• 9.380.126 stemmen

John Wick: Chapter 3 - Parabellum (2019)

Actie / Thriller | 130 minuten

Genre: Actie / Thriller

Alternatieve titel: John Wick: Chapter 3

Geregisseerd door: Chad Stahelski

Met onder meer: Keanu Reeves, Halle Berry en Laurence Fishburne

Gesproken taal: Arabisch, Engels, Latijn, Indonesisch, Russisch, Japans, Mandarijn en Italiaans

Releasedatum: 16 mei 2019

Plot John Wick: Chapter 3 - Parabellum

"If you want peace, prepare for war."

John Wick is op de vlucht geslagen, om twee redenen... hij wordt opgejaagd vanwege een wereldwijd beloofde prijs op zijn hoofd van maar liefst 14 miljoen dollar en voor het breken van een belangrijke regel van het Continental Hotel: het nemen van een leven in het hotel. John had al geëxecuteerd moeten zijn, ware het niet dat de manager van het Continental Hotel, Winston, hem één uur heeft gegeven voordat zijn lidmaatschap van het Continental wordt opgeheven en hij geen toegang meer heeft tot de diensten die deze geheime ondergrondse criminele gemeenschap biedt.

avatar van tbouwh

tbouwh

Vijf jaar geleden begon de notoire huurmoordenaar John Wick een oorlog omwille van zijn koelbloedig koud gemaakte hond. “Als je vrede wilt, kun je je maar beter op oorlog voorbereiden”, zo luidt het duistere motto van het derde deel in de serie.

(...)

In het nieuwe deel Parabellum is Wick vogelvrij en op de vlucht, en de eerste confrontaties laten niet lang op zich wachten – een losgeslagen Wick vecht nu eenmaal meer dan dat hij praat. Een gevecht in Wick-stijl is altijd keihard en onverbloemd. In veel hedendaagse actiefilms maskeren een dominante geluidsband en een overvloed aan cuts een luie vorm van beeldregie. Maar verwacht hier dus geen atletisch onvermogen dat in de montage wordt weggepoetst. Voormalig stuntman Stahelski vertrouwt, samen met editor Evan Schiff, volledig op het bewegingsritme van de acteurs bij het bepalen van de lengte van de shots.

volledige recensie

avatar van vindorent

vindorent

Ik vind dit toch de minste van de drie, alhoewel ik mij prima vermaakt heb met de film. Sommige actiescènes vond ik iets te veel geacteerd, je zag soms karakters echt bewust bepaalde valbewegingen maken die niet helemaal overeenkwamen met hoe ze geraakt werden. Wel zaten er bepaalde actiescènes in die wel echt goed lekker grof waren, waar je mond van open viel.

Al met al, een prima John Wick film, maar deel 2 blijft voor mij nog steeds de beste.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Nothing's ever just a conversation with you, John."

Met dit vervolg levert Chad Stahelski een solide trilogie af, al hoop ik stiekem wel dat er nog een vierde deel volgt.

De film begint gelijk waar 'Chapter 2' eindigde; John Wick is al strompelend op de vlucht vanwege het doden van iemand op de neutrale gronden van het Continental Hotel en daarbovenop staat er nog eens een premie van 14 miljoen dollar op zijn hoofd. Wick heeft zich duidelijk - meer dan gebruikelijk - in de nesten gewerkt en niets of niemand lijkt hem te kunnen helpen. Het inroepen van enkele laatste gunsten moet hem overeind houden.

Als persona non grata komt Wick terecht op een aantal exotische locaties waar hij de meest opmerkelijke personages ontmoet. Zo wordt Keanu Reeves bijgestaan door Halle Berry, die zowaar niet onderdoet voor hem. De onderwereld bestaande uit: gouden munten, regels en mythes wordt ondertussen verder uitgebouwd. Overigens is het leuk om Yahan Ruhian (Mad Dog uit 'Serbuan Maut') in een klein rolletje te zien.

Zoals vanouds is de actie de meal ticket. In 'Parabellum' lijkt men van allerlei wapens gebruik te willen maken en daar houdt het niet mee op, want zelfs paarden worden ingezet. Het kan niet gek genoeg lijkt het wel. Op deze wijze wordt er weer een heerlijke en bovenal keiharde gun fu choreografie gecreëerd waar je je vingers bij aflikt. De prima pacing zorgt ervoor dat je als kijker niets tekort komt. Bij sommige wendingen heb ik wel zo mijn bedenkingen, maar een kniesoor die daarop let als je zo een dikke actiefilm krijgt voorgeschoteld.

