menu

Chillerama (2011)

mijn stem
2,12 (16)
16 stemmen

Verenigde Staten
Komedie / Horror
120 minuten

geregisseerd door Adam Green (I), Joe Lynch, Adam Rifkin en Tim Sullivan (II)
met Adam Rifkin, Ray Wise en Eric Roberts

Het is de slotavond van de laatste drive-in bioscoop in Amerika en Cecil B. Kaufman heeft de ultieme filmmarathon van verloren gegane films gepland voor zijn trouwe groep van cinefielen. De vier films "Wadzilla", "I Was A Teenage Werebear", "The Diary of Anne Frankenstein" en "Zom-B-Movie" zijn zo zeldzaam dat ze nog nooit eerder vertoond zijn aan het Amerikaanse publiek, tot vanavond. Wat zou er mis kunnen gaan?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=pGUCX53u90I

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Wat een regisseurs Dit wordt een heerlijk project.


Meneer Bungel
jeroentjuhhhhh schreef:
Wat een regisseurs Dit wordt een heerlijk project.
Dan moet je deze zeker in de gaten houden!

avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Meneer Bungel schreef:
(quote)
Dan moet je deze zeker in de gaten houden!
WTF. Letterlijk al m'n helden zitten erin, Nishimura, Sakaguchi, Pisanthanakun, Eisener, Forzani & Cattet, West, Wingard, Adrián García Bogliano Hebben allemaal een stel van m'n favoriete films op hun naam staan.

Ik vond dit al mooi, You're Next (2012) nog mooier.... maar dát... Perfect..

Meneer Bungel
Een bijzonder en mooi lijstje aan regisseurs inderdaad, al ken ik ze (nog) niet allemaal.

jirachi03
Lijkt me een geweldig project . Veel onzin , beetje goor , leuke actie. Zoals het hoort.

SlasherMovieMan
nou adam green vind ik sowieso een interessante regisseur en dit project klinkt heel erg grindhouse-ish dus ik ga hem zeker kijken!

avatar van Macmanus
2,0
Viel tegen.

Film is een horror omnibus met als bindende factor de drive-in bioscoop wat uiteindelijk ontaard in een zombie blauw? bad. Begon niet eens heel onaardig. Eerste filmpje is ook best geinig. Beetje lelijk na verloop van tijd. Maar het is allemaal met dikke vette knipoog gebracht. Best een paar geinige grapjes. Niet onaardig om mee te beginnen. Hopelijk wordt het vanaf hier alleen maar beter.

Maar helaas. Werebear is vrij vervelend. Duurde ook veel te lang en werd alsmaar flauwer en lelijker. Daarna komt The Diary of Anne Frankenstein. Die best aardig begon, maar ook blijft steken in een te lang uitgerekt flauw grapje. Dan eindigt de film met de conclusie van de drive in bioscoop Zom-B-movie. Die is te doen. Die oude man die allemaal film quotes doet terwijl die Zombies killed kan goed vallen, maar het zijn ook weer wat typische quotes. En het Illustreert ook vooral wat er mis is met deze film. Het gaat veel te lang door.

2 sterren.

avatar van perceived
2,0
Wisselvallige omnibus.

Het eerste segment vond ik tof. Een absurd monsterfilmpje: origineel, grappig en leuk verbeeld.

Tweede segment: een 'gay-werebear-musical'?! Het filmpje heeft wel wat leuke vondsten, maar is vooral erg flauw en chaotisch.

Derde deeltje: ‘the Diary of Anne Frankenstein’. Hoe kom je erop? Klinkt bizar en dat is het ook. De uitvoering valt helaas tegen. Het acteerwerk is veels te overdreven en het scenario teveel van hetzelfde.
Begrijp trouwens niet goed wat dit tussen de andere filmpjes doet, want het jaren 30/40 stijltje valt compleet uit de toon.

Vierde segment, liep al een beetje als rode draad tussen de andere filmpjes door. Sfeer was wel oké maar verder vond ik het vooral een chaotische en luidruchtige afsluiting (van de late avond). 4/10*

Meneer Bungel
jeroentjuhhhhh schreef:
]WTF. Letterlijk al m'n helden zitten erin, Nishimura, Sakaguchi, Pisanthanakun, Eisener, Forzani & Cattet, West, Wingard, Adrián García Bogliano Hebben allemaal een stel van m'n favoriete films op hun naam staan.

