze gevangen zaten bezoeken. Een dikke 3.5*. Kan nog best een halfje bijkomen in de toekomst.
lebowski
Ik kom net uit een snotterende zaal. Werkelijk prachtig gespeeld, ijzersterke teksten, met liefde gemaakt. Geen 5 sterren, want de muziek was ook om te huilen, maar niet van ontroering.
clubsport
sterk drama dat me van het begin tot het eind heeft weten te boeien , vooral het kind speelt ijzersterk .
chuckie1208
Wat een sterk drama was dit zeg! Vooral door Jack die het echt heel goed speelt. Je wordt echt in de film gezogen en de 2 uur zijn om voordat je het in de gaten hebt.
HK Senator
Tweede helft duurt echt te lang maar deze kind acteur is oscar waardig. Mooi.
Waku
Volledig blanco deze film ingegaan. Hierdoor waren de eerste 20 minuten even doorbijten.
Ik had geen idee waar "Room" naar toe zou gaan. Je ziet een moeder en een kind in een kleine ruimte op elkaars lip. Het is allemaal een beetje vaag. Totdat het duidelijk wordt waarom de twee tot elkaar veroordeeld zijn in die kleine woonruimte. Vanaf dat moment ontstaat er een meeslepend en ontroerend verhaal die je bij de spreekwoordelijke strot grijpt en niet meer los laat.
Prachtige rol van de piepjonge Jacob Tremblay als getraumatiseerd jongetje Jack.
"Room" is een ijzersterk drama, een pareltje. Ik geef ze niet vaak maar deze is het waar de volle 5 sterren!
Alittleromance
Brie Larson ook de prijs als beste actrice. Hopelijk ook haar 3 de prijs als beste actrice bij de Oscars. En nu hopelijk dat deze film reclame krijg zoals The revenant. The revenant is natuurlijk een blokbusters en moet winnen met de Oscars voor geld in het laadje te brengen. Maar zie naar de stemmen van deze film hieronder en maak de mensen wakker om deze film te gaan zien. Want de meeste mensen gaan alleen maar kijken naar films waar de massa heen gaat zien. Daarom, aan alle filmzalen, breng deze film uit in de grote zalen en maak er reclame van. Het moeten niet altijd de blokbusters zijn. Breng deze film niet uit in kleine zalen. Er zijn al veel films uitgekomen in kleine zalen zoals in Antwerpen Cartoons die veel beter zijn dan de blokbusters.
grovonion
Alittleromance
Breng deze film in grote zalen uit en deze film zal meer aandacht krijegn bij de mensen. En gaat er meer mensen kijken dan in kleine zalen. Dat bedoel ik. Ik heb Kinepolis al aangeschreven om deze uit de brengen in hun zalen. Zijn beslissen natuurlijk. In cinema Cartoons kunnen maar 80 mensen binnen per 3 zaaltjes binnen. Ik bedoel als filmliefhebber breng deze film in grote zalen op een groot scherm uit.
Richardus
Dat zou ik over zoveel films kunnen bepleiten...zodra de massa er heen gaan dalen de waarderingen voor filmhuisfilms meteen als een baksteen... De massa trekt geen kwaliteitsfilms joh, duurt meteen te lang, is te weing actie blabla
mcdaktari
Ik wist helemaal niet waarover Room ging toen ik er vanavond naar ging kijken, maar ik zag dat de film een behoorlijk hoge waardering kreeg. Dus dacht ik, die zal ik maar eens even kijken. En in het begin had ik geen flauw idee hoe het zou gaan lopen, maar daar kom je snel genoeg achter. Dat dit een heel goed drama is dat staat vast. Zelfs dat kleine jochie (Jack) acteerde al heel goed. En terecht dat deze film zo hoog scoort.
Pasadena
Prachtige film zeg en wat wordt er toch subliem geacteerd, zeker door de nog jonge Jack, die in het echt overigens een paar jaar ouder is dan 5. Hij speelt zeer naturel en als hij op deze jonge leeftijd dit al weet te presteren dan denk ik dat we nog veel van hem gaan horen en zien.
