Genre: Actie / Thriller
Alternatieve titel: John Wick: Chapter 3
Geregisseerd door: Chad Stahelski
Met onder meer: Keanu Reeves, Halle Berry en Laurence Fishburne
Gesproken taal: Arabisch, Engels, Latijn, Indonesisch, Russisch, Japans, Mandarijn en Italiaans
Releasedatum: 16 mei 2019
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot John Wick: Chapter 3 - Parabellum
"If you want peace, prepare for war."
John Wick is op de vlucht geslagen, om twee redenen... hij wordt opgejaagd vanwege een wereldwijd beloofde prijs op zijn hoofd van maar liefst 14 miljoen dollar en voor het breken van een belangrijke regel van het Continental Hotel: het nemen van een leven in het hotel. John had al geëxecuteerd moeten zijn, ware het niet dat de manager van het Continental Hotel, Winston, hem één uur heeft gegeven voordat zijn lidmaatschap van het Continental wordt opgeheven en hij geen toegang meer heeft tot de diensten die deze geheime ondergrondse criminele gemeenschap biedt.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- John Wick: Chapter 3 – Parabellum (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
The Elder
Berrada
FunkStarr
- 1924 berichten
Belachelijk gemiddelde van 3,20*. Deze hoort wat mij betreft thuis in een flop 100. En dat terwijl het eerste deel fantastisch is.
filmfan0511
John Wick 3 kan samengevat worden als een bombastische overload aan non-stop actie, met af en toe eens een minuutje pauze. Het is té, absoluut, maar niettemin zorgt het er wel voor dat het een heel gemakkelijke en vermakelijke zit wordt. Dat korte tripje naar de woestijn werkt bijvoorbeeld helemaal niet; als regisseur een beetje kwestie van weten waar je goed in bent. De actie weet Stahelski in ieder geval feilloos in beeld te brengen. Choreografie zal wel té stijlvol zijn, maar het oogt prettig. Sommige scènes gaan véél te lang door (een halfuurtje had hier perfect vanaf gekund, een speelduur van 2 uur voor iets als dit is onzinnig), maar er zitten toch ook wel enkele coole setpieces tussen.
De worldbuilding valt wat door de mand in deze film, maar het is in ieder geval tof dat ze wat proberen.
Wie nog door de mand valt is Keanu. Enfin, als hij iets moet zeggen in ieder geval. Wat acteert die man plat zeg. Ze geven hem niet meer dan drie woorden per 10 minuten en dat lukt dan nog niet. Gelukkig is hij wel cool en geloofwaardig als actiefiguur, en daar draait het uiteindelijk om, maar toch. Gelukkig zit er wat acteerkaliber in de bijrollen (McShane, Fishburne). Ben niet heel benieuwd naar deel 4 (welke kant kan je hier überhaubt nog mee uit..), maar de reeks is consistent en vermakelijk genoeg tot nu toe om die het voordeel van de twijfel te geven. 3*.
FunkStarr
- 1924 berichten
Ok, soms zit je er weleens naast. Nadat ik deze film behoorlijk heb afgekraakt kom ik er nu wel een beetje op terug. Hij is zo slecht niet als dat ik hier eerder heb beweert. Maar echt goed is het natuurlijk ook nergens. Misschien dat ik de eerste keer ook niet in de mood was om dit soort films te kijken (terwijl ik normaal gesproken geen moeite heb met actiefilms als dit). Ik ga hem toch verhogen met een ster omdat er toch wel geinige scenes in zitten, vooral in het begin.
Richardus
Ik dacht ondertussen "gaafste actie sinds beide The Raids", komen er opeens 2 wel hele bekende koppies van langs!
Gave franchise. Idioot, bruut en lollig. Geweldige mix van elementen, kan niet wachten tot deel 4 en 5 maar dan moet het ook echt wel ns klaar zijn hoor. Hebben we wel 5 delen leuk kunnen genieten van top humorvolle actiefilms waar het maakplezier van afspat. Heerlijk.
xxERWINxx
Vandaag bekeken, vond dit 3e deel toch de beste van de 3.