Al met al een vermakelijk vervolg dat doet wat het moet doen. Nu maar hopen dat dit deel voldoende geld opbrengt voor een vierde deel.

3,5 Sterren.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

More is less, dat geldt niet voor John Wick 3. Deel 1 was nog enigszins realistisch/geloofwaardig, deel 2 gaat een stapje verder, maar in deel 3 gaan de remmen pas echt los! J.W. is één van die films welke vanwege een strakke productie een belachelijke film tot een succes kan maken. En dan Keanu ''Houten Klaas'' Reeves. Hij is dus geen Scott Adkins. Maar aan de andere kant, hij was 53 jaar toen hij met deze film bezig was en daarvoor toch respect voor onze favoriete stijve Piet.

Het begin van deze film is het beste wat ik in tijden gezien heb! Op sommige momenten qua geweld op het niveau van Game of Thrones. J.W. is een soort Sandor Clegane (The Hound) in de moderne tijd. Ik heb Halle Berry altijd maar een suf wijf gevonden, maar hier is ze een overtuigende keiharde bitch. En dan uit het niets is daar Mark Dacascos. Stond in de jaren 90 in de schaduw van JCVD, Schwarzenegger, Sly en zelfs van Steven Seagal. Hij maakt nog steeds films, maar heeft iemand Operation Rogue (2014) gezien? Ik niet! Maar ik gun hem dit enorm, dus fijn dat hij gewoon weer is echt in de spotlight kan staan! Hij heeft sowieso een erg fijne rol in deze film en op sommige momenten meer van hem genoten dan van Reeves.

Ik weet waar ik naar kijk, maar regelmatig viel mij toch wel het één en ander op. Badguys die vaak netjes op hun beurt wachten tot ze John aanvallen. Halle Berry die stiekem een cheat code of een infinite ammo kratje had gevonden. En John die zoveel moet incasseren dat zelfs Captain America het zou moeten opgeven. Maar zoals ik al eerder aangaf, de productie en het camerawerk is zo strak dat ik er alleen maar van kan genieten!

7,5/10 of dus 3,5*

avatar van mrklm

mrklm

Waar te beginnen met mijn lofuitingen? Wellicht bij de sublieme production design, de art direction en de set decoration van deze oogverblindende actiethriller waarin heden en verleden op fraaie wijze volledig in elkaar opgaan. Lo-tech (de telefoons met draaischijf, de krijtborden met de huurcontracten) afgewisseld met hi-tech (de 'hall of mirrors' waar een groot deel van de finale zich afspeelt), waar duidelijk goed over is nagedacht. Bovendien versterkt het de toch al subtiele humor van deze achtbaanrit. De cinematografie van Dan Laustsen die van de gelegenheid gebruik heeft mogen maken om te verwijzen naar meesterwerken als Casablanca en Lawrence of Arabia en er een eerbetoon aan de cinematografie van maakt. Wat te denken van het scenario dat vol zit met verrassende, intelligente twists, ingenieuze settings voor de actiescènes (inclusief een achtervolging te paard), alle karakters hun gouden moment geeft en de lastige balans tussen bruut geweld en zwartgallige humor opnieuw perfect weet te vinden.

De bijna 55-jarige Keanu Reeves die opnieuw zijn eigen grenzen heeft verlegt om de fysieke ontberingen van zijn karakter te doorstaan, maar vooral het team van choreografen en stuntmannen met wie elke handeling tot in detail is bedacht en tot in den treure is getraind. Natuurlijk, het geweld is extreem maar regisseur Chad Stehelski laat geen enkel moment onbenut om duidelijk te maken dat we hier te maken hebben met een martial arts-ballet waarin Keanu Reeves het equivalent van Fred Astaire blijkt te zijn. Maar als hij Fred Astaire is, dan is Halle Berry in haar rol als Sofia toch zeker wel Ginger Rogers, zoals ze toont in een indrukwekkende open sollicitatie naar een eigen spin-off?!

