• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Guillaume Renard

Met onder meer: Orelsan, Gringe en Redouanne Harjane

Gesproken taal: Frans, Spaans en Engels

Plot Mutafukaz

Angelino is een jonge loser, een van velen in Dark Meat City. Hij verblijft in een louche hotelkamer in de latino-wijk Rios Rosas. Zijn sombere bestaan bestaat uit zappen, Mexicaanse worstelwedstrijden (waar hij een liefhebber van is), kleine rotbaantjes en pseudo-metafysische discussies onder de sterren met zijn maatje Vinz. Een dom scooterongeluk brengt Angelino in een stortvloed aan problemen die de hele mensheid op het spel zetten. De klopjacht is gestart, waarbij goed gewapende mannen, allerlei bendes, Mexicaanse worstelaars en zelfs Machos vastbesloten zijn onze planeet binnen te vallen.

Angelino (stemrol)

DonOswaldo

• 1931 stemmen

Dit wordt cool Teaser: Mutafukaz le film - Teaser - YouTube

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Nice nice en nog eens nice!!!

Zin in als een malle malle!!!

avatar van tattoobob

tattoobob

Leuk we gaan het zien.

avatar van Shinobi

Shinobi

Ziet er interessant uit, maar in 2017 pas?! Dat is wel even wachten.

avatar van John Milton

John Milton

geloof niet dat dit iets voor mij is, als ik de trailer zo zie.

Ik moet wel toegeven, ik ken dit hele IP niet, al kijken ze er schijnbaar op Annecy naar uit.

Through this animated film, which resolutely focuses on action, I try to address deeper issues: the search for identity, each person’s place in society, friendship, and, of course, love.
Anime/animatie gefocused op actie is in de regel niet mijn favoriete kopje thee.

avatar van Richardus

Richardus

Jee, slappe hap zeg. Script hangt als los zand aan elkaar en de actie wordt zelden spetterend ook al niet geholpen door zacht op de achtergrond gemixte lauwe muziek. Hier had veel meer van gemaakt kunnen worden. Nu was het enkel soms een lichte gniffel om de kolder.

avatar van Biosguru

Biosguru

Het hele gebeuren doet denken aan animatie van een jaar of 15 terug. Maar dan met tempo problemen. Maar het lastigste is denk ik, dat er 15 jaar terug al veel gavere anime's gemaakt werden. Want eigenlijk is dit een slappe mix van Serial Experiments: Lain (1998) en Fooly Cooly (2000).

Zoals Richardus al opmerkt het is saai met af en toe wat koddige actie. Maar had hem thuis niet afgezien. Ondermaats.

De filmkrant live inleiding was ook niet best. Ik moet helaas tot de conclusie komen dat de inleider of de film niet van te voren gezien had. Of de film niet begreep....De kakkerlakken verlaten het huis niet omdat het zon shithole is, maar omdat ze op zoek gaan naar hun baasje.

En het is in mijn ogen onbestaanbaar om het niet over de rellen in South Central te hebben als je de film aan die locatie vastpint in je inleiding. Die rellen vormen na een tijdje ook de achtergrond van deze animatie. En zijn onlosmakelijk met dat gebied verbonden. Zoals bv ook te zien is in Gook en al die andere films die zich daar afspelen. In essentie gaat Mutafukaz over de omgang met de autoriteiten. Wat ook gelijk weer de essentie is van de rellen die zich daar afspeelden. Rodney King, OJ Simpson. LA riots on film: the projects marking the 25th anniversary of an uprising | Television & radio | The Guardian - theguardian.com

avatar van Shinobi

Shinobi

"This whole thing is fucking nuts."

Het is dat ik deze film toevallig zag langskomen op Netflix (Amerika), want na mijn enthousiaste bericht uit 2015 ben ik deze titel uit het oog verloren.

In deze samenwerking tussen Ankama Animations en Studio 4°C zie je hoe een loser uit het getto verstrikt raakt in een rare samenzwering met aliens die de aarde hebben geïnfiltreerd. Het opmerkelijke is hierbij dat Angelino en zijn twee vrienden er ook niet bepaald normaal uitzien. In deze opzet lijkt het net alsof je terecht bent gekomen in 'Grand Theft Auto: San Andreas' en een Gorillaz clip.

Het is te merken dat men in 'Mutafukaz' meer kwijt wil dan de speelduur toelaat. Op deze manier krijg je te maken met allerlei - vage - subplots die weinig toegevoegde waarde hebben in een al overvol geheel. En dat terwijl er gemiste kansen zijn met betrekking tot het sociaal commentaar. Best jammer, want hier had echt meer mee gedaan kunnen worden.