In deze film nog meer actie, veel schietpartijen (meer als deel 1 en 2), meer gevechten ook en minder verhaal wat in deel 1 en 2 nog wel meer was.
Voor de actie zit je hier dus goed, moest wel lachen om de scene in de paardenstal, ook een hoogtepunt is de achtervolging met de motoren en het laatste stuk in het hotel was erg goed!
Voor mij was dit het beste deel van de John Wick films, hopelijk komt er ook weer een vervolg op dit 3e deel.
Geweldig!
ILDIB
Filmisch meer dan prima. Maar er had een uur aan stompzinnig en herhalend geknok minder in gekund. En dat oorhangers met de motoriek van reeves dit moet doen. Lachwekkend. 99% van de tijd is t wacht even dan ga ik klaar staan zodat je me kunt meppen of knallen.
Laatste 20m zijn wel oké..
des1
Ik vond deel 1 al stom, deel 2 nog stommer... deel 3 ga ik zeker niet zien, en vraag je je toch af of acteerkanon
Reeves niet wat nuttiger films kan maken. Voor het geld hoeft ie het niet te doen.
Brave-Neo
Jammer hoor maar jouw gemis... deel 3 is een diervriendelijke intelligente film met o.a. scenes in een bibliotheek waarbij een boek zijn waarde bewijst en met een fraaie balletuitvoering.
Ik zou het toch eens gaan zien als ik jou was; vooral de nonverbale communicatie tussen mens en dier in deze film is onovertroffen
OpGevoel
Waarom staat bij de film 'Actie / Thriller' en niet 'Actie'?
Bij Thriller verwacht ik enig verhaal en spanning en niet enkel vecht en schiet scenes.
Roger Thornhill
Bijna onmogelijk om over de inhoud iets zinnigs te zeggen, want alles is vorm. En dan moet ik denken aan dat liedje van de Cramps: How far can too far go? Een heel eind, blijkt. Keanu Reeves vecht zich een weg door tientallen tegenstanders heen, met gebruik van pistolen, machinegeweren, messen en een enkel minder conventioneel wapen, en als hij met het ene gevecht klaar is dient de volgende groep opponenten zich al weer aan. Het gaat allemaal wel, maar het duurt ook wel èrg lang, en tegen de tijd dat we bij het eindgevecht aankomen zit ik er als kijker al doorheen.
Gerlof78
Na wederom ook het succes van deel 2, kwam dus ook deeltje 3 en ook deze is een actiefilm van formaat en na 3 films blijft deze reeks boeien. Het verhaal vond ik goed gedaan en de cast naast Keanu Reeves speelt erg goed ik vond vooral de scene met Zero (Mark Dacascos) erg vet, ook met die 2 studenten (check die beide maar eens in The Raid 1 en vooral 2 de keuken scene) van Zero is echt vet. Ik kan er veel meer over zeggen maar ga ook deze kijken als je van een echte goede actiefilm houd, nu wachten tot helaas 2023 voor deel 4.
john mcclane 2
willemfilm
Na en half uur afgezet. Pief poef pauw, ahhh uhhh, ohh is mijn samenvatting. Wat een slechte film, die de kijker niet serieus neemt
Tommy De Vito
Actie-fanaten zullen zich zeker vermaken met dit derde John Wick deel. Non-stop schiet- en vechtpartijen. Maar na een uurtje hingen ze mij al de strot uit. Veel van hetzelfde, ene headshot na de andere. Visueel niks op aan te merken, sfeertje is lekker duister zoals het een beetje hoort bij dit soort films. Maar daar is het met deze John Wick wel mee gezegd. Ik denk dat ik het vierde deel maar skip.. ze worden helaas steeds slechter en lomper. Nipt 2.5
Jahweh
Alsof je naar een computer actie spel aan het kijken was, waarbij JW geen extra levens nodig had omdat bij hem de status van onschendbaarheid en onsterfelijkheid geselecteerd was
teigertje
- 2079 stemmen
Werkelijk sensationele derde film van Joh Wick.