Sofia's gewelddadige 'dans' met John Wick is mijn favoriete scène uit een actiefilm die simpelweg een aaneenschakeling is van dramatische hoogtepunten en grensverleggende gevechten. Maar dat is bovenal de verdienste van hondentrainer Greg SmithAldridge die erin slaagde om twee herdershonden de meest waanzinnige dierenstunts te doen die je ooit op het scherm hebt gezien. Adembenemend, een lust voor het oog, een meesterlijk staaltje martial arts en zonder twijfel de beste actiefilm van deze eeuw.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Een beetje zoals de vorige Wicks, het ziet er allemaal wel mooi uit (hoewel deze soms naar de kitsch neigt en net iets minder stijlvol is) en de actie is behoorlijk is beeld gezet en soms ook lekker hard, maar ook wat saai doordat Wick toch steeds heel erg veel schurken weet te verslaan. Echte spanning is er niet. Het is vooral een choreografie die na een uurtje wel is uitgewerkt, buiten dat de meeste scènes ook gewoonweg steeds net te lang duren. Het is humor als een paard naar achteren trapt, een tweede en derde keer is al minder leuk dan. En dat gedoe met die honden is zo'n 3 a 4 keer geinig, maar na 10 keer hetzelfde trucje wordt het vervelend. En zo is de hele film, vrij afstandelijk ook mede door Reeves die overtuigend kan knokken, maar meer ook niet. Als hij zijn mond opentrekt is het toch een pak minder. 2,5*.

avatar van The Oceanic Six

- He shot my dog!
- I get it.

De zaal zat vrijdagavond vol. Stampvol. Schijnbaar leeft een redelijk simpele actiefilm toch nog behoorlijk bij de mensen. Mooi om te zien, want zoveel van dit soort titels krijgen we niet meer in de bioscoop. De vorige twee John Wicks waren de moeite van het kijken zeker waard, al zou ik ze niet bovengemiddeld goed noemen. Zeker de eerste vond ik vrij standaard. Het vervolg sprak me al meer aan, die was veel creatiever en meer stilistisch. En gelukkig is John Wick 3 weer de overtreffende trap en de eerste die echt gewoon zeer goed genoemd kan worden door me.

Parabellum mag je gerust een actiebaanrit of een adrealinerush noemen, zo enorm vol zit de film met bruut, bloederig en bijzonder fraai gefilmd geweld. Er zitten maar heel weinig rustmomenten in en om het verhaal geven de makers ook niet echt meer. De vorige delen waren een tikje over de top, maar nog wel te volgen. Hier gaan echt alle remmen los. John heeft ruzie met zijn High Table organisatie waar ook hij als huurmoordenaar onder valt. Hij heeft aan het einde van deel 2 de regels overtreden en heeft nu de status ''excommunicado''. Iedere huurmoordenaar ter wereld mag hem doden voor een flinke zak geld. Geinig idee, zeker ook omdat de film wel heel strak de code van de High Table blijft vormen. Wie hen tegenwerkt wordt gestraft. Dit mag dan een compromisloze actiefilm zijn, maar juist die High Table etiquette erbij geeft de film echte klasse mee. Lance Reddick is als de hotelmanager weer terug met wederom een leuke rol, maar ook Ian McShane en Laurence Fishburne stellen niet teleur. Allemaal gelinkt aan de High Table. Maar allen moeten wel buigen voor de geweldige prestatie van Keenu Reaves. Over het algemeen niet de meest begaafde acteur, maar wat zet hij John Wick voor de derde keer weer sterk neer. Een man van weinig woorden, maar wel eentje die voor niemand buigt.

De film kent een aantal geweldige stukken. Het bibliotheekgevecht en het messengevecht vrij aan het begin zijn heerlijk creatief. Even leek het weer een beetje op die oude Jackie Chan films, die ook constant materialen uit de directe omgeving erbij betrok. Het leukste gedeelte vond ik denk ik wel Casablanca, met een Halle Berry (die ik de laatste jaren vrij matig vind, maar wel wel goed bezig is) en haar moordende honden. Die beesten leverden wel een paar hele toffe scènes op. Maar de hotelbestorming en het eindgevecht met de grote tv-schermen en de glazen wanden vond ik ook erg de moeite. De film probeert duidelijk te variëren in locaties en ook in de soort actie. De ene keer met messen, de andere keer met zware wapens. En al te zwaar wordt het in niveau nooit, want er zit genoeg luchtige humor in dat de juiste snaar weet te raken. Wat er ook in zit, is budget. De film oogt fantastisch, klinkt erg goed en er zitten genoeg fraai gefilmde stukken in. John Wick die een enorme zandberg op klimt in de woestijn vond ik een erg mooi gemaakt moment om iets te noemen.