De film boeit vanwege het ietwat onduidelijke begin, het laat je niet los omdat je wilt weten wat de context is, als dat op een gegeven moment duidelijk wordt gaat het een kant heen die ik niet verwachtte maar het juist zo mooi maakt. Daardoor werd het ook geen cliché-film ala blockbusters & co, maar een zeer mooi uitgewerkt kunststukje.
Kijk niet naar de trailer maar laat je verrassen en absorbeer deze film.
Mindcandy. 4,5*
P.s in de synopsis hierboven aan de pagina bij de film, wordt gesproken over een 'kleine kamer van 10 bij 10'. Dat zijn geen meters overigens, want dan is het best nog ruim, maar het gaat hier om 'foot', het zal dus ongeveer 3 bij 3 meter zijn...
frank1960
Dit is de mooiste en aangrijpendste film die ik de laatste jaren gezien heb, en die lang in je gedachten blijft hangen.
jeuletaxi
Even 20 minuten doorbijten maar dan komt er wat zeg, geweldige film en een chemie tussen moeder en kind waar je stil van word.
Wat een acteerprestaties zeg, zo geloofwaardig en naturel, geniaal.
Van mij mogen ze veel oscars winnen.
John Milton
heb het al eerder gezegd, maar KIJK NIET DE TRAILER!
Ik was gelukkig gewaarschuwd, maar na net de film gekeken te hebben zonder een idee te hebben wat het verloop zou zijn en daarna de trailer, kan ik rustig stellen dat het zowat een misdaad is om die jezelf aan te doen, aangezien praktisch het hele verloop van de film te zien is.
Indrukwekkende film. Brie Larson zit al 7 jaar gevangen in een kleine kamer, waarvan de laatste 5 jaar met haar daar geboren zoon. That's all you need to know.
Ik ben het helemaal eens met mijn voorganger. Hoe minder je van het verhaal weet, hoe beter. Sowieso vind ik dat trailers over het algemeen veel te veel weggeven. Dat is ook de voornaamste reden dat ik ze niet of nauwelijks meer kijk, of ik moet ze in bioscoop eens voorbij zien komen.
Less is more dus in dit geval. Room is bij vlagen indrukwekkend te noemen. Een zeer origineel verhaal, dat ingevuld wordt met een paar sterke acteurs. Brie Larson is erg goed, maar Jacob Tremblay steelt de show en speelt misschien wel de beste kind rol van de laatste jaren. Ik kan me zo gauw even geen betere voor de geest halen.
De uitwerking is ook prima. Ik vond het allemaal behoorlijk verrassend. Fijn verloop van het verhaal, sterke personages, zeer geloofwaardig en niet tot nauwelijks irritatiepunten. Prima film dus, zeker een aanrader, maar laat je inderdaad verrassen en en kijk dus niet de trailer.
merijn82
- 1931 berichten
heb het al eerder gezegd, maar KIJK NIET DE TRAILER!
Nou ben ik toch al niet zo van de trailers, maar bedankt voor deze waarschuwing! Erg belangrijk inderdaad om er zo blanco mogelijk in te stappen. En hopelijk laten kijkers, net als ik, ook de poster niet teveel op zich inwerken! Dan krijg je niet alleen een hele goede, maar ook verrassende film voorgeschoteld.
Berthil
Goede film met vooral een uitstekende, oprechte en overtuigende acteerprestatie van Jack het jongetje.
Gelukkig de trailer niet bekeken want dat doe ik nooit.
Zwolle84
Ik ga hier volledig tegen de stroom in: ontzettend vervelende, voorspelbare en langdradige film die heel veel van m'n geduld vergde.
Nu heb ik het sowieso al niet zo op kinderen/kindacteurs, maar dit exemplaar is wel een érg vervelende. Vooral dat ellenlange beschrijven van elk object in een ruimte met dat heliumstemmetje voelde alsof je nagels er een voor een uit werden getrokken. Goodmorning chair. Goodmorning window. Goodmorning - aargh!