Keanu Reeves blijft ongeëvenaard in zijn rol, als de boogey man John Wick.
Net als The Eqauilzer films met Denzel Washington is deze film, niets minder.
Beter als deze snoeiharde aktie film, kunnen ze niet worden.
Op naar deel vier die eraan komt, en gemaakt gaat worden.
Tuig van de wereld pas op, John Wick the boogie man komt eraan.
Meesterlijke aktie film.
Pecore
Meer van hetzelfde. Veel meer. John Wick schiet minstens 232 mensen van dichtbij door het hoofd. Er worden zo'n 88 mensen doodgestoken. En dan ben je tegenwoordig een teer zieltje als je daar helemaal murw door geslagen wordt, alsof je iets mankeert. Nou, diegenen die hierbij liggen te spinnen van genot mogen zichzelf ook wel eens aan een onderzoek onderwerpen, want dat lijkt me minstens zo ongezond.
Verder meer Reeves, helaas. Dat schijnt een hele brute meneer te zijn, maar erg geloofwaardig is dat niet. De schrijvers lijken dat ook door te hebben, want waarom moet anders werkelijk ieder karakter in katzwijm vallen als zijn naam genoemd wordt? Nou, omdat de kijker zelf die ervaring niet gegund is. Wij kijken naar een man die niet kan vechten, die niet kan acteren, die kijkt alsof de luier vol is en die kromme voeten heeft. Had toch gewoon een vechtende acteur benaderd, of in ieder geval een vechter, of desnoods een acteur, in plaats van een omhoog gevallen figurant. Een Statham of een Adkins had dit oneindig veel beter gedaan.
Is het dan alleen maar slecht? Nee, de regie is zelfs goed. Leuk kleurgebruik, fraai geschoten, mooie soundtrack. En eindelijk staat de parallelle onderwereld centraal binnen het plot en wordt het wraakmotief overboord gegooid.
Ik vrees echter voor deel vier. Die duurt zo'n vier uren. Daar is een flinke dosis zelfkastijding voor nodig en ik weet nog niet of ik dat op kan brengen.
rondh
Waar veel.mensen de actie goed vonden, vond ik dat dus eigenlijk heel slecht. De 1e Wick films waren beter wat dat betreft. Ik had hier vaak het idee van' even wachten voordat ik ik ga slaan, zodat mijn tegenstander de tijd heeft om te reageren. Buiten de actiescenes om vind ik ook het verhaal erg mager. Beter gezegd, er is bijna geen verhaal. Is dat buj dit soort films natuurlijk niet het belangrijkste; het gaat om het actievermaak natuurlijk. Maar zoal ik al zei was dat ook niet best. Zware tegenvaller dus!
Brave-Neo
John Wick dood slechts 85 tegenstanders in deze film; hij wordt zwak... John Wick: Chapter 3 - Kill Count Infographic - visu.info
In deel 4 en 5 moet hij toch echt beter zijn best doen om te overleven...
K. V.
Alweer nr 3 en in deze vond ik het tempo weer hoger. Er viel genoeg te gebeuren en de film zag er ook erg goed uit. Cast is grotendeels dezelfde al in de vorige delen en de langere speelduur stoorde niet.
Toch wel positief verrast.
Basto
- 11986 berichten
Blijft een heerlijk actieballet. Pure eye candy. Had half uurtje korter gemogen.
TMP
In tegenstelling tot de eerste twee delen van deze filmreeks, die ik nog wel redelijk onderhoudend vond, kon mij dit echt niet boeien. De actie is nog ongeloofwaardiger dan in de eerste twee delen en veel te veel van hetzelfde. De film duurt ook veel te lang. Het plot is nog dunner dan dat van de twee eerdere films en ook behoorlijk onzinnig. Niet echt de moeite waard.
