• 9.382.774 stemmen

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

Actie / Thriller | 130 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titel: John Wick: Chapter 3

Geregisseerd door: Chad Stahelski

Met onder meer: Keanu Reeves, Halle Berry en Laurence Fishburne

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Latijn, Indonesisch, Russisch, Japans, Mandarijn en Italiaans

Releasedatum: 16 mei 2019

Plot John Wick: Chapter 3 - Parabellum

"If you want peace, prepare for war."

John Wick is op de vlucht geslagen, om twee redenen... hij wordt opgejaagd vanwege een wereldwijd beloofde prijs op zijn hoofd van maar liefst 14 miljoen dollar en voor het breken van een belangrijke regel van het Continental Hotel: het nemen van een leven in het hotel. John had al geëxecuteerd moeten zijn, ware het niet dat de manager van het Continental Hotel, Winston, hem één uur heeft gegeven voordat zijn lidmaatschap van het Continental wordt opgeheven en hij geen toegang meer heeft tot de diensten die deze geheime ondergrondse criminele gemeenschap biedt.

avatar van TheManWithNoName

TheManWithNoName

Topfilm. Twee uur vlogen voorbij. Lat voor nieuwe actiefilms wordt hier zeer hoog gelegd. Niet realistisch, weinig verhaal.... zucht.... dat is ook helemaal de bedoeling niet van deze film, alhoewel ik het totale idee van een parallelle wereld van killers met bijbehorende rituelen vrij origineel vind. Visueel ook top.

avatar van Splinters

Splinters

TheManWithNoName schreef:

In de eerste 2 films zat weldegelijk plot (uiteraard geen realistisch plot, maar dat beweert ook niemand). De eerste 2 keer kwam mijn vrouw dan ook niet naar buiten met een gezicht als een oorwurm; deze keer wel. En ze was niet de enige, want in een zaaltje gevuld met voornl mannen had achter ons nog iemand z'n partner meegenomen; ook haar blik sprak boekdelen.?

avatar van Theunissen

Daar waar het tweede deel stopte, daar gaat dit derde deel verder, namelijk John Wick heeft een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd staan en krijgt een leger huurmoordenaars achter zich aan. Met slechts één uur voorsprong moet hij zien te overleven.

Dit actievolle vervolg betekent nog meer gevechten op leven en dood voor huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves). Dus nog meer steek-, vuist- en vuurgevechten en dit keer ook trappende paarden en twee in kogelwerende vesten gestoken herdershonden die het vooral hebben voorzien op de worsten van de huurmoordenaars en van het eerste slachtoffer (een reus van een vent) wordt de nek gebroken met een lijvig 19de-eeuws boek. Je zou denken dat dat gaat vervelen, maar regisseur en voormalig stuntman Chad Stahelski houdt het tempo hoog, de gevechten origineel en deze zijn ook geregeld lekker grof (o.a. messen / bijlen in lichamen, hoofden en ogen) en zorgt af en toe met wat droogkomische humor voor verlichting.

En de toch al vijftigplusser Keanu Reeves blijft daarbij overtuigen als de voortdurend opgejaagde, maar onverwoestbare John Wick en in een uitgebreide episode in Casablanca, wordt hij bijgestaan door de eveneens vijftigplusser Halle Berry en zijn sterkste tegenstander is de vijftigplusser Mark Dacascos. Verder zien we ook nog twee andere bekende vijftigplussers, namelijk Laurence Fishburne en Lance Reddick Ze zijn overigens niet de oudste acteurs en actrice, want verder zien we ook nog de zeventigplusser Ian McShane en de zestigplusser Anjelica Huston.

John Wick 3 is een Actie / Thriller film in voortdurende beweging en zelfs bij een rustige dialoog in een danstheater zien we een verwoed oefenende ballerina op de achtergrond. Met zijn speelduur van ruim twee uur is de film weliswaar te lang en snak je soms naar een moment dat dieper gaat dan uiterlijk vertoon. Toch is het bijzonder hoe overtuigend hier een op zichzelf staande wereld wordt opgetuigd en hoe soepel Keanu Reeves zich daarin voortbeweegt. Hij is geen moment zo sierlijk als Bruce Lee (het laatste gedeelte van het verhaal deed me overigens soms denken aan een Bruce Lee film, namelijk "Enter the Dragon (1973)"), zo krachtig als Arnold Schwarzenegger of zo gevat als Bruce Willis, maar hij overtuigt wel als een doelgerichte doorzetter.