Ik vond dit al mooi, You're Next (2012) nog mooier.... maar dát... Perfect..
Staat inmiddels op MM: The ABCs of Death (2012).

avatar van dope
3,0
Best kunnen lachen met de film, de gay-musical (segment 2) had voor mij niet gehoeven, maar verder enkele absurd humoristische stukjes, met name Joel Moore als Hitler

avatar van Vascago
2,0
Grote teleurstelling. Het begon nog erg goed met het 1ste filmpje. Dat was gewoon een heel leuk segment. Qua humor, actie en gore zat het hierin wel goed en ook het acteerwerk was het leukst van alle filmpjes. Voor dat 1ste segment gaf ik nog 4 * , maar segment 2 en 3 zijn zo vreselijk slecht dat ik voor allebei 0.5 * geef en je moet zelf maar zien waarom. Echt vreselijk. Het laatste deel was dan wel weer redelijk en komt uit op een 3.
tsja wat moet je dan als geheel voor cijfer geven. Ik tel alles maar bij elkaar op en deel het door 4. Maar die 2* zijn erg ruim.

avatar van Chainsaw
2,5
Vier regisseurs pogen een film zo vol mogelijk te proppen met slechte pulp. Sommigen gaat dat prima af, anderen iets minder. Over het algemeen kan in ieder geval gezegd worden dat Chillerama de helft korter had gekund. Elke afzonderlijke film is niets meer dan een uit de kluiten gewassen sketch, leunend op één simpele grap, maar gerekt tot een hele short. De aanpak en inhoud van de shorts verschilt nog al, hoewel ze allemaal leunen op puberale ongein als poep, pies, sperma, seks en kots.

Wadzilla van Adam Rifkin is een redelijk geestige ode aan de jaren 50 monsterfilm. Sfeertje wordt goed neergezet met een compleet idioot monster, bespottelijke effecten en lekker over de top acteerwerk. Dit filmpje wordt gevolgd door I was a Teenage Werebear van Tim Sullivan, werkelijk in alle opzichten een irritant wanproduct. Geen seconde grappig en van kwaliteit waar middelbare scholieren zich nog voor zouden schamen. Had er beter in z'n geheel uitgeknipt kunnen worden. De derde film is The Diary of Anne Frankenstein van Adam Green, die een paar erg geestige momenten kent (die zwarte stuntman), maar veel te lang duurt. Was de film teruggebracht naar onder de 10 minuten, was het veel sterker geweest. De film sluit af met Zom-B-Movie van Joe Lynch, die ook zeker wat leuke momenten kent (die normale dude, die bezig is met een half lichaam), maar ook veel te lang doorgaat en nergens echt hilarisch wordt.

Al met al drie 'mwoah/ok/aardige' segmenten en één verschrikkelijke. Chillerama is verder simpelweg puberaal, duidelijk dus te lang en vaak maar op een paar momenten écht grappig. Maar eerlijk is eerlijk, de momenten die leuk zijn, zijn ook meteen goed vermakelijk, hoe schaars ze ook zijn.

2,5 sterren.

avatar van jeroentjuhhhhh
3,0
Met name de eerste short en de wrap-around story -vooral het einde- zijn de moeite waard. Tweede en derde zijn wel héél erg niche. Geen idee wat je daar als neutrale kijker mee aan moet, alhoewel die derde nog eventjes leuk is; maar daar valt na 5 minuten weinig nieuws meer te halen. De overall themes zijn plat, vulgair en met name erg graphic. Wanneer de stront letterlijk de ventilator raakt, heb je eigenlijk álles wel gezien Aan Monsturd (2003) niet genoeg? Chillerama voorziet. Geinig tussendoortje, maar alleen voor de low-budget kijkers met een olifantenhuid.

avatar van Noodless
1,5
jeroentjuhhhhh schreef :
Met name de eerste short en de wrap-around story -vooral het einde- zijn de moeite waard. Tweede en derde zijn wel héél erg niche. Geen idee wat je daar als neutrale kijker mee aan moet, alhoewel die derde nog eventjes leuk is; maar daar valt na 5 minuten weinig nieuws meer te halen. De overall themes zijn plat, vulgair en met name erg graphic.


Inderdaad het eerste verhaal was best nog geinig en de story lekker absurd en bloederig. Maar verhaal twee en drie waren vreselijk. Wat was me dat ? Totaal niks te beleven. Helaas kom ik dan op een zeer zwakke score uit als ik het gemiddelde ervan bereken : 5/10, 0/10, 0/10, 5/10 Afgerond toch naar 3/10

Gast
geplaatst: vandaag om 13:38 uur

geplaatst: vandaag om 13:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.