menu

Mayhem (2017)

mijn stem
2,90 (172)
172 stemmen

Verenigde Staten
Horror / Actie
86 minuten

geregisseerd door Joe Lynch
met Steven Yeun, Samara Weaving en Steven Brand

Derek Cho (Steven Yeun) is als jurist werkzaam bij een succesvolle advocatenkantoor. Hij staat op het punt om ontslagen te worden, wanneer er plots een levensgevaarlijk virus uitbreekt in het gebouw. De overheid grijpt onmiddellijk in en sluit het hele gebouw af om de buitenwereld te beschermen. Paniek slaat toe tussen de werknemers die nu samen opgesloten zijn. Derek besluit samen met Melanie (Samara Weaving), een ontevreden cliënt, een bloederige weg te banen naar de bovenste verdieping om zijn corrupte werkgevers te confronteren met alle gevolgen van dien.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=iJJGAInln0c

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van joolstein
3,0
Eenvoudig en vermakelijk. Het virus Idiosa Dartellum 7 oftewel ID-7 breekt uit in een kantoorgebouw. Een virus die alle remmingen van de mens vervaagd of versterkt. Na de uitbraak probeert Derek samen met Melanie, een ontevreden cliënt, zich een bloederige weg naar de bovenste verdieping te banen. En dat is dan ook wat je krijg (te zien) Niets meer of minder. De genre-aanduiding hierboven zijn trouwens omgedraaid (zie IDMB) En dat klopt duidelijk beter omdat dit een actie-film pur-sang is. De Horror zit hem voornamelijk in wat bloed. Etage naar etage en van toegangspas naar toegangspas zien we knok-partijtjes. Waarbij spitsvondige grappen en voorhanden zijnde wapentuig de pret opleuken. Steven Yeun (The Walking Dead) en Samara Weaving (The Babysitter) hebben er overduidelijk ook plezier in. Weinig om het lijf maar het is zeker wel leuk om zo een keer te kijken.

avatar van Onderhond
3,5
Leuk.

De film heeft inderdaad veel weg van The Belko experiment, maar dan met een leukere premisse. Een werktoren in een dog eat dog bedrijf waar iedereen z'n morele grenzen ziet opdrogen. Dat kan alleen maar erg fout aflopen.

Lynch opent ook goed. Er zit aardig wat humor in de film, qua uitwerking doet het dan ook wat denken aan Zombieland. Iets minder strak uitgevoerd, maar wel zeker zo grappig. Yeun en Weaving doen het samen ook erg goed, beiden hebben er duidelijk lol in.

Maar na een uurtje blijft deze Mayhem toch wat hangen op sub-mayhem. Na een goede introductie van een dik half uur lijkt Lynch niet zo heel goed meer te weten wat nog meer te doen met het concept. Er wordt regelmatig gezondigd tegen de premisse en je mag ook niet teveel naar de achtergrond kijken want acteurs lijken soms niet helemaal zeker hoe kundig "mayhem" uit te beelden. Eén of andere secretaresse die propjes naar een ander gooit ... niet zo wild eigenlijk.

Omdat het laatste half uur dan niet echt méér brengt, gaat het ook wat storen dat het qua opzet misschien net iets te makkelijk de common man vs corporate greed is, met extreme karikaturen die de werkmuis iets te dik aanzet om "yay" te roepen wanneer er weer een baas sneuvelt.

Toch is het maar beperkte kritiek, want de film blijft wel fun van begin tot eind. Alleen had ik er op basis van de eerste helft toch iets meer van verwacht. Lynch komt een eind, maar blijkt uiteindelijk toch net niet regisseur genoeg om het waardig af te maken.

3.5*

avatar van tattoobob
3,0
Redelijke film voor de zondag middag op 31 december.
Gewoon vermakelijk en zonder te veel na te denken een film kijken ...daar is deze erg geschikt voor.
Heeft wat weg van The Belko experiment inderdaad maar vond deze wel iets beter.
Samara Weaving vond ik erg aangenaam om naar te kijken....mocht Margot Robbie ooit haar rol opgeven als Harley Quinn dan is hier haar vervangster.

Verder een aardige film.

avatar van Macmanus
2,0
Series halen dit wel in.