Parabellum is met afstand de sterkste van de reeks die hopelijk nog lang niet klaar is. Het open einde geeft gelukkig ook wel aan dat we vast over een jaar of 2 naar de volgende film kunnen gaan.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

Dit is hoe een actiefilm hoort te zijn.

Je niet anders voordoen dan je bent, niet te veel andere genres er toch stiekem in willen proppen, maar gewoon knallen.

Zo veel scènes waarvan ik naderhand dacht: dat was een te gekke vechtscène en dan een paar seconden erna, maar die ook en die ook.

De John Wick trilogie is ongekend. Alledrie de films zijn actiefilms van bijzonder hoog niveau.

En man wat hoop ik dat er nog een vierde gemaakt gaat worden.

avatar van cor1946

cor1946

Was allemaal te veel van het zelfde. Die gevechten gingen na een uur wel vervelen. Maar tocht best een goede film. Soundtrack oke en die honden prachtig. De 1e film was de beste vond ik.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Schieten, bonken en rammen

John Wick is op niveau. Niet ontgoocheld maar oversteeg niet de twee vorige voor mij. De makers hebben het neusje van de zalm onder de gevechtschoreografen gerecruteerd voor de stunts en vechtscènes en dat levert flink wat intense actie op. Dacascos en de Indonesiërs uit "The Raid" brengen zelfs een geslaagde noot humor in de film. Het verhaal is inderdaad minimaal geworden maar toch boeit het hele gedoe rond de regels van de High Table genoeg om er probleemloos in op te gaan. Keanu Reeves is een slecht acteur maar hij vindt hier zijn plaats waar hij dat niveau kan verzilveren. Het incasserings- en recuperatievermogen van John Wick is soms echt wel belachelijk in deze film. Als er iets is waar ik me soms even aan heb geërgerd dan is het dat wel. Het bijna surrealistische decor waar de laatste fights plaatsvonden vond ik geweldig. Goed gedaan. Nu weer twee jaar wachten op John Wick 4.

avatar van Donucius

Donucius

Ik weet niet waarom, maar dit deel is mij tegengevallen. Na 2 ijzersterke delen is dit een matig vervolg.

Ik weet eigenlijk wel waarom, maar wil eigenlijk niet teveel woorden aan vuil maken. Als je van dit genre houdt weet je wel wat je zult krijgen en kun je er eigenlijk blind naartoe. Deel 2 blijft voor mij het sterkste deel. Denk ook dat het komt door de prachtige omgeving waarin het gefilmd is.

Het positieve hier is dat het verhaal aansluit op deel 2 en ik dus nu weet wat er daarna gebeurd. Verder is het vermaak zoals je van John Wick gewend bent denk ik.

avatar van thunderball

thunderball

Deze donderdag in Antwerpen gaan zien.

De eerste John Wick film was een aardige verassing; de tweede meer van hetzelfde en deze derde film hangt er een beetje tussenin.

Er is duidelijk wel moeite gedaan om de actiescènes hier en daar wat origineler te maken, maar het blijft natuurlijk feitelijk wel gewoon constant een herhaling van zetten, waarbij Reeves nagenoeg onverslaanbaar blijft.
Voor mij kwam er na het zoveelste gevecht, waarbij de meesten ook nog veelte lang door blijven gaan, duidelijk een moment van verzadiging en dat het eerder op de lachspieren ging werken, dan dat ik het nog gaaf vond. Van enige spanning is sowieso nauwelijks sprake, je weet iedere keer bij voorbaat al hoe het gaat aflopen.

Hoofdrolspeler Reeves kan nog steeds voor geen meter acteren, zelfs wanneer hij een film lang amper tekst heeft, weet hij zelfs het lulligste zinnetje, of woord, niet fatsoenlijk uit zijn mond te krijgen. Hij heeft geen enkel gevoel voor intonatie en delivery.