P.S. gezien het einde, zal er waarschijnlijk ook nog een vierde deel gaan volgen.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Topfilm als je vooral van vechten en schieten houdt.

avatar van Theunissen

Sideshow Bob schreef:

Topfilm als je vooral van vechten en schieten houdt.

avatar van JdeB

JdeB

Sjezus, Dit is toch wel het beste wat het genre heeft te bieden hoor. Houd je van snoeihard knok- en schietwerk dat ook nog eens buitengewoon goed gechoreografeerd is met lange takes, dan ga je het niet veel beter krijgen dan dit. Zeker als je bedenkt dat Keanu al reeds 53 lentes jong was toen hij deze film maakte. Hoewel hij zich (opzettelijk?) houterig een weg naar het einde knokt, kunnen we niet ontkennen dat deze man buitengewoon gewoon getraind en fit is voor deze rol / slijtageslag. Chapeau!

avatar van al-pacino's way

al-pacino's way

Vond het zeer slechte film als ik het vergelijk met deel 1 en 2

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

al-pacino's way schreef:

Vond het zeer slechte film als ik het vergelijk met deel 1 en 2

In welk opzicht vind je de film zo anders dan?

avatar van al-pacino's way

al-pacino's way

Iron Maiden schreef:

In welk opzicht vind je de film zo anders dan?

Vond het meer gericht op het stunts en gevecht dan de film in het algemeen, opgegeven moment leek het een oude kungfu film van vroeger waar de ninja de kogels verweerd met zijn zwaard maar dan met een nieuwe jasje.

avatar van The Oceanic Six

al-pacino's way schreef:

Haha, alsof JW 1 en 2 dit anders deden.

avatar van Shadowed

Shadowed

Omgekeerde Wick.

Goede omschrijving voor mezelf, want ik vind dit qua ervaring eigenlijk het omgekeerde als ik dit met deel 2 vergelijking. Daarmee bedoel dat waarbij ik het tweede deel bij deel 2 leuker vond vond ik het eerste deel duidelijk het leukst bij deel 3.

Reeves begint wel steeds leuker te worden als Wick. Het is langzamerhand wel iemand geworden die je steeds gaver gaat vinden. Daarbij nog steeds bijgestaan door McShane, Fishburne en een wat prominentere rol van acteur Reddick.

Visueel is het allemaal best verzorgd, al valt het soms opeens op dat er CGI gebruikt is. Maar het mag de (meeste) pret niet drukken. Vooral het eerste deel was er leuk mee, het eindigt eigenlijk pas als Berry in beeld komt, dan valt de film terug.

Film begint leuk wanneer basketballer Marjanović in de bibliotheek verschijnt, en vervolgens een komisch messenwerp gevecht en het laten trappen van paarden. Het is leuke, vette actie die eindelijk eens die kick geeft die John Wick altijd al moest hebbem. Eeuwig zonde dat de film niet die leuke actie kan bijhouden.

Stahelski houd het tempo erg hoog, en toch weet de film af en toe wat saai te worden. Nadat Berry in beeld komt begint vrijwel alle actie in herhaling te vallen en raakt de kick er vanaf. Zo'n actie met honden is best leuk, maar het valt al snel opvallend in de herhaling eigenlijk. En bijgestaan door het wat te tamme cameragebruik van Stahelski helpt het niet echt vooruit.

Het cameragebruik was wel goed in het eerste deel, maar in het tweede deel vermindert het allemaal een beetje. Ondanks dat de sets wel mooi blijven, weet de actie niet meer te overtuigen ondanks een aantal pogingen. Het is gewoon niet erg gaaf meer.