Dit soort filmpjes werken door de velen series toch wat minder. Het is allemaal wat korter dan bijv. een Ash vs Evil Dead (alle eps bij elkaar dan). Scheelt niet gek veel en series kijk je toch met wat tussen pauzes. Maar qua fun, gore, lol is Ash velen malen beter en leuker. Dit voelde toch allemaal wat achterhaalt aan. Het is idee is in het begin nog wel aardig. Maar uiteindelijk zie je de makers vechten met de speelduur. Shit het moest 90 minuten he. Hoor je ze denken. Dit had in een episode vorm van 30 minuten veel beter gewerkt. Nu rammelt het aan alle kanten. Helpt ook niet dat we hier met serie acteurs te maken hebben. Yeun doet het niet heel slecht, maar het is toch een beetje wat film en serie nog wel eens doet onderscheiden net een iets meer a-list cast, maar dat is hier ook niet zo. Wat rest is ook een wat belegen dialoog. Over haar top 3 bands. Het voelde allemaal wat achterhaald cool aan. Voor iemand die Tarantino al achterhaald vindt, moet ik toegeven dat hij zelfs leukere dialogen naar boven tovert.

Het is qua fun nooit een goede b-film en qua cool nooit een goede a-film.

Stuck in the middle.

2 sterren.

avatar van Left4Dead
3,0
Een film van Joe Lynch, had er nog geen enkele van de man gezien. Tja... dat de man van horror-komedie houdt moge duidelijk zijn gezien zijn CV binnen de filmwereld. Echter scoort de beste kerel niet hoog met de films onder zijn regie. Tijd voor mijzelf om eens te gaan ontdekking of die scores terecht zijn of niet, dit alles binnen de 86 minuten die er voor deze prent staan.

Als achtergrond heeft de regisseur voor een kantorengebouw gekozen qua setting. Hier breekt een virus uit, hoe origineel. Maar een saillant detail is het feit dat het verhaal zich baseert op gevoelens die iedereen wel eens met zich mee sleurt. De upper class een poepje laten ruiken aangezien ze alleen maar aan henzelf denken, tenminste dat is een tendens die je steeds vaker ziet. Zeker met de crisis waarin we zijn gestort door bankieren en hun consorten. Helaas moet ik daar wel bij zeggen dat die het wel heel gemakkelijk hebben met het hebberige volkje die zij graag van hun centen af willen helpen.

Door het virus blijkt elk individu een ongeremd projectiel te worden. We worden door een voice-over geïnformeerd over wat voor een effect het heeft op de samenleving, de overheidsinstanties blijken laconiek op de gevolgen te reageren.

De focus ligt op Derek Cho, een kantoorpik met een carrièrezucht. Helaas strand hij als succesvolle advocaat wanneer hij als fallguy ingezet wordt door de bazen. Het is royering met een bak geld toe of vechtend de bazen bestrijden. Daarbij helpt zijn besmetting met het virus hem zeker, een eerdere moordzaak door besmetting is voor de dader goed afgelopen. Cho ruikt zijn kans.

De humor doet het vooral in het begin erg goed, het script is zeker aantrekkelijk. De regisseur doet zijn best en het acteerwerk is zeker prima te noemen. Toch is er een maar te noemen, dat is namelijk dat je het op een gegeven moment wel hebt gezien. Leuk gedaan dat de virus hier als synoniem staat voor de graaicultuur. Met de ellebogen werken om de top te bereiken, zonder scrupules a.u.b.. Slaaf zijn van de maatschappij is de boodschap van de prent in best wel een leuke verpakking als een komedie-horror.

Leuk gedaan, prima momenten gezien. Leuke beelden van de regisseur en cameraman, best goed acteerwerk en vaak leuke humor. Maar, zoals eerder vermeld, was het soms te repeterend en daardoor wel eens saai. Gelukkig kijkt de prent gemakkelijk weg, en dankzij de korte lengte was het een leuk stuk ontspanning.

avatar van Theunissen
4,0
Deze zeer leuke Horror / Actie film ligt al sinds afgelopen december bij mij op de plank, maar omdat ik dacht dat deze film wel eens flauw zou kunnen zijn, heb ik hem tot gisteravond links laten liggen. Wat flauw betreft zat ik er echter volledig naast, want ik heb me juist vanaf de eerste tot de laatste minuut (duurt circa 85 minuten) uitstekend vermaakt met deze leuke film en dat vooral vanwege de vele leuke personages, de dialogen, de humor en natuurlijk ook de actie.