Berry maakte eindelijk weer eens een keertje een positieve indruk en de scene's met haar en de honden waren dan ook het hoogtepunt van de film, zonde dat ze er relatief kort in zat.

Dacascos aanwezigheid is een zeer goede en opvallende zet, want wie had er aan gedacht hem nog eens in een belangrijke rol terug te zien en al helemaal niet in een grote actiefilm? Ik niet in ieder geval!
Het is dan wel weer jammer dat hij regelmatig voor de komische noot moet zorgen, dat neemt toch wel aardig wat weg van zijn mystiek en dreiging. Beetje zonde.

Aardig vermaak, maar nergens geweldig.

Een zes, ofwel drie sterren.

avatar van wwelover

wwelover

Deel 1 en 2 waren geinig, maar dit is de eerste die ik in de bioscoop heb gezien. En gelukkig maar. Verhaal is minimaal (denk max. 15 minuten aan plot) en ook niet heel boeiend. Maar het gaat natuurlijk om de actie. Zeker het eerste deel van de film, niet normaal knappe gevechts choreografie. Zie je zelden in Hollywood en voelde erg Aziatisch aan. Latere actie is ook nog steeds goed natuurlijk.

avatar van Theunissen

Daar waar het tweede deel stopte, daar gaat dit derde deel verder, namelijk John Wick heeft een bedrag van 14 miljoen dollar op zijn hoofd staan en krijgt een leger huurmoordenaars achter zich aan. Met slechts één uur voorsprong moet hij zien te overleven.

Dit actievolle vervolg betekent nog meer gevechten op leven en dood voor huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves). Dus nog meer steek-, vuist- en vuurgevechten en dit keer ook trappende paarden en twee in kogelwerende vesten gestoken herdershonden die het vooral hebben voorzien op de worsten van de huurmoordenaars en van het eerste slachtoffer (een reus van een vent) wordt de nek gebroken met een lijvig 19de-eeuws boek. Je zou denken dat dat gaat vervelen, maar regisseur en voormalig stuntman Chad Stahelski houdt het tempo hoog, de gevechten origineel en deze zijn ook geregeld lekker grof (o.a. messen / bijlen in lichamen, hoofden en ogen) en zorgt af en toe met wat droogkomische humor voor verlichting.

En de toch al vijftigplusser Keanu Reeves blijft daarbij overtuigen als de voortdurend opgejaagde, maar onverwoestbare John Wick en in een uitgebreide episode in Casablanca, wordt hij bijgestaan door de eveneens vijftigplusser Halle Berry en zijn sterkste tegenstander is de vijftigplusser Mark Dacascos. Verder zien we ook nog twee andere bekende vijftigplussers, namelijk Laurence Fishburne en Lance Reddick Ze zijn overigens niet de oudste acteurs en actrice, want verder zien we ook nog de zeventigplusser Ian McShane en de zestigplusser Anjelica Huston.

John Wick 3 is een Actie / Thriller film in voortdurende beweging en zelfs bij een rustige dialoog in een danstheater zien we een verwoed oefenende ballerina op de achtergrond. Met zijn speelduur van ruim twee uur is de film weliswaar te lang en snak je soms naar een moment dat dieper gaat dan uiterlijk vertoon. Toch is het bijzonder hoe overtuigend hier een op zichzelf staande wereld wordt opgetuigd en hoe soepel Keanu Reeves zich daarin voortbeweegt. Hij is geen moment zo sierlijk als Bruce Lee (het laatste gedeelte van het verhaal deed me overigens soms denken aan een Bruce Lee film, namelijk "Enter the Dragon (1973)"), zo krachtig als Arnold Schwarzenegger of zo gevat als Bruce Willis, maar hij overtuigt wel als een doelgerichte doorzetter.

P.S. gezien het einde, zal er waarschijnlijk ook nog een vierde deel gaan volgen.

avatar van Shadowed

Shadowed

Omgekeerde Wick.

Goede omschrijving voor mezelf, want ik vind dit qua ervaring eigenlijk het omgekeerde als ik dit met deel 2 vergelijking. Daarmee bedoel dat waarbij ik het tweede deel bij deel 2 leuker vond vond ik het eerste deel duidelijk het leukst bij deel 3.