P@trick_V
Ik heb, nu ik de drie reeds uitgebrachte films heb gezien, een beetje een dubbel gevoel bij de John Wick Franchise
Aan de ene kant hebben de makers een nieuwe dimensie gegeven aan het "actiefilm"-genre:
(1) in de wereld van de huurmoordenaars bestaat er blijkbaar een soort van structuur met een hiërarchie, er zijn locaties waar er niet gemoord mag worden, je kunt verbannen worden uit de huurmoordenaarsgemeenschap als je bepaalde regels overtreedt, enz.
(2) het is knettergek wie hem niet allemaal wil vermoorden; ik veronderstel dat z'n tegenstanders in deel 5(?) buitenaardse wezens zijn of zoiets, of dat hij zich ergens onder water/in de boeddhistisch klooster in Nepal zal moeten gaan verschuilen
Aan de andere kant moet ik stellen dat er nooit echt spanning is. Je weet dat John nooit iets zal overkomen, en dat iedere belager met één schot onmiddellijk sterft. Daardoor vind ik het eigenlijk allemaal maar redelijk saai. De makers vinden dat de absurditeit van het geheel voldoende is om je op het puntje van je stoel te houden. Dat maakt dat John Wick eigenlijk een "ver-DC Comic-iseerde" actieheld is, die z'n cape (à la Superman) heeft ingewisseld voor een stijlvol maatpak. En voor alle duidelijkheid, ik ben geen "DC Comics"-fan. Misschien dat de franchise wat beter had gewerkt met een meer charismatische hoofdrolspeler...
MindlessAssassin
2 uur en 10 min voor een film als deze, vind ik wel écht te veel van het goede. Wat mij betreft is dit deel nèt iets beter dan het 2e deel, maar het was allemaal beter geweest als het gewoon bij deel 1 was gebleven.
Fisico
Het actiegenre is niet meteen het eerste waar ik naar grijp, maar ik heb er heus al wel wat gezien. De John Wick franchise is wel opmerkelijk in de wijze waarop dit buitensporige geweld tot uiting komt. Zowat elke dode wordt afgemaakt met een shot in het hoofd. Erg efficiënt en spectaculair zelfs in beeld gebracht, maar ontzettend repetitief. Daar waar je het in het begin nog vermakelijk vindt, mondt het al gauw uit tot vervelend. Geen wonderbaarlijke resurrecties hier, dood is dood, tenzij je John Wick heet natuurlijk.
Wel een cool personage, dat zeker, past zeker bij Keanu Reeves. En die onderwereld van huurmoordenaars heeft wel iets. Iets als een sekte, maffia of vakbond zelfs waarbij codes, rituelen en eden heilig zijn.
Onceuponanytime
Hetzelfde concept als de vorige films; een demonstratie aan gevecht als middelpunt. Te veel gelijkend, te weinig nieuws maar de actie mag er nog best wezen
martijn011
- 2034 berichten
Na het herzien van de eerste twee delen van deze reeks werd het eindelijk tijd om dit derde deel eens te zien. Ik was vooraf wat huiverig omdat ik bij het herzien van de eerste twee films na ongeveer een uur wel klaar was met de vele, veelal dezelfde, kills.
Gelukkig begint deze film anders en zien we in het eerste half uur originele en steengoede actiescènes met paarden, musketten en (heel veel) messen. Helaas verzandt de film daarna in een zichzelf repeterend patroon wat er voor zorgde dat, ondanks een kleine opleving af en toe, ik af en toe op m'n klokje moest kijken hoe lang het nog allemaal zou duren.
Dik twee uur is echt veel te lang voor een film als deze. Na anderhalf uur was het allemaal prima geweest.
Al met al vond ik deze film wel de beste van de drie, daarom ook 3.5*.
Collins
In het derde deel is alles groter en breedvoeriger dan in de voorgangers. Van Chinatown tot Harlem schijnt iedere huurmoordenaar de jacht op John Wick te hebben geopend. Regisseur en voormalig stuntman Chad Stahelski zet meteen een vreugdeloze sfeer neer en voert de kijker door de regen en de duisternis mee naar een wereld waar koelbloedige moordenaars hun leven leiden. Een wereld waarin John Wick op de loop is en wanhopig en vermoeid probeert zijn doodsvonnis te ontlopen.