In dit verhaal draait het om Derek Cho (Steven Yeun), die een klote dag heeft op zijn werk. Hij werkte voor het grote advocatenkantoor "Towers & Smythe Consulting" en heeft zojuist ontslag gekregen, nadat hij erin is geluisd. Om het allemaal erger te maken, breekt er ook nog een virus uit, te weten het ID-7 virus (oftewel het Red-Eye virus), die iedereen in het pand infecteert. Het goede nieuws daarbij is dat na acht uur iedereen weer zichzelf zal zijn en het slechte nieuws is dat iedereen opstandig wordt en daarbij hun stoutste neigingen de vrije loop laten. Al snel wordt Derek Cho omsingeld door gewelddadige oud-collega's, die iedereen en alles aanvallen. Samen met Melanie Cross (Samara Weaving), een voormalige cliënte die ook nog een appeltje te schillen heeft met "Towers & Smythe Consulting", vecht hij zich naar de bovenste verdiepingen van het gebouw, om daar wraak te nemen op de leidinggevenden.

Het eenvoudige verhaal stelt dan misschien niet zoveel voor, maar de uitvoering van het verhaal zit wel gewoon heel leuk in elkaar en dat begint al gelijk met de leuke vertellende drie minuten durende opening m.b.t. de uitleg over het ID-7 virus, waarbij veel leuk in beeld gebracht geweld is te zien en zelfs ook wat bloot en dat hoofdzakelijk in zwart/wit beeld, waarbij eigenlijk alleen nog de kleur rood is gebruikt en dat om duidelijk het rode oog (vanwege het Red-Eye virus) te laten zien en ook het bloed. Na deze leuke opening, die gelijk de toon zet voor de rest van het verhaal, wordt nog op vertellende wijze de hoofdrolspeler van het verhaal geïntroduceerd, te weten Derek Cho (die het overigens zelf verteld), waarna het verhaal begint.

Deze zonet genoemde hoofdrolspeler Derek Cho is een genot om naar te kijken in deze film en dan vooral vanwege de manier hoe hij zich gedraagt (schijt aan vrijwel iedereen), hoe hij zich verdedigd/verzet tegen zijn onterechte ontslag en de manier hoe hij wraak gaat nemen. Daarbij is Derek Cho overigens niet het enige personage waarvan ik genot, want ook de zeer mooie Melanie Cross (gespeeld door Samara Weaving die ik veel vond weg hebben van Margot Robbie) mocht er wezen (en niet alleen qua uiterlijk) en zij stond ook duidelijk haar mannetje en ze had ook smaak voor muziek.

Want als op een gegeven moment vraagt Derek aan haar "De drie beste muziekbands, zeg op ?", en zij noemt dan op "Motörhead", "D.R.I." en vroege "Anthrax" (van die drie bands krijg je overigens geen muziek te horen, maar wel van de Noorse Deathmetal band "Rivers of Nihil", wat dat betreft zou het leuker en passender zijn geweest, als men gekozen had voor muziek van de Noorse Black Metal band "Mayhem").

Het is jammer dat ze niet de thrashmetalband "Slayer" noemde, want anders was ze waarschijnlijk mijn droomvrouw geweest Zo was ook lekker grofgebekt en had ook humor, want op een gegeven moment zegt ze tegen Derek Cho, die een deur wilt openbreken:

"Je opent deuren zoals mijn oma neukt"

Samen met Derek Cho vormt zij een zeer leuk duo in dit verhaal en nemen ze heerlijk wraak (o.a. met een spijkergeweer, elektrische zaag, hamer en verstelbare moersleutel, welke ze in de kelder van het gebouw vinden, als ze daar worden opgesloten) op een aantal personages en dat mede om toegangskaarten te krijgen, om zodoende via de lift op de bovenste verdieping van het gebouw te komen. Daar wilt men dan afrekenen met CEO John 'The Boss' Towers (heerlijk gespeeld door Steven Brand) die bovenaan de voedselketen staat en een totaal gestoorde maniak (plast o.a. op een lijk) is. De scène waarbij hij een tekening (met daarop een op ontploffen staande bom met drie personen in de buurt) aan Derek Cho (die zich komt beklagen) laat zien en daarbij aan hem vraagt "Zeg me wat je ziet ?", was geweldig.