Reeves begint wel steeds leuker te worden als Wick. Het is langzamerhand wel iemand geworden die je steeds gaver gaat vinden. Daarbij nog steeds bijgestaan door McShane, Fishburne en een wat prominentere rol van acteur Reddick.

Visueel is het allemaal best verzorgd, al valt het soms opeens op dat er CGI gebruikt is. Maar het mag de (meeste) pret niet drukken. Vooral het eerste deel was er leuk mee, het eindigt eigenlijk pas als Berry in beeld komt, dan valt de film terug.

Film begint leuk wanneer basketballer Marjanović in de bibliotheek verschijnt, en vervolgens een komisch messenwerp gevecht en het laten trappen van paarden. Het is leuke, vette actie die eindelijk eens die kick geeft die John Wick altijd al moest hebbem. Eeuwig zonde dat de film niet die leuke actie kan bijhouden.

Stahelski houd het tempo erg hoog, en toch weet de film af en toe wat saai te worden. Nadat Berry in beeld komt begint vrijwel alle actie in herhaling te vallen en raakt de kick er vanaf. Zo'n actie met honden is best leuk, maar het valt al snel opvallend in de herhaling eigenlijk. En bijgestaan door het wat te tamme cameragebruik van Stahelski helpt het niet echt vooruit.

Het cameragebruik was wel goed in het eerste deel, maar in het tweede deel vermindert het allemaal een beetje. Ondanks dat de sets wel mooi blijven, weet de actie niet meer te overtuigen ondanks een aantal pogingen. Het is gewoon niet erg gaaf meer.

Desondanks wel een voldoende, het ging er makkelijk in. Kijken of er nog een deel 4 aankomt. Stahelski lijkt de reeks wel echt geclaimed te hebben.

avatar van Film Pegasus

Deel 1 was de opener van een geweldige franchise. De sfeer werd opgebouwd met de grootste criminelen die al schrik kregen als ze de naam John Wick hoorden. Om dan te zien waar de man toe in staat was. Deel 2 was iets minder qua verrassing, maar kon eigenlijk het niveau best wel hoog houden en een boeiende sequel neerzetten. Dit derde deel laat de sfeer wat liggen en gaat resoluut voor de actie. Maar doet het wel goed met enkele nieuwe leuke personages en vooral visueel mooi aangekleed. Daardoor is dit opnieuw een topfilm zoals we in deel 1 zagen, maar met een eigen troef.

Actiefranchises van dit kaliber komen weinig voor. Taken begon goed maar kwam in ademnood tegen het 3e deel. Die Hard deed het goed, al duurde dat net enkele films te lang. Betere voorbeelden zijn Jason Bourne, Lethal Weapon en als je langere franchise neemt doen ook James Bond, Mission Impossible en Fast & the Furious. Met wisselend niveau. John Wick staat nog steeds sterk op deel 3 en Keanu Reeves gaf al aan dat hij nog wel verder wil. Laat maar komen zou ik zeggen. De man toont ook met deel 3 aan dat hij in Hollywood de meester is van de actiefilm op dit moment

avatar van Alathir

Alathir

Begon goed met leuke martial arts achtige actie. Ook een paar lekker brute scènes. Deze komen helaas allemaal veel te snel in het begin. Meer naar het einde toe wordt het eentoniger. Dubbele headshots en reloaden, allemaal mooi maar veel te repetitief. Soms krijgt Wick klappen dat het geen naam heeft en toch wint hij altijd zonder uiteindelijk gewond te geraken. Buiten bij die kerel in de bibliotheek dan. De beste gevechten bevinden zich dus al meteen in het begin. Halle Berry en haar honden hebben ook even iets origineels maar gaat ook al snel vervelen. Het verhaal is dun maar al bij al kun je wel stellen dat John Wick de actieheld blijft van de laatste 5 jaar. Afgaand op het einde zal er zeker een deel 4 komen.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Degelijk.

Parabellum is een degelijk vervolg op de betere eerste twee delen. Deze haalt het niveau niet van zijn voorgangers.

Grootste probleem is dat de speelduur. Die ligt wat te hoog, er worden iets te veel bijzaken (en herhalingen) getoond en af en toe kakt de boel wat in.