Desondanks wel een voldoende, het ging er makkelijk in. Kijken of er nog een deel 4 aankomt. Stahelski lijkt de reeks wel echt geclaimed te hebben.

avatar van Mariovane

Mariovane

Theunissen schreef:

En jij houdt er niet van en jij hebt hem toch gekeken

Hij wist vast ook niets van de vorige twee delen af, anders...... ???

avatar van Thorongil

Thorongil

Nog steeds een goede film maar toch wel een trede lager dan de vorige 2 films. De slechteriken konden me niet bekoren en verhaal was ook een pak minder. Na een leuke 1e helft met gave actie en originele vechtscenes gaat het bergaf. Het laatste gevecht in de Continental van NY duurde me wat te lang. Het hele plot van de Elder in de woestijn trok op niets en omdat John beslist om Winston niet te doden is het eigenlijk allemaal nodeloos op het eind. Weet niet of een 4e nog de moeite gaat zijn. Het is mooi als trilogie geweest.

avatar van broncode

broncode

Heerlijke knok en Aktie film. Pretentieloos en wat je verwacht krijg je ook. Lekkere kills, Reeves in topvorm, niet praten maar hakken. Vergelijkbaar met the Raid en dat is een enorm compliment!

Hoogtepunt is de vechtscene met halle berry en de honden op de Marokkaanse 'continental'

avatar van Donucius

Donucius

The Oceanic Six schreef:

Haha, alsof JW 1 en 2 dit anders deden.

Het is anders omdat hij in dit deel maar 1 missie heeft en dat is overleven. In de vorige delen was hij niet de prooi, maar de jager. De gevechtscènes dienen hier in dat opzicht enkel om te laten zien wat er met JW gaat gebeuren. Maar eigenlijk weet je al vanaf het begin wat het eindresultaat is. Hij overleeft gewoon, zonder twijfel.

avatar van Phil Leotardo

Phil Leotardo

Het verassende is er nu wel af en het is eigenlijk een voorzetting en meer over-the-top dan de voorgaande delen. Zeker niet slecht en enorm veel actie, je verveeld je geen moment maar het lijkt nu een franchise te worden die uitgemolken gaat worden.

Na deel 4 zou het zomaar kunnen als daar weer flink winst gemaakt wordt er een vijfde deel komt.

Daar ben ik niet op tegen want het is al even geleden dat een 16+ franchise het zo goed deed als John Wick.

Laurence Fishburne is wel een goede aanvulling, Ian McShane heeft genoeg aan zijn charisma en Keanu Reeves doet zoals die altijd doet: weinig emotie en charisma maar komt er in de setting van John Wick mee weg.

Nice om Halle Berry weer in een grote filmproductie te zien, ze stond haar mannetje meer dan goed

Mark Dacascos verraste mij in positieve zin, lange tijd niet in een film gezien maar stal bijna de show als tegenhanger van John Wick.

Wat ik erg leuk vond was in het begin dat hij een combinatie van twee revolvers maakte. In die ene revolver paste die kogel niet. Verder bijzonder dat the Bowery King het overleefd had, is nodig voor deel 4 maar hij werd aaridg toegetakeld door Zero.

Wat ik mooi vond dat John die twee leerlingen van Zero in leven liet, wat zij ook bij hem deden toen ze hem in het gevecht hadden kunnen doden. Toch een assasin met een code, ook met die jonge kinder die voorbij liepen in het station waarop Zero reageert met ''That's make you special John...''

Ik kijk toch wel uit naar het volgende deel, even wachten tot 2021...

3,5 ster

avatar van Paranoid_Fish

Paranoid_Fish

Ik begin er zelfs niet aan.

avatar van kw_nl

kw_nl

Als je de vorige twee niet hebt gezien, kan je deze dan wel kijken? Of mis je dan een hoop?

avatar van Donucius

Donucius

kw_nl schreef:

Je mist wel wat voorgeschiedenis en verhaal ja. Maar imo kan je die later wel terugkijken. Als je de omschrijving helemaal bovenin leest weet je eigenlijk ook al genoeg...

avatar van armandeus

armandeus

Veel geweld, slap verhaal.

avatar van Sideshow Bob

Sideshow Bob

Theunissen schreef:

En jij houdt er niet van en jij hebt hem toch gekeken

Duh, anders valt er niet te oordelen of wel?

Nee ik hou niet zo van actie en geweld over the top waarbij ook een verhaal ontbreekt. Jij wel?

Het leek wel een parodie.

avatar van H1DD3

H1DD3

Eentonige, oppervlakkige en ongeloofwaardige film met een paar grappige actiescenes. Bijvoorbeeld de

"messen" en "paarden"
scenes waren origineel. Deze twee scenes kwamen echter kort achter elkaar. Voor de rest werd de film vooral bij de tweede helft eentonig. Geen bioscoopbezoek waard.

avatar van richiedoom

richiedoom

Vraagje...