Om op de bovenste verdieping te komen bij John 'The Boss' Towers , moeten Derek Cho en Melanie Cross de toegangskaart zien te krijgen van de mooie donkere Kara 'The Siren' Powell (zeer leuk gespeeld door Caroline Chikezie), die de operationele directeur is en die Derek Cho mede erin gesluisd heeft, waardoor hij ontslagen wordt. Zij had overigens een mooie assistente, te weten de rondborstige Meg (Claire Dellamar), en ze was duidelijk ook niet op haar mondje gevallen, want op een gegeven moment zegt ze tegen Meg (als die haar toegangskaart komt brengen, die ze in de magnetron heeft gestopt en dus niet meer bruikbaar is):

"Je bent een leeghoofdige, klaplopende, parasitaire strontkop. Je bent een stel tieten zonder talent"

Het is overigens Meg die als laatste lacht en ze dood ook Kara met een schaar. Een ander leuk personage (waarvan men ook de toegangskaart nodig heeft en dat om op de verdieping van Kara 'The Siren' Powell te komen) was Lester 'The Reaper' McGill (zeer leuk gespeeld door Dallas Roberts), die hoofd personeelszaken is en die de ontslagprocedures regelt, men noemt hem ook wel "Magere Hein" en dat mede omdat hij loopt met een wandelstok, die er enigszins uitziet als een zeis. Hij wordt uiteindelijk door Melanie Cross gedood met een elektrische zaag.

Ook de andere CEO, te weten Irene Smythe (verdienstelijk gespeeld door Kerry Fox), en Ray (ik weet helaas niet wie hem speelde), die de man van I.T. is, waren wel leuke personages en zeker m.b.t. de scène waarbij Irene contact opneemt met Ray omtrent haar trage Internet en dan tegen hem zegt:

"Mijn internet is trager dan jouw hersenen"

Irene Smythe is overigens ook het personage waar Melanie Cross een appeltje mee te schillen heeft en dat doet ze natuurlijk ook, want ze slaat haar uiteindelijk dood met een hamer, nadat men haar toegangskaart heeft gekregen (die van Kara 'The Siren' Powell was immers niet meer bruikbaar), in ruil voor haar computerbestanden die men haar afhandig heeft gemaakt.

Met de actie zit het ook wel goed in dit verhaal en dat levert regelmatig leuke gevechten op, die ook zeer leuk en hard in beeld worden gebracht en dat o.a. met muziek. Zo laat Derek Cho op een gegeven moment het nummer "Motherfucker" van de rockgroep "Faith No More" opzetten, waarbij hij samen met Melanie Cross gaat vechten tegen vijf personen uit het team van Kara 'The Siren' Powell. Het einde is misschien voorspelbaar en flauw, maar hoort gewoon bij dit verhaal en was ook leuk en mede omdat men Derek Cho nog op andere gedachten (men wilt dat hij iets lucratiefs ondertekend) wilt brengen met o.a. twee mooie vrouwen (gespeeld door Annamaria Serda en Nina Senicar), waarvan eentje dan op een gegeven moment tegen hem zegt:

"Teken en ik pijp je"

Uiteraard tekent Derek Cho niets (althans niet wat John 'The Boss' Towers hem aanbiedt) en dood hij uiteindelijk John 'The Boss' Towers, door hem van de bovenste verdieping naar beneden te gooien. Het virus is dan ook uitgewerkt (de 8 uren zijn dan afgelopen) en Derek Cho en Melanie Cross verlaten dan hand in hand het gebouw en de film is dan afgelopen.

Al met al vond ik dit een verrassend leuke en vermakelijke Horror / Actie film (Horror moet je eigenlijk met een korreltje zout nemen), die zich vanaf de eerste tot de laatste minuut lekker wegkijkt en dat in een hoog tempo waarin veel gebeurt en vooral heel veel leuke dingen, zoals leuke en mooie personages (ook de nog niet genoemde receptioniste Jenny, gespeeld door Lucy Chappell, die tijdens de opening van het verhaal wordt lastig gevallen door iemand en waarbij Derek Cho het dan voor haar opneemt), leuke dialogen, leuke humor (ook het nog niet genoemde gedoe omtrent een koffiemok) en leuke actie.

