Genre: Biografie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Italiaans, Latijn en Spaans
Releasedatum: 14 november 2019
Bekijk via Netflix
Plot The Irishman
"His story changed history"
'The Irishman' volgt het waargebeurde verhaal van Frank Sheeran (Robert De Niro). Frank is een veteraan van de Tweede Wereldoorlog die uitgroeit tot een gerenommeerde huurmoordenaar. Hij zou volgens geruchten een rol hebben gespeeld in de verdwijning van vakbondsleider Jimmy Hoffa (Al Pacino).
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- "I Heard You Paint Houses": Frank "The Irishman" Sheeran and the Inside Story of the Mafia, the Teamsters, and the Last Ride of Jimmy Hoffa (BoekMeter)
- Kijk op Netflix
Older Peggy Sheeran
Irene Sheeran
Carrie Bufalino
memorable
Wat ik je toch vooral op het hart probeer te drukken, is dat wanneer Sheeran anders was neergezet in het deel waarin Pacino de scepter zwaait, het einde mogelijk anders was binnengekomen en wel wat meer dan 2* had verdiend.
- 11975 berichten
Nee hoor. Sheeran was de hele film een best een saai figuur. Had gewoon die hele senioren trip met de auto eruit geknipt. En had het niet als zo’n standaard terugblik gepresenteerd, dan was het misschien wel binnen gekomen. Zie Once upon a time in America, daar wordt eenzelfde stramien met veel minder woorden toegepast en focust de film op wat echt belangrijk was. Vind die film echt 10 keer beter, om het even in perspectief te plaatsen.
marsie030
Genoten van de volle 3 en half uur. Wat een klasbakken zie je voorbij komen in the Irishman.
Wat valt er aan uit te leggen? Werkdag + 3,5 uur film in de avond + nachtrust willen pakken is geen geweldige combi.
sportfan27
Lang naar uitgekeken maar toch enigszins tegenvallend. Had gehoopt op meer vaart zoals bij Goodfellas en Casino. The Irishman was wel heel traag. Beste rol is duidelijk voor Pacino en daarna Pesci. Nu weet ik niet of de rol van de Niro bewust zo saai is gemaakt maar een heel boeiend figuur weet ie van Sheeran niet te maken. De digitale verjonging vond ik wel knap gedaan en totaal niet aan gestoord. Alleen de scène waar de Niro de kruidenier aanpakt vond ik er lachwekkend uitzien, je ziet daar duidelijk aan zijn motoriek dat ie geen 40 meer is. De film ziet er verder prachtig uit, de sfeer is zoals wij van Scorsese gewend zijn weer geweldig. De montage en personages naast de drie hoofdrolspelers toch wat minder dan zijn voorgangers.
Ga hem zeker nog een keer bekijken op Netflix.
Voor nu 3,5*
memorable
Jouw standpunt komt op het volgende neer: had Pacino de hoofdrol gegeven, had het script herschreven, en wat er met Pesci en De Niro was gebeurd is mij om het even?
- 11975 berichten
Ja, en dan ook nog wat dynamischer camerawerk. ?
memorable
De Niro kan ik beter mee inkomen dan Pesci, die je daarmee schromelijk tekort doet. Hij was namelijk de soeverein van de film, in termen van zelfbeheersing en reflectievermogen was hij superieur aan de personages van De Niro en Pacino.
En daarmee bevestig je dus mijn punt over thuis kijken boven de bioscoop in dit soort gevallen.
Graaf Machine
Ah kijk. Reistijd, het half uur gedoe aan reclames voordat een film begint en reistijd terug tellen plots niet mee. We wonen zeker allemaal naast de lokale bios.
- 11975 berichten
Ik zeg ook nergens dat ze niet goed zijn. Hoef niet te weten hoe het met ze afloopt. Zijn rol rondom Hoffa was toch ook best behoorlijk qua screentime.
Graaf Machine
Jij hebt zeker ook moeite met omschakeling naar zomertijd. Ben je drie maanden van slag.
memorable
Hij was meer secondant van Pacino dan hij was van Pesci. Natuurlijk, feitelijk was hij dat ook, maar de aandacht voor Pacino is vrij scheef als je ziet waar het laatste half uur over gaat.
Niet zoveel aannames doen, dat lukt niet zo.
jokemeistah
Geweldig.
In Den Haag zijn de meeste voorstellingen uitverkocht (Filmhuis Den Haag). Ik had gelukkig op tijd gereserveerd voor vandaag.
Geweldige film, met een geweldige Pacino. Ik twijfel nog tussen een 4.5* of een 5*. ff een nachtje over slapen