Verder heeft ook dit derde deel alle ingrediënten die deel 1 en 2 succesvol maakten: Keanu Reeves die amper een woord zegt, goed geregisseerde actiescènes, leuk kleurengebruik en enkele charismatische bijrollen.

Deel 4? Graag, maar dan terug iets korter en "simpeler".

avatar van filmkul

filmkul

Opnieuw een heerlijke actiefilm. Het verhaal pikt de draad op uit deel 2 en knalt al binnen enkele minuten van het scherm. De rollercoaster aan geweld en actie start dan en houdt pas op vlak voor de aftiteling. De ene actiescene nog mooier dan de ander in beeld gebracht. Over the top? Ja. Geloofwaardig? Nee...So what! Puur genieten en soms ook lachen want geen voorwerp (of dier) wordt vermeden om iemand uit te schakelen. Reeves zit weer heerlijk in zijn rol. Genre topper! 4.0

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Lekkere film met weer knetter veel actie! Deze serie zal mij niet snel vervelen. Verstand op nul en genieten van de vele, vette, mooi geschoten actiescènes! Op naar deel 4!

avatar van parcivalis

parcivalis

Gezwollen niks-film over karakterloze man die andere mannen vermoord. Ergens in de film worden binnen 6 minuten een kleine 100 mensen doodgeschoten. Slechterikken, dus dat mag. Had meer het idee dat ik naar een game zat te kijken dan naar een film. Vervelende productie in de letterlijke betekenis van het woord. Ene oog in andere oog uit.

Die ervaring dat je een film zit te kijken en ineens denkt 'tjee heb ik de waterrekening al betaald?' nou, zo vermakelijk was deze film. Film worden niet beter als je er gewoon nog meer vechtscenes in kiepert. Het schieten werd net zo irritant als vuurwerk met de jaarwisseling: eentonig en kwam geen eind aan. En dan dat suffe verhaal. Alsnog iemand had gedacht 'laten we het vooral niet lineair maken, maar met van die leuke spannende plot-twists. Ja. Niet dus. Onzinnig, onlogisch en vermoeiend. Pff. Echt slechtste deel. Maar nummer 4 komt ook nog, dus dat kan veranderen.

avatar van Neder0001

Neder0001

Vrij slecht vervolg op een toch al middelmatige reeks. Kon mij eigenlijk geen moment bekoren. Ik snap dat John Wick een "over-the-top verstand-op-nul" film is, maar er zijn grenzen.

avatar van qwatje

qwatje

Hond wordt neergeschoten maar even later vecht ie weer mee
Dit is zo'n beetje het niveau van geloofwaardigheid van deze film.
De actie en vechtscene's zijn zo over de top dat het gewoon vervelend wordt.

Ik denk dat deze film vooral mooi is als je van dans, acrobatiek en ballet houdt.
De choreografie zit best goed in elkaar.

Ook de lokaties zijn best oké en het is allemaal aardig gefilmd.
Toch kan ik deze film niet hoger waarderen als 1,5* gewoonweg omdat het een script zo slecht is en de film op het puntje van hilarisch slecht is.
Het enige wat ik mistte was het Bollywood dansen en zingen.
Dit is geen actie film, dit is een actieclip die bijna 2 uur te lang duurt.
Jammer, deel 1 was best wel goed......

avatar van L30t53dd6p

L30t53dd6p

hmm Ik hou wel van actie... zolang het mij laat geloven dat het echt is.

]Maar in deze film zag je duidelijk dat het één grote dans was. Trappen die niet werden afgemaakt, aanvallers die gewoon een slagbeweging maken met hun mes van meer dan 2 meter, bad guys staan gewoon te wachten, niemand die opkijkt in een druk station terwijl er dode mensen liggen en gewoon gekilled worden en op een gegeven moment zijn de lijken gewoon foetsie. Tis een beetje ongeloofwaardig net zoals "he shot my dog" en die hond ligt er een beetje dood bij, ze lopen weg met 1 hond en de actie scene binnen een minuut daarna zijn er weer 2 honden. JW loopt een beetje in godmode rond. De hoeveelheid dat JW gewoon gekilled had kunnen worden is legion.