Omdat deze film afkomstig is van regisseur Joe Lynch, had ik niet verwacht dat ik deze film zo leuk zo vinden, want de andere twee films welke ik gezien heb van hem, kregen respectievelijk een 1,0* (bij de Actie / Thriller film "Everly (2014)") en 1,5* (bij de Horror / Komedie film "Wrong Turn 2: Dead End (2007)") van mij en deze krijgt nu maar liefst 4,0* van mij.

avatar van Noodless
3,0
De actiescènes zien er vaak lekker goed en bloederig uit, maar het verhaal zelf boeide totaal niet.
Fijn om Steven Yeun (Glenn van Walking Dead ) hier te zien die gegoten zit in zijn rol. Vermakelijk filmpje, maar de verwachtingen lagen hoger. 6/10

avatar van Chainsaw
3,5
In The Walking Dead was Steven Yeun jarenlang een vredelievende softie, maar dat gebrek aan geweld mag hij in Mayhem van Joe Lynch dubbel en dwars inhalen. Lynch, die al vanaf de openingsscène in zijn regiedebuut Wrong Turn 2 bewees dat hij wel raad weet met de combinatie van over de top geweld en onderbroekenlol, geeft een enorm vermakelijke adrenalinekick. Vergelijkbaar met The Belko Experiment van Greg McLean en James Gunn vorig jaar, maar in mijn optiek zelfs nog een stukje leuker. We zien een leuke rol van Yeun, maar vooral een schitterende rol van Samantha Weaver als Melanie. De twee lopen, gewapend met een heel arsenaal van de Gamma, rond in een kantoorpand met allerlei geflipte juristen. Diepgang is ver te zoeken, maar het pure entertainment dat Lynch serveert smaakt uitstekend; over de top karikaturen die elkaar de kop inslaan, afgewisseld met geinige onderonsjes. Als Yeun een deur niet openkrijgt, roept Weaver hem toe ‘je opent deuren zoals mijn oma neukt’. In Mayhem heeft subtiliteit een ATV’tje.

3,5 sterren.

avatar van Zinema
3,0
Zinema (crew)
Schimmig schap.

Hoogstaand is dit B-werkje van regisseur Joe Lynch (geen familie van) absoluut niet, maar vermakelijk is het gelukkig wel. Er valt namelijk voldoende te gniffelen tijdens dit naar de jaren tachtig ruikende B-filmpje, dat een schimmig schap van de videotheek destijds in elk geval niet had misstaan. Geen wonder, gezien de filmmaker zijn voorliefde voor videovoer uit dat decennium. De score had in elk geval zo onder een aflevering van Miami Vice gekund.

Steven Yeun is op wraaktocht in een kantorencomplex dat in quarantaine wordt geplaatst nadat er een gevaarlijk virus is uitgebroken. Iedereen die besmet wordt raakt zijn normbesef kwijt en de kantoormedewerkers slaan elkaar meteen de hersens in. Dit klinkt leuker dan dat het hier - enigszins low budget en soms ook wat braaf - in beeld wordt gebracht, maar door de vaart erin te houden komt de filmmaker ver. Of hij de eindstreep haalt valt te bezien, maar de verveling slaat gelukkig niet toe.

***

Met dank aan PTVD voor het recensie-exemplaar.

avatar van jeroentjuhhhhh
3,5
Joe Lynch heeft wmb het beste Wrong Turn deel gemaakt, al zegt dat ook niet zo heel gek veel. Ging i.t.t het eerste deel vooral voor de blood & guts, maar bovendien met een belangrijk korreltje zout. Daarna heb ik hem niet zo aandachtig gevolgd, al had hij een oké bijdrage in Chillerama (2011) en ligt Knights of Badassdom (2013) wel klaar op DVD. Met Mayhem levert hij in ieder geval precies dat: mayhem. Niet uitbundig / weird genoeg naar mijn smaak, maar het is al heel wat om een (sort of) interessant nieuw idee te zien met tevens een kwalitatief solide uitwerking. Genoeg tempo en schwung in de montage en Yeun weet het ook wel onverwacht fijn te brengen met Weaving op hetzelfde niveau.

avatar van Kondoro0614
3,5
Gisteravond stond eigenlijk alweer een Zuid-Koreaanse oorlogs film op de planning, ook wel ‘Mai Wei’ maar aangezien we wat problemen hadden met het afspeelapperatuur wat geen ondertiteling wou afspelen zijn we maar afgestapt van deze film voor die avond, tot dat we het probleem gemaakt hebben. We kunnen helaas niet vloeiends Koreaans spreken en verstaan dus dat werd hem niet.