De kijker treedt een parallelle wereld binnen van huurmoordenaars. Een wereld met een eigen erecode, met eigen regels, met eigen economische en politieke verhoudingen. Een wereld die de oorlog heeft verklaard aan een aangenaam chagrijnige John Wick, die de regels heeft overtreden. Het is een fijne sfeervolle introductie van de situatie. Daarna gaat het pas echt los. Wat volgt is een doorlopende lus van geweld die over de kijker wordt uitgestort. Een lus van messenwerpen, vechtpartijen en vuurgevechten. En niet alleen over de kijker wordt het geweld uitgestort. Ook over John Wick natuurlijk. De man heeft geen moment rust. Het is heel begrijpelijk dat zijn blik somberder en somberder wordt en dat hij steeds vermoeider oogt.
Er is een scène die de last van Wick goed vangt. Beschutting zoekend voor zijn achtervolgers sleept de eenzame en doodvermoeide Wick zich een theater binnen waar de Russische Maffia zijn hoofdkwartier heeft. Op het billboard bij de ingang staat de aankondiging van het stuk “A Tale of Two Wolves”. A Tale of Two Wolves is een parabel die een oude Cherokee krijger eens deelde met zijn kleinzoon. Een levensles die wordt onttrokken aan het gevecht dat twee wolven in ieder mens continu voeren. Er is een wolf met slechte eigenschappen en een wolf met goede eigenschappen. Als de kleinzoon vraagt wie er wint, antwoordt de oude man: “de wolf die door jou wordt gevoed”.
Het middendeel van de film speelt zich af in Casablanca. De meerwaarde van dit gedeelte ontging mij. Wellicht was het de bedoeling om een snufje exotica in de film te brengen. Met de figuur van Hale Berry lukt dat enigszins. Van het exotische Casablanca krijg je verder amper iets mee en de actie is niet wezenlijk anders dan in de New Yorkse setting. Eenmaal terug in New York is Wick dan ook niet zienderogen opgeknapt van zijn exotische trip. Hij geeft nog steeds gul aan de slechte wolf en oogt nog even vermoeid en kijkt nog even somber als voor zijn vertrek.
De finale bestaat uit een eindeloze reeks goed ingestudeerde gevechtshandelingen die al vaker in een eindeloze reeks zijn gepasseerd. De reeks oogt tamelijk steriel. Zo worden de gevechtshandelingen niet eens opgeleukt met echt kunstbloed, maar met digitaal bloed, volgens mij. De gevechten spelen zich ook nog eens af in een gepolijst glazen decor zonder enige sfeer. Elke gevoel van spanning bleef bij mij achterwege.
Tijdens het finale gebeuren gleed mijn aandacht af en toe weg en stelde ik me een schaars geklede Hale Berry voor in een ligstoel op het strand van Casablanca. Hale Berry die haar twee wolven een staakt-het-vuren had opgelegd en gewoon genoot van de warmte van de zon op haar gebronsde huid. Aan dat beeld was ik na dik twee uur kunstzinnig gechoreografeerde- maar tegelijkertijd ook erg steriele actie, heel erg toe.
John Wick gaat onderwijl onverstoorbaar verder in zijn vierde film. Na een moment van verpozing, ben ik daar ongetwijfeld weer bij. Zonder hoge verwachtingen dit keer.

John Wick: Chapter 4
2023

John Wick: Chapter 2
2017

John Wick
2014

Alle delen van de explosieve 'John Wick'-reeks zijn binnenkort te streamen op Videoland

'John Wick'-franchise keert terug, maar dan zonder John Wick

LA 92
Documentaire / Historisch, 2017

The Biggest Little Farm
Documentaire, 2018
new york cityvechtsportencasablanca, moroccomoroccosecret societysecret organizationblack humorsahara desertbratva (russian mafia)vervolggeorganiseerde misdaadone man armyconsequences aggressiveprofessional assassinneo-noirdesperatebaba yagadog man friendshipjohn wick defiant