• 9.379.403 stemmen

Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans

Releasedatum: 14 november 2019

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot The Irishman

"His story changed history"

'The Irishman' volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).

Frank Sheeran

'Skinny Razor'

Older Peggy Sheeran

Carrie Bufalino

Onderhond schreef:

Ondertussen 19 films van Scorsese gezien en geen enkele goed bevonden. Deze lijkt weinig af te wijken van zijn typische stijl, dan maar hopen dat het weer geen drie uur moet duren.

waarom zou jij ook maar overwegen dit te kijken dan? Zelf ik weet dat Scorsese bepaald niet jou ding is. Ik kan werkelijk geen reden bedenken dit te zien, met 19 mislukkingen in je kielzog?

Ik moet er niet aan denken 19 Kevin Hart of talloze 50 Shades films te hebben gezien, en dat er dan een 20e bij zou moeten komen. Ik hou veel van Miss Milton, maar dan gaat ze maar met iemand anders. Gelukkig houdt ze niet van Kevin Hart en zijn er vooralsnog maar drie 50 shades.

Het is ok om nu en dan “nee” te zeggen, OH

avatar van SilverGun

SilverGun

Kwestie van compulsief lijstjes moeten afwerken en weer wat kunnen afstrepen. Snap die verbijstering nooit zo.

John Milton

Ik ben volgens mij meer van het lijstjes afwerken dan OH, maar no fucking way dat ik 19 schijtfilms ga kijken omdat ze op een lijstje staan. Zie ik hem ook niet doen.

Niet?

Nochthans ben ik al jaren bezig met algemeen hooggewaardeerde klassiekers te kijken. Misschien valt het iets minder op omdat ik graag films spreid, eerder dan op korte termijn er een hoop dingen door te jassen. En for the record, ik zit al aan 27 Spielberg films

Sowieso wordt dit een erg grote release die gratis voorbijkomt op een VOD-dienst waar ik een abo op heb. En van regisseurs waarvan ik 10+ films gezien heb laat ik daargaans weinig tot niks schieten. Kans is dus erg groot dat ik deze netjes meepik.

John Milton

Haha ok, dan ben je meer een completist dan ik aanvankelijk dacht; ‘I’ve gotten this far, best carry on’...

Toch, ik heb nu bijvoorbeeld 8 Woody Allens gezien, met wisselend succes. En ik zie me niet de neiging krijgen de rest in te halen, ook al staan ze op een ICM lijstje. Van de Aziaten die je helemaal compleet hebt met 40+ films kan ik me enige OCD voorstellen, maar deze had ik je wel zien skippen. Misschien is de wens de moeder van de gedachte?

avatar van synec

synec

Martin Scorsese’s ‘The Irishman’ Is Three-And-a-Half Hours Long

Met 210 minuten wordt dit de langste Scorsese ooit. Laat maar komen!

Party time, Onderhond!

avatar van Metalfist

Metalfist

Niet specifiek bedoeld op The Irishman maar waar is in hemelsnaam de tijd gebleven dat een film 90 à 120 minuten duurde? Met 3.43* gemiddeld (op 15 geziene films) wil ik deze nieuwe Scorsese echt wel een kans geven, maar meer dan 3 uur... Ik kan me niet voorstellen dat dat effectief zo broodnodig is bij de meeste films.

avatar van synec

synec

Ik zag het net andersom.. ik vroeg me af waar films met een monsterlengte als deze zijn gebleven. In het hedendaagse hollywood landschap ga je dat nog zelden zien. Namen als Tarantino, Scorsese of Nolan komen er nog wel mee weg om hun films zo lang te maken, of je moet een eventfilm als Endgame zijn, maar anders zien we dit toch niet meer? Met Disney die hollywood stillaan overneemt, zie ik de streamingdiensten als netflix zelfs als het toekomstig platform waar regisseurs een beetje meer hun ding kunnen doen, en niet restricted zijn tot die 90-120 minuten. Als the Irishman een succes wordt, zie ik dit zeker een trend worden.

Daarbij zal het voor The Irishman wel op zijn plaats zijn, aangezien de film over meerdere jaren/generaties gaat afspelen. Maar ja lang is natuurlijk niet altijd goed, hangt af van de film. Silence vond ik te lang, maar met bv. wolf of wall street voelde ik de lengte totaal niet.

avatar van Metalfist

Metalfist

Haha, vreemd hoe we gevoelsmatig zo verschillend zijn dan. Ik heb eens een kleine zoekopdracht gedaan op MovieMeter:

Jaartal 2018 - 2021

Tijdsduur 130 - 9000

En dan kom je toch tot 378 films. Eens even met wat andere jaartallen getest:

1967 - 1971: 188 films

1978 - 1981: 292 films

1988 - 1991: 341 films

1998 - 2001: 481 films

2008 - 2011: 834 films

Misschien ligt het dan aan het feit dat ik vooral oudere films kijk, want als je het zo ziet lijk ik verkeerd te zitten. Voor mij hoeft het in ieder geval niet. Een Goodfellas doet het ook met 'maar' 146 minuten, Casino met 178 minuten, Gangs of New York 167 minuten, ... Laat Scorsese maar wat compacter blijven maar dat geldt sowieso voor andere regisseurs ook. Zo vond ik de laatste Tarantino's (Hollywood nog niet gezien) ook wat langdradig worden, Basterds is daarentegen perfect qua lengte.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Gewoon een mini serie. Jammer. Korter is doorgaans beter. Casino begint ook het laatste uur wat slepen.

avatar van Basto

Basto

• 11964 berichten

Metalfist schreef:

Precies! Neem John Wick 3 met 130 minuten. Ten tijde van de hoogtij dagen van Stallone en Arnold waren dat er 90 geweest. Geeft ook een veel grotere herzieningswaarde. De popcorn is doorgaans na 70 minuten wel op...

avatar van IH88

IH88

synec Valt wel mee toch. Sinds Disney Lucasfilm heeft overgenomen zijn de Star Wars films steeds langer geworden (de prequels uitgezonderd). De animatiefilms zoals Aladdin, Jungle Book en The Lion King zijn ook behoorlijk lang. Om over de Marvel-films nog maar niet te spreken. Disney maakt zich niet zo druk over de lange speeltijd, mensen komen toch wel.

avatar van The Oceanic Six

Metalfist schreef:

Eens. Ik begin er ook moe van te voren dat elke blockbuster tegenwoordig minimaal twee en half uur is. Vaak nog langer. The Irishman, al dan geen blockbuster, zelfs 210 minuten. Pfff. Een voordeel is dat ik dit lekker thuis kan kijken en de film gewoon 2 keer kan pauzeren voor een korte break. Dan is het wel te doen. Heb er wel echt zin in, dit kan bijna niet slecht worden.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

het heeft waarschijnlijk ook een reden waarom deze film 210 minuten duurt: netflix = dus kan makkelijk in 3 delen bekeken worden. voor de rest vind ik de lange speeltijd heerlijk (scorsese+cast), maar helaas verwacht ik niet veel van deze film.

avatar van trebremmit

trebremmit

De eerste keer dat Pacino in een Scorsese film speelt als ik mij niet vergis, wel opmerkelijk.

Maar goed, wel zin in, de trailer is ook wel tof en Scorsese stelt me niet vaak teleur.

avatar van goongumpa

goongumpa

Robert de Niro als "kid"... Die man is toch bejaard?

Zijn CGI-verjongingskuur ziet er vooral uncanny en raar uit... Lage verwachtingen.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Scorsese + Pacino + De Niro = Meesterwerk in aantocht.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

goongumpa schreef:

Robert de Niro als "kid"... Die man is toch bejaard?

inderdaad. ze konden even aankloppen bij marvel...ongelofelijk hoe ze kurt russel en michael douglas daar hebben verjongd.

Vdk_Movie

Ik heb al jaren hoge verwachtingen van deze film, en ben vooral benieuwd naar de verjonging van De Niro, Pesci (76) en Al Pacino (79). Het is wel heel lastig om een film 3,5 uur boeiend te houden, maar ik vertrouw Scorsese 100% en denk wel dat hij gezien het verhaal er iets heel moois van heeft gemaakt. Hij heeft er geloof ik zo'n 10 jaar aan gewerkt.

27 november staat in iedergeval dik gedrukt in mijn agenda!

210 minuten

John Milton

Heb je de grote titels een beetje gezien Nathaniel? of heb je nog wat ''huiswerk'' te doen voor deze uitkomt?

John Milton schreef:

7/40 gezien . Van de grotere speelfilms van Scorsese moet ik deze nog zien: Gangs of new york, Casino, The aviator, Raging bull, Mean streets, Cape fear, The last temptation of christ, The color of money, After hours, The age of innocence, Silence en Bringing out the dead.

John Milton

Casino even meepakken voor je deze ziet, de rest komt later wel. Maar Casino is wel een must wmb gezien het onderwerp en de De Niro-Pesci combi

Raging Bull heeft die ook (en is de betere film), maar deze ligt volgens mij meer in Casino's verlengde dan RB.

John Milton schreef:

Raging Bull, GoodFellas, Casino zijn de ideale opwarmertjes vooraf aan The Irishman. Alleen al om in de sfeer te komen. Het is aftellen!

Vdk_Movie

Weet niet of je Once Upon a time in America als is gezien had, mocht dat niet zo zijn raad ik je die zeker aan. De gerestaureerde versie duurt namelijk 255 minuten lang, dan kun je alvast even inkomen voor The Irishman

Once upon a Time in America (1984)

Vdk_Movie schreef:

Once upon a Time in America (1984)

Nee, nog niet gezien. Ga hem zoiezo nog wel kijken!

avatar van pampelonne

pampelonne

vraagje: komt deze film ook in de bioscoop of alleen op Netflix?