Een paar weken geleden zijn we al eens op ‘Mayhem’ gestuit, dit voornamelijk door de filmtip die ‘Theunissen’ mij gegeven heeft een aantal weken geleden, en deze al sinds die tijd klaar lag om ook eens opgezet te worden maar meer door ons als buffer gebruikt werd, mochten we droog komen te staan aan films. Nu waren we blij dat we deze buffer hadden anders zaten we mooi zonder, aangezien we beiden met een grote schoonmaak bezig zijn en de andere films even niet in handbereik lagen.

‘Mayhem’ is wat dat betreft een perfecte horror/actie film waarmee je, je avond echt wel mee kan vermaken. De film deed me soms wat denken aan ‘The Belko Experiment’ waar we nu vooral te maken kregen met een virus wat men tot moordlustige, hitsige beesten wist te maken die elkaar ook van kant wouden maken of ongeschaamd op het bureau even een lekker potje gingen vrijen. Daarna begon de film vrijwel met veel tekst en uitleg, waar draait de film nou precies naar toe, wat gebeurd er en wat houd het virus in principe in. Voormij had deze uitleg niet persé gehoeven want ik zou het vrijsnel snappen maar, voor sommige onder ons kon het misschien nog wel van toepassing zijn.

“I'm only the messenger, Derek. Screaming at me is like yelling at your watch because you're late.”

De film kent leuke scenes die vaak erg nietszeggend zijn, met geinig moordscenes uiteraard maar een verhaal en concept wat eigenlijk vrij weinig inhoud bevat. Toch doen deze films mij vaak erg veel goeds waar ik toch kan zeggen dat het vaak wel erg geslaagd is om te naar te kijken, sterker nog ik kan er best van genieten om dit soort films zo op zijn tijd eens te bekijken en dan bedoel ik ook wel op zijn tijd, want als ik dit te vaak kijk dan is het concept al erg snel saai.

Wel leuk om de cast van deze film te volgen, voor mij best een bekende cast met onder andere Steven Yeun die ook een mooie rol had in de zombie-serie ‘The Walking Dead’ en Samara Weaving die ik vooral ken van de ‘Netflix Original’ film ‘The Babysitter’ waar ze ook aardig in wist te schijnen. Een aardig leuke en bekende cast moest deze film met zich mee slepen en dat is toch wel aardig gelukt al zeg ik het zelf, met een leuke acteerprestaties komen deze twee wel het verst in de hele film. De rest van de cast deed het leuk maar het was uiteraard nergens echt bijzonder.

Ook wel leuk dat er een aantal metalbands naar voren werden gehaald, vooral door ‘Melanie Cross’ waaronder de meest bekende band denk ik van alles, ‘Motörhead’ en ook nog even in het kort 'Anthrax' maar dan wel de vroegere jaren van de band waar ik het totaal mee ens ben. Ook werden er nog wat meer bands en nummers afgespeeld in de metalscéne maar Theunissen heeft hier al een mooi verslag van gemaakt.

“My mother used to say that no one raindrop ever thought it caused the flood. I now know what she meant by that.”

Het verhaal stelt niet zo héél veel voor, en is best makkelijk te benoemen. We volgen eigenlijk twee verhaallijnen wat mooi op elkaar aansluiten, waarmee we eerst zien hoe Derek Cho zijn baan haat, en deze daarna kwijt raakt. En al gauw slaat het virus in, waarna Derek en Melanie besluiten naar de baas zijn kamer te vertrekken om hem te vermoorden en dan begint de onheil.

Al om al, leuke film om op een zaterdagavond te kijken waar je razendsnel door heen schiet want het verveeld niet snel. Toch zal ik het niet aanraden deze film met een serieuze blik te gaan kijken, want herzenlose actie staat hier toch wel hoog. Ik denk, en raad je aan om voor wat uitgebreide informatie naar mijn bovenbuurman ‘Theunissen’ te gaan, die heeft het wat uitgerbreider verwoord maar, ‘Mayhem’ is een leuke zit.