Maar ongetwijfeld een van de beste films van het jaar tot nu toe (samen met Joker, Once Upon A Time In Hollywood en Le Mans 66)
Graaf Machine
Eén aanname, en dat is al te vermoeiend. Ja, dan kan ik me voorstellen dat je liever in de uitgezakte bank wegduikt. Tot zover dan maar weer? Was weer even leuk, Ajax, aan jouw het laatste woord.
jeroenemans
Zeer hoge verwachtingen en dan blij dat het er opzit
Geen actie, geen spanning , en erg langdradig
En dat 3 uur lang
Goodfella_88
Pesci, Pacino en de Niro excelleerde in de jaren 70, 80 en 90 en weten dit in 2019 weer te doen!
max cady
Zeer hoge verwachtingen en dan blij dat het er opzit
Geen actie, geen spanning , en erg langdradig
En dat 3 uur lang
Zonde
The Revenant geef je ook een 0,5 als beoordeling dus wat dat betreft is er nog hoop voor velen ..
martijnk
The Revenant is ook echt een langdradige matige film, en dan die vreselijke Tom Hardy. Maar 0.5 is wel wat laag idd.
Anyway heb hem gisteren gezien en hij viel mij ook een beetje tegen, zal later nog ff review posten
Vdk_Movie
martijnk
Goodfellas en Casino behoren tot mijn top 10 favoriete films en je gaat dan ook naar de bios met het gevoel weer zo'n film te zien en dat valt dan een beetje tegen, hoewel je vooraf weet dat dat natuurlijk niet mogelijk is.
Deze film liet bij mij een beetje depressieve nasmaak achter, iedereen is dood of oud en het is allemaal voorbij. In de voorgaande films zag je Pesci in de kracht van zijn leven maar hier was het ineens een zielig oud mannetje die ook wel macht had maar je totaal geen angst meer inboezemde. Bij Goodfellas hoefde hij maar de kamer binnen te lopen en het zweet brak je bij wijze van al uit.
De Niro ook, hij is wel de-aged maar het is niet meer de de Niro van vroeger, dat is hij allang niet meer trouwens.
Wie me nog wel verraste was Pacino, na zijn waardeloze optreden in once upon a time in Hollywood steelde hij toch wel de show en was hij het meest likable karakter wat mij betreft al moet hij soms ook uitkijken dat hij niet gaat overacten.
Maar wat mij betreft wordt het tijd voor een nieuwe generatie acteurs ipv steeds maar vast te willen houden aan het verleden en topfilms opnieuw proberen te creeren want dat is hier toch niet gelukt.
Het is een aardig verhaal en de film kijkt lekker weg maar het is bij momenten slaapverwekkend en bij lange na geen Goodfellas of Casino.
jeroenemans
ik Heb deze film erg laag gewaardeerd omdat de verwachting extreem hoog zijn
3,5 uur Kijken zonder enige spanning of actie
Leek eerder een bejaarde film
RedorDead
Dankjewel voor je uitleg. Typerend voor de tijd waarin wij leven. Alles is te zwaar, iedereen is te moe en we kunnen niet genoeg zeuren.
ik Heb deze film erg laag gewaardeerd omdat de verwachting extreem hoog zijn
3,5 uur Kijken zonder enige spanning of actie
Leek eerder een bejaarde film
Zonde
Ik heb hem nog niet gezien dus kan hem nog niet beoordelen maar dit slaat natuurlijk helemaal nergens op..
- 11975 berichten
Hoezo slaat dat nergens op? Actie zit er niet in en spannend is het ook niet echt. Verder is de hele cast bejaard...
sportfan27
Had het zelf niet beter kunnen verwoorden...

RedorDead
Films zoals Disaster Movie en Spice Girls the Movie geef Je een halve ster.. Niet een film van Scorsese.
Neem Leon bijvoorbeeld. Dat vond ik hoogstpersoonlijk 3 keer niks maar ik zou er nooit een halve ster voor geven dat is gewoon waanzin en kom Je totaal niet geloofwaardig over.

James Gunn: 'Kritiek Scorsese op Marvel was puur uit eigen belang'

Vijf goed beoordeelde misdaadfilms die op Netflix te vinden zijn

De vijf best beoordeelde maffia-films op Netflix

Scorsese en De Niro gooiden andere maffiafilm overboord voor 'The Irishman'

Be Here Now
Documentaire / Drama, 2015

The Dawn Wall
Documentaire / Avontuur, 2017
philadelphia, pennsylvaniachicago, illinoisgebaseerd op boekpennsylvania, usajaren 70irish-americanhuurmoordenaargangstermannelijke vriendschapmoordfamilie relatiesgeorganiseerde misdaadmaffiasicilian mafianonlinear timelinelabor unionjaren 50jaren 60mob familyjimmy hoffa 20ste eeuwvader dochter relatiecriminal as protagonistkiller as protagonist