In plaats daarvan wordt het plot voortgestuwd door talloze achtervolgingen en bloederige shoot-outs. Deze zijn weliswaar vermakelijk te noemen, maar verhullen zeker niet de inconsistenties. Qua animatie moet ik wel toegeven dat de film er gelikt uitziet; de omgevingen zijn gevuld met enorm veel detail en de actie wordt vloeiend in beeld gebracht. Soms ligt de coole, zelfbewuste toon er wel erg dik bovenop.

Al met al een redelijke animatiefilm die duidelijk meer aandacht heeft voor actie dan een consistent verhaal.

2,5 Sterren.

Fijn.

Beetje jammer dat deze film wat ondergesneeuwd is geraakt. Er zijn toch al niet veel films die graag gek doen én ook voldoende creatieve skills en budget hebben om het naar behoren uit te werken, de (veelal misplaatste) kritieken die deze film krijgt zijn dan ook best jammer. Blijkbaar heeft men het juiste publiek hiervoor niet kunnen bereiken.

Studio 4°C zorgt zoals steeds voor uitmuntende animatie, de mix van culturele invloeden is verfrissend en voor een keer blijkt de Amerikaanse dub wél de goeie (over uitzonderlijk gesproken). Veel tempo ook, misschien dat de film iets teveel hooi op z'n vork neemt soms, maar liever dat dan te weinig ambitie hebben. Het is duidelijk dat de regisseurs het onderste uit de kan gehaald hebben.

Heb me hier kostelijk mee geamuseerd. Een samenwerking die naar meer smaakt, al vrees ik dat dat na het lauwe succes van deze film niet echt op de planning staat. Hopelijk gaat er wat tijd overheen en wordt dit alsnog een cult hitje, dat verdient deze film zeker.

4.0* en een uitgebreide review

avatar van Shadowed

Shadowed

Bijzonder.

Zonder twijfel een unieke animatiefilm die niet voor de jeugdige kijkers bedoelt is. Er vloeien nogal wat bloedspetters en kogels door het scherm, maar ook de seksuele opmerkingen worden niet geschuwd. Dit had ik vooraf al verwacht, maar voor diegene die dat niet verwachten, bij deze.

Qua animatie ziet het er allemaal goed uit, maar ik moest er even aan wennen. Toch zijn de personages leuk ingericht en voelt deze film aan als een stripverfilming. Veel vreemde figuurtjes en aparte zijwegen. Soundtrack past ook regelmatig bij de film zelf en geeft het allemaal net dat unieke duwtje in de rug mee. Ik kon het ten zeerste waarderen.

Qua verhaal zelf wordt er nogal wat hooi op de vork genomen. Er gebeurt van alles en de film schiet elke indekbare richting mogelijk in. Hierdoor krijg je een wat drukke film, maar dat maakt niet veel uit, want het past verder best bij de stijl. Tussendoor ook wat lekker rauwe actiescenes en dromerige sequenties en het feest is helemaal compleet.

Het jammere is dat Nishimi en Run er samen geen tempo in weten te krijgen, waardoor de drukte niet echt een lekkere flow kent. Zeker het middenstuk begint wat te slepen, wat jammer is, want het eerste halfuur trapt lekker door. Na ongeveer 30 minuten kiest de film voor een drukke aanpak in een traag tempo, maar dit werkt niet. Het resultaat krijgt daarmee een wat onevenwichtig gevoel die de film niet ten goede komt.

Personages zelf zijn buiten hun designs ook wat aan de saaie kant, zeker Orelsan zelf is een nogal standaardverschijning. Het is jammer, want deze film schreeuwt om creativiteit, en die is er ook, alleen niet in de vorm van persoonlijkheden. Dit verraadt een beetje dat de regisseurs duidelijk meer interesse hadden in visuele traktaties, en minder in de inhoud.

Met wat meer tempo en leukere persoonlijkheden had deze film beter kunnen werken. Voor nu is het gelukkig wel aardig uniek en creatief, maar iets te slepend. Tussendoor wat geweldige scenes, en tevens fijn dat geweld niet wordt geschuwd. Blijft in een animatiefilm die niet (helemaal) Japans is best verfrissend. Ruime voldoende voor Mutafukaz.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Anime met een onvoorspelbaar karakter. En dat werkt nog het best. Het is een erg wilde mix van actie, bloederig geweld, science-fiction, teen angst en horror. De personages van Angelino en Vinz zijn wel erg leuk ontworpen : de één een zwart kaalkopje die recht uit een PC game lijkt te komen, de ander zijn vriend met de brandende schedel. Het soort zaken dat de MFKZ een eigen smoel geeft. En zo heb ik me nergens geërgerd en redelijk vermaakt met deze wat anarchistische tekenfilm.