3.5*

avatar van john mcclane 2
2,5
Wel aardig , niet erg onder de indruk .
Yeun doet het ook best goed , had ook leuk geweest met een wrestle hoofdrolspeler als actie held .
Want beetje fout was dit wel , en dan was bij wijze John cena een leuke actie knipoog geweets , en dat hele zaken gedoe er om heen sprak mij ook niet erg aan .
Ook zo een die je binnen no time vergeten bent . Maar niet vervelend is om uit te kijken .
2,5* .

2,0
Een nogal zwakke poging uit de VS, om het succes van de Blood and Ice Cream-trilogie nog eens dunnetjes over te doen. Resultaat is een behoorlijk lompe onzinfilm, veel actie, gore maar vooral een chronisch gebrek aan humor met een knipoog. Bovendien zelden een film gezien de laatste jaren waarin er zo overdreven en slecht word geacteerd, zelfs de ooit respectabele Kerry Fox gaat volledig mee in het nutteloze geschmier om haar heen. Zwaar onvoldoende, ik zeg driemaal welgemeend foei tegen de heer Lynch voor deze zielloze rommel.

avatar van Shadowed
2,5
Mwa.

Wel een tof idee, absoluut toegegeven. Heeft wel wat inspiratie gebruikt van The Purge en The Belko Experiment maar werkt dit eigenlijk niet voldoende uit om er een geslaagde horrorfilm van te maken.

Het is vaak wat flauw qua komedie, dat ongetwijfeld ook van toepassing hier is. De film neemt zichzelf niet bepaald serieus en is ook nergens daarom dus geloofwaardig of realistisch te noemen. Qua gore is er gelukkig wel wat te beleven maar de karakters zijn eigenlijk gewoon te flauw.

Vooral de 'slechte' baas is vrij vervelend, Weaving is ook niet helemaal geschikt voor haar rol maar gelukkig is Yeun wel een stukje leuker. Hier en daar zitten ook wel lekker gore scenes in die de aandacht er net voldoende bij weten te houden.

Voor de rest voelt het niet echt aan als een actie/horror, wat eigenlijk dus niet goed is. Voelt meer aan als een soort sitcom maar dan met chaos en gore. Voor de rest is het best vermakelijk voor zo een keertje.

avatar van james_cameron
3,5
De titel dekt de lading in ieder geval volledig. Gewelddadige, bloederige toestanden op de werkvloer wanneer een virus huishoudt onder de werknemers. Vlot gefilmd en gemonteerd met een humoristische insteek; hoofdrolspelers Steven Yeun en Samara Weaving hebben er ook duidelijk zin in. Leuk zolang het duurt.

avatar van Shinobi
2,5
"The CDC is optimistic they can contain the virus immediately through mandated quarantines and the nation will be virus-free by the end of the year."

Opmerkelijk om zo een film in deze tijd te zien, vooral omdat ik van tevoren niet wist dat een virus zo een grote rol zou innemen.

Enfin, het virus dat hier de ronde doet is er één die ervoor zorgt dat alle remmingen verdwijnen en je oerinstinct naar boven komt. Hier zie je de uitbraak in een kantoorgebouw dat in quarantaine wordt gezet, terwijl een jurist dit als excuus aangrijpt om wraak te nemen voor zijn ontslag. De opzet doet enigszins denken aan 'The Belko Experiment'.

De film gaat voortvarend van start waar je een hoop gekkigheid voorbij ziet komen. Steven Yeun en Samara Weaving hebben hier een prima hand in. Het is voornamelijk leuk om te zien hoe hun personages met allerlei gereedschap schade aanrichten bij anderen. Al had ik het hele gebeuren eerlijk gezegd explicieter verwacht, want de ware chaos komt voor mijn gevoel niet echt over.

Al gauw is te merken dat de ideeën op zijn, waardoor 'Mayhem' repetitief wordt. Als er allerlei onnodige achtergrondverhalen en dialogen over bands bijgehaald worden, kun je wel de conclusie trekken dat het allemaal achterhaald is. Voor het gemak worden zelfs de effecten van het virus vergeten, opdat men maar verder kan met het afwerken van het verhaaltje.

Al met al best oké voor een keer, maar Joe Lynch slaagt er wederom niet in om een film af te leveren die van begin tot eind vermakelijk blijft.

Kleine 2,5 sterren.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:56 uur

geplaatst: vandaag om 05:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.