Ik heb me uiteindelijk wel vermaakt maar géén echt verhaal maar extreem veel knokken. Zonder KR is dit gewoon een B film. 6/10 2,5/5,0

avatar van james_cameron

Dit derde deel heeft dezelfde problemen als het tweede; na een uitstekend eerste uur zakt de boel behoorlijk in, om vervolgens een beetje uit te gaan als een nachtkaars. De kunstige choreografie van de aktiescenes maakt gelukkig veel goed. En hoe slecht Keanu Reeves ook speelt (en dat is hier behoorlijk slecht); als aktieheld is hij nog steeds indrukwekkend. Wie hoopt op een bevredigende afronding van de trilogie komt overigens bedrogen uit, aangezien dit zo te zien naadloos gaat overlopen in een vierde deel.

ik kan niet begrijpen dat deze film 3.38 sterren krijgt????wat een flauwe en ongeloofwaardige film.de actie scenes zijn niet slecht maar saai mensen wachten af om te vechten...wat een onzin...en dan als ge de tweede deel al even geleden heb gezien,dan weet je niet meer waarover het gaat.hond wordt doodgeschoten en doet gewoon even later mee dat ik dacht heeft ze nu drie honden??

nee voor mij gewoon 2 sterren waard zelfs iets minder.

avatar van Kondoro

Kondoro

“They about to learn that if you cut a king, you better cut him to the quick.”

Het derde deel in de Wick serie, precies zoals we hem hadden verwacht en hadden willen zien. Geen gejammer en geen gemaar, knetter harde actie op je beeldscherm en er word weinig terug gedeinsd. En dat al eigenlijk vanaf de eerste scene. Toch wel geinig, in het eerste deel gaat hij achter de moordenaars van zijn hondje aan, daarna word zijn auto gesloopt wat hij niet leuk vind maar in dit derde deel leek ze het ook nog eens verstandig om achter hem aan te gaan: niet doen!

Stahelski heeft er weer een hele strakke film van weten te maken, die op actie gebied echt werkelijk lekker wegknalt. En natuurlijk echt over-de-top is wat gewoon niet verveeld. Constant veranderen van settingen, Reeves die hard moet knokken en soms zelfs wat houterig over komt. Toch blijft het charisma van die gast erg hoog wat het ook wel weer leuk maakt die onsterfelijkheid. En we hebben hem overal gezien, ergens diep in de stad maar ook in de woestijn. Prachtig. Ook de K-9 scenes waren heel erg vet, mooi gemaakt ook. Maar ook dat messengevecht in een museum, prachtig!

Dat er een vierde deel aan zit te komen was vrij duidelijk, maar dat ik weer ga genieten weet ik bijna wel zeker. Het verhaal was vrij dun, dat was soms wel kloterig maar voor de rest heb ik mezelf uitermate weten te vermaken. Leuke cast, leuke zit.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Het eerste deel van de "John Wick" saga was tenminste nog sprankelfris en origineel te noemen. Dat het verstand van een goudvis voldoende was om deze film te bekijken, nam ik er met plezier bij. De actie spatte van het scherm af en Reeves wervelde doorheen het beeld zodanig dat de lijkenstapel gestaag steeg. En dan had je ook nog het "Continental Hotel". Een tot de verbeelding sprekende locatie.

En dan kwam er "John Wick : Chapter 2". Een slap doorslagje van het origineel waarbij ik me de hele tijd afvroeg of ik niet alweer de eerste film aan het kijken was. En persoonlijk vond ik toen dat ze Wick op pensioen mochten sturen.

Tja, ik kon het toch niet laten om "Chapter 3" te bekijken. Actierijk is het wel .... maar voor mij is het toch genoeg geweest. Ik sla "Chapter 4" rustig over, als jullie het niet erg vinden !

PS. Meest aangename in deze film .... Halle Berry. Ze ziet er, ondanks haar leeftijd, nog altijd even njammie en verrukkelijk uit.

avatar van scorsese

Goeie film waarin John Wick ditmaal vogelvrij wordt verklaard waardoor alle huurmoordenaars achter hem aan zitten. Dit derde deel begint direct waar de vorige ophield. Opnieuw stijlvol en opnieuw zijn de actie-scenes lekker bruut en is de choreografie ook weer uitstekend. Hier en daar onderscheidend (zoals de scene met de honden). Keanu Reeves is inmiddels John Wick en het vierde deel zal waarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.