Maar naast die persoonlijke afkeer is er ook objectief gezien flink wat mis met Room. Zo zag je zo'n beetje elke ontwikkeling ver van tevoren al aankomen. Het al lage tempo van de film versterkte dat effectief bovendien. Het ergste was echter nog dat de personages slecht zijn neergezet; ondanks het op papier aangrijpende verhaal lieten de hoofdpersonen me volledig koud, wat toch echt wel een serieus probleem is bij zo'n soort film.
Gevoelsmatig zou ik nog lager dan een 4 gaan, omdat het zo'n ontzettend vervelende zit was waar maar geen einde aan leek te komen. Maar laat ik het maar bij dit cijfer houden, anders ben ik niet objectief meer.
John Milton
Ik zag volgens mij al een duimpje omlaag op ICM langskomen, hoopte al dat je er nog iets over zou schrijven!
Ja, wat kan ik zeggen, het zal zeker iets te maken hebben met wat op filmisch vlak voor je werkt of niet, ik herken persoonlijk weinig in je ergernissen. Ik vond dat hello chair (ik wilde bijna hello fresh zeggen) in de eerste plaats typerend kindgedrag, en juist in die situatie wel voorstelbaar en wellicht zelf kenmerkend. Heb me aan stemmetje ook niet geërgerd, terwijl ik juist waar het acteren betreft, meestal niet de grootste kindervriend ben. Die kleine Tremblay speelde echter ontzettend goed vond ik. Hoogstens vond ik zijn 'misdeelde kind' gedrag wat vervelend, maar dat kon ik makkelijk onder het 'ik weet nog niet in welke psychologische staat dit joch verkeert' kleed vegen.
Ik had zelf geen last van voorspelbaarheid. Ik twijfelde zelfs of ze beiden levend uit die kamer gingen komen, en zo ja, of dat dan niet pas aan het einde zou gebeuren. ik had heel erg met Joy te doen, en vond die gemengde gevoelens van niet meer kunnen aarden, en je niet zomaar kunnen neerleggen bij wat ze allemaal heeft gemist, prachtig verbeeld. Die scéne dat Jack voor het eerst in zijn leven buiten was, achter in die auto, brak me zowat zo prachtig. Maar goed, als je nul empathie voelt, dan maakt het natuurlijk een stuk minder indruk.
Had je misschien de trailer gezien of niet?
Hoe dan ook, jammer dat het niet voor je werkte. Doe je weinig aan
Leland Palmer
Prima film. Ik ben (helaas) niet zo overdonderd dan veel van mijn MovieMeter vrienden, maar ik heb me goed vermaakt. De film maakt indruk, tot op zekere hoogte. Mooiste scene is het moment dat kleine Jack achter in de auto ligt en voor het eerst in de buitenlucht naar de bomen en lucht kijkt. Heel erg mooi.
Gelukkig zonder enige voorkennis gekeken, dankzij de tips hier, waardoor deze 'Room' nogal wat verrassende elementen uit de kast haalt. Geen film die me lang bezig zal houden, daarvoor deed het nét wat te weinig met me, maar ik heb verder weinig op deze prent aan te merken. Dikke voldoende.
boemboem27
zeer aangrijpende film.
eigenlijk zou je de trailer niet moeten bekijken, deze "verklapt te veel" van de film.
ik heb hem ook niet gekeken, op aanraden van eerdere recensies.
eerste gedeelte is effe doorbijten omdat je niet weet (en dat moet ook) waar het over gaat.
doordat je langzaam aan in het verhaal komt wordt deze ook indrukwekkender.
fantastische acteerprestaties van Jack met zijn moeder...
rokkenjager
Hoe is dat kind niet genomineerd voor een Oscar? Het acteren en chemie tussen moeder en zoon is mind blowing!
HK Senator

Manchester by the Sea
Drama, 2016

Hoje Eu Quero Voltar Sozinho
Drama / Romantiek, 2014
gebaseerd op boekcarpet isolatieontvoeringimprisonmentgrandparentsontsnappenziekenhuishondcaptivechildren's perspectivesskylight moeder zoon relatie