Kun je dit deel bekijken zonder dat je deel 2 hebt gezien? Deel 1 vond ik een lekkere actiefilm en ik zou deze best in de bios mee willen pikken. Helaas deel 2 destijds gemist maar zulke hoogstaande verhalen zijn het niet natuurlijk...

Alvast bedankt!

avatar van Rickazio

Rickazio

Gisteren in de bioscoop gezien, zaal zat vrijwel leeg, snap achteraf wel waarom.

Het verhaal is flinter dun, de actie is op zich goed maar wel aldoor ongeveer hetzelfde.

Vond alleen film 1 leuk en goed, had het daar bij gehouden.

Misschien een les voor deze regisseur Chad Stahelski.

richiedoom schreef:

Vraagje...

Kun je dit deel bekijken zonder dat je deel 2 hebt gezien?

Ja.

avatar van Film Pegasus

Deel 1 was de opener van een geweldige franchise. De sfeer werd opgebouwd met de grootste criminelen die al schrik kregen als ze de naam John Wick hoorden. Om dan te zien waar de man toe in staat was. Deel 2 was iets minder qua verrassing, maar kon eigenlijk het niveau best wel hoog houden en een boeiende sequel neerzetten. Dit derde deel laat de sfeer wat liggen en gaat resoluut voor de actie. Maar doet het wel goed met enkele nieuwe leuke personages en vooral visueel mooi aangekleed. Daardoor is dit opnieuw een topfilm zoals we in deel 1 zagen, maar met een eigen troef.

Actiefranchises van dit kaliber komen weinig voor. Taken begon goed maar kwam in ademnood tegen het 3e deel. Die Hard deed het goed, al duurde dat net enkele films te lang. Betere voorbeelden zijn Jason Bourne, Lethal Weapon en als je langere franchise neemt doen ook James Bond, Mission Impossible en Fast & the Furious. Met wisselend niveau. John Wick staat nog steeds sterk op deel 3 en Keanu Reeves gaf al aan dat hij nog wel verder wil. Laat maar komen zou ik zeggen. De man toont ook met deel 3 aan dat hij in Hollywood de meester is van de actiefilm op dit moment

avatar van Alathir

Alathir

Begon goed met leuke martial arts achtige actie. Ook een paar lekker brute scènes. Deze komen helaas allemaal veel te snel in het begin. Meer naar het einde toe wordt het eentoniger. Dubbele headshots en reloaden, allemaal mooi maar veel te repetitief. Soms krijgt Wick klappen dat het geen naam heeft en toch wint hij altijd zonder uiteindelijk gewond te geraken. Buiten bij die kerel in de bibliotheek dan. De beste gevechten bevinden zich dus al meteen in het begin. Halle Berry en haar honden hebben ook even iets origineels maar gaat ook al snel vervelen. Het verhaal is dun maar al bij al kun je wel stellen dat John Wick de actieheld blijft van de laatste 5 jaar. Afgaand op het einde zal er zeker een deel 4 komen.

avatar van Curriculum

Curriculum

Gisteren naar de bios geweest en man. Ik voelde me als een kind bij een snoepkraam. Geweldige acties, brute slachtingen. Kan niet wachten op deel 4

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

Parabellum is een degelijk vervolg op de betere eerste twee delen. Deze haalt het niveau niet van zijn voorgangers.

Grootste probleem is dat de speelduur. Die ligt wat te hoog, er worden iets te veel bijzaken (en herhalingen) getoond en af en toe kakt de boel wat in.

Verder heeft ook dit derde deel alle ingrediënten die deel 1 en 2 succesvol maakten: Keanu Reeves die amper een woord zegt, goed geregisseerde actiescènes, leuk kleurengebruik en enkele charismatische bijrollen.

Deel 4? Graag, maar dan terug iets korter en "simpeler".

avatar van DonR4mon

DonR4mon

Wat een heerlijke non-stop actiefilm wederom. Ik heb genoten en vond de 2 uur heerlijk. Kan niet wachten op nr 4!

avatar van kasper03

kasper03

Hahahah moet echt lachen om de mensen die hier komen huilen over het verhaal. Dit zijn dus kleine jongetjes. Dit is wederom een keiharde actiefilm alleen bestemd voor echte mannen. Dit is ook zeker geen film om met je chick te kijken.

Wat is die Reeves toch een held. Op deze leeftijd zo'n rol